HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Re: Απάντηση: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Εμ, αυτό έγραψα και πιο πάνω, αλλά μου άρχισες τα ''ποιοτικά'' σου...

Aλλο το ενα και αλλο το αλλο.Τα "ποιοτικα" τα ξεκινησατε εσεις που δεν θελατε μετρησεις καταναλωσης,θορυβου,θεματα κοστους κτλ και λεγατε οτι ζητουμενο ειναι η απολυτη εικονα.Pick one ...

.avi?
Τι υπάρχει μονο σε .avi και δεν υπάρχει εστω σε αυθεντικο dvd?
Ρε λαμογια (ακους Δημητρακουδη?) αρχισατε τις ταρζανιες παλι?Τσισακια σας εχει παει? :p
Kατι μου λεει οτι θα φερετε htpc με i5/i7 και με vga τουμπανο!Δεν πειραζει ,ετσι θα δειξετε πιο απελπισμενοι!

Μην σε ανησυχεί παλληκάρι μου ......Εγώ το κονέ μου το έχω κάνει για παν ενδεχόμενον. Το πρώτο Prodigy που θα παραχτεί θα γράφει στην συσκευασία απ 'έξω : Send it to Greece . The war now is over!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Άσε που οι HTPCάδες θα βρουν άνετα υλικό που δεν παίζει καλά (ή και καθόλου..) σε media players, ενώ οι mediaplayerάδες θα ψάχνουν και θα ψάχνουν και θα ψάχνουν.. :D

Mην παίρνεις και όρκο γι' αυτό... :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Aλλο το ενα και αλλο το αλλο.Τα "ποιοτικα" τα ξεκινησατε εσεις που δεν θελατε μετρησεις καταναλωσης,θορυβου,θεματα κοστους κτλ και λεγατε οτι ζητουμενο ειναι η απολυτη εικονα.Pick one ...

Ας το ξαναγράψω...

Ποιοτική εικόνα = Η καλύτερη δυνατή απεικόνιση ανεξαρτήτως φορμά και ανάλυσης (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα σκάσουμε αν δεν δοκιμάσουμε αρχεία .ogg ή mov, αλλά, τουλάχιστον τα βασικά που βλέπει όλος ο κόσμος, καλό θα είναι να τα τεστάρουμε). Μιλήσαμε για συγκριτικό εικόνας και όχι όλων των παραμέτρων των PCs και των M.Ps, οι οποίες (παράμετροι) μπορούν να είναι δεκάδες ακόμα, εκτός από αυτές που ανέφερες.

Οπότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα να διαλέξω. Τα ίδια γράφω από το πρώτο ποστ...-bye-

Re: Απάντηση: Re: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Πειρατικά??:eek::eek:

Α πα πα....άλλωστε εσείς οι κουτάκηδες πάντα βλέπετε ορίτζιναλ ασυμπίεστες ματρόσκες!!!:flipout::flipout:
Δεν κανουμε παρεα με ...ρωσιδες αμφιβολου προελευσης.:flipout:Μονο με καθαροαιμες "γαλαζοαιματες" (blu-ray αλλα και blue-rey :flipout:προφερονται το ιδιο).:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Δεν κανουμε παρεα με ...ρωσιδες αμφιβολου προελευσης.:flipout:Μονο με καθαροαιμες "γαλαζοαιματες" (blu-ray αλλα και blue-rey :flipout:προφερονται το ιδιο).:p

Ξέρω, ξέρω....η αγαπημένη σας ταινία είναι το ''Απέραντο Γαλάζιο''...:D

Κατα τη γνωμη μου, η συγριση πρεπει να γινει στα πιο συγχρονα υλικα.
Δηλαδη:
Bluray 3D
BluRay 2D
Mkv 1080p με HD ηχο.

Thats all.

Επισης, αν στο χωρο υπαρχει αξιοπρεπες συστημα, να δοκιμαστει και η ποιοτητα αναπαραγωγης ηχου, σε
CD
Flac
HD audio (24/192)

Και οποιος αντεξει :)

Κατα τη γνωμη μου, η συγριση πρεπει να γινει στα πιο συγχρονα υλικα.
Δηλαδη:
Bluray 3D
BluRay 2D
Mkv 1080p με HD ηχο.

Thats all.

Επισης, αν στο χωρο υπαρχει αξιοπρεπες συστημα, να δοκιμαστει και η ποιοτητα αναπαραγωγης ηχου, σε
CD
Flac
HD audio (24/192)

Και οποιος αντεξει :)
Δεν υπαρχει media player που να παιζει bluray 3d,επισης απο οτι καταλαβα το test θα ειναι "μουγκο",οποτε........

Κυριάκο, μια πλήρη καταγραφή... τι μπορεί να κάνει το κάθε στρατόπεδο, πως και πόσο καλά θα ήταν ιδανικό!

Βέβαια έχει δίκιο και ο ΔημΔημ ότι έτσι δεν θα τέλειωνε η δοκιμή ποτέ... ώσπου να τελειώσουν θα έχουν βγεί νέες κάρτες γραφικών, software, firmware και δε συμαζεύεται...:D)

Ας γίνει ότι καλύτερο μπορούν τα παιδιά σε αυτή τη φάση και ας ακολουθήσει Β', Γ' κτλ με νέα συμπεράσματα.

Η κόντα είναι ανουσια όσον αφορά την διαφορά στην ποιότητα εικόνας.
Η διαφορά ενός καλου player ειτε HTPC είτε media player η bluray player είναι να να κάνει σωστά δυο πράγματα :
(i) τη μετατροπη (color conversion) από YCbCr:4:2:0 σε RGB και μετα
(ii) τη διαχείριση του χρώματος(color space handling) του 4:2:2 , 4:4:4 & RGB που εχει ρυθμιστεί ο Player να επεξεργαστεί και να δωσει στην τv απο το 0:0:0(μαυρο) εως το 255:255:255 (λευκό).
Ολα εξαρτώνονται απο τους αλγόριθμους του προγραματιστή στο upscaling/upsampling.

Οι καλιμπράτορες λένε ότι το dE Κάτω απο ένα 1 δεν φαίνεται, απο 1 μέχρι το 2 το αποτέλεσμα θεωρείται επιτυχημένο ενώ απο το 3 οι διαφορές είναι ευκολα ορατές.
Αν ενα player - ο,τι και να ειναι αυτό - μετρηθεί να έχει dE κάτω απο 2 τελείωσε η ιστορία.
το μόνο Player Που χτυπάει κάτω απο άσσο σε όλα τα colorspaces ειναι το Oppo. (με μετρήσεις στο στρόφαλο = HDMi ,τέτοιο μηχάνημα είναι πανάκριβο και θεωρώ δεδομένο πως δεν θα υπάρχει στη κόντρα)
Ενα HTPC με colormanagent δωρεάν μόνο με software μπορεί να δώσει ευκολα τιμές κάτω απο 1. (με μετρήσεις στην οθόνη)
Eφόσον δεν έχει αποδειχθεί εξάρτηση ποιότητας εικόνας σε σχέση με το hardware (στα HTPC), Ένα pc με madVR σε προβολικό μέσo καλιμπραρισμένο στο sRGB (BT709 primaries)
που να δέχεται απροβλημάτιστα RGB Μπορεί να πετύχει άνετα το θεωρητικά "τέλειο" αποτέλεσμα.
Αν το HTPC ρυθμιστεί σωστά μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε μηχάνημα και να γλιτώσεις και τον lumagen.

Για περισσότερα θεωρητικά όσον αφορά τα Players:
The Secrets Blu-ray Player HDMI Benchmark - Part I
The Secrets Blu-ray Player HDMI Benchmark - Part 2
& μερικά για οποιον ενδιαφέρεται για το color management στα HTPC:
yCMS - Color Management System
Color Management Guide I
Color Management Guide II: madVR + yCMS

Tώρα όσον αφορά την κίνηση,
οπως και να το κάνουμε το bluray player έχει ένα και μόνο ρολόι για το video decoding , audio decoding, και τις εξόδους.
Στα HTPC εχουμε 3 ρολογια.
ΜΕ Τα 2 ρολόγια σε audio & video τα πραγματα είναι ευκολα , με το τρίτο ρολόι ό,τι και να κάνουμε πάντα θα υπάρχει "θέμα":
ΑΤΙ 23.974 (-0.002) - ενα διπλό καρέ κάθε 8:20
Ιntel 23.973 (-0.003) - ενα διπλό καρέ κάθε 5:33

Mε τα custom resolutions στις nvidia δεν έχουμε κανένα θέμα. MΠορούμε να πεσουμε ακόμα και στο 23.9765

το θέμα είναι ποιος τα παρατηρεί.
Aπορώ αν όλοι αυτοί που αναφέρουν το πρόβλημα του 24p τα βλέπουν.( Ρόλο παίζει και ο ενισχυτής και η τηλεόραση)
Yπάρχει παντα η λύση του Reclock αν κάποιος δεν στέλνει bitstream αλλα PCM
με μόνο αρνητιko οτι κάνει resampling το audio.

Για κάποιον που το bitstream ειναι απαραίτητο
μπορεί να χρησιμοποιεί reclock
και αντί για σπασμένο καρέ στο video να έχει στο audio.

Tελευτία λύση το Frame interpolation σε αρκετά πιο ενεργοβόρο και δυνατό συστημα.

Aν κάποιος δεν βολεύτεται με καμία απο τις παραπάνω 4 λύσεις (1. χωρις reclock 2. με reclock xωρις bitstream, 3.reclock & bitstream 4. Frame Interpolation)
τοτε δυστυχώς το standalone media player ειναι μονόδρομος.

Kατι όσον αφορά τη συμβατότητα με όλα τα αρχεία.
Eκτός του 3D, όταν σκεφτομουν να πάρω media streamer (oxι standalone BD player) ειχα διαβάσει για διάφορα θεματάκια με το Interlaced υλικό ειδικά στα sigma.
θα ´θελα πολύ, να υπάρχουν στο τεστ απο περιέργεια και μόνο δισκάκια 1080i (έστω folder/.iso όχι ματσόρκες)
πχ:
1080i50 VC-1 - Planet Earth: Complete BBC Series
1080i60 AVC - La Traviata, by Giuseppe Verdi (Teatro alla Scala, Milano 2008)

Πιστευω για ενα τετοιο συγκριτικο, μεγαλος και ανισος πολεμος γινεται....
Ειναι πολυ εξειδικευμενος οταν θα γινει συγκριση μονο και μονο σε εικονα και ηχο..χωρις να γινει συγκριση σε plug n play, ρυθμισεις, χρηστικοτητα, τιμη κλπ

Ειναι σαν να συγκρινεις ενα μαμα ralley και ενα LEON CUPRA (φτιαγμενο, ρυθμισμενο,τουμπανιασμενο) μονο σε 400αρι.

Ειναι σαν να συγκρινεις ενα φεηζερ με ενα φωτοσπαθο....

Επισης πιστευω οτι αυτοι που εχουν φτιαξει ενα HTPC δεν το εχουν φτιαξει μονο για ως media player αλλά και για gaminig, ιντερνετ, για συμπιεση και αποσυμιεση αρχειων, downloading, επεξεργασια αρχειων βιντεο, ηχου και εικονας κλπ....

Στην συγκεκριμενη συγκριση ειναι σιγουρο οτι θα νικησει το HTPC.

Απάντηση: Re: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Ρε σεις, θα μας χαλάσετε όλη την καζούρα που πρόκειται να γίνει.....Αφήστε τους, νομίζουν πως με το κουτάκι των 200 ευρώ είδανε το φώς το αληθινό! :flipout:

Πέρα όμως απ' την καζούρα και τα δεδομένα αποτελέσματα, εγώ προσωπικά το τεστάκι το έκανα μόνος μου με ένα Dune H1 έναντι του MPC-HC + Madvr + Lav Filters + Lav Cuvid με ακαλιμπράριστο μέσο και τα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ τα αναμενόμενα...

@Portioli Έχεις απόλυτο δίκιο με τα ρολόγια, αλλά και στο ότι η Nvidia αυτή τη στιγμή μας δίνει το απόλυτο αποτέλεσμα. Κυρίως λόγω custom ρύθμισης ανάλυσης (εγώ πέτυχα με λιγο κόπο 23,976 στα Win) αλλά και λόγω Hardware Acceleration από Lav Cuvid.

Τώρα σκεφτείτε ότι τα παραπάνω εγώ προσωπικά τα πέτυχα με το μικρό Antec ISK 300 και μια Nvidia GT 430 των 60 ευρώ. Οπότε καταρίπτεται και ο μύθος του μεγέθους (Είναι ελάχιστα μεγαλύτερο απ' το Dune) αλλά και της τιμής (είναι μόλις κατα 70 ευρώ ακριβότερο σαν σύνθεση). Όσο για την κατανάλωση είναι σε πολύ λογικά επίπεδα και χαaηλά για PC.

Υ.Γ. Ξέρω πως όλοι γλυκοκοιτάτε και λιγουρεύεστε το XBMC, (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...) αλλά σας κρατά μακρυά η έλλειψη HD ήχου και υποστήριξης BD. Λίγο υπομονή είμαστε στην τελική ευθεία και για τα δύο, οι τελευταίες unstable έχουν και TV υποστήριξη και BD support (πρέπει να βελτιωθούν οι χρόνοι εκκίνησης) και η Audio Engine διορθώνεται μέρα - μέρα από bugs (ήδη εχω ποστάρει μια έκδοση της για Win 7).

Last edited:
Re: Απάντηση: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Οι καλιμπράτορες λένε ότι το dE Κάτω απο ένα 1 δεν φαίνεται, απο 1 μέχρι το 2 το αποτέλεσμα θεωρείται επιτυχημένο ενώ απο το 3 οι διαφορές είναι ευκολα ορατές.
Αν ενα player - ο,τι και να ειναι αυτό - μετρηθεί να έχει dE κάτω απο 2 τελείωσε η ιστορία.
το μόνο Player Που χτυπάει κάτω απο άσσο σε όλα τα colorspaces ειναι το Oppo. (με μετρήσεις στο στρόφαλο = HDMi ,τέτοιο μηχάνημα είναι πανάκριβο και θεωρώ δεδομένο πως δεν θα υπάρχει στη κόντρα)
Ενα HTPC με colormanagent δωρεάν μόνο με software μπορεί να δώσει ευκολα τιμές κάτω απο 1. (με μετρήσεις στην οθόνη)
Eφόσον δεν έχει αποδειχθεί εξάρτηση ποιότητας εικόνας σε σχέση με το hardware (στα HTPC), Ένα pc με madVR σε προβολικό μέσo καλιμπραρισμένο στο sRGB (BT709 primaries)
που να δέχεται απροβλημάτιστα RGB Μπορεί να πετύχει άνετα το θεωρητικά "τέλειο" αποτέλεσμα.
Αν το HTPC ρυθμιστεί σωστά μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε μηχάνημα και να γλιτώσεις και τον lumagen.

Το θέμα δεν είναι τι μπορείς να πετύχεις με έναν υπολογιστή αν έχεις όργανα/γνώσεις/χρήματα να το βελτιστοποιήσεις. Το θέμα είναι τι πετυχαίνει ένας απλός χρήστης που θα βάλει απλά μια ATI/NVIDIA κάρτα στον υπολογιστή του, και θα το συνδέσει στην τηλεόραση. Αν αυτό που θα δει είναι καλύτερο/χειρότερο από το τάδε κουτί.

Εγώ επειδή παίζω πρόσφατα με μια ΑΤΙ 6540 και μια 430, η εικόνα που παίρνω από τις 2 κάρτες απέχει σημαντικά χρωματικά. Δεν μπορεί να είναι και οι 2 σωστές...

Re: Απάντηση: Re: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Πέρα όμως απ' την καζούρα και τα δεδομένα αποτελέσματα, εγώ προσωπικά το τεστάκι το έκανα μόνος μου με ένα Dune H1 έναντι του MPC-HC + Madvr + Lav Filters + Lav Cuvid με ακαλιμπράριστο μέσο και τα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ τα αναμενόμενα...
Kατ'αρχη καλησπερα και καλο χειμωνα σε ολους σας.

Αυγερινε ποιο ειναι το αποτελεσμα?
Που εγειρε η πλαστιγγα? Μη μου πεις οτι το Dune πηγε καλλιτερα.

Ερωτησις για ολους σας.
Υπαρχει Oppo media player? Και ποσο κοστιζει? Τα Oppo BD Players ειναι ταυτογχρονα και Media Players? Δηλαδη δεχεται και στικακι για αναπαραγωγη Ματροσκας?
Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Το θέμα δεν είναι τι μπορείς να πετύχεις με έναν υπολογιστή αν έχεις όργανα/γνώσεις/χρήματα να το βελτιστοποιήσεις. Το θέμα είναι τι πετυχαίνει ένας απλός χρήστης που θα βάλει απλά μια ATI/NVIDIA κάρτα στον υπολογιστή του, και θα το συνδέσει στην τηλεόραση. Αν αυτό που θα δει είναι καλύτερο/χειρότερο από το τάδε κουτί.

Εγώ επειδή παίζω πρόσφατα με μια ΑΤΙ 6540 και μια 430, η εικόνα που παίρνω από τις 2 κάρτες απέχει σημαντικά χρωματικά. Δεν μπορεί να είναι και οι 2 σωστές...

+1

...
Και λέω θεωρία γιατί αφενός είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο htpc της δοκιμής θα είναι μοναδικό αλλά και ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αν τα αρχεία που παίζουμε σπίτι μας μπορούν να αναπαραχθούν με επιτυχία...

Ερωτησις για ολους σας.
Υπαρχει Oppo media player? Και ποσο κοστιζει? Τα Oppo BD Players ειναι ταυτογχρονα και Media Players? Δηλαδη δεχεται και στικακι για αναπαραγωγη Ματροσκας?
Ευχαριστω

Tα νέα oppo 93/95 είναι 3D BDPlayers με δύο εισόδους usb και μια esata που ανταποκρίνονται σε αρκετά απαιτητική χρήση αναπαραγωγής media αρχείων από ΗDD (FAT/NTFS, full BD, mkv κτλ) αλλά και streaming από pc, μέσω ενός από τα καλύτερα τσιπάκια εικόνας της πιάτσας (Μarvel QDEO).

Έχουν και δύο ΗDMI 1.4 out για να μην αλλάζεις καλώδια από tv σε προβολέα, αλλά και 7.1 αναλογικές εξόδους για να πάρεις ΗD Audio σε παλαιότερης κοπής ΑV Receiver. :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC vs Media Players. Ο πόλεμος ξεκίνησε!!

Τα νέα oppo 93/95 είναι 3D BDPlayers με δύο εισόδους usb και μια esata που ανταποκρίνονται σε αρκετά απαιτητική χρήση αναπαραγωγής media αρχείων από ΗDD (FAT/NTFS, full BD, mkv κτλ) αλλά και streaming από pc, μέσω ενός από τα καλύτερα τσιπάκια εικόνας της πιάτσας (Μarvel QDEO).

Έχουν και δύο ΗDMI 1.4 out για να μην αλλάζεις καλώδια από tv σε προβολέα, αλλά και 7.1 αναλογικές εξόδους για να πάρεις ΗD Audio σε παλαιότερης κοπής ΑV Receiver. :2thumb22sup:
Αντιστοιχα Oppo 2D BDPlayers υπαρχουν με τις προδιαγραφες που ανεφερες παραπανω? Ποιο μοντελο? Μηπως ξερεις τιμη?
Δεν πιστευω να παιρνουν και σκληρο δισκο. Ετσι?
Ευχαριστω Βαγγελης....................