Humax iCord HD

Re: Περιμένω τον Humax icord!!

Κατα πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν ανεπίσημα λογισμικά, αλλά...ποτέ δεν ξέρεις! (γι αυτό και δεν δημιουργεί ρεύμα....)
Περιμένουμε εντυπώσεις, στην Ελλάδα δεν ήρθε ακόμη επίσημα για να ξέρουμε περισσότερα.

Ήρθε ο κούκλος, πρώτες εντυπώσεις:
Hi end εμφάνιση, δίνει την αίσθηση πολύ σοβαρού μηχανήματος. Πρώτη ένσταση: Ακούγεται σαν υπολογιστής λόγω του ανεμιστήρα του σκληρού, τον οποίο δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσει κανείς, εκτός φαντάζομαι αν του βγάλει κανείς τα εντόσθια.
Δεύτερη παρατήρηση: Παγώνει εύκολα, ιδίως όταν έχει να δουλέψει τα συνήθη "εξωτικά" CAM και άντε να τρέχεις να του πατάς το πίσω κουμπί, ιδίως όταν πάει να σε πάρει ο ύπνος.
- Η εικόνα αναμενόμενα εξαιρετική (τηλεόραση Sharp aquos LC52XD1Ε), αλλά έχω την αίσθηση ένα κλικ κατώτερη του Homecast HS5101 CI ο οποίος τάφτυσε σε 10 μέρες από την αγορά του και επέστρεψε στη μάνα του για επισκευή.
-Μενού και χειρισμός όχι τα ευκολότερα δυνατά.
Τελική αίσθηση ότι πρόκειται για προιόν που βγήκε ´στην αγορά προτού ωριμάσει, 'οπως λίγο πολύ όλοι οι δέκτες HD μέχρι στιγμής, άντε όμως να περιμένεις. Κάτι ξέρουν οι Dream και Lyngbox και το κολοβαράνε, πρόκειται για ανέτοιμη τεχνολογία.
Νεώτερα εν καιρώ, είναι μόλις η δεύτερη μέρα της κατοχής του.

Hi end .......
- Η εικόνα αναμενόμενα εξαιρετική (τηλεόραση Sharp aquos LC52XD1Ε), αλλά έχω την αίσθηση ένα κλικ κατώτερη του Homecast HS5101 CI ο οποίος τάφτυσε σε 10 μέρες από την αγορά του και επέστρεψε στη μάνα του για επισκευή.....

Επειδη και εγω μολις παρηγγειλα τον Homecast HS 5101CI USB, τι προβλημα ειχε?

Ο Homecast είχε προβλήματα από την πρώτη στιγμή, πάγωνε η εικόνα, μπλόκαρε τον ενισχυτή από την εισοδο HDMI σε σημείο να νομίζω ότι ο ενισχυτής είχε πρόβλημα, πολλές φορές έβγαζε το μοιραίο μήνυμα "Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη τώρα" και επανερχόταν μετά από ώρες ή και μέρες. Τελικά το παραπάνω μήνυμα έμεινε μόνιμα, οπότε πήρα στο service της Homecast στη Γερμανία και μου είπανε ότι υπάρχει πρόβλημα στο hardware και πως πρέπει να τους τον στείλω για επισκευή. Έκανε τρείς βδομάδες να φτάσει και με ενημέρωσαν από το Technikdirekt ότι θα χρειάζονταν περίπου άλλες 3 βδομάδες να επισκευαστεί, + 1 βδομάδα να ξανάρθει, τρέχα γύρευε, παρήγγειλα και περιμένω τον Kathrein. Θα πρέπει να τονίσω την εξαιρετική εικόνα του (όσο δούλευε...) και την ευκολία των μενού του. Αλλά τέτοια περιπέτεια... Να φανταστείς, δεν έχει κάν εγγλέζικο manual, το site της μαμάς του σχεδόν ανύπαρκτο. Ας ελπίζεις ότι μόνο το δικό μου κομμάτι ήταν προβληματικό.

Απάντηση: Re: Περιμένω τον Humax icord!!

Ο Homecast είχε προβλήματα από την πρώτη στιγμή.

Μάλλον το κομμάτι του φίλου είχε πρόβλημα, αφού τον δικό μου τον έχω κυριολεκτικά σκίσει, να φανταστείς επιβίωσε και μετά από error σε διαδικασία flasharίσματος!

Μάλλον το κομμάτι του φίλου είχε πρόβλημα, αφού τον δικό μου τον έχω κυριολεκτικά σκίσει, να φανταστείς επιβίωσε και μετά από error σε διαδικασία flasharίσματος!
Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τον δέκτη γιατί σκοπεύω να τον αγοράσω.

Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τον δέκτη γιατί σκοπεύω να τον αγοράσω.

έχω τον HS 5101 CI !
Δες παρακάτω την παρουσίαση που του έχω κάνει

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8399&highlight=hs5101

καθώς επίσης και λεπτομέρειες από το συγκριτικό.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16080&highlight=homecast

ότι άλλο θες ενημέρωσε με.

Hi end εμφάνιση, δίνει την αίσθηση πολύ σοβαρού μηχανήματος. Πρώτη ένσταση: Ακούγεται σαν υπολογιστής λόγω του ανεμιστήρα του σκληρού, τον οποίο δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσει κανείς, εκτός φαντάζομαι αν του βγάλει κανείς τα εντόσθια.
Δεύτερη παρατήρηση: Παγώνει εύκολα, ιδίως όταν έχει να δουλέψει τα συνήθη "εξωτικά" CAM και άντε να τρέχεις να του πατάς το πίσω κουμπί, ιδίως όταν πάει να σε πάρει ο ύπνος.
- Η εικόνα αναμενόμενα εξαιρετική (τηλεόραση Sharp aquos LC52XD1Ε), αλλά έχω την αίσθηση ένα κλικ κατώτερη του Homecast HS5101 CI ο οποίος τάφτυσε σε 10 μέρες από την αγορά του και επέστρεψε στη μάνα του για επισκευή.
-Μενού και χειρισμός όχι τα ευκολότερα δυνατά.
Τελική αίσθηση ότι πρόκειται για προιόν που βγήκε ´στην αγορά προτού ωριμάσει, 'οπως λίγο πολύ όλοι οι δέκτες HD μέχρι στιγμής, άντε όμως να περιμένεις. Κάτι ξέρουν οι Dream και Lyngbox και το κολοβαράνε, πρόκειται για ανέτοιμη τεχνολογία.
Νεώτερα εν καιρώ, είναι μόλις η δεύτερη μέρα της κατοχής του.

περιμενουμε φωτο συνδεσεις κλπ κλπ λιστες μενου

den to exo di o idios apo konta .

Attachments

• DSC00160.JPG
    DSC00160.JPG
    93 KB · Views: 81
  • DSC00147.JPG
    DSC00147.JPG
    91.7 KB · Views: 63

γεια σας!!ειμαι και εγω κατοχος του συγκεκριμενου δεκτη και μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ καλος και ευχρηστος!!το μενου του θυμιζει skybox hd και δεν εχει καμμια σχεση με τον humax 2000hd!η εικιονα στα hd καναλια ειναι εκπληκτικη απο premiere kai digitalb!!εχω ομως δυο ερωτηματα α}μπορω να δω sky digital με diablo cam οπως βλεπει conax και β}πως μπορω να κανω μετατροπη ενα εξωτερικο σκληρο σε fat 16/32 που μου ζηταει ο δεκτης?ευχαριστω
ΥΓ.εαν εχετε καποια ερωτηση ευχαριστως να σας απαντησω

Απάντηση: Περιμένω τον Humax icord!!

Καλές θεάσεις aimar!
- Με Dragon και T-REX cam μπορείς σίγουρα. Με Diablo δεν θυμάμαι.
- Με το πρόγραμμα PartitionMagic μπορείς εύκολα και γρήγορα να αλλάξεις σε FAT 32 (φυσικά και με άλλα)

α)Με diablo μόνο με καποιες παλιές βερσιόν και όχι πολύ καλά, στις νεότερες βερσιόν έχει σταματήσει η υποστήριξη nds. Και στην dragon πάντως πρεπει να υπάρχει το caid του πακέτου στο αρχείο (και αν δεν υπάρχει να προστεθεί πριν το φορτωμα του λογισμικού) και επίσης να μπει και το box key για τα υποπακέτα πάνω απο το βασικό

- Με το πρόγραμμα PartitionMagic μπορείς εύκολα και γρήγορα να αλλάξεις σε FAT 32 (φυσικά και με άλλα)
Εννοείται χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα αν δεν μπορείς να κάνεις την αλλαγή απο την διαχείριση δίσκων των Windows ;)

β}πως μπορω να κανω μετατροπη ενα εξωτερικο σκληρο σε fat 16/32 που μου ζηταει ο δεκτης?

Στα windows πατάς δεξί κλικ πάνω στον εξωτερικό δίσκο και πατάς format. Θα βγει μια καρτέλα και εκεί θα διαλέξεις FAT32 (και καλύτερα τσέκαρε και το quick format γιατί αλλιώς αργεί). Φυσικά θα χάσεις ότι έχεις γραμμένο στο δίσκο.

γεια σας και παλι!αφου εκανα fat32 τον δισκο δεν μπορω απο το μενου του δεκτη να δωσω προτεραιοτητα στο usb και ολες οι εγγραφες πανε στο σκληρο του δεκτη!μπορει κανεις να με βοηθησει????

Humax icord hd k' Premiere...

Χαιρετω ολουs τουs φιλουs του avclub.Θελω να ρωτησω τουs κατοχουs
του Humax icord hd , αν ο δεκτηs κατεβαζει τα "εκπαιδευτικα" του Premiere κ' τα Κιοsqe τα Γαλλικα...Επισηs πωs τα παει με τα διαφορα cam.
:smile:

http://video.google.com/videoplay?docid=472126083551584650

ένα βίντεο που βρήκα απο drdish και κάνει μια παρουσίαση του icord.

είναι περίπου 13 λεπτά αλλά είναι στα γερμανικά και δεν .....

αν κάποιος συμφορουμίτης μπορούσε να μας πει αν λέει κάτι σημαντικό θα ήταν ευπρόσδεκτο .

O Humax iCord γράφει μόνο στον εσωτερικό σκληρό και όχι στο USB. Το USB είναι για να βλέπεις photo και γενικότερα για αναπαραγωγές (Mp3, jpeg) και για αναβάθμιση λογισμικού και λίστας καναλιών. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή. Εσύ πώς νόμιζες ότι γίνεται κάτι τέτοιο???

Και για όσους έχουν προβλήματα με τις εγγραφές στον σκληρό, ίσως αυτό να βοηθήσει ...

I got an interesting answer from a guy on the German icord forum explaing about using an external hard drive to record onto. Here is his helpful text:

To get back to your question:

I use the mentioned Trekstor datastation with 500GB and a Fujitsu Siemens external HD with 250 GB.
For this, I use a USB port duplicator, so I have 4 ports at the rear iCord USB port.
All three items have an external power supply. Specially the hard discs should have a external supply, as some members in this forum report problems while using the small 2.5" HD without. Looks like the USB port of the iCord doesn't supply enough power to run these.

The important point for copying files larger than 4 GB onto the external drive is to setup a EXT2 or EXT3 partition on the external HD. As the iCord is based on a Linux filesystem, it is def. needed.
Files smaller than 4 GB can be copied to a FAT32 partition as well. But all HD movies normally are bigger than 4 GB, so I recommend the EXT2/EXT3 partition.

I don't know if a Mac user can directly format the harddisc to this kind of partition, as I use a Windows PC.
In my case I downloaded the Ubuntu software from the internet, which is freeware. It comes as an *iso* file, so you can easily burn it as an image file on a bootable CD. This CD you load while booting the PC the next time, and it starts kind of an virtual Linux environment. Within this environment there is a program called Gparted, which allows to create and organize the existing partitions.

Before using Ubuntu I tried several other programs, which did not work in the way I wanted them to work. For example Partition Magic created a read-only partition...