HP Microserver

Όχι, ειδικά αν είναι Green.. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι, το τροφοδοτικό να είναι single rail... Εγώ έχω 14 δίσκους σε 500 αρι αν δεν κάνω λάθος και δεν είναι όλοι Green...

Sent from my nexus 7

Ναι εχω ενα single rail 550 στο define r3 που τροφοδοτεί 10 δισκους δίχως προβλήματα..

Στο fractal design define r3 τους εχεις; Παίρνει 14 δισκους;
Ενα ενα μας τα λες.. :p

Άμα σε διάβαζα λες να έβαζα windows k drive bender; :p

Άμα τα διαβάζαμε όλα (και απο όλα τα φόρουμ που είμαστε μέλος) δεν θα δουλεύαμε, θα φτιάχναμε σέρβερ κ θα ζούσαμε "ευτυχισμένοι" not.

Γιαυτο ειναι σημαντικό να ανανεώνεται η πρώτη σελίδα σε καθε νήμα με τα συν κ πλην και τα τρέχον προβλήματα του μηχανήματος/review/συγκριτικου κτλ που κανουμε..

Άντε τωρα να γνωρίζει καποιος οτι το hp παίρνει με πειραγμένο bios 6 δισκους κτλ.. Θα πρεπει να ξοδέψει καμια βδομάδα να διαβάζει..

Το θεμα ειναι οταν αγνοείς κατι κ πως μπορεί να γίνει; Που τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται..

Εκτός κ αν έχουμε ελεύθερο χρονο κ βάζουμε υποθετικές ερωτήσεις στο google για το καθε μηχάνημα που έχουμε.

Τότε ίσως δεν σου χρειάζεται ;-) :-P Γιατί αν σου χρειαζόταν Google is your friend ;-)

Sent from my nexus 7

Τότε ίσως δεν σου χρειάζεται ;-) :-P Γιατί αν σου χρειαζόταν Google is your friend ;-)

Sent from my nexus 7
Πολλές φορές μαθαίνουμε κατι και μετα απο καιρο "βρίσκουμε" την χρησιμότητα του.
πχ και με εξωτερικούς δίσκους μια χαρα κανεις την δουλεια σου, μέχρι να δεις/γνωρίσεις τι μπορείς να κανεις με ενα nas και δίκτυο.
μια χαρα παίζει κ το laptop συνδεμενο στον ενισχυτη mp3/flac/spotify ειναι το ιδιο ομως με την ευκολία και την οθόνη του squeezebox touch και τον χειρισμό του απο smartphone/tablet κτλ..
Τίποτα απο τα παραπάνω (nas/touch) δεν χρειαζόμαστε... Απλα με την χρηση αυτών, αλλάζουμε και διευκολύνουμε την εμπειρία χρηςης που έχουμε..

Last edited:
τα εσπασε :rip:

kBKLUgt.png

QevM4h3.png

BYP7EOJ.png

το αρχειο στην μεταφορα με cifs ειναι ~20Gb/ high commpressed mkv
σε λίγες μέρες νεότερα :builder:

Last edited:
Δυστυχώς το λάπτοπ τά 'παιξε οπότε καλείται το microserver να παίξει ρόλο πιο mainstream. Έχετε να μου προτείνετε κάποια κάρτα γραφικών? Κατά προτίμηση με λίνκ να μη παραγγείλω καμιά λάθος έκδοση, γιατί για τη saphire ας πούμε δεν τη βρίσκω με ένδειξη low profile. Χρήση μόνο για καμιά ταινία 1080p και δουλειά γραφείου. Λειτουργικό θα μπούν 8.1

Ομορφιά :)

Τώρα μένει μόνο να περάσω τον SSD και να στήσω τα 8

Tα WHS δεν παλεύονται για desktop... πολύ αργά λόγω βελτιστοποίησης για services...

Εγώ έχω βάλει στο μάτι την sapphire 7750 στα 100 από Γερμανία. Θέλω να δώ αν θα παίζει κανένα παιχνίδι σε 1280χ720 για να το έχω (και) σαν παιχνιδομηχανή. Αλλά το σκέφτομαι γιατί δεν ξέρω αν θα τα καταφέρνει, μην την πάρω τσάμπα.

Tα WHS δεν παλεύονται για desktop... πολύ αργά λόγω βελτιστοποίησης για services...

Win 8 σε SSD εχω και εγώ... αν και δεν θα δεις τον SSD σε πλήρη ταχύτητα λόγω sata 2 είναι άλλη απόλαυση η ανταπόκριση...
Τον SSD τον βάζεις και χύμα στην πάνω θέση του DVD.... αλλιώς αγοράζεις ένα bracket σαν αυτό http://www.ebay.com/itm/111171671247?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 και βάζεις ότι 2,5αρη θες σε ένα από τα bays

Εγώ έχω βάλει στο μάτι την sapphire 7750 στα 100 από Γερμανία. Θέλω να δώ αν θα παίζει κανένα παιχνίδι σε 1280χ720 για να το έχω (και) σαν παιχνιδομηχανή. Αλλά το σκέφτομαι γιατί δεν ξέρω αν θα τα καταφέρνει, μην την πάρω τσάμπα.

Οριακά θα είσαι από άποψη παροχής ... ίσως και θερμοκρασίας... και για την 6450 οριακή διαβαζω ότι είναι και μάλλον έπρεπε να πάρω την 5450 (μια έξοδο HDMI ήθελα βασικά)

Για να μπεί πάνω θέλει πειραγμένο bios ε?
Όσο για την ταχύτητα, SATA 2 είναι αυτός που έχω. Vertex 2 :)

Kαι γω την 6450 πήρα

Οριακά θα είσαι από άποψη παροχής ... ίσως και θερμοκρασίας... και για την 6450 οριακή διαβαζω ότι είναι και μάλλον έπρεπε να πάρω την 5450 (μια έξοδο HDMI ήθελα βασικά)

Δεν υπάρχει θέμα παροχής ή θερμοκρασιας. Το θέμα είναι αν θα παίζει παιχνίδια λόγω αδύναμης CPU αλλιώς σαν htpc για καμία ταινια και με 6450 ή 5450 μια χαρά είναι.

Για να μπεί πάνω θέλει πειραγμένο bios ε?
Όσο για την ταχύτητα, SATA 2 είναι αυτός που έχω. Vertex 2 :)

Kαι γω την 6450 πήρα
Ναι θέλει το modded για να είναι σε sata 2 και η θύρα του disk drive

Δεν υπάρχει θέμα παροχής ή θερμοκρασιας. Το θέμα είναι αν θα παίζει παιχνίδια λόγω αδύναμης CPU αλλιώς σαν htpc για καμία ταινια και με 6450 ή 5450 μια χαρά είναι.

Η παροχή πάντως με πραγματικές ενδείξεις κατανάλωσης από APC UPS μας βγάζουν στα 90watt idle με 6450, SSD, 4 δίσκους στα bays και 2 εξωτερικούς USB3.0.. θέλει προσοχή

Αρκετοί χρήστες που την έχουν δοκιμάσει δουλέυει μια χαρά στην πράξη...

Παιδιά μια ερώτηση,
Εγώ που δεν έχω ιδέα απο Linux τη λογισμικό να του περάσω, το θέλω να το διαβάζει το Med8er MEd6003D και να παίζει τις ταινίες μέσα απο το Microserver.
Eπίσης 3TB με πιο (ευχρηστο) λογισμικό τα διαβάζει? (σκέφτομαι να πάρω ένα RED 3TB για αρχή)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!