HTPC

Ρε, τι μούκανες νάξερες...
Είδα σε HD ένα βίντεοκλιπ με την Τζέσικα Σίμπσον.
(δεν συνεχίζω την περιγραφή γιατί θα φάω BAN)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC

Επειδή ο ''ειδήμων'' φίλος του Δημήτρη είμαι εγώ, που κάθε άλλο παρά ειδήμων είμαι, θεωρώ χρέος μου να εξηγήσω πως προήλθε το ''περίμενε λίγο''.

Ο Δημήτρης μου είπε ότι θέλει να φτιάξει ένα HTPC και, μάλιστα από τηλεφώνου, του έδωσα και τη δική μου γνώμη για το hardware. Μου είπε, επίσης, ότι μέσα στο καλοκαίρι το βλέπει ''χλωμό'' να ασχολείται, διότι δεν θα καθίσει να βλέπει ταινίες και να δοκιμάζει softwares καλοκαιριάτικα. Έτσι, λοιπόν, συμφώνησε να προβεί στην αγορά του μετά το καλοκαίρι, που και περισσότερο χρόνο θα έχει και πιο ορεξάτος για πειραματισμούς θα είναι. Εκεί, λοιπόν, πήγαινε το ''περίμενε''. Τώρα, αν από αυτό το ''περίμενε'', κερδίσει και ένα-δύο κατοστάρικα για να τα φάει σε παγωτά με την οικογένειά του, που είναι το κακό δεν καταλαβαίνω..........

Εντελώς φιλικά και προς διάλυση κάθε παρεξηγήσεως. -bye- -bye-
Ενετοπίσθει ο ειδήμων λοιπόν! :p

Προφανώς αν δεν έχει σκοπό κάποιος να χρησιμοποιήσει κάτι γιατί να το πάρει; Για να κάθεται;

Από τη στιγμή που δεν ήταν γνωστό κάτι τέτοιο, προφανώς επίσης το σχόλιο ‘περίμενε’ πήγαινε στο οικονομικό της υπόθεσης.

Εκεί, επαναλαμβάνω, αν δεν έχει σκοπό να πάρει Quad CPU ή τίποτα τρελούς δίσκους (κανένα εκ των οποίων δεν έχει νόημα για HTPC) - και απ´ ότι κατάλαβα δεν έχει σκοπό να το κάνει - δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα σημαντικό σε χρήματα περιμένοντας μετά το καλοκαίρι.

Άσχετο: Επειδή αυτά θέλουν συνήθως το χρόνο τους, το καλοκαίρι είναι συνήθως μία καλή εποχή να τα δοκιμάσεις / μάθεις.

το ποντικι ειναι απαραιτητο για καποια πραγματα.....αν δε σε βαραινει το κοστος παρε την εκδοση με το οθονακι μιας και θα γλυτωσεις τον κοπο να το ξαναστησεις αργοτερα αν θες να το λειτουργησεις σαν MEDIA CENTER .

Η intel ειναι μονοδρομος δυστηχως αυτη τη στιγμη.

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για "M/B" της προκοπής με τιμή περίπου στα 100 ευρώπουλα, θα σας παρακαλούσα για κάποιες παραπάνω διευκρινίσεις επί του θέματος: Η intel ειναι μονοδρομος δυστηχως αυτη τη στιγμη. Έχω μείνει στην εποχή που οι Μ/Β της "μαμάς" Intel, δεν επέτρεπαν o/c και ως εκ τούτου ήταν για μένα από χέρι απορριπτέες παρ' όλα τα άλλα πλεονεκτήματά τους. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και την γνώμη του φίλου spcav.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιώργος Δενδρόπουλος

Το ʽΗ Intel είναι μονόδρομοςʼ πάει στην επιλογή CPU και όχι αναγκαστικά και μητρικής.

Και αυτό λόγω της καλύτερης υποστήριξης των Core 2 Duo από τα προγράμματα αναπαραγωγής SD / HD.

Τώρα όσον αφορά την μητρική από πλευράς απόδοσης δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές (αν μιλάμε για την μεσαία κατηγορία της τάξης των 100 ).

Μία πολύ καλή λύση είναι η Intel DP35DPM που τα έχει όλα με ένα μόνο μείον: Την απουσία δυνατότητας O/C (τουλάχιστον με ʽάμεσοʼ τρόπο) – σε αυτό δεν έχει αλλάξει η Intel.

Αν θες o/c δυνατότητες πας σε κάποια άλλη τύπου GB, MSI etc.

Από πλευράς chipset το πιο φρέσκο είναι το P35 αλλά με μηδαμινές διαφορές ταχύτητες από τα ʽπαλιότεραʼ 965.

Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, αν το ζητούμενο είναι βασικά το HD, με δεδομένο το άριστο HA των νέων ΑΤΙ 2400/2600 και ένας φθηνός AMD X2 των 50 Ευρώ, θα σε καλύψει φυσικά.

Από την άλλη όμως όταν με + ~50 Ευρώ πας στον 4300 που γίνεται εύκολα 6600 η λύση AMD χάνει το νόημά της.

Re: Απάντηση: HTPC

2400 ή 2600?

Αν το 3D ενδιαφέρει έστω και λίγο, σαφώς 2600.

Όπως έχω ξαναγράψει, προσωπικά θεωρώ την 2600ΧΤ 512ΜΒ SILENT με περίπου ~120 € την πιο ισορροπημένη λύση.

Το ʽΗ Intel είναι μονόδρομοςʼ πάει στην επιλογή CPU και όχι αναγκαστικά και μητρικής.

Και αυτό λόγω της καλύτερης υποστήριξης των Core 2 Duo από τα προγράμματα αναπαραγωγής SD / HD.

Τώρα όσον αφορά την μητρική από πλευράς απόδοσης δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές (αν μιλάμε για την μεσαία κατηγορία της τάξης των 100 ).

Μία πολύ καλή λύση είναι η Intel DP35DPM που τα έχει όλα με ένα μόνο μείον: Την απουσία δυνατότητας O/C (τουλάχιστον με ʽάμεσοʼ τρόπο) – σε αυτό δεν έχει αλλάξει η Intel.

Αν θες o/c δυνατότητες πας σε κάποια άλλη τύπου GB, MSI etc.

Από πλευράς chipset το πιο φρέσκο είναι το P35 αλλά με μηδαμινές διαφορές ταχύτητες από τα ʽπαλιότεραʼ 965.

Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση. Προσωπικά δεν γνωρίζω άλλον τρόπο o/c εκτός του "άμεσου", οπότε κάθε "οδηγία πρός τους ...ναυτιλομένους", δεκτή με ενθουσιασμό. Αυτήν την στιγμή διαθέτω έναν (φτηνό βεβαίως!) Intel Ε 6420, που σκοπεύω να "ψήσω" όσο πιό πολύ γίνεται με την βοήθεια κάποιου καλού στο O/C (και πρωταρχικά φτηνού) M/B (πάσα υπόδειξη δεκτή).
AMD δεν ξαναπλήρωσα ποτέ στη ζωή μου από τότε που ένα PC με έναν 1800+, 10 φορές Δεν έπαιρνε μπροστά και μία(1) Έπαιρνε. Φυσικά με τίποτε δεν πήγαινε το μυαλό μου πως ήταν δυνατόν να φταίει η cpu. Eκ των υστέρων έμαθα ότι έφταιγε ολόκληρη φουρνιά επεξεργαστών, και από τότε δέν ξαναέπιασα στα χέρια μου AMD, κι ας έχει βγάλει παπάδες με ευαγγέλια που λένε!
2600 θα πάρω μόλις καταφτάσει η δεύτερη ή τρίτη φουρνιά και γίνει πιό προσιτό το "πράμα". (Μετά από άπειρα παθήματα στον χώρο της πληροφορικής δεν πρόκειται να ξαναπληρώσω τεχνολογία αιχμής. Πλέον για μένα "καλό" ηλεκτρονικό "μπλιμπλίκι" είναι από τα φτηνά (όχι φτηνιάρικα) αυτό που παίζει καλά. Το οποιοδήποτε ακριβό και καλό, όσο καλό και νάναι, σε 5-6 μήνες σου υπενθυμίζει ασύστολα με την απύθμενη πτώση της τιμής του, πόσο μ@λ@κ@ς είσαι που πληρώνεις τα τμήματα R&D των εταιριών, που βεβαίως θησαυρίζουν στο όνομά σου !!! Όσο για κανα-δυό χρόνια μετά, άστο για να μήν μας πιάσουν τα κλάμματα...).
Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν πούλαγαν τον ...ντίλα ας πούμε 1500 ευρά??!! Εδώ ο καημενούλης ο έπσονας 700, για να είναι Φτηνός και "καλούλης" στην απόδοση έχει ξεπεράσει τις 4500 πωλήσεις στην ...ψωροκώσταινα των Lada, Scoda, Hundai, κ.λ.π.
Φαντάσου....

Γιώργος Δενδρόπουλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC

Αν το 3D ενδιαφέρει έστω και λίγο, σαφώς 2600.

Όπως έχω ξαναγράψει, προσωπικά θεωρώ την 2600ΧΤ 512ΜΒ SILENT με περίπου ~120 την πιο ισορροπημένη λύση.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510614
Αυτή είναι silent? Αν όχι ποιά λες, γιατί δεν βρίσκω πουθενά shop που να την έχει (στην Ελλάδα)

Από ένα νέο χρήστη:

Έχω αποθηκευμένα κάποια DVD folders στο σκληρό.
Το media center των vista sta directories, σε άλλα βλέπει video files και σε άλλα όχι, ενώ με το media player/powerdvd τα βλέπω κανονικά! Καμιά ιδέα για να τα δει το library των vista?

Από ένα νέο χρήστη:

Έχω αποθηκευμένα κάποια DVD folders στο σκληρό.
Το media center των vista sta directories, σε άλλα βλέπει video files και σε άλλα όχι, ενώ με το media player/powerdvd τα βλέπω κανονικά! Καμιά ιδέα για να τα δει το library των vista?