HYPERION 968

Είναι λίγο κουραστική η επανάληψη… Hellenic Vanagon, θα παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι λένε την άποψή τους αλλά δεν κάνουν Hijack ολόκληρα Threads.
O stavrosz που άνοιξε το thread εάν παρατήρησες στο post 12 εξέφρασε την άποψή του. Όποτε γενικά σου προτείνω να μην επιμένεις – καθώς αυτό εκτροχιάζει τα Threads – και στην συνέχεια και άλλοι χρήστες μπαίνουν στην κουβέντα και ολοκληρώνεται το Hijack.
Βλέπεις ότι όλοι μας έχουμε ανοχές… αλλά μην γεμίσουμε όλα τα threads με τοποθετήσεις για τα CAV.

Οπότε παρακαλώ όλους να επιστρέψουμε στο θέμα μας HYPERION 968

συγνώμη δεν αντεξα..

δεν ξερω εαν υπερβαλλουν τα reviews αλλα μακαρι να επαιζαν ετσι τα Wilson Sophia η τα Watt Pappy οπως παιζουν τα μεγαλα Hyperion. (και δε το λεω μονο εγω αυτο το λενε πολλοι στην ιδια την Αμερικη οπου τα Wilson ειναι θρησκεια).

Στην περυσινη εκθεση επαιζαν με συνοδα Wavac και Sovereign με πηγη το Orpheus Heritage και ηταν μαλλον ο καλυτερος ηχος στην εκθεση. Και αυτο οταν ειχαν να αντιπαρατεθουν με ηχεια των 100.000+.

Εγω εχω τα Hyperion 938 τα οποια επαιζα με Bryston και τωρα με Sovereign. Επισης τα εχω ακουσει με ενισχυτικα Holfi, Primare, Burmester 911Mk3, Wavac και καποιο θηριωδη Symphonic Line σε ταξη Α. Σε καθε περιπτωση παιζουν εξαιρετικα, με πληρη τονικη ισορροπια και τρομερη ταχυτητα.... Οσο καλυτερα συνοδα τους βαλεις τοσο καλυτερα.

Ναι φίλτατε, το θυμάμαι και εγώ, όντως εξαιρετικό σύνολο. Κρίμα που έλλειπαν φέτος. Σε τί τιμή εισάγωνται εδώ? Τα θέλει ενας γνωστός.

Περί best buy ktl. κάπου πήρε το μάτι μου τα CAV ηχεία. Επιτρέψτε μου -γελώντας από περιέργεια- να σας postάρω (!) τί έβγαλε η AV123. Eνα ...NOLA για τον ΛΑΟ ... www.av123.com Αρχίκή x-tatik open baffle! Εχεχε, τί θα δούμε ακόμη. Με 1000 δολαριάκια ! Φαντάσου να 'παίζει' κι όλα !! Ολα-κι-όλα. Τρέμετε....Wilson ! Για τα 968 ΟΛΟΙ γράφουν τα καλύτερα.

Για πείτε μου απόψεις: Tί θα επιλέγατε μεταξύ των τριών κοντινών σε τιμή (όχι το υψηλότερο? χεχε) : Sonus Faber Cremona M - Hyperion 968 - Proac D38 ... ! Ετσί ...να δώ ορέξεις !

Ναι φίλτατε, το θυμάμαι και εγώ, όντως εξαιρετικό σύνολο. Κρίμα που έλλειπαν φέτος. Σε τί τιμή εισάγωνται εδώ? Τα θέλει ενας γνωστός.

Τα 938 πρεπει να παιζουν μεταξυ 5000 - 5500 Ευρω...

Περί best buy ktl. κάπου πήρε το μάτι μου τα CAV ηχεία. Επιτρέψτε μου -γελώντας από περιέργεια- να σας postάρω (!) τί έβγαλε η AV123. Eνα ...NOLA για τον ΛΑΟ ... www.av123.com Αρχίκή x-tatik open baffle! Εχεχε, τί θα δούμε ακόμη. Με 1000 δολαριάκια ! Φαντάσου να 'παίζει' κι όλα !! Ολα-κι-όλα. Τρέμετε....Wilson ! Για τα 968 ΟΛΟΙ γράφουν τα καλύτερα.

Για πείτε μου απόψεις: Tί θα επιλέγατε μεταξύ των τριών κοντινών σε τιμή (όχι το υψηλότερο? χεχε) : Sonus Faber Cremona M - Hyperion 968 - Proac D38 ... ! Ετσί ...να δώ ορέξεις !

Η καλυτερη αποδοση που εχω ακουσει απο Sonus Faber ηταν το μεγαλο της μοντελο στην εκθεση φετος με τα συνοδα της Soulution. Παλι ομως εχω ακουσει τα Hyperion (ειτε 938 ειτε 968) να παιζουν σαφως καλυτερα οποτε... Για τα Proac δεν εχω αποψη...

Δεν νομίζω ότι τα περί ου λόγος ηχεία,παίζουν καλύτερα απο τα cremona.

Για την ακρίβεια δεν το νομίζω καθόλου.

Φυσικά κι η "σύγκριση",δυό διαφορετικών ακροάσεων,δύο εντελώς διαφορετικών συστημάτων,σε διαφορετικό χρόνο,τόπο και με διαφορετικό πρόγραμμα,επίσης δεν νομίζω,ότι έχει έννοια...

Last edited:
Η διαφορα των δυο ηχειων εγκειται στο γεγονος οτι το Hyperion αυτη τη στιγμη χρησιμοποιειται σε studio για remastering ενω το Sonus Faber δυσκολα θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει για μια τετοια δουλεια....

Το παιζει καλα η κακα για μας τους audiophile ειναι πολλες φορες υποκειμενικο αλλα για τους επαγγελματιες οχι τοσο...

Last edited:
Μόνο που στα στούντιο τα ηχεία δεν είναι φτιαγμένα για να απολαμβάνεις την μουσική στο σπίτι...-bye-

Re: Απάντηση: HYPERION 968

Μόνο που στα στούντιο τα ηχεία δεν είναι φτιαγμένα για να απολαμβάνεις την μουσική στο σπίτι...-bye-

καμια φορα τους ξεφευγει και χρησιμοποιουν και οι επαγγελματιες και κανενα που να το αντεχουν και τα δικα μας αυτακια:a0210:

Re: Απάντηση: HYPERION 968

παντως ο Steve Hoffman με τα ιδια ηχεια δουλευει στο studio και με τα ιδια ακουει σπιτι του (βλεπε Tidal)

[FONT=&quot]Καλημέρα , θα ήθελα ο κατασκευαστής που φτιάχνει καλά ηχεία και ακριβά να σέβεται λίγο και τον αγοραστή , δεν μπορεί ένα ηχείο των χρημάτων και του ήχου του [/FONT][FONT=&quot]Hyperion[/FONT][FONT=&quot] να έχει αυτό το κουτί , ήμαρτον . Δεν ξέρω αν το [/FONT][FONT=&quot]Cremona[/FONT][FONT=&quot] παίζει καλύτερα αλλά σίγουρα θα χαιρόμουνα να το είχα στον χώρο μου να το βλέπω , και νιώθω πως ο κατασκευαστής του με σέβεται περισσότερο ,σαν πελάτη , από τον κατασκευαστή του [/FONT][FONT=&quot]Hyperion[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT]

Καλωσόρισες κατ' αρχήν.:ernaehrung004:

Οι καμπίνες κοστίζουν πολύ...

Το παρόν ηχείο,είναι νομίζω ένας συμβιβασμός με σαφές πλεονέκτημα στον αποδιδόμενο ήχο.Εξ' άλλου τέτοια φιλοσοφίας ηχεία υπάρχουν ουκ ολίγα(πολλά στην "αγγλική σχολή").

Σας θυμίζω ότι ο Vandersteen έχει τυλιγμένες με πανί τις καμπίνες των ηχείων ακριβώς για να μην αναγκάζεται να πληρώνει για το φινίρισμα. Αυτή είναι μια καλή συμβιβαστική λύση. Το Vandersteen Quattro επιβαρύνεται με 20% αν το θέλεις με καπλαμά κι όχι με πανάκι!

[FONT=&quot]Καλημέρα , θα ήθελα ο κατασκευαστής που φτιάχνει καλά ηχεία και ακριβά να σέβεται λίγο και τον αγοραστή , δεν μπορεί ένα ηχείο των χρημάτων και του ήχου του [/FONT][FONT=&quot]Hyperion[/FONT][FONT=&quot] να έχει αυτό το κουτί , ήμαρτον . Δεν ξέρω αν το [/FONT][FONT=&quot]Cremona[/FONT][FONT=&quot] παίζει καλύτερα αλλά σίγουρα θα χαιρόμουνα να το είχα στον χώρο μου να το βλέπω , και νιώθω πως ο κατασκευαστής του με σέβεται περισσότερο ,σαν πελάτη , από τον κατασκευαστή του [/FONT][FONT=&quot]Hyperion[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT]

το θεμα της εμφανισης ειναι και λιγο υποκειμενικο. Πολλες γυναικες που εχουν μπει σπιτι μου εχουν πει τα χειροτερα για την εμφανιση του εν λογω ηχειου αλλα οι περισσοτεροι αντρες το θεωρουν πολυ ελκυστικο (μαλλον τους θυμιζει λιγο τον Darth Vader στο Star Wars):2thumb22sup:

Το Cremona απο θεμα εμφανισης ειναι πολυ καλυτερο αντικειμενικα

παντως σαν ποιοτητα κατασκευης η δουλεια που εχει γινει στην λακα (εχει περαστει αρκετα στρωματα) φαινεται πολυ σοβαρη και ειναι πιθανο εαν δε φτιαχνοταν η καμπινα στην Κινα θα κοστιζε αρκετα πιο πανω. Τουλαχιστον οι Κινεζοι για τη λακα φημιζονται οπως φαινεται και στα Aurum Cantus και CAV...

Είχα αγοράσει αρκετά χρονιά πριν ένα ηχείο το οποίο τότε το θεωρούσαν ηχείο αναφοράς και πράγματι έπαιζε πολύ καλά αλλά η εμφάνιση του μέσα στο σαλόνι μου με ενοχλούσε .Το επόμενο που πήρα έβαλα σαν σκοπό εκτός του να παίζει να είναι και όμορφο . Το Cremona ήταν και αυτό ένα από τα πιθανά για αγορά τελικά αγόρασα τα Martin Logan γιατί, πρώτον έπαιζαν καλυτέρα από τα Cremona , προσωπική άποψη , και δεύτερον με κέρδισε η ευγένεια του πωλητή εν σύγκριση με τον αντιπρόσωπο των Sonus Faber.

κοιτα εαν σε ενοχλει κατι εμφανισιακα καλο ειναι να μη το βαζεις στο σαλονι σου αλλα σε ενα dedicated room. Εγω εχω το Hyperion 938 και προσωπικα μου αρεσει τοσο εμφανισιακα ωστε να τα βαζω στο σαλονι.

Σε καθε περιπτωση ομως σε ενα ακριβο ηχειο το παν ειναι ο ηχος. Συμφορουμιτης περασε προσφατα απο το σπιτι για να το ακουσει και μου ειπε οτι εαν αυτο το ηχειο κανει 5000 τοτε βαση ηχου ενα ανταγωνιστικο που εχει αναφερθει προηγουμενως πρεπει να κανει 1000... Και ας ειναι πιο ομορφο...

Συμφορουμιτης περασε προσφατα απο το σπιτι για να το ακουσει και μου ειπε οτι εαν αυτο το ηχειο κανει 5000 τοτε βαση ηχου ενα ανταγωνιστικο που εχει αναφερθει προηγουμενως πρεπει να κανει 1000... Και ας ειναι πιο ομορφο...

Για το Cremona λες?Το παλιό ή το καινούργιο? Ε, όχι και 1:5.Μην τρελλαθούμε κιόλας.Απλά τα SF δεν είναι plug & play ηχεία.Κατά τα άλλα βγάζουνε καταπληκτικά πράγματα εάν τα προσέξεις..

Δεν εχει σημασια για ποιο ηχειο λεω...

Αλλωστε προσωπικα για το Cremona δε μπορω να εκφρασω αποψη γιατι δε το εχω ακουσει.

Το μονο SF που ακουσα ειναι το μεγαλο μοντελο φετος στην εκθεση με τα Soulution

Το σχολιο αυτο το ειπε καποιος αλλος και ειναι προσωπικη του αποψη.... Εαν θελει να το επαναλαβει μπορει να μιλησει ο ιδιος...