HP Microserver

Απάντηση: Re: HP Microserver

Αν δε θές κάποιο Linux / FreeBSD based
Τότε βάλε ότι windows σε βολεύει

Δε μου λες αληθεύει ότι για να σταματούν οι δίσκοι του microserver σε κατάσταση wake on lan πρέπει το λειτουργικό linux based OR whatever να είναι εγκατεστημένο απαραίτητα embedded;
Απλά το άκουσα στο youtube ή το διάβασα στο ανάλογο thread δεν θυμάμαι ακριβώς και με προβληματίζει η περίπτωση που κάτι πάει στραβά, θέλει ξανά φόρτωμα στη μνήμη και ιδιαιτερότητα στις αναβαθμίσεις; Δε μπορεί θα υπάρχει ρύθμιση σκέφτομαι...

Δεύτερο με τον έξω κόσμο δεν είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη σου ένα AV; (έχω αχρησιμοποίητο Windows 8.1 PRO και γιαυτό σκέφτομαι προς τα εκεί)

Thanks for your quick response.

Re: Απάντηση: HP Microserver

Τα σκέφτηκα και εγώ ... ειδικά γιατί όπως διάβασα δεν θα χρειαστεί και κάποιος επιπλέον driver αλλά θα παίξουν σωστά με τα 2 GB;

Απάντηση: Re: HP Microserver

Ήμουν στο παρατσακ να πάρω το microserver, αλλά μετά σκέφτηκα, γιατί να μην χρησιμοποιήσω το PC μου γενικής χρήσης για file server; Έχω ένα i5 sandy bridge. Θέμα θορύβου δεν τίθεται, είναι σχεδόν αθόρυβος και είναι σε διαφορετικό δωμάτιο έτσι κι αλλιώς. Όσον αφορά την κατανάλωση σε idle δεν πρέπει να έχει και πολύ μεγάλη διάφορα λίγο που το έψαξα.. Χώρο για δίσκους και Sata έχω στο κουτί...μου διαφεύγει κάτι; Α, και αν έπαιρνα το microserver, windows 7/8 θα του έτρεχα έτσι κι αλλιώς...

Βασικά όπως το βλέπω εγώ, το microserver είναι μια τέλεια ευκαιρία για κάποιον που δεν έχει αντίστοιχο μηχάνημα, να αγοράσει αυτό σαν "πακέτο", το οποίο είναι φτηνό, προσεγμένο, μικρό, με "σωστό" hardware και να κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Για κάποιον που έχει ήδη spare ή αντίστοιχο PC (π.χ εγώ έχω 24χ7 DIY μηχανάκια, χρόνια τώρα, έχω ήδη αλλάξει 4 versions με την πάροδο των χρόνων), δεν το βρίσκω απαραίτητο να πάρει και αυτόν... Ο i5 σου βέβαια είναι overkill για αυτήν την δουλειά, αλλά αφού υπάρχει... :-)

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

Δε μου λες αληθεύει ότι για να σταματούν οι δίσκοι του microserver σε κατάσταση wake on lan πρέπει το λειτουργικό linux based OR whatever να είναι εγκατεστημένο απαραίτητα embedded;
Απλά το άκουσα στο youtube ή το διάβασα στο ανάλογο thread δεν θυμάμαι ακριβώς και με προβληματίζει η περίπτωση που κάτι πάει στραβά, θέλει ξανά φόρτωμα στη μνήμη και ιδιαιτερότητα στις αναβαθμίσεις; Δε μπορεί θα υπάρχει ρύθμιση σκέφτομαι...

Δεύτερο με τον έξω κόσμο δεν είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη σου ένα AV; (έχω αχρησιμοποίητο Windows 8.1 PRO και γιαυτό σκέφτομαι προς τα εκεί)

Thanks for your quick response.

Είναι πολύ γενικόλογα τα παραπάνω,
Όποτε γενικόλογα να σου πω
Ότι όχι δεν είναι απαραίτητο το ‛embedded’ OS
Από την άλλη, εμένα με τη χρήση που κάνω είναι always on (το έχω να παρακολουθεί πολλά πράγματα)
Δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται με win & wake on lan , υποθέτω ότι σε περίπου 30 δευτερόλεπτα θα έχει ξυπνήσει και θα μοιράζει shares – όπως συνήθως γίνεται με όλα τα win.

Φυσικά και θεωρώ απαραίτητο το AV σε όλα τα win μηχανάκια.

win8.1 όλο και κάποιος θα έχει δοκιμάσει να μας πει την άποψή του.

Τα σκέφτηκα και εγώ ... ειδικά γιατί όπως διάβασα δεν θα χρειαστεί και κάποιος επιπλέον driver αλλά θα παίξουν σωστά με τα 2 GB;

Θα έλεγα ότι τα 2GB ειδικά για παχυλά λειτουργικά με γραφικό περιβάλλων είναι το Minimum για κανονική χρήση χωρίς προβλήματα.
Αργότερα το αναβαθμίζεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

remotely θα μπορώ να το ελέγχω με win 8 ή 7;

... όπως κάνουμε όλοι, σε οποιοδήποτε ΠιΣί... είτε μέσα στο δικό μας lan (π.χ. realVNC, androidVNC), είτε από το ίντερνετ (π.χ. logmein)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

... όπως κάνουμε όλοι, σε οποιοδήποτε ΠιΣί... είτε μέσα στο δικό μας lan (π.χ. realVNC, androidVNC), είτε από το ίντερνετ (π.χ. logmein)

Ευχαριστώ τα έχω υπόψη μου τα προγράμματα αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ενδελεχώς ώστε να ξέρω αν πραγματικά καταργείς το πληκτρολόγιο, το μόνιτορ και το ποντίκι με αυτά!

Εντωμεταξύ παρήγγειλα μαζί με το microserver άλλα 2 GB RAM και pci - express USB 3.0 (+ 34 και τα δύο) να μην παιδεύομαι με το βάζε βγάζε της μητρικής, που το είδα από τα βιντεάκια μπελαλίδικο (δεν πιάνουν τα χέρια μου ....)

Νομίζω με 4 θα είμαι ΟΚ ακόμα και win 8 να βάλω....

Το χρησιμοποιώ για sync αρχείων μεταξύ υπολογιστών (π.χ. main PC με WHS ή NAS) αλλά δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα και για sync εσωτερικών δίσκων του server.

Επιστρέφω γιατί δοκίμασα να το κατεβάσω και λέει δεν υποστηρίζει το WHS. Οπότε ακόμα με copy paste το κάνω...

Εκτός του dashboard που εχει ο WHS, ποτέ δεν κατάλαβα την διάφορα απο το να εχεις win7, win8 στα οποία μάλιστα μπορείς να εγκαταστησεις οποίο προγραμμα επιθυμείς.

Σαν λειτουργικό, τα whs έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια απο οτι τα "απλα" windows7/8;

Για απλο copy/paste, backup και streaming σε media player τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ο WHS σε σχέση με τα win7 πχ;

Last edited:
IΜΗΟ Δεν έχει ‛μεγαλύτερη ασφάλεια’ o WHS, και δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσετε WHS από win8 (starage spaces etc.)

Αν και βρήκα και κατέβασα τα WHS σκέφτομαι να βάλω πάνω win 8 pro, το lights out, κάποιο vnc, και κάτι σαν το driver bender... (χρειάζεται;)
Από hardware θα πεταξω πάνω έναν WD Caviar Black 1TB, έναν WD Green 2TB που θα βγάλω από εξωτερική θήκη, 1 WD 1TB Green απο το κυρίως PC και ο 250 αρης που έχει μέσα για το λειτουργικό .... στην esata έχω έναν 750αρη Lacie σε πολύ όμορφη θήκη που δεν θέλω να διαλύσω και εκεί θα βάλω να κατεβαινουν τα downloads και τα torrents....
Προφανώς με win 8 οι δίσκοι που όλοι είναι γεμάτοι υλικό για διανομή δεν θα χρειαστούν format κλπ ..

Λογικά αν είναι να βγει στο internet είναι προτιμότερο Windows 8.x έναντι του WHS μπορείς να του βάλεις ένα free antivirus για να είσαι ok (ήσυχος).
Στον Windows Home Server τι μπορεί να βάλει κανείς, δεν υπάρχει κάτι έστω σε λογικά πλαίσια από όσο ξέρω.

για όσους χρησιμοποιούν το microserver n36l/n40l/n54l με windows 8 και έχουν πρόβλημα στην αναβάθμιση σε 8.1 τότε να αναβαθμίσουν το bios πρώτα, έχει βγάλει νέο η HP.
το πρόβλημα είναι στην κάρτα δικτύου που η broadcom.
νομίζω το παραπάνω ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν windows server 2012.

για όσους χρησιμοποιούν το microserver n36l/n40l/n54l με windows 8 και έχουν πρόβλημα στην αναβάθμιση σε 8.1 τότε να αναβαθμίσουν το bios πρώτα, έχει βγάλει νέο η HP.
το πρόβλημα είναι στην κάρτα δικτύου που η broadcom.
νομίζω το παραπάνω ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν windows server 2012.

ξερεις επισης αν με την αναβαθμιση αυτη θα εχω και την sata πορτα και παλι οπως το πειραγμενο firmware? (που εχω βαλει). Τον ειχα παροπλισμενο microserver n36 και ειμαι μεταξυ (για αλλη μια φορα unraid + xbmc) ή win 8.1

ξερεις επισης αν με την αναβαθμιση αυτη θα εχω και την sata πορτα και παλι οπως το πειραγμενο firmware? (που εχω βαλει). Τον ειχα παροπλισμενο microserver n36 και ειμαι μεταξυ (για αλλη μια φορα unraid + xbmc) ή win 8.1

Και εγω αυτο σκεφτηκα οταν το διάβασα.
Για κανεναν λόγο δεν θα ρισκάρω την 5η σατα για τα απαισια 8.1 ...

Γιατί δίχως πειραγμένο firmware δεν λειτουργεί η 5 sata; σε αυτή του DVD rom δεν αναφέρεστε;

Με την esata, esata σε sata καλωδιο μας κανουν 6 παρακαλω ;) dvd rom σε αυτο το μηχανακι;;; ιεροσυλια. γεμισε το με δισκους :music-smiley-005:

το πειραρμένο bios είναι για το AHCI.
αν δεν το χρειάζεσαι τότε μια χαρά δουλεύει και χωρίς αυτό.
εγώ στο 5ο sata έχω βάλει το σκληρό με το OS και δε χρειάστηκε να πειραχθεί το bios.

Με την esata, esata σε sata καλωδιο μας κανουν 6 παρακαλω ;) dvd rom σε αυτο το μηχανακι;;; ιεροσυλια. γεμισε το με δισκους :music-smiley-005:
Εννοείτε μονο δισκους.. Αλλα ανέφεραν την 5 sata.. Τελικά το γίνεται παίζει και χωρίς πειραγμένο firmware;

Μπορουμε να έχουμε 6 δισκους 4tb και το λειτουργικό (win7/8?) σε USB stick; Θα κάνει μονο stream full bluray rip...

Last edited: