HTPC 5

Απάντηση: Re: HTPC 5

Στο theatertek χρησ. το evr και τελικά έχει πρόβλημα οταν κλείνει και απορώ γιατι δεν αναφέρεται κάτι στο φορουμ τους....
Το ac3filter το χρησ. γιατι το ffdshow κάνει νερά αν ο ήχος είναι dts στα 1500
Reclock στα vista???

Και η dscaler audio decoder κανει νερα στον ηχο , αλλα δυστυχως παρολο που τελικα εγκατεστησα το ac3filter κανονικα, δεν βλεπω να περνα καθολου ηχος απο εκει για να το βαλω στο graph.

Any hints ?

Αυτες είναι οι ρυθμίσεις μου και αυτο είναι το graph που χρησιμοποιώ (όταν το mkv δεν έχει flac ήχο ενεργοποιείται το ac3

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    42.4 KB · Views: 87
  • 2.jpg
    2.jpg
    46 KB · Views: 74
  • 3.jpg
    3.jpg
    40.7 KB · Views: 57
  • Graph.jpg
    Graph.jpg
    23.1 KB · Views: 46
Ευχαριστω Στρατο.

Τελικα καταφερα και το εβαλα κι εγω στο graph του .ifo κανονικα.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι, αλλα με τον dscaler audio, περαν του οτι εκανε καποια "παρασιτα" σε στιγμες εντονου χαμηλου στον ηχο, ελειπε και αρκετη πληροφορια , ιδιαιτερα στα χαμηλα. Με τον ac3filter, ηρθε ο ηχος και το χαμηλο κανονικα....

ΟΚ , thanks for the tip/

Εχει καμμια ιδιαιτεροτητα στην εγκατασταση του ac3filter στα βιστα ? γιατι δεν εγκατασταθηκε σωστα !

Για να εγκατασταθει σωστα το ac3filter σε vista ultimate....

Αφου γινει η εγκατασταση , φτιαξτε ενα shortcut του command στο desktop. Δεξι κλικ και run as admin. Παμε στο directory του ac3filter και γραφουμε ... regsvr32 Ac3Dx.dll

Το προβλημα ειναι οτι δεν κανει κατα την εγκατασταση register το φιλτρο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC 5

Στρατο , και σε clone mode να θες να παιξεις, μπορει να γινει με διαφορετικη αναλυση για καθε μονιτορ ! Γινεται και στα 7ιντσα !

Πως γινεται? Για ριξε λιγο φως...

What PowerStrip will allow you to do, if you wish, is to adjust the timing (and color) on each controller independentally. This allows you to "clone" the resolution in the Windows sense, but run the cloned monitors with different hardware timings you select. If that's what you want, do this:

1. Close PowerStrip if its running
2. Open the pstrip.ini file in Notepad
3. Add the following switch:

[Global Options]
CloneSupport=1

4. Save the file back to disk
5. Restart PowerStrip

:ernaehrung004:

The *only* thing you should not do is use NVidia's PowerStrip "Advanced timing" options clone. So long as you don't do anything in that particular dialog box, everything should be ok. You can safely use all of NVidia's other controls...

Once you go vista, you have to go back....

Ξεκινησα παλι με τα xp και προχωραω.....το colour/video managment των vista ειναι ψιλοαπαγορευτικο για μενα αυτη την περιοδο (δεν εχω υπομονη). Δεν ξερω για σας, παντως εγω δεν εβγαλα ακρη .....

Eρχεται κι αυτη ........

winfast_pxdvdr3200H_1.jpg

http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=377

:ernaehrung004:

Ηρθε κι αυτη κι ετοιμαζεται να παρει τη θεση της......:2thumb22sup:

Ανακαταταξη hardware.

Αλλαξα θεση στους δισκους, μιας και επρεπε να προσθεσω και αυτα τα δυο "τερατακια".....

western-digital-wd10eacs-pers.jpg

Συντομα αποδειχτηκε οτι χωρος θα χρειαζοταν και προχωρησα.
Θα επανελθω με φωτο κτλ μολις προστεθουν και οι τελευταιες 2 καρτουλες.
Πλησιαζει .................

27-136-133-03.jpg

LG GGC-H20L

Αφου περασε ωκεανους κτλ , ειναι τελικα στη θεση του (θενκς φιλος!!)

Δοκιμαστηκε σαν player σε hd br & dvd και ειναι πολυ ησυχο και σχετικα γρηγορο.

Ειναι region 0 , οποτε κανενα θεμα με τα br !

Επισης ριπαρα καποια δισκακια της hqv ενα σε br κι ενα σε hd χωρις καμμια δυσκολια με τη βοηθεια του anydvdhd.

αγαπητε browser

καλησπέρα καλή χρονιά με υγεία και χαρά ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
Αγαπητέ, τελικά το έστησα το μηχανάκι μου τα μόνα κομμάτια που μου λείπουν είναι η κάρτα tv και το γραφτήρι ,το τελευταίο το αφήνω για πολύ ποιο μετα περιμένω να πέσουν οι τιμές και να βρώ κάτι που να κάνει αρκετά πραγματα με τα νέα formats,εγγραφές αναγνώσεις όσο το δυνατό περισσοτέρων.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, ενδιαφέρομαι να αγοράσω και εγώ την tv κάρτα που πορμηθεύτικες και εσύ,κατ' αρχήν πές μου άν είναι καλή (λειτουργική,εύκολο λογισμικό εγγραφής, στα vista και στο media center αναγνωρίζεται σωστά?).
Τέλος άν είναι δυνατόν να μου πείς τις φυσικές της διαστάσεις ,ποιό πολυ με ενδιαφέρει το μήκος της γιατί τα πράγματα στο κουτί έιναι λίγο στριμωγμένα και είμαι λίγο διστακτικός στην αγορά της.
Λέω να την πάρω απο το hac shop και δεν είμαι να τρέχω παλι αθήνα αφού μένω πειραιά.

Ευχαριστώ καλή χρονία και πάλι.

Καλη χρονια κι απο μενα φιλε.

Δυστυχως δεν θα μπορεσω να σε βοηθησω, διοτι δεν εχω κανει τιποτα ακομα με την συγκεκριμενη.
Ισως να μπορεις να βρεις τις διαστασεις της απο το σαιτ τους.
Να σου θυμισω οτι η καρτα ειναι pci express χ1 !!!!

Φίλε
ευχαριστώ για την απάντηση το γνωρίζω οτι είναι pci express ,εχει κάποιο πρόβλημα και μου το τονίζεις? αν είναι να μεινω μακρια.
όσο για το site τους δεν αναφέρει τιποτα απο φυσικές διαστάσεις.
πάντως σκεφτομαι να προχωρήσω και ο θεός βοηθός.

Ευχαριστώ και πάλι

Oxi κανενα προβλημα. Το x1 τονισα. Μπορεις να την βαλεις σε οποια pci express θελεις , ακομα και χ16 αν σε βολευει απο θεμα χωρου !

Απάντηση: Re: HTPC 5

αγαπητε browser

καλησπέρα καλή χρονιά με υγεία και χαρά ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
Αγαπητέ, τελικά το έστησα το μηχανάκι μου τα μόνα κομμάτια που μου λείπουν είναι η κάρτα tv και το γραφτήρι ,το τελευταίο το αφήνω για πολύ ποιο μετα περιμένω να πέσουν οι τιμές και να βρώ κάτι που να κάνει αρκετά πραγματα με τα νέα formats,εγγραφές αναγνώσεις όσο το δυνατό περισσοτέρων.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, ενδιαφέρομαι να αγοράσω και εγώ την tv κάρτα που πορμηθεύτικες και εσύ,κατ' αρχήν πές μου άν είναι καλή (λειτουργική,εύκολο λογισμικό εγγραφής, στα vista και στο media center αναγνωρίζεται σωστά?).
Τέλος άν είναι δυνατόν να μου πείς τις φυσικές της διαστάσεις ,ποιό πολυ με ενδιαφέρει το μήκος της γιατί τα πράγματα στο κουτί έιναι λίγο στριμωγμένα και είμαι λίγο διστακτικός στην αγορά της.
Λέω να την πάρω απο το hac shop και δεν είμαι να τρέχω παλι αθήνα αφού μένω πειραιά.

Ευχαριστώ καλή χρονία και πάλι.

Τελικα μπηκε εχθες. Η εγκατασταση και το software πανευκολα. Και ο συντονισμος των καναλιων επισης. Σε ΧΡ παντα. Σε βιστα δεν την εχω δει , αλλα αποτι μου ειπε καποιος φιλος που την εβαλε προσφατα ειναι μια χαρα και στα mce.
Ωραια εικονα και αρκετα γρηγορη!

Κατα τη γνωμη μου προχωρα αφοβα !!

φιλε

την πηρα και την εγκατέστησα χθές, πολυ απλή και εύκολη εγκατάσταση και έυκολο προγραμματάκι ελέγχου ακόμη και στα vista( home premium).
τα ψηφιακά τα έπιασε εύκολα αλλά και τα αναλογικά απλά,εκεί άργησε να συντονίσει λίγο γιατί έχω χάλια τηλεοπτικό σήμα.
εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι που ορισμένα αναλογικά κανάλια τα λαμβάνει λίιιγο καλύτερα απο ότι η tv (philips 42pfl9732/10).
τελικά έκανα λάθος που ανησυχούσα για το μέγεθος της αφού είναι μικρούλα και η εγκατάσταση της ήταν παιχνιδάκι.
τα μόνα προβληματάκια που έχω ακόμα είναι ότι δεν την έχει αναγνωρίσει ο mce των vista ,το ψάχνω ακόμη,και ότι κατά την αναπαραγωγή των αρχείων στις εγγραφές που κάνω, με τον media player των windows δεν υπάρχει ήχος ,αλλα διαπίστωσα ότι δεν είναι πρόβλήμα της κάρτας ή της εγκατάσταση της αλλά του media player μάλλον θέλει κάποιον codec που δεν έχω εγκαταστήσει ακόμη,πάντως όλες οι εγγραφές πέζουν άψογα με τον media player classic.
αυτά προς το παρόν ελπίζω να μη σε κούρασα προχωράμε στο επόμενο.........

Re: Απάντηση: HTPC 5

Γυρω στα 1100 αν θυμαμαι καλα , με τα μεταφορικα.

Το θεμα που με απασχολει με το συγκεκριμενο ειναι οι μονωσεις. Στα 2 τελευταια silverstone που εφτιαξα , εντυσα ολο το εσωτερικο τους και το "καπακι" με μονωτικα της bequiet.

bgz12_2_b.jpg

Το silverstone βεβαια, ειχε λεπτες λαμαρινες και θεωρω οτι επιβαλετε η μονωση.

Το συγκεκριμενο ομως ειναι διαφορετικο. Το γυρω γυρω ειναι παχους σχεδον 6 χιλιοστα αλουμινιο :eek:, και το καπακι του περιπου στα 3.

Θεωρω οτι με αυτα τα παχη, δεν τιθεται θεμα συντονισμων/κραδασμων. Απο την αλλη παλι, καλα τα μονωτικα, αλλα απο θεμα απαγωγης θερμοτητας σου δινουν ενα μειον. Ειδικα οταν το κουτι ειναι εξ ολοκληρου αλουμινιο και οχι λαμαρινα.

Ειμαι πολυ κοντα στην αποφαση να μην βαλω μονωτικα.

Τι λετε?

Χρήστο από που είχες αγοράσει τα μονωτικά της Be-quiet και σε τί τιμή?

Re: Απάντηση: HTPC 5

Χρήστο από που είχες αγοράσει τα μονωτικά της Be-quiet και σε τί τιμή?

το hacshop τα φερνει Αλεξη.

ενα πακετακι ειναι.Δεν θυμαμαι τιμη αλλα τα αξιζει τα λεφτα του αν εχεις κραδασμους.

Last edited:
Οντως Αλεξη , απο το hac τα ειχα παρει. Δεν θυμαμαι ομως καθολου τιμες...

Ριξε μια ματια στο site τους !!