HTPC 5

Θενκς !

Σημερα ξεκιναω με software ( τυπικα ).

Πηρα vista ultimate, μπας και δω τι γινεται και με δαυτα.

Θα μπουν σε αλλο παρτισιον και θα παραμεινουν και τα xp, δεν το συζητω...!!

Απάντηση: Re: HTPC 5

Άντε ρε πέτα τα εξ πι...
όλο προβλήματα είναι...

:slapface::slapface::slapface:

Δεν υπαρχει περιπτωση. Τα xp δεν βγαινουν με τιποτα. Ειναι για να κανουμε δουλιτσα. Τα vista θα μπουν για ψαξιμο.

Αν με το καλο φτασω στο επιπεδο που εχουν τα xp τωρα στα θεματα μας, κανενα προβλημα, τα ξηλωνω....-bye-

Θενκς..

Τωρα ψαχνω αυτο το παλιο lg και δεν το βρισκω πουθενα . Ακομα και απο αμερικη ειναι πολυ δυσκολο....

Επισης κοιταω και τις καρτουλες tv και radio που ερχετε σιγα σιγα η ωρα τους....!

Εκπληκτική κατασκευή που σκοπεύω συντόμως να βάλω και εγώ μπροστά με μικρές αλλαγές (πχ με το p5k premium είχα πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα και το επέστεψα στο πλαίσιο).

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι κατά πόσο η Meridian μπορεί να οδηγήσει ενισχυτικά απευθείας.

Εκπληκτική κατασκευή που σκοπεύω συντόμως να βάλω και εγώ μπροστά με μικρές αλλαγές (πχ με το p5k premium είχα πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα και το επέστεψα στο πλαίσιο).

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι κατά πόσο η Meridian μπορεί να οδηγήσει ενισχυτικά απευθείας.

Ευχαριστω Γιαννη!!

Τι προβληματα σου εκανε το board?

Η μεριντιαν αυτη την στιγμη οδηγει απευθειας εναν επαγγελματικο τελικο σε stereo και θεωρω οτι δεν εχει καποιο προβλημα !

Καλημέρα και σε εσένα Browser!

Πριν από ενάμισι μήνα ξεκίνησα να στήσω καινούριο pc με το p5k premium, cpu C2D E6850, ram 2GB Cellshock 1150, hdd 4xWD500AAKS, vga MSI8600gts, psu OCZ 700w sli-ready και windows xp. Στο σύστημα μου ο ένας σκληρός είναι χωρισμένος σε δύο partitions, ένα για system και ένα για applications, ένα ζευγάρι δίσκων είναι σε raid 1 (mirroring) για δεδομένα και ο τέταρτος δίσκος χρησιμοποιείται για image backup του system-applications HDD.

Αντιμετώπισα σειρά προβλημάτων από την πρώτη στιγμή που εντάθηκαν στην πορεία, αρχικά με το SATA του p5k που έδινε τρελά timeouts και blue screens ακόμα και από το στήσιμο των windows (iastor errors). Αρχικά, τα προβλήματα αυτά παρακάμφθησαν με αποσύνδεση όλων των σκληρών πλην ενός κατά την εγκατάσταση των widows και στη συνέχεια επανασύνδεση τους και δημιουργία του raid array. Για μικρό χρονικό διάστημα (2 εβδομάδες) όλα δούλευαν ρολόι, στη συνέχεια όμως είχα:

α) Προβλήματα με τις μνήμες (ένα πρωί το pc δεν έκανε ούτε post παρά μόνο με τη μία μνήμη). Οι μνήμες πήγαν για έλεγχο στο πλαίσιο, δούλεψαν μια χαρά (!) τοποθετήθηκαν ξανά στο pc και δούλεψαν (!!) για ένα μήνα και μετά τα ίδια (!!!)

β) Από ένα σημείο και μετά άρχισα να έχω σποραδικά προβλήματα με το usb enumerator (έχανα συνδεδεμένες συσκευές στα καλά καθούμενα) και με το pci enumerator (παρομοίως έχανα κάρτες pci όπως την skystar)

γ) Τελικά εμφανίστηκαν ξανά τα θέματα με το υποσύστημα sata-ΙI του p5k premium με συνεχή προβλήματα στην χρήση του pc (κολλήματα, blue screens).

Σημειωτέων ότι όλα τα ανωτέρω προβληματάκια είναι λίγο πολύ επαναλαμβανόμενα και υπάρχει (όπως διαπίστωσα) μεγάλη δυσαρέσκεια διεθνώς και πολλά treads στα φορουμς της ASSUS.

Τελικά το ξήλωσα και το πήγα πίσω στο πλαίσιο και πήρα το x38-dq6 της Gigabyte με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα πλέον χωρίς να κάνω τίποτα περισσότερο από απλή εγκατάσταση των drivers. Είναι δε και πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι αφού μονταρίστηκαν όλα και πάλι, το pc δούλεψε μια χαρά, ακόμα και το raid με την πρώτη. Και το σημειώνω αυτό διότι η αλλαγή μητρικής είναι ένα από τα πλέον βάρβαρα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε μια εγκατάσταση windows.

Αυτά τα ωραία λοιπόν, χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω μια και είναι πιθανόν εσύ να έχεις μεταγενέστερο hardware version ή ακόμα και άλλο εργοστάσιο παραγωγής.

Οσο για τη Meridian, σε ρώτησα γιατί σκέπτομαι να πάω σε αυτή τη διάταξη, Meridian και ανεξάρτητοι ενυσχυτές στην έξοδο.

Μαλιστα. Εφαγες ψιλοπακετακι που λενε Γιαννη.

Τα σχολια περι του μπορντ τα ειχα διαβασει, αλλα να σου πω και την αληθεια, αν ψαξεις σε ολα τα φορα θα δεις οτι ασχημα σχολια κανουν σχεδον για ολα.
Το θεωρω λογικο διοτι οι συνδιασμοι των συσκευων ειναι απειροι θεωρητικα και πρακτικα και δεν ξερω σε ποιο σημειο ελεγχονται απο τις εταιριες.

Παρολαυατα, με τη λογικη οτι απο τα 6-7 μπορντ που ειχα της ασους , δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα προχωρησα.
Moυ εκατσε σε αυτο το συγκεκριμενο που περιγραφω με την wifi το οποιο δεν το εχω ξεκαθαρισει ακομα.
Παντως το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να περασω το τελευταιο bios firmware .

Χρηστος.

Αφενός, συμφωνώ μαζί σου Χρήστο ότι όλα τα mb έχουν τα θεματάκια τους και είναι αναμενόμενο λόγω της πολυπλοκότητας τους αλλά και της πίεσης του έχουν οι εταιρίες από τον ανταγωνισμό για την παρουσίαση νέων προιόντων. Σημειωτέον δε ότι και εγώ έχω μακρά εμπιρία από ASUS χωρίς σοβαρά προβλήματα. Πιθανώς να υπάρχουν προβληματικά lots στην παραγωγή.

Πάντως, για το HTPC που σκέπτομαι να βάλω μπροστά θα το εξέταζα και πάλι το p5k αν έβλεπα στα ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί, μια και κατά τα άλλα μου άρεσε πολύ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο: Τα opamps τα κόλλησες σε κενές θέσεις που είχε η κάρτα ή αντικατέστησες τα υπάρχοντα;

Τα adaptors που πηρα ειναι τετοια που μπορεις να κολλησεις πανω τους ειτε τα opamps, ειτε θηκες για opamps. Προτιμησα και κολλησα θηκες στις οποιες μετα εβαλα τα 627.
Επειτα ολο το σετ οπως το βλεπεις μπηκε στη θηκη του τελεστικου της καρτας, αφου αφαιρεσα αυτον της μαμας !

OK κατάλαβα, η πλακέτα είχε τους αρχικούς opamps πάνω σε βάσεις, οχι κολημένους. Ψάχνω για meridian και τρέφω ελπίδες. Οταν με το καλό βρεθεί η καρτουλα θα μου πεις για το mod.

Παντως , χωρις να θελω να σε απογοητευσω-αλλα να σου γλυτωσω χρονο, πολλι φιλοι ψαχνουν να την βρουν και υπαρχει μεγαλη δυσκολια. Να μην σου πω ειναι αδυνατον !

Eρχεται κι αυτη ........

winfast_pxdvdr3200H_1.jpg

http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=377

:ernaehrung004: