Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!
Kατ'αρχη καλησπερα και καλο χειμωνα σε ολους σας.
Αυγερινε ποιο ειναι το αποτελεσμα?
Που εγειρε η πλαστιγγα? Μη μου πεις οτι το Dune πηγε καλλιτερα.
Ερωτησις για ολους σας.
Υπαρχει Oppo media player? Και ποσο κοστιζει? Τα Oppo BD Players ειναι ταυτογχρονα και Media Players? Δηλαδη δεχεται και στικακι για αναπαραγωγη Ματροσκας?
Ευχαριστω
Κοίταξε το σίγουρο είναι πως οι Διαχειριστές μας, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιου είδους δοκιμές και είναι σίγουρο πως θα βγάλουν το μέγιστο και απ' τα δύο στρατόπεδα. Εγώ με το απλό μάτι, χωρίς μηχανήματα, είδα οτι με τον συνδυασμό που ανέφερα, το HTPC υπερτερούσε αισθητά σε ανάλυση αλλά είχε και μεγαλύτερο πλούτο χρώματος. Στην κίνηση όμως χωρίς Frame Interpolation, τα πράγματα ήταν ισσοροπημένα. Σε Interlaced όμως υλικό, η δυνατότητα χρησιμοποίησης των Shaders της Nvidia (Hardware Deinterlacing) με τον Lav Cuvid, μεγάλωνε την διαφορά υπέρ του HTPC. Με καλύτερη δε κάρτα Nvidia, η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.
Το πακέτο όμως εικόνας των Media Players (δεν έχω άποψη για το oppo) είναι απίστευτο για την τιμή του, και εκεί είναι που κερδίζει μαζί βέβαια με τον τομέα της ευχρηστίας.
Απ' την άλλη όμως το πακέτο του XBMC κερδίζει τους πάντες σε ευχρηστία, GUI, δυνατότητες διότι φέρνει σε Media Player (μόλις στηθεί σωστά) αλλά έχει και απίστευτες δυνατότητες παραμετροποίησης. Η εικόνα του δε είναι πολύ κοντά στα Sigma 8642 (στα μεγάλα 1080p αρχεία και Blu-Ray rips δεν θα καταλάβεις διαφορά), όμως στο κομμάτι του scaling αρχείων χαμηλής ανάλυσης ακόμα και 720p, έχω την εντύπωση πως το Sigma κάνει πολύ καλύτερη δουλειά.
Προσωπικά θα χώριζα τα HTPC σε δύο κατηγορίες:
1. Αυτά που μπορούν να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή, ανεξαρτήτως κόστους - μεγέθους - θορύβου.
2. Αυτά του χαμηλού κόστους που είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα Media Player σε κόστος - μέγεθος - θόρυβο - ευκολίες.
Ερώτηση
Γιατί ονομάζουμε τα "κουτάκια"
Media Players, αφού στο καμμάτι της αναπαραγωγής του ήχου είναι για χ.....ο και στο κομμάτι της αναπαραγωγής εικόνων είναι επίσης μετριότατα. Εκεί δεν θέλετε κάνα συγκριτικό άραγε;