HTPC Vs Scaler?

Συμπτωματικα αυτο τον καιρο ασχολουμαι ακριβως μ'αυτη την υποθεση.
Εχω εναν σκεηλερ που παιζει καποια χρονια,κατα τη γνωμη μου πολυ καλα και θελω να φτιαξω ενα HTPC που να παιζει το ιδιο αν οχι καλυτερα.Ολογος ειναι οτι καποια δισκακια δεν τα παιζει το πλεηερ.
Δεδομενου οτι δεν ειμαι κανενας βαθυς γνωστης στα PC,βασικα πραγματα ξερω,και ακομη λιγοτερο καταλαβαινω τα προγραμματακια,δεν προκειται να εκφερω καμμια γνωμη αλλα μονο να πω αυτο που παρατηρω.
Κατ'αρχην,δεν εχω καταλαβει ποσο μετραει η καρτα γραφικων.Ο κομπιουτερας που μου πουλησε τα κομματια,επεμενε οτι η καρτα δεν παιζει
ρολο.Πρωτο λαθος γιατι αλαξα σε λιγο καλυτερη καρτα και βλεπω διαφορα.
Μετα εβαλα το PowerDVD6 κι επαιζε χαλια.Εβαλα τονTheatertek+ffdshow δεν ειδα σπουδαια πραγματα.Αυτα με το υπαρχον PC.Εβαλα zoom+ffdshow+ Dscaler πολυ καλυτερα τα πραγματα.Τωρα παιζει καλουτσικα αλλα παλι πισω απο τον σκεηλερ.Βεβαια το ffdshow εχει αλλες δεκα καρτελες που δεν εχω ιδεα τι κανουν.Εψαξα παντου να βρω εξηγησεις αλλα τιποτα.Το μονο που βρισκω ειναι τυφλοσουρτες ρυθμισεων.Δεν αμφιβαλω οτι θα μπορουν να βελτιωθουν κι αλλο τα παραγματα αλλα προς το παρον το HTPCμ'εχει απογοητεψει.:nounder:

Υπομονη, εχεις πολυ διαβασμα ακομη...
Παντως, η διαφορα στην ποιοτητα εικονας υπερ του HTPC ειναι εμφανης ακομα και σε μη σχετικους με το σπορ..
Ναι παιζει τεραστιο ρολο η καρτα γραφικων οπως και ο σωστος οδηγος για αυτην.

Τάκη,

Όπως είπα προηγουμένως, το PC έχει την δυνατότητα να παίξει άψογα, δυστυχώς όμως δεν το έχω δει ποτέ στην πράξη.

Κυριάκο,

Αν έχεις την υπομονή να διαβάσεις προσεκτικά τα updates της Lumagen θα δεις ότι δεν είναι μόνο για bug fixes, αλλά και για την προσθήκη σημαντικών δυνατοτήτων, όπως την υποστήριξη input 1080p24, output 1080p24, inverse telecine (3:2) 1080i to 1080p, κλπ.

Νικολσ, σε περιμενω για επισκεψη οποτε θες, να δεις το Htpc παρεα με τον 8720!

Re: Απάντηση: HTPC Vs Scaler?

Εννοειται, αλλα πρωτα πρεπει να βρουμε τα "εργαλεια"

Ο Zeb, μολις ακουσε την προταση μου, την εκανε με "ελεφρα"

Όποτε θες...
Το πρόβλημα είναι ότι η μαιμού η δικιά μου δεν πάει με τα δικά μου γούστα... Πάει με τα δικά της... Οπότε δεν είναι και ασφαλής επιλογή... Ίσως είναι πιθανή...

Εγώ θα έλεγα να δεις κάποιο άλλο πισι... Αλλά αν θες να πάρεις μια γεύση ευχαρίστως... Και ΕΣΥ το ξέρεις καλύτερα αυτό...

Υ.Γ. Και άσε τις αλητείες με τα χαζοβίντεο από κινητά γιατί "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο..."... ξέρεις εσύ....:violent-smiley-030:

Τάκη,

Μην ξεχνάς ότι εσύ έχεις ασχοληθεί πάρα πολύ με HTPC και έχεις πλέον διδακτορικό!!!
Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολη ιστορία για τον μέσο χρήστη.
Πες μου όποτε θέλεις να περάσω, γιατί έχω και μερικά HD DVD + Blu Ray στα οποία πρέπει επειγόντως να κάνω αντίγραφα ασφαλείας, γιατί τρέμω μην μου χαλάσουνε!!!:grinning-smiley-043

Νικολα, δεν νομιζω οτι χρειαζεται ντοκτορα για να ασχοληθει καποιος με τα HTPC! Ενα master αρκει! :grinning-smiley-043
Ετοιμαζω και ενα step-by-step που νομιζω θα διευκολυνει αρκετους.
Για την επισκεψη, θα το κανονισουμε μες την εβδομαδα, ανετα..