αυτο για τον παλιοτερο αισθητηρα της D3000 δεν το ειχα προσεξει. Τωρα για τον tamron δεν ενθουσιαστηκα.λιγο που δοκιμασα τον nikon μου φανηκε πολυ καλυτερος γι αυτο και πουλησα τον tamron.
Παντως, πειτε με κολλημενο, δε μπορω να πω οτι θα πηγαινα σε Pentax αν σκοπευα να ασχοληθω με φωτογραφια. Για τη συγκεκριμενη δεν ξερω πολλα αλλα σιγουρα ειναι μιλια πισω απο τις Nikon και Cannon. Tι να μιλαμε για συμβατοτητα NIKON φακων που η ποιοτητα των pentax ειναι πολυ πισω
Υποθετω οτι το ερωτημα θα ειναι συνηθες.
Κριτηρια:
1. Φορητοτητα (κατα το δυνατον).
2. Ευκολια χρησης (πρωην χρηστης compact ''ολα στο auto''). Ναι ξερω, οι DSLR θελουν ''δουλεια''. Ομως θελω ''βοηθεια'' στην αρχη.
3. Video (οχι ιδιαίτερα σημαντικο αλλα θα το ηθελα).
Απο αυτα που ειδα στα γρηγορα καταληγω στις Pentax Kx, Canon 500 και Nikon 5000.
Οι αποριες / θεματα που εχω ειναι οι εξης:
1. Η ''χειρότερη'' ποιοτητα εικονας που δινει το dpreview στην Canon (στα σκοτεινα πχ) σε σχεση με τις αλλες, ειναι ορατη / σημαντικη για εναν νεο / μεσο χρηστη ή μιλαμε για ''hiend'' καταστασεις;
2. Για την Pentax δεν ξερω τελικα αν αυτη η ιστορια με τα af points στο LV θα μου δημιουργησει προβλημα (ως νεος χρηστης).
3. Τεινω λιγο προς την Canon αλλα με ''αγχωνει'' οτι κυκλοφορει κοντα 1 χρονο τωρα και βλεπω οτι καθε χρονο χοντρικα αλλαζουν τα entry level μοντελα (βασικα αυτο ισχυει για ολες πλην της Pentax που ειναι πιο ''φρεσκια'').
Η Nikon μου φανηκε λιγο βαρια σε σχεση με την Canon (της δοκιμασα διπλα διπλα).
Nikon d90+18-105 vr προτεινω και εγω,δωσε κατι τις παραπανω να παρεις μια εξαιρετικη all around λυση.Δε θα το μετανιωσεις πιστευω.
Εγω ως χρηστης canon 400d+18-55 image stabiliser δεν εχω μεινει γενικα αρκετα ευχαριστημενος.Σκονη στον αισθητηρα χωρις να εβγαζα το φακο ποτε,σκονη μεσα στο φακο,προσφατα χαλασε και ο φακος και δε κανει autofocus παρα μονο στις ακραιες θεσεις του zoom,η ακριβεια της αυτοματης εστιασης δεν ειναι και οτι καλητερο σε πολλες περιπτωσεις...δε ξερω,δε νομιζω παντως οταν θα αλλαξω μηχανη να ξαναπαρω canon σε αυτη τη κατηγορια.
Πηγαινε παρε nikon d90+18-105 vr και εισαι μαγκας![]()
Μπααααά.....άλλο φακό θές βρε Γιάννη![]()
![]()
Αν το video είναι καθοριστικός παράγοντας για την αγορά DSLR, τότε τι να πει κανείς...
Αν το video είναι καθοριστικός παράγοντας για την αγορά DSLR, τότε τι να πει κανείς...
+10000000Έλα ντέ!!:angry: Σέ λίγο θα έχουν ενσωματωμένο και cell phone. Εμπορικά κόλπα των εταιρειών που δυστυχώς αφορούν πλέον και τα επαγγελματικά τους μοντέλα......
αφου το εχει γιατι να μην εχει και αξιολογη ποιοτητα? παρολο που ειμαι κατα του βιντεο στις dslr βλεποντας μερικα βιντεο απο τη D90 ειναι δελεαστικο, και σιγουρα χρησιμο σε καποιον που εχει συνηθησει σε compact
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.