Η 1η μου DSLR

αυτο για τον παλιοτερο αισθητηρα της D3000 δεν το ειχα προσεξει. Τωρα για τον tamron δεν ενθουσιαστηκα.λιγο που δοκιμασα τον nikon μου φανηκε πολυ καλυτερος γι αυτο και πουλησα τον tamron.
Παντως, πειτε με κολλημενο, δε μπορω να πω οτι θα πηγαινα σε Pentax αν σκοπευα να ασχοληθω με φωτογραφια. Για τη συγκεκριμενη δεν ξερω πολλα αλλα σιγουρα ειναι μιλια πισω απο τις Nikon και Cannon. Tι να μιλαμε για συμβατοτητα NIKON φακων που η ποιοτητα των pentax ειναι πολυ πισω

Last edited:
Re: Απάντηση: Η 1η μου DSLR

αυτο για τον παλιοτερο αισθητηρα της D3000 δεν το ειχα προσεξει. Τωρα για τον tamron δεν ενθουσιαστηκα.λιγο που δοκιμασα τον nikon μου φανηκε πολυ καλυτερος γι αυτο και πουλησα τον tamron.
Παντως, πειτε με κολλημενο, δε μπορω να πω οτι θα πηγαινα σε Pentax αν σκοπευα να ασχοληθω με φωτογραφια. Για τη συγκεκριμενη δεν ξερω πολλα αλλα σιγουρα ειναι μιλια πισω απο τις Nikon και Cannon. Tι να μιλαμε για συμβατοτητα NIKON φακων που η ποιοτητα των pentax ειναι πολυ πισω

μπορεί κάποια σώματα της PENTAX να μην είναι ανταγωνιστικά, αλλά σε φακούς, ειδικά σε primes έχει εξαιρετικές λύσεις, που δεν αφορούν όμως τον spcav.

Σημαντικό είναι ότι οι φακοί NIKON 18-55 VR, 18-105 VR, PENTAX 18-55 IS είναι ικανοποιητικοί για τους αισθητήρες των μηχανών.

oi αισθητηρες της D90,D5000 και pentax K-x ειναι ιδιοι. αλλα η να λειπει το λαμπακι εστιασης!!! Τι να πω απο κει και περα

Απο πού πηγάζει οτι η ποιότητα των φακών Pentax είναι πολύ πίσω?
Είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη γκάμα prime φακών για κροπαρισμένο φορμά, οι Limited φακοί της είναι απο τους οξύτερους που κυκλοφορούν.
Για συμβατότητα ας μην μιλήσουμε, μιας και δέχεται όλους του φακούς Pentax που κατασκευάστηκαν ποτέ μαζί με ένα σωρό άλλους, όπως βιδωτούς Zeiss (που η Nikon δεν μπορεί να αξιοποιήσει χωρίς αντάπτορα με γυαλί).

Υποθετω οτι το ερωτημα θα ειναι συνηθες.

Κριτηρια:

1. Φορητοτητα (κατα το δυνατον).

2. Ευκολια χρησης (πρωην χρηστης compact ''ολα στο auto''). Ναι ξερω, οι DSLR θελουν ''δουλεια''. Ομως θελω ''βοηθεια'' στην αρχη.

3. Video (οχι ιδιαίτερα σημαντικο αλλα θα το ηθελα).

Απο αυτα που ειδα στα γρηγορα καταληγω στις Pentax Kx, Canon 500 και Nikon 5000.

Οι αποριες / θεματα που εχω ειναι οι εξης:

1. Η ''χειρότερη'' ποιοτητα εικονας που δινει το dpreview στην Canon (στα σκοτεινα πχ) σε σχεση με τις αλλες, ειναι ορατη / σημαντικη για εναν νεο / μεσο χρηστη ή μιλαμε για ''hiend'' καταστασεις;

2. Για την Pentax δεν ξερω τελικα αν αυτη η ιστορια με τα af points στο LV θα μου δημιουργησει προβλημα (ως νεος χρηστης).

3. Τεινω λιγο προς την Canon αλλα με ''αγχωνει'' οτι κυκλοφορει κοντα 1 χρονο τωρα και βλεπω οτι καθε χρονο χοντρικα αλλαζουν τα entry level μοντελα (βασικα αυτο ισχυει για ολες πλην της Pentax που ειναι πιο ''φρεσκια'').

Η Nikon μου φανηκε λιγο βαρια σε σχεση με την Canon (της δοκιμασα διπλα διπλα).

Μισό βρε παλληκάρια, μισό...

Μιας και είσαι ήδη χρήστης COMPACT και μάλιστα με τις ρυθμίσεις στο AUTO όποια μηχανή απο τις τρείς και να πάρεις θα δεις μεγάλη - μα - πολύ μεγάλη διαφορά.

Αν μπορείς πάρε την Nikon D90 ME TON 18 -105. Θα σε κρατήσει για αρκετό καιρό ευχαριστημένο και ικανοποιημένο. Διαφορετικά επέλεξε Canon 500D ή Pentax Kx. Βέβαια διάβασα για την Pentax sto DPREVIEW και ψιλοπροβληματίστηκα οτι δεν είναι και πολύ σταθερό τελικά το σύστημα σταθεροποίησης που εχει..

Δεν είμαι δικηγόρος της K-x αλλά το dpreview έχει μια αναλυτικότατη παρουσίαση που αξίζει να την διαβάσεις πριν πάρεις την τελική σου απόφαση.
Δεν νομίζω να υστερεί κάπου η μηχανή, και μην παρασύρεσαι απο το marketing των Nikon/Canon.

Όλες είναι εξαιρετικές μηχανές, η τελική επιλογή έχει να κάνει περισσότερο με το ποσό που θέλεις να δώσεις. Στα ίδια λεφτά θα διάλεγα την K-x εγώ προσωπικά, γιατί τα θετικά της τα βρίσκω σημαντικότερα απο τα αρνητικά της. Αλλα είναι προσωπική μου προτίμηση και δεν σημαίνει και τίποτα.

Last edited:
Αυτό λέμε από την αρχή.Αδιάφορο το τι μάρκα μηχανής θα επιλέξεις. Πάρα πολύ σημαντικό το τι φακό/ούς θα πάρεις.

Αν είναι σημαντικό για σένα να έχεις 35mm, κάντο. Αν είναι σημαντικό να έχεις φακό zoom, προχώρα άφοβα.

Δεν είναι καθοριστικό για τα κάδρα σου ο φακός που θα επιλέξεις, ούτε η μάρκα.

Αν κάποιος έχει κόλλημα με τη μια ή την άλλη εταιρία, νομίζω ότι δεν σε αφορά

Nikon d90+18-105 vr προτεινω και εγω,δωσε κατι τις παραπανω να παρεις μια εξαιρετικη all around λυση.Δε θα το μετανιωσεις πιστευω.

Εγω ως χρηστης canon 400d+18-55 image stabiliser δεν εχω μεινει γενικα αρκετα ευχαριστημενος.Σκονη στον αισθητηρα χωρις να εβγαζα το φακο ποτε,σκονη μεσα στο φακο,προσφατα χαλασε και ο φακος και δε κανει autofocus παρα μονο στις ακραιες θεσεις του zoom,η ακριβεια της αυτοματης εστιασης δεν ειναι και οτι καλητερο σε πολλες περιπτωσεις...δε ξερω,δε νομιζω παντως οταν θα αλλαξω μηχανη να ξαναπαρω canon σε αυτη τη κατηγορια.

Πηγαινε παρε nikon d90+18-105 vr και εισαι μαγκας-bye-

Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

Nikon d90+18-105 vr προτεινω και εγω,δωσε κατι τις παραπανω να παρεις μια εξαιρετικη all around λυση.Δε θα το μετανιωσεις πιστευω.

Εγω ως χρηστης canon 400d+18-55 image stabiliser δεν εχω μεινει γενικα αρκετα ευχαριστημενος.Σκονη στον αισθητηρα χωρις να εβγαζα το φακο ποτε,σκονη μεσα στο φακο,προσφατα χαλασε και ο φακος και δε κανει autofocus παρα μονο στις ακραιες θεσεις του zoom,η ακριβεια της αυτοματης εστιασης δεν ειναι και οτι καλητερο σε πολλες περιπτωσεις...δε ξερω,δε νομιζω παντως οταν θα αλλαξω μηχανη να ξαναπαρω canon σε αυτη τη κατηγορια.

Πηγαινε παρε nikon d90+18-105 vr και εισαι μαγκας-bye-

Μπααααά.....άλλο φακό θές βρε Γιάννη :D -bye-

και γω συμφωνω για την D90+18-105. εχουν βεβαια 150-200 ευρω διαφορα αλλα ειναι αλλη κατηγορια!!!! καμια σχεση με τις αλλες. και σε ποιοτητα κατασκευης, και σε εξαιρετικο βιντεο σε σχεση με το αθλιο της k-x

Re: Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

Μπααααά.....άλλο φακό θές βρε Γιάννη :D -bye-

Βασιλη αν εννοεις να παρω αλλο φακο να τον βαλω στην 400d δεν το βλεπω.:D

Σιγουρα αυτη η μηχανη με καλητερα οπτικα θα ειναι καλητερη,σαν ποιοτητα εικονας ειναι καλη,απλα βρε Βασιλη δε μου κανει τωρα αισθηση να παω να παρω καλο φακο γι'αυτη τη μηχανη.Δεν ειναι κακη,καλη ειναι,το θεμα ειναι η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο.Εγω θελω να παρω οταν γυρισω απο φανταρος ενα καλο σωμα πιο γερο.Ασε που αυτη εχει και 33.000 χιλιαδες κλικ,αν χαλασει το κλειστρο σιγα μη παω να δωσω 115 ευρω που μου ειπαν να το αλλαξω...

Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

Αν το video είναι καθοριστικός παράγοντας για την αγορά DSLR, τότε τι να πει κανείς...

Έλα ντέ!!:angry: Σέ λίγο θα έχουν ενσωματωμένο και cell phone. Εμπορικά κόλπα των εταιρειών που δυστυχώς αφορούν πλέον και τα επαγγελματικά τους μοντέλα......

Αν το video είναι καθοριστικός παράγοντας για την αγορά DSLR, τότε τι να πει κανείς...

Εδω θα συμφωνησω και εγω,αν και καταλαβαινω λιγο καποιος που το συνηθησε απο την κομπακτ να το επιζητα.

Εμενα παντως θα μου ηταν αχρηστο,ποτε μου δεν ειχα βγαλει βιντεο ουτε με τις κομπακτ που ειχα.

αφου το εχει γιατι να μην εχει και αξιολογη ποιοτητα? παρολο που ειμαι κατα του βιντεο στις dslr βλεποντας μερικα βιντεο απο τη D90 ειναι δελεαστικο, και σιγουρα χρησιμο σε καποιον που εχει συνηθησει σε compact

Re: Απάντηση: Re: Η 1η μου DSLR

Έλα ντέ!!:angry: Σέ λίγο θα έχουν ενσωματωμένο και cell phone. Εμπορικά κόλπα των εταιρειών που δυστυχώς αφορούν πλέον και τα επαγγελματικά τους μοντέλα......
+10000000

Re: Απάντηση: Η 1η μου DSLR

αφου το εχει γιατι να μην εχει και αξιολογη ποιοτητα? παρολο που ειμαι κατα του βιντεο στις dslr βλεποντας μερικα βιντεο απο τη D90 ειναι δελεαστικο, και σιγουρα χρησιμο σε καποιον που εχει συνηθησει σε compact

Απλούστατα, γιατί συγκρίνουμε φωτογραφικές μηχανές για την "άθλια" ποιότητα του video που παρέχουν.

Είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης να επιλέξει φωτογραφική μηχανή για το video; Αυτός είναι ο σκοπός του;

μεγαλη συζητηση με τους υπερ και τους κατα του βιντεο στις επαγγελματικες dslr(ατελειωτες συζητησεις για την D300s) που δεν καταληγει πουθενα. ασε που εδω μιλαμε για πρωτη dslr ερασιτεχνικη, και μεταβαση απο compact οποτε το βιντεο σιγουρα θα ειναι καλοδεχουμενο.γιατι να μη δουμε το συνολο?αφου το εχει το βιντεο γιατι να μη το αξολογησουμε?