HTPC 5

Re: Απάντηση: HTPC 5

Του cabling το πατερο, δισκος και dvd player.......

img0256hc6.jpg

Γεια σας πολυτεχνίτες

παρακολουθώ το forum σας εδώ και πολύ καιρό, δεν έχω συμμετάσχει σε καμία συζήτηση μέχρι τώρα,θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο για τις γνώσεις που μοιράζεστε και μοιράζετε στο κόσμο που ασχολείται με το αντικείμενο.
αποφάσισα να φτιάξω και εγω ένα μηχανάκι και θα ήθελα να ρωτήσω τον browser μια λεπτομέρεια για το δικό του,:award::grinning-smiley-043,η τοποθέτηση του τροφοδοτικού με τον ανεμιστήρα του να κοιτά προς τον επεξεργαστή, είναι σωστή η μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του τροφοδοτικού? αφού, έτσι όπως νομίζω, το τροφοδοτικό τραβάει τον αέρα απο την ψήκτρα του επεξεργαστή.
Ρωτάω γιατί έχω ίδιο mobo αλλά κουτί της thermaltake το bach και η θέση της ψήκτρας μου φαίνεται πολύ κοντά στον ανεμιστήριο του τροφοδοτικού, (ο ανεμιστήρας του δικού μου τροφοδοτικού zalman 600w έχει την ίδια θέση με αυτή του δικού σου).
Και κάτι άλλο μεταξύ των βιδών στήριξης του mobo και τις βίδες του σασσι πρέπει να παρεμβάλλονται οι χάρτινες ροδέλες ή εγκαθιστούμε τις βίδες στο μοβο χωρίς τις ροδέλες.
αυτά τα ολίγα προς το παρόν ελπίζω να μην σας κούρασα.

Καλως ηλθες και σε ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια!

Αρχικα να σου πω οτι το τροφοδοτικο δεν μπορει να μπει αναποδα στο συγκεκριμενο κουτι. Θα ηταν πολυ κοντα στο πλαινο του με αποτελεσμα να μην τραβουσε σωστα αερα.

Βεβαια σε αλλα κουτια που το εχω βαλει, οπως τα silverstone, σε εκεινο το σημειο ειχαν "γρυλιες" για εισαγωγη φρεσκου αερα απο τον εξωτερικο χωρο στο τροφοδοτικο, οποτε κι εκει το τοποθετησα ετσι . (Να τραβαει απεξω).

Τωρα στο συγκεκριμενο...
ο αερας εχει μια ροη απο την εμπρος πλευρα του κουτιου προς τα πισω. Εισαγεται και απο το μπλοουερακι που ειναι κατω απο τους δισκους , και με αναροφηση απο αυτον του τροφοδοτικου και τον 12αρη που βρισκεται στο πισω μερος του κουτιου!
Θεωρω οτι απο τους δισκους και τη cpu ανεβαινει η θερμοκρασια του αερα καμμια 15αρια 20 βαθμους και κυκλοφορει ειτε προς το τροφοδοτικο που αναροφα, ειτε προς τα εξω με τη βοηθεια του 12αρη.
Σε καμμια περιπτωση δεν πιστευω οτι κανει προβλημα στο τροφοδοτικο μια θερμοκρασια αερα γυρω στους 30 η και παραπανω λιγο το καλοκαιρι γιατι εκτιμω οτι τα σπεκς τους ειναι για πολυ παραπανω!
Το συγκεκριμενο της bquiet που εχω εχει την ιδιοτητα να ρυθμιζει τις στροφες των ανεμιστηρων ( 12αρη και αυτον που ειναι κατω απο τους δισκους) αναλογα με τη θερμοκρασια που προφανως "αισθανεται" με θερμιστορ η κατι αλλο απο τις ψυκτρες του η το ρευμα του (δεν το εχω ψαξει ακριβως πως το κανει). Το αναφερω αυτο γιατι ακομα και μετα απο μια ωρα full load που το δοκιμασα οι ανεμιστηρες ξεκινησαν με ταση ισα ισα να τους περιστρεφει και κατελληξαν να γυρνανε με κατω απο το μισο των ονομαστικων τους στροφων.
Το ανεμιστηρακι της cpu το κοντρολαρει ο ροοστατης της "μαμας" zalman, ο οποιος ειναι ρυθμισμενος στο μινιμουμ.

Στα αναφερω ολα αυτα για να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα.
Οι θερμοκρασιες που γραφει το μπορντ απο το αντιστοιχο software που εχει ειναι "τσιου" οποτε και δεν στις αναφερω καθολου. Εκτιμω ομως οτι ειναι παρα πολυ χαμηλες.
(Οι δοκιμες που εκανα και σου περιεγραψα παραπανω , γιναν με τρεις δισκους, οχι με εναν που εχει η φωτο παραπανω).

Οσον αφορα τωρα τις βιδες και τα ροδελακια, καθε φορα κρινω αν θα τα βαλω η οχι. Στο συγκεκριμενο κουτι που οι θεσεις ειναι ακριβεστατες , απο κατω δεν εβαλα τιποτα και τις εβαλα απο πανω.
Παλαιοτερα τα μπορντ ειχαν θεμα με αυτο, διοτι τα τυπωμενα κυκλωματα περνουσαν πολυ κοντα εως κι ακουμουσαν στα σημεια που βιδωναμε , οποτε και επρεπε να μπουν οι ροδελες. Πλεον οι εταιριες φροντιζουν κι εχουν απομακρισμενα αυτα τα "περιεργα" σημεια απο τα τυπωμενα, οποτε και θεωρω οτι και καθολου να μην τις βαλεις τις ροδελες, αν ριξεις μια ματια στομπορντ πριν το βαλεις, πανω κατω , οτι ειναι "καθαρο" απο αυτα , δεν θα εχεις προβλημα !

Χρηστος

Καταρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη και κατατοπιστική απάντηση σου ,τώρα όμως που σε βρήκα θα σε ρωτήσω και κάτι άλλο, όσο αφορά το mobo το update στο firmware που μάλλον θα πρέπει να κάνω πως το κάνω απο dos? (οοοοοοοταν στήσω το μηχανάκι,cause have no time at all :bigcry:,θα ανεβάσω και fotos)

Μπορεις να το κανεις και απο dos χρησιμοποιωντας την εφαρμογη που δινει η asus.
Εγω το εκανα αμεσως με το που εγκατεστησα τα xp. Εγκατεστησα την εφαρμογη που ειχε το cd σε xp , κατεβασα και το τελευταιο firmware bios και την εκανα απο εκει.

Καλη επιτυχια !

μπορείς να μου πεις τι πρέπει να προσέξω για την αναβάθμιση του firmware εχω ξανακάνει αλλά ......μετά βρέθηκα να ψάχνω νέα πλακέτα ,η asus λέει το manuaλι ότι εχει κάποιο backup σε περίπτωση failure στο update ισχύει αυτό κάνει τα πράγματα ασφαλέστερα ή είναι μούφα ? και θάλει προσοχή.

Προσωπικα δεν ειχα τιποτα συνδεδεμενο επανω στη μητρικη . Οτι χρειαζοταν δηλαδη. Καρτα γραφικων ενα δισκο και το πληκτρολογιο μαους. Οχι οτι τρεχει τιποτα, αλλα το προτιμω ετσι.

Κατα τα αλλα ειναι απλο απο το software των windows. Απλα ακολουθησε τις οδηγιες βημα βημα και διαβασε τες ολες πριν ξεκινησεις.

Θεωρω must να ειναι το μηχανημα σε ups οταν κανεις αυτη τη δουλεια . Εκει ειναι το μεγαλυτερο μπερδεμα. Να περνας firmware και να πεσει το ρευμα.........βραστα !!

οκ ok thanks alot για τις συμβουλές θα επανέλθω ,ελπίζω σύντομα ,με fotos απο το μηχανάκι οοοοταν ξεκινήσω να το στήνω πάντως θα παρακολουθώ το forum ανελοιπώς.

για μια ακόμη φορά thanks

Μπορεις επισης να το κανεις με super σιγουρια απο το Βιος , με usb stick. Παντα ετσι το κανω χωρις κανενα προβλημα...

Mαλλον το πιοι ευκολο ειναι μεσα απο ΧΡ, ε τι σκατα δε κρασαρουν οταν τα πιεζεις με μια εφαρμογη θα κολλησουν;

φιλε browser

επανέρχομαι με μία ακόμη απορία, δεν ξέρω βέβαια αν είναι σωστό που συνεχίζω τις τεχνικές ερωτήσεις σε αυτό το thread αλλά ήθελα τη γνώμη σου επειδή έχω το ίδιο mobo με σένα .
Λοιπόν πήρα το συγκεκριμένο τροφοδοτικό ZM600-HP και την asus pk5 deluxe wifi etc etc etc το τροφοδοτικό στην ίδια πλεξούδα με την κυρίως φίσα τροφοδοσίας έχει μια υποπλεξούδα με 4pins που γράφει 24V και μια προειδοποιητική σήμανση που αν θυμάμαι καλά γράφει να μην συνδεθεί σε ATX 12V θέση τροφοδοσίας στο mobo(δεν θυμάμαι τι γράφει ακριβώς επισυνάπτω φωτο,όχι πολύ καθαρή) .
Αν συνδέσω την κυρίως φίσσα στην αντίστοιχη τροφοδοσίας του mobo περισσεύουν 4 Pins τα οποία λες και περιμένουν να συνδεθεί η υποπλεξούδα με την προειδοποιητική σήμανση.το ερώτημα είναι τι κάνω τη συνδέω και καιω to mobo ή δεν θα έχω πρόβλημα
ευχαριστώ και sorry αν είμαι εκτός θέματος.

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    37.5 KB · Views: 12
  • zm600 017_1.jpg
    zm600 017_1.jpg
    55.8 KB · Views: 11
Το συνδέεις κανονικά σαν να ήταν ενιαίο. Εχουμε το ίδιο board και αν δεν συνδέσεις το 4πινο δεν θα παίζει το μηχανάκι σου.

Συνδεεις κανονικα τη μεγαλη φισα και την υποπλεξουδα ωστε να καλυφτει η θηλυκή φισα του μπορντ.

Επισης συνδεεις και τα αλλα δυο που λενε Ρ2 διπλα απο το σοκετ της cpu αφου βγαλεις πρωτα την ασπρη ταπουλα που εχει για το δευτερο!

img0228shgdfgdfg1ww4.jpg

Μιλαμε γιαυτες τις δυο. Η μεν πλατια πρεπει να ειναι πληρες απο τροφοδοσια και η δευτερη ειναι αυτη με την μαυρη ταπα που θα βγαλεις και θα τροφοδοτισεις επισης .

Οδηγιες εχει και το μανουαλ του μπορντ αν θες να ριξεις μια ματια !

παίδες thanks

θα τα συνδέσω το βράδυ που μάλλον θα ασχοληθώ,για να συναρμολογήσω τα πρώτα κομμάτια 1 μήνα τα έχω στις συσκευασίες τους ακόμη. καρτα γραφικών μου υπολείπεται δίσκοι και πληκτρολογιοποντίκι για να ξεκινήσει το μηχάνημα.

το βράδυ θα πάρουν φωτιά τα κατσαβίδια.... μπορεί και το mobo:devil-smiley-029:xaxaxa

καλό απόγευμα

Καλα, ηθελα να ξερα ποιος ανεγκεφαλος κολλαει αυτοκολητα στην επιφανεια του επεξεργαστη...λολ... θα θες κανα δυο διλιτρες arctic clean για να φυγουν οι κολλες...

Τελικα το θεμα με το Board υπαρχει ακομα. NO wifi και no ο ενας απο τους δυο ethernet .
Βγηκαν οφ αποτο bios και παω για αλλο τροπο wifi......

Κριμα., αλλα μπορντ , δεν ξηλωνω..