HP Microserver

Οι ερωτήσεις που κάνεις έχουν περισσότερο σχέση με το λειτουργικό σύστημα που θα του βάλεις.
Οπότε ναι, θα μπορούσες να βάλεις ασύρματη κάρτα δικτύου που υποστηρίζεται από το λειτουργικό καθώς και ότι άλλο software.
Για το ασύρματο μη ξεχνάς ότι είναι και αργούτσικο, και άρα για μεγάλους όγκους δεδομένων θα έχεις καθυστερήσεις.

Να κάνω μερικές ερωτήσεις ως μελλοντικός κάτοχος?
Μπορώ να το συνδέσω ασύρματα στο Internet με USB stick (πχ DWA160)?
Ποιο προγραμμα συστήνεται για αρχάριο?
Τους γεμάτους δίσκους με ταινίες μόλις συνδεθούν θα τους βλέπει απευθείας?
Θα μπορέσω να βάλω κάποιο προγραμμα πχ yadis για τη σύνδεση με το Dune?

Φίλε μου, αυτό που παραλαμβάνεις φαντάσου το σαν ένα απλό PC χωρίς λειτουργικό.

Με το που το αγοράζεις πρέπει να του περάσεις λειτουργικό.

Αν το λειτουργικό είναι windows, μπορεί να κάνει ότι κάνει ένα PC με Windows. Απλά πράγματα.

Επίσης συνδέεται με περιφερειακά όπως συνδέεται κάθε PC (USB sticks, WiFi, σκληροί, κ.ο.κ.).

Απο τις προηγούμενες σελίδες διαβασα για windows server.
Για αρχάριο συμφωνείτε η προτείνετε κατι άλλο?
Το ασύρματο το θέλω για την επικοινωνία με το internet θα συνδεθεί με το Dune με καλώδιο. Θα υπάρχει θέμα?

O Windows Home Server είναι καλή επιλογή (σχετικά εύκολος στο στήσιμο, σταθερός, κτλ).

Όσο αφορά τη σύνδεση με το internet και το Dune, η πεπατημένη λέει σύνδεση του microserver με τον router και του Dune με τον router, ώστε microserver & dune να μιλάνε μέσω του router. Αν το κάνεις διαφορετικά (π.χ. microserver με wifi προς router και microserver απευθείας με καλώδιο προς Dune) θα χρειαστεί ειδικό στήσιμο στα Windows.

Αν το κάνεις διαφορετικά (π.χ. microserver με wifi προς router και microserver απευθείας με καλώδιο προς Dune) θα χρειαστεί ειδικό στήσιμο στα Windows.

Ακριβως αυτο θελω να κάνω. Υπάρχει πουθενα κανενας οδηγός?
Χρειάζεται antivirus?

Για οδηγό, δεν ξέρω.. google is your friend.

Antivirus θα έβαζα για καλό και για κακό. Απλά έχε κατά νου ότι τα Windows Home Server είναι λογισμικό server, οπότε οι επιλογές σου είναι κάπως περιορισμένες (σε business / pro λύσεις ή κάποιο free που να τρέχει και σε Windows Server, π.χ. ClamAV).

Καλησπερα
Παρακολουθω το φορουμ εδω και καιρο και μου εχετε δωσει αρκετες φορες λυση/βοηθεια και σας ευχαριστω για αυτο.
Ηθελα να ρωτησω σχετικα με το νεο HP microserver Gen 8 . Αν καποιος ( εγω) ηθελε σημερα να αγορασει hp microserver θα συνιστουσατε το ηδη υπαρχον μοντελο η το νεο (Gen 8).
Η χρηση του θα ηταν σαν σερβερ και θα ηθελα να δουλευα και xbmc.
ευχαριστω προκαταβολικα.

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά με κυριότερα:

Το νέο:
+ μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύς

Το παλιό:
+ χωράνε δύο έξτρα δίσκοι στον χώρο του dvd
+ σχεδόν μισή τιμή

Άρα είναι δύσκολη απόφαση , περισσότερο εξαρτάται από τι ζητάς.
Σα media player δε το χρησιμοποιώ θα σου πουν οι φίλοι που χρησιμοποιούν αν σήμερα νοιώθουν περιορισμένοι από την επεξεργαστική ισχύ του παλιού. Γενικά κάρτα γραφικών θα χρειαστείς για να σηκώνει αυτή το βάρος αντί ο αδύναμος cpu, αλλά και πάλι δε ξέρω αν υπάρχουν αλλά παράπονα για Media player use.

Η usb3 κάρτα που χρησιμοποίησα τελικά είναι αυτή http://www.ebay.co.uk/itm/390656558211?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

$T2eC16F,!zoE9s5nc3tvBSK,ice79Q~~60_12.JPG

Φίλε μου η εσωτερική 19πινη θύρα usb 3 της κάρτας που πήρες σε τι μπορεί να μας χρησιμεύει;

Συνδέω το Betfenix usb3 5.25 front panel :

Μιας και είχα σπίτι διάφορες λύσεις για usb3 είπα να κάνω μια αναφορά για το n40l

Τα καλά νέα είναι ότι βρήκα 5.25 φάτσα με 2χ usb3 σε καλή τιμή
Είναι η BFA-U3-KS2525-RP της BitFenix , που κυκλοφορεί και στο ebay
Ενδεικτικά:
CA-054-BX_49269_350.jpg

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=CA-054-BX
http://www.specialtech.co.uk/spshop...Port-Version--BFA-U3-KS2525-RP-pid-15125.html
κάτω από $10 στο ebay

Υπόψη έχω δυο δίσκους (από τους 6) στο πάνω μέρος του κουτιού.
Οπότε φάτσες 5,25 που είναι πιο βαθιές δε κάνουν
Αλλά η συγκεκριμένη χωράει μιας και δε θέλει πολύ ελεύθερο χώρο πίσω της

Το εσωτερικό καλώδιο σύνδεσης (20pin internal usb3) της είναι αρκετά μακρύ για να περαστεί προσεκτικά από τα πλαϊνά. Κοντά ένα μέτρο καλώδιο (λ.χ. το μεταλλικό akasa έχει πολύ μικρότερο καλώδιο)

Το πλαστικό είναι μαλακού τύπου – γόμα – ευχάριστο σχετικά στο μάτι και την αφή.
Γενικά για τα λεφτά που ζητά η bitfenix νομίζω δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε ακόμα πιο φθηνή φάτσα Noname κινέζικη.

Ήμουν στο παρατσακ να πάρω το microserver, αλλά μετά σκέφτηκα, γιατί να μην χρησιμοποιήσω το PC μου γενικής χρήσης για file server; Έχω ένα i5 sandy bridge. Θέμα θορύβου δεν τίθεται, είναι σχεδόν αθόρυβος και είναι σε διαφορετικό δωμάτιο έτσι κι αλλιώς. Όσον αφορά την κατανάλωση σε idle δεν πρέπει να έχει και πολύ μεγάλη διάφορα λίγο που το έψαξα.. Χώρο για δίσκους και Sata έχω στο κουτί...μου διαφεύγει κάτι; Α, και αν έπαιρνα το microserver, windows 7/8 θα του έτρεχα έτσι κι αλλιώς...

Ήμουν στο παρατσακ να πάρω το microserver, αλλά μετά σκέφτηκα, γιατί να μην χρησιμοποιήσω το PC μου γενικής χρήσης για file server; Έχω ένα i5 sandy bridge. Θέμα θορύβου δεν τίθεται, είναι σχεδόν αθόρυβος και είναι σε διαφορετικό δωμάτιο έτσι κι αλλιώς. Όσον αφορά την κατανάλωση σε idle δεν πρέπει να έχει και πολύ μεγάλη διάφορα λίγο που το έψαξα.. Χώρο για δίσκους και Sata έχω στο κουτί...μου διαφεύγει κάτι; Α, και αν έπαιρνα το microserver, windows 7/8 θα του έτρεχα έτσι κι αλλιώς...

Ιδιο προβληματισμό με εσένα είχα και άρα οτι εχω και αλλα 3 pc και laptops αλλα το παρηγγειλα έτσι και για το ψάξιμο να το στησω ως nas...
Με την ευκαιρία θα με ενδιέφερε η απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα.

Τι λειτουργικό να χρησιμοποιήσω για να βάλω κατευθείαν τους φορμαρισμενους σε NTFS δίσκους που εχω με το υλικό που θέλω να μοιραστώ αλλα ταυτόχρονα να μπορώ απο άλλο pc η ipad να το χειριστώ χωρίς να πρεπει να το συνδέσω σε monitor; Θα χρειαστω επιπλέον μνήμη απο τα 2 gb;
Δεδομένου οτι το σπιτικό δίκτυο ειναι κατοσταρι μαζί με κάποια homeplugs και εν μέρει και wifi ειναι απαραίτητο να το συνδέσω σε gigabit switch; Ενα gigabit switch συνδεδεμένο απευθείας με το modem router στο οποίο θα κουμπωνουν πανω ο βασικος υπολογιστής και ο micro server θα λειτουργήσει άψογα; Η υπάρχει περίπτωση να κουτουλαει με το modem router;

Ενα gigabit switch συνδεδεμένο απευθείας με το modem router στο οποίο θα κουμπωνουν πανω ο βασικος υπολογιστής και ο micro server θα λειτουργήσει άψογα; Η υπάρχει περίπτωση να κουτουλαει με το modem router;

Έτσι το κάνουμε όλοι, κανένα πρόβλημα

Έτσι το κάνουμε όλοι, κανένα πρόβλημα

Ευχαριστώ.. το ρωτάω αυτό γιατί κάποια φορά που είχα δοκιμάσει ένα my Book είχα βάλει πάνω στο usr ένα 3com 5αρι Gigabit switch και είχα αποσυνδέσεις και παγωματα στη σύνδεση router και υπολογιστή..

Για λειτουργικό με τα 2GB (δεν θέλω να χαλάσω άλλα λεφτά προς το παρόν!) τι να βάλω για να βλέπει απευθείας NTFS φορμαρισμένους δίσκους και να ρυθμίζεται remotely;

παιδιά επειδή μου φαίνεται λίγο "κουλό" να βάλω αγγελία γι αυτό θα το ζητήσω εδώ. μήπως κάποιος έχει άδεια WHS 2011 που δεν την χρησιμοποιεί πια και την πουλάει σε καλή τιμή?
θα ήθελα να το δοκιμάσω το συγκεκριμένο λειτουργικό, αλλά δεν είμαι για άλλες αγορές τώρα και μάλιστα για κάτι που δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει και με βολεύει. να πω την αλήθεια έχω και μια πειρατική αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει αλλά ούτε είμαι σίγουρος ότι θέλω να την χρησιμοποιήσω.
και για να είμαι και εντός θέματος, μου ήρθε σήμερα ο Microserver αλλά το στήσιμο θα πάει αρκετές μέρες πίσω. το πλάνο μου είναι να βάλω linuxmint xfce ελπίζοντας ότι θα βγάλω άκρη με το samba server. με τα υπόλοιπα που χρειάζομαι, δηλαδή xbmc, torrent client, και ftp server πιστεύω ότι το έχω.
εσείς τι λέτε??

Να ρωτήσω κάτι σχετικό με το λειτουργικό στο microserver δεν είναι προτιμότερο να εγκαταστήσει κανείς Windows 8.1 pro αντί Windows Home Server τουλάχιστον θα είναι καλυμμένος στο θέμα προστασία ανέξοδα ή υπάρχει κάτι που προβληματίζει;

Ευχαριστώ.. το ρωτάω αυτό γιατί κάποια φορά που είχα δοκιμάσει ένα my Book είχα βάλει πάνω στο usr ένα 3com 5αρι Gigabit switch και είχα αποσυνδέσεις και παγωματα στη σύνδεση router και υπολογιστή..

Για λειτουργικό με τα 2GB (δεν θέλω να χαλάσω άλλα λεφτά προς το παρόν!) τι να βάλω για να βλέπει απευθείας NTFS φορμαρισμένους δίσκους και να ρυθμίζεται remotely;

Αν δε θές κάποιο Linux / FreeBSD based
Τότε βάλε ότι windows σε βολεύει

Re: Απάντηση: HP Microserver

Να ρωτήσω κάτι σχετικό με το λειτουργικό στο microserver δεν είναι προτιμότερο να εγκαταστήσει κανείς Windows 8.1 pro αντί Windows Home Server τουλάχιστον θα είναι καλυμμένος στο θέμα προστασία ανέξοδα ή υπάρχει κάτι που προβληματίζει;

ΙΜΗΟ δεν έχεις λόγο να μην πάς σε win8 (σε σχέση με Home server), ειδικά εάν τα ξέρεις τα χρησιμοποιείς και θα σε βολέψουν.

Φθισικά πάντα υπάρχουν linux/bsd based λύσεις πέραν της MS