HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

To www.mega.nz δεν βολεύει (για αποθήκευση μονο) ;

Ακυρο δεν υποστηριζει NAS clients..

και να ειχε δεν κανει..
backblaze, crashplan, amazon cloud drive εχουν unlimited data με 5$/month..

βεβαια πρεπει να εχεις τουλαχιστον 10mbit upload (ιδανικα 50 ή 100mbit) για να μπορεσεις να αξιοποιησεις αυτες τις υπηρεσιες.

Έχοντας στήσει ένα NAS με Xpenology αλλά όχι σε HP ProLiant MicroServer είπα να καταθέσω εδώ τον προβληματισμό μου.
Βλέπω πως έχουμε κολλήσει στην έκδοση 5.2 και εδώ και μήνες δεν έχουν ευοδώσει οι προσπάθειες για μετάβαση στην επόμενη έκδοση (6.0+). Σκέφτομαι αν θα πρέπει να μεταβώ σε κάποια άλλη λύση που θα μου προσφέρει αναβαθμίσεις ή να μείνω στο Xpenology που με ικανοποιεί με το παραπάνω σε αυτά που δίνει (λειτουργικότητα, ευχρηστία) αλλά με αβέβαιο μέλλον. Επίσης με ενδιαφέρει πολύ η υποστήριξη του plex media server.
Εσάς σας απασχολούν οι αναβαθμίσεις του xpenology ή είστε εντάξει με το ενδεχόμενο να μην συνεχιστούν;

Καταλαβαινω απολυτως τον προβληματισμο σου, αλλα μην ξεχνας οτι το xpenology δεν ειναι εμπορικο προϊον και η αναπτυξη γινεται απο χομπιστες. Ολοι μας οταν το βαλαμε το ξεραμε αυτο και δεν εχουμε καμμια απαιτηση. Απο την αλλη ομως, δουλευει και προσωπικα ακομα και στην 5.2 να μεινουμε δεν εχω κανενα προβλημα. Θυμαμαι οτι ειχαμε μεινει στην τελευταια 4 για αρκετο καιρο και μαλιστα υπηρχαν προβληματακια στις πρωτες 5αρες. Η κοινοτητα ειναι αρκετα ενεργη και πιστευω αργα ή γρηγορα θα γινει η μεταβαση στην 6. Ο plex server θελει DSM6 για να αναβαθμιστει; Σε ποια εκδοση εχεις μεινει στον plex;

@avpap συμφωνώ με αυτά που λες. Από ότι καταλαβαίνω στο forum του xpenology, η synology δεν έβγαλε το source code (κάποιου μέρους του DSM) ως όφειλε και αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Επίσης ο plex server δεν απαιτεί DSM6 αλλά θα ένιωθα περισσότερη ασφάλεια αν υπήρχε κάποια εξέλιξη. Δεν θεωρώ πως (ακόμα τουλάχιστον) θα απαιτηθεί νεώτερη έκδοση για κάποια πράγματα που κάνουμε με την 5.2 αλλά θα επιθυμούσα να μην (πιθανώς) εγκλαβιστούμε σε μια λύση χωρίς μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Πρόσφατα άρχισε να μου κάνει κάτι κουλά να κόβεται η σύνδεση όταν αντιγράφω αρχεία. Να μην μου ανοίγει την εσωτερική διεύθυνση και να μην δουλεύει και η dns ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Δοκίμασα και άλλο καλώδιο πάλι τα ίδια

Έφτιαξε αυτό το θέμα. Αλλά έχω ένα άλλο θέμα δεν μου δουλεύει το dns. Έιχα no ip dns αλλά όταν βάζω σωστά στοιχεία και πάω να κάνω test connection μου βγάζει ερρορ. Δοκίμασα και άλλους dns τίποτα.. Όποια βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ

Έφτιαξε αυτό το θέμα. Αλλά έχω ένα άλλο θέμα δεν μου δουλεύει το dns. Έιχα no ip dns αλλά όταν βάζω σωστά στοιχεία και πάω να κάνω test connection μου βγάζει ερρορ. Δοκίμασα και άλλους dns τίποτα.. Όποια βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ

και σε μένα έβγαζε ερρορ αλλά δουλεύει μια χαρά

Μάλλον βρήκα από που είναι όλα αυτά τα προβλήματα. Εχω βάλει στατικ ip στο microserver και μερικές φορές δίνει την ip το ρουτερ και άλλες όχι. Γιατί γίνεται αυτό; Ξέρει κανείς; Το ρουτερ είναι της forthnet το tg585 v8

Παιδια καλησπέρα. Ειπα να το στησω και γω στο n54l.

Εχω τις εξης ερωτησεις.

Η διαδικασια που ακολουθησα ειναι η εξης.

Κατεβασα το DSM_DS3615xs_5967.pat και το αντιστοιχο img. Περασα το img στο στικακι και το διαβασε αυτοματα το hp. Ανοιξα μετα το synology assistant και μεσω αυτου περασα το pat αρχειο. Σωστα;

Συνεχιζω.

Μου βγαζει συνεχεια μηνυμα οτι το στικακι εχει λιγο χωρο. (ειναι 8gb)

Επισης επειδη θελω να το ξαναστησω απο την αρχη. Πως μπορω να κανω φορματ τον δισκο που ηδη εχω; (4tb red wd) Δυστυχως δεν εχω προσβαση σε dekstop pc για να τον συνδεσω. Εβαλα να κανω και καλα εγκατασταση τα windows για να κανω μεσω της εγκταστασης format, αλλα μου τον χωρισε στα 2. Βεβαια μεσα στο προγραμμα τον εμφανιζει σαν εναν.

Η εφαρμογη dsphoto δεν δουλευει; Ζηταει αναβαθμιση απο το dsm.

Επισης αν περασω αργοτερα ακομα εναν σκληρο θα υπαρχει προβλημα; Δεν θα τους εχω raid γιατι θα χωριζω καθε δισκο αναλογα το τι εχω.

Παιδια καλησπέρα. Ειπα να το στησω και γω στο n54l.

Εχω τις εξης ερωτησεις.

Η διαδικασια που ακολουθησα ειναι η εξης.

Κατεβασα το DSM_DS3615xs_5967.pat και το αντιστοιχο img. Περασα το img στο στικακι και το διαβασε αυτοματα το hp. Ανοιξα μετα το synology assistant και μεσω αυτου περασα το pat αρχειο. Σωστα;

Συνεχιζω.

Μου βγαζει συνεχεια μηνυμα οτι το στικακι εχει λιγο χωρο. (ειναι 8gb)

Επισης επειδη θελω να το ξαναστησω απο την αρχη. Πως μπορω να κανω φορματ τον δισκο που ηδη εχω; (4tb red wd) Δυστυχως δεν εχω προσβαση σε dekstop pc για να τον συνδεσω. Εβαλα να κανω και καλα εγκατασταση τα windows για να κανω μεσω της εγκταστασης format, αλλα μου τον χωρισε στα 2. Βεβαια μεσα στο προγραμμα τον εμφανιζει σαν εναν.

Η εφαρμογη dsphoto δεν δουλευει; Ζηταει αναβαθμιση απο το dsm.

Επισης αν περασω αργοτερα ακομα εναν σκληρο θα υπαρχει προβλημα; Δεν θα τους εχω raid γιατι θα χωριζω καθε δισκο αναλογα το τι εχω.
σκληρό δίσκο έχεις βάλει?το DSM εγκαθίσταται στο σκληρό, το USB stick είναι μόνο για boot,το σκληρό θα το κάνει format στην εγκατάσταση

Σύνολο θα έχω 3 σκληρούς τώρα. Και σκέφτομαι μελλοντικά άλλον ενα

Όταν έκανα χθες την πρώτη εγκατάσταση είχα μόνο το στικάκι και τον έναν σκληρό.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σύνολο θα έχω 3 σκληρούς τώρα. Και σκέφτομαι μελλοντικά άλλον ενα

Όταν έκανα χθες την πρώτη εγκατάσταση είχα μόνο το στικάκι και τον έναν σκληρό.

είναι άδειος ? σε τί είναι φορμαρισμένος? θα έπρεπε να τον δει στην εγκατάσταση

Τον σκληρό τον διαβάζει μέσα στο dsm. Αν τον κάνει αυτόματα format στην εγκατάσταση οκ. Τώρα θα του βάλω άλλους δυο. Θα υπάρχει θέμα;

Sent from my iPad using Tapatalk

Τον σκληρό τον διαβάζει μέσα στο dsm. Αν τον κάνει αυτόματα format στην εγκατάσταση οκ. Τώρα θα του βάλω άλλους δυο. Θα υπάρχει θέμα;

Sent from my iPad using Tapatalk

κάτσε,, ή εγκατάσταση έγινε κανονικά ? που είναι το πρόβλημα τότε ? όταν βάλεις τους άλλους θα το κάνεις τον καθένα ξεχωριστό volume

Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Απλά επειδή διάβαζα ότι η εγκατάσταση γίνεται σε κάθε δίσκο. Ήθελα να ρωτήσω αν παίζει κάποιο ρόλο το ότι θα μπουν οι δισκο μετά. Ωραία. Άρα τους βάζω και τέλος.

Με την εφαρμογή ξέρουμε κάτι;

Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Απλά επειδή διάβαζα ότι η εγκατάσταση γίνεται σε κάθε δίσκο. Ήθελα να ρωτήσω αν παίζει κάποιο ρόλο το ότι θα μπουν οι δισκο μετά. Ωραία. Άρα τους βάζω και τέλος.

Με την εφαρμογή ξέρουμε κάτι;

μόλις φτιάξεις τα volumes θα γίνει αυτόματα η εγκατάσταση και στους άλλους δύο , για την εφαρμογή δεν ξέρω