Hybrid Kaon NS1110H

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

Γεια σας
Εχω dsl 24 Mbs και τελευταια διαπιστωσα από τον δορυφορικό δέκτη της cosmote που εχω ότι συνέχεια αποσυντονίζεται , δηλαδή στα καλά καθούμενα χάνει ip, συνδεσιμότητα,επανακκινήσεις κ.α. Aλλαξα 3 φορες τον δέκτη, άλλαξα 3 router διαφορετικών εταιρειών και πάλι τα ίδια. Μου είπε ο τεχνικός της cosmote ότι φταέι τελικά 100% η συνδεση και να επικοιν. με την Wind (ειναι ο παροχός μου) να ελέγξουν τη γραμμή. Ξεχασα να πω ότι αλλαξα και τα καλώδια και παλι τα ιδια.
Μπήκα στο ρουτερ TP Link και ιδα τα παρακάτω
dsl.PNG

Tι φταιει ? Συνδεσα στην απελπισία μου τον δεκτη με καλώδιο ethernet 20m με το ρουτερ του γείτονα !!!! που εχει cosmode vdsl και όλα λειτουργησαν κανονικά! Κανένα κόλλημα, λειτουργουσε το replay TV , οn Demand κανονικά !. Σε μένα απαξ και το δοκιμάσω κάνει τα παραπάνω προβλήματα

Γεια σας
Εχω dsl 24 Mbs και τελευταια διαπιστωσα από τον δορυφορικό δέκτη της cosmote που εχω ότι συνέχεια αποσυντονίζεται , δηλαδή στα καλά καθούμενα χάνει ip, συνδεσιμότητα,επανακκινήσεις κ.α. Aλλαξα 3 φορες τον δέκτη, άλλαξα 3 router διαφορετικών εταιρειών και πάλι τα ίδια. Μου είπε ο τεχνικός της cosmote ότι φταέι τελικά 100% η συνδεση και να επικοιν. με την Wind (ειναι ο παροχός μου) να ελέγξουν τη γραμμή. Ξεχασα να πω ότι αλλαξα και τα καλώδια και παλι τα ιδια.
Μπήκα στο ρουτερ TP Link και ιδα τα παρακάτω
View attachment 187160

Tι φταιει ? Συνδεσα στην απελπισία μου τον δεκτη με καλώδιο ethernet 20m με το ρουτερ του γείτονα !!!! που εχει cosmode vdsl και όλα λειτουργησαν κανονικά! Κανένα κόλλημα, λειτουργουσε το replay TV , οn Demand κανονικά !. Σε μένα απαξ και το δοκιμάσω κάνει τα παραπάνω προβλήματα
Χτες μου το έκανε και μένα 5-6 φορές ενώ είχα ίντερνετ κανονικά στην τηλεόραση έβγαζε μαύρη εικόνα και μετά το λογότυπο τίς cosmote με τον στρογγυλό κύκλο όπως κάνει όταν βάζεις το ethernet πίσω που προσπαθεί να συντονίσει σήμερα δεν έχω κάποιο θέμα και έχω χειρότερο internet από σένα

Last edited:
Πρόβλημα λύθηκε. Πηρα τελικά την Wind και τους το είπα, κατάλαβαν αμέσως !!!!(μεγάλη έκπληξη) και άλλαξαν κάτι στην IP ωστε να μην εχει θέμα ο δεκτης της cosmote. Moυ ειπαν ότι για οποιον βλεπει TV σε αλλο πάροχο χρειάζεται αυτη η ρυθμιση για να κραταει την συνδεση σταθερή και το IP. Πραγματικά δεν το γνώριζα και ταλαιπωρηομουν 1 μήνα τσάμπα αφου άλλαξα 3 δέκτες, 3 ρουτερ και τα καλβδια. Τελος καλα , με ενα τηλ. αλλά που να το ήξερα?

• Like
Reactions: johnkout7
Kαλησπερα σε ολους σας. Εχω cosmote TV τον ΚΑΟΝ ΝS1110H μεσω δορυφορου και εχω προσθεσει ενα Diseqc 4/1 για τον 9Ε και για τον 13Ε και κατεβαζω ενα καλωδιο κατω.Αγορασα και εναν δεκτη TIVUSAT (για τα Ιταλικα στις 13Ε) και καθε φορα που θελω να δω τον ΟΤΕ σβηνω απο τον διακοπτη ΟΝ/ΟFF πισω τον εναν δεκτη βγαζω το καλωδιο το βαζω στον αλλο δεκτη και το αναποδο οταν θελω να δω τα Ιταλικα σβηνω τον ΟΤΕ .Πρωτον ειναι μεγαλος μπελας και δευτερον φοβαμαι οτι ανοιξε κλεισε τους διακοπτες καποιος θα μου μεινει στο χερι γιατι ειναι και λιγο της πλακας.Υπαρχει καποια αλλη λυση να τερματιζει καπως ο δεκτης οταν του βγαζω το καλωδιο σαν να βλεπει το LNB π/χ και να τον σβηνω μονο απο το τηλεκοντρολ .Ευχαριστω .

• Like
Reactions: Gyorgos77
Καλησπερα σε ολους σας. Μια απλη ερωτηση εκανα βρε παιδια και καμια απαντηση .Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλοι δορυφορικοι που διαθετουν και 2 και 3 δεκτες και σιγουρα θα εχουν συνναντησει το ιδιο προβλημα με το δικο μου. Α ς μου απαντησει καποιος . Η λυσεις για stacker-destacker η για spaum 12f παιζουν ? η υπαρχει κατι πιο φτηνο

Η λύση με διακόπτες stacker-destacker είναι και η πιο κοστοβορα...

https://kalemisbros.gr/satellite/sa...cker-destacker-johansson-multiband-converter/

Μια άλλη επιλογή είναι να εκμεταλλευτείς το καλώδιο που κατεβαίνει για την TV (εφόσον είναι απευθείας cable από την κεντρική επίγεια εγκατάσταση στο διαμέρισμα σου), π.χ βάζεις εκεί τον Hot Bird 13E και αφήνεις στο άλλο cable ανεξάρτητο τον Eutelsat 9B-9E για COSMOTE TV,

Οπότε ψάχνεις για τους αντίστοιχους διακόπτες που συνδυάζουν επάνω (ταράτσα) και διαχωρίζουν κάτω (διαμέρισμα) τα σήματα τηλεόρασης και δορυφορικής ως “2 Way TV Signal Mixer Satellite Coaxial Combiners Cable Switch for ANT SAT VHF UHF Diplexer Combiner Splitter”.

Σε διαφορετικη περίπτωση κατεβάζεις 2ο καλώδιο που είναι και η φθηνότερη λύση ανεξάρτητα για κάθε δορυφόρο σε 9Ε και 13Ε.

Δες τη φώτο παρακάτω…

Syndiasmos DVB-T Sat Signals.png

• Like
Reactions: theox
SatZepper σε υπερ ευχαριστω για την προσπαθεια σου να μου εξηγησεις λεπτωμερως τι μπορω να κανω .Θα προτιμησω τη λυση με το καλωδιο της TV βαζοντας 2 splιtter tvsat (5- 2400 mhz) το ενα πανω το αλλο κατω και θα περασω απο κει τον 13Ε και την TV.Το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι η TV κατεβαινει μεσω ενισχυτου ιστου (τροφοδοτικο κατω ενισχυτης ταρατσα) και απο το τροφοδοτικο παει η μια εξοδος στην ΤV στην κουζινα και η αλλη εξοδος εκει που εχω την COSMOTE και τον decoder TIVUSAT.Αρα δοκιμαζω να αφαιρεσω εντελως τον ενισχυτη και το τροφοδοτικο και να δω τη σταθμη και ποιοτητα σημα εχω κατ ευθειαν το καλωδιο και μετα να πραξω αναλογως.Σε μονοκατοικια μενω απλως τα καλωδια ειναι μεσα στον τοιχο Π αντως σε ευχαριστω πολυ για τις ιδεες σου .

Kαλησπερα σε ολους σας. Εχω cosmote TV τον ΚΑΟΝ ΝS1110H μεσω δορυφορου και εχω προσθεσει ενα Diseqc 4/1 για τον 9Ε και για τον 13Ε και κατεβαζω ενα καλωδιο κατω.Αγορασα και εναν δεκτη TIVUSAT (για τα Ιταλικα στις 13Ε) και καθε φορα που θελω να δω τον ΟΤΕ σβηνω απο τον διακοπτη ΟΝ/ΟFF πισω τον εναν δεκτη βγαζω το καλωδιο το βαζω στον αλλο δεκτη και το αναποδο οταν θελω να δω τα Ιταλικα σβηνω τον ΟΤΕ .Πρωτον ειναι μεγαλος μπελας και δευτερον φοβαμαι οτι ανοιξε κλεισε τους διακοπτες καποιος θα μου μεινει στο χερι γιατι ειναι και λιγο της πλακας.Υπαρχει καποια αλλη λυση να τερματιζει καπως ο δεκτης οταν του βγαζω το καλωδιο σαν να βλεπει το LNB π/χ και να τον σβηνω μονο απο το τηλεκοντρολ .Ευχαριστω .
Εάν κατάλαβα καλά το ερώτημα σου θέλεις μόνο ένα 2ο καλώδιο. Γιατί θέλεις να μπεις σε έξοδα και μπελάδες. Εγώ στον 9Ε εχω twin lnb inverto Black ultra και κάτω στέλνω 1 καλωδιο απ αυτό το lnb. Το άλλο καλωδιο είναι αυτό που φεύγει απ το diseqc 1.1 που ελέγχει όλους τους δορυφόρους. Το 2ο καλωδιο είναι αυτό για να βλέπω cosmote tv γιατί ο δέκτης της κοσμοτε δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο 1.1. Μ αυτό τον τρόπο βλέπεις τον 9Ε σε 2 δεκτες και τον 13Ε ταυτόχρονα χωρίς να αλλάζεις καλώδιο. Έτσι κάνω εγώ. Το μόνο που θα αλλάζεις είναι τα hdmi 1 Hdmi 2 στην τβ σου

Gyorgos77 . Καλησπερα συνονοματε .Πραγματι 2 καλωδια ερχονται στο χωρο μου το ενα κουβαλαει μεσω Diseqc τον 9Ε και τον 13Ε και το αλλο την κεραια για τα επιγεια μεσω ενισχυτου ιστου που δινει μεσω του τροφοδοτικου που ειναι κατω στη τηλεοραση που ειναι ο δεκτης της cosmote και o TIVUSAT και η αλλη εξοδος του τροφοδοτικου παει στην TV της κουζινας δεν υπαρχουν μπριζες πανε κατ ευθειαν . Αλλο καλωδιο δεν υπαρχει .

Καλησπέρα και σε σένα. Να υποθέσω ότι την έχεις κάνει τη δουλειά σου έστω και ετσι γιατί ίσως από λάθος μου δεν κατάλαβα ότι θέλεις να βλέπεις επίγεια καναλθα

Η δουλεια γινεται αλλα με δισκολια. Απλως καθε φορα σβηνω τον δεκτη της COSMOTE βγαζω το καλωδιο το βαζω στον αλλο και τον αναβω και το αναποδο σβηνω τον δεκτη TIVUSAT βγαζω το καλωδιο το βαζω στον δεκτη της COSMOTE και τον αναβω .Αυτο ειναι που φοβαμε ON/OFF οι διακοπτες δεν θα μου μεινουν στο χερι καποτε?????

On off εννοεις το διακοπτη πίσω από το δεκτη; Όχι πότε! Ή εννοείς πάνω στην ταράτσα οι diseqc1.0? Δεν υπάρχει ουτε αυτή η περίπτωση. Πότε! Ο μόνος λόγος να σου μείνει ο διακόπτης στο χερι είναι να σπάσει το παλιό lnb. Μου έχει συμβεί. Έσπασε το lnb δεν είχα σήμα στον συγκεκριμένο δορυφόρο. Ανεβαίνω πάνω και λέω μάλιστα έσπασε το lnb. To άλλαξα. Πάνω έπαιζε χωρίς diseqc απευθείας στο δεκτη. Κατεβαίνω κάτω δεν έπαιζε. Αλλάζω το καλωδιο το βαζω στον διπλανό δορυφόρο και δεν έπαιζε. Είχε καεί η μία υποδοχή diseqc Εκεί κατέληξα. Το σύνδεσα σε άλλη υποδοχη και όλα καλά. Άλλωστε 32 υποδοχές έχω. 3-4 ειναι καμένες. Περισσεύουν άλλες 3. Όλα καλά. Μετά θυμήθηκα ότι έγινε απ την κακοκαιρία έσπασε το lnb και βραχυκύκλωσε ο διακόπτης. Σε τέτοια περίπτωση ναι θα σου καεί.

Θέλω να βάλω ένα σκληρό δίσκο ώστε να κάνω εγγραφές από τηλεοπτικά προγράμματα. Οι απορίες μου είναι η εξής :
1) μπορώ να συνδέσω 1 terabyte σκληρό δίσκο?
2) SSD μπορεί να συνδεθεί η δεν θα το αναγνωρίζει;

ευχαριστώ

Gyorgos αυτο ακριβως εννοω ΟΝ/ΟFF τους διακοπτες πισω απο τους δεκτες πως αλλοιως ?????.Πρεπει να βγαλω το καλωδιο απο τον ενα δεκτη και να το βαλω στον αλλο .Τι θα γινει θα μενει ο δεκτης σε standby αλλα στον αερα δεν πρεπει να τερματιζει καπου ??????.

Θέλω να βάλω ένα σκληρό δίσκο ώστε να κάνω εγγραφές από τηλεοπτικά προγράμματα. Οι απορίες μου είναι η εξής :
1) μπορώ να συνδέσω 1 terabyte σκληρό δίσκο?
2) SSD μπορεί να συνδεθεί η δεν θα το αναγνωρίζει;

ευχαριστώ
Στους παλιούς σκληρούς θυμάμαι που ηταν USB 2.0 έπρεπε να τους μετατρέψεις από ntfs σε fat 32 για να κάνεις εγγραφή. Τώρα στους καινουριους που είναι 3.0 δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν έχεις παρά να δοκιμασεις

Δε θα σου μείνει κανένας δέκτης στο χερι. Ποτε. Σε καμία περίπτωση. Έχουν περάσει πάνω από 10 δεκτες απ τα χέρια μου τα τελευταία 20+ χρόνια απ τον θρυλικό human 5400z τον οποίο έχω ακόμα και πότε δεν είχα τέτοια προβλήματα. Δυστυχώς δεν έχω γνώσεις να σου πω το καλύτερο που πρέπει να κανεις

Εχω 7 σκληρούς usb 2.0 wd με καλώδιο τροφοδοσίας ολοι χρειαζοντουσαν μετατροπη σε fat 32. Θυμαμαι οι seagate ειναι ετοιμοι δε θέλουν τίποτα. Ssd σίγουρα θα αναγνωρίζει. Μόνο κάποιος που κάνει τώρα εγγραφές μπορεί να σε διαφωτισει αλλά δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν δοκιμάσεις.

Καλησπερα σε ολους .Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο δεκτης μου ΚΑΟΝ ΝΣ 1110Η ειναι μαλωμενος και δεν μου δειχνει τα Ιταλικα RAI 1,2,3, στον Hotbird 13e ???. Βλεπω στο King of sat οτι ειναι free τα RAI 1,2, 3 SD στην συχνοτητα 10992 και τα RAI 1 HD ,2 HD ,3 HD στη συχνοτητα 11766 . Ολα τα υπολοιπα Ιταλικα που ειναι ελευθερα στο king of sat τα βλεπω κανονικα .Υπαρχει κατι που κανω λαθος η η cosmote ειναι τσακωμενη με τη Ιταλια θα μου πεις μα αφου δειχνει SERIA A φετος αρα δεν ειναι τσακωμενη ,τι αραγε συμβαινει και δεν βλεπω τα RAI?? Οποια απαντηση θα την εκτιμουσα . Ευχαριστω

Καλησπερα σε ολους .Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο δεκτης μου ΚΑΟΝ ΝΣ 1110Η ειναι μαλωμενος και δεν μου δειχνει τα Ιταλικα RAI 1,2,3, στον Hotbird 13e ???. Βλεπω στο King of sat οτι ειναι free τα RAI 1,2, 3 SD στην συχνοτητα 10992 και τα RAI 1 HD ,2 HD ,3 HD στη συχνοτητα 11766 . Ολα τα υπολοιπα Ιταλικα που ειναι ελευθερα στο king of sat τα βλεπω κανονικα .Υπαρχει κατι που κανω λαθος η η cosmote ειναι τσακωμενη με τη Ιταλια θα μου πεις μα αφου δειχνει SERIA A φετος αρα δεν ειναι τσακωμενη ,τι αραγε συμβαινει και δεν βλεπω τα RAI?? Οποια απαντηση θα την εκτιμουσα . Ευχαριστω
Είναι μαλωμένη η Cosmote TV με τα ελεύθερα κανάλια που βγάζουν flag κωδικοποίησης, ενώ εκπέμπουν ελεύθερα, το flag εμποδίζει να τα βλέπει ως FTA για να τα κατεβάσει στο δέκτη, ενώ σε οποιαδήποτε δορυφορικό δέκτη, `η 4K Smart TV της αγοράς τα κατεβάζεις και τα βλέπεις FTA...
Το πρόβλημα θα λυνόταν με αναβάθμιση, αν μόνο στη χειροκίνητη User σάρωση επέτρεπε να κατεβαίνουν όλα τα κανάλια του αναμεταδότη (ελεύθερα - FTA, FTA με Flag κωδικοποίησης και κωδικοποιημένα κανάλια), αφήνοντας την αυτόματη σάρωση μόνο για FTA χωρίς Flag κωδικοποίησης...

Last edited:
Ναι αλλα στην συχνοτητα 11013 που ειναι τα Rai News 24 HD ,Rai Culp 24 HD ,Rai Sport+ HD γιατι αυτα τα δειχνει αυτα δεν ειναι RAI δεν εχουν flag κωδικοποιηση ???? Παντως κριμα για την cosmote να μην επιτρεπει στους συνδρομητες της να βλεπουν και κατι αλλο .