Η αναβίωση του αναλογικού μου setup και ο ρολος του Vlad66

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
940
ΑΘΗΝΑ
Όπως λέει ο τίτλος και εχω τελευταία δειλά γράψει σε διάφορα post, το τελευταίο εξάμηνο κυρίως μου καρφώθηκε η ιδέα της αναβιωσης του αναλογικού μου setup και εν γένει του συστήματος.

Χρόνια στο κουρμπέτι απο το 2009 και έπειτα, είχαν περάσει διαφορά πικαπ (mk2, oracle paris, music hall κλπ) και γενικά ενισχυτές (triode trv 35se, marantz pm 80mk2 κλπ) και ηχεία (harbeth super hl5, proac d15 κλπ) απο τα εκάστοτε σπίτια όπου διεμενα (αλλωτε με επιτυχια και αλλοτε ετσι και έτσι).

Τσ τελευταία χρονια είχα εγκαταλείψει καπως το άθλημα, λιγο μια κακη έκβαση ενός επαγγελματικου εγχειρηματος, λιγο η γέννηση του μικρού, οι ακροάσεις περιοριστηκαν κυρίως απο κινητό και ακουστικά.

Η όρεξη όμως παρέμεινε, οπότε με την πρώτη ευκαιρία που βελτιώθηκαν λίγο τα δεδομένα, είπα να ολοκληρώσω ενα απωθημένο που είχα χρόνια, ποιο ηταν αυτό? Να βρω ενα thorens σε καποια εκδοχή, ιδανικά το 160.

Το πικαπ βρέθηκε στο Βέλγιο και ειναι το 160b mk2 με τον sme 3009.

Πρώτη σκέψη να βρω μια shure v15 type iii για να έρθει σε μαμά κατάσταση το πικάπ (οπου εγινε τάχιστα), αν και ο συμπαθέστατος Pierre με προίκισε με μια audio technica audio technica oc9xsh (ο Βλαδίμηρος οταν την αντίκρισε μόνο που δεν με πηρε αγκαλιά απο τη χαρα του, χαχα).

Δεύτερη σκέψη, να στεγαστεί σε ενα βαρύ πλίνθο, έγινε έλεγχος και αγορά απο ebay αλλα επειδή ηταν custom κατασκευή θα έπρεπε να περιμένω.

Όλα αυτα τα εγχειρήματα συντήρησης, σεταρισματος και εν γένει τοποθέτησης σε νέο πλινθο ηταν de facto οτι θα γίνουν απο το φίλο Βλαδίμηρο, ο οποίος προσφέρθηκε να το αναλάβει (δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς) αν και ελ των υστέρων μου εκμυστηρευτηκε τη σχέση αγάπης - μισους που έχει με τα thorens και ειδικά στους sme (περισσότερα θα πει ο ίδιος χαχα)

Long story short που λένε και στο χωριό μου, ο Ιταλός που θα έφτιαχνε τον custom πλινθο με φλομωσε στην παπατζα και μετα απο 2 περίπου μηνες αναμονής ακυρώθηκε η παραγγελία και μπήκε σε εφαρμογή το plan b.

Όλο αυτό το διάστημα, το πικαπ είχε απλα αποσυσκευαστει στο σπίτι του Βλαδιμηρου και περίμενε καρτερικά το ζεστό του άγγιγμα.

Από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ο φίλος @vlad66 το story και εγώ θα το συνεχίσω έκτοτε, με το πως έκατσε στο ρακ του σπιτιού μου και σχετικά απο φωτο και βίντεο, αλλα και απο τι απαρτίζεται το υπόλοιπο σύστημα.

Βλαδιμηρε δικό σου...

Ναι.. όταν ο Δημήτρης μου είπε για Thorens με SME , είπα ..ωχ.... (αλλά πάλι ο @AUDIOLYTIC θα την "πληρώσει" ...) :LOL:

Όταν ανοίξαμε εδώ την κούτα του Βέλγου μείναμε σχεδόν άφωνοι από την κατάσταση του πικάπ!
Ήταν "χαρτί" που λέμε.. όταν δε είδα και την mc audio technica, είπα "δεν μπορεί.. λάθος θα έκανε ο γαλλόφωνος..."

Εκείνη την περίοδο κάτι άλλο έφτιαχνα ( που δεν θυμάμαι.. ο Rotel ήταν ;; ο audiolab ;; ) το Thorens περίμενε τον βαρύ πλίνθο του Ιταλού.. που ποτέ δεν ήρθε τελικά ..

Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα του..

Το 1ο που μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση ήταν η κάτω βάση με τα ..ποδαράκια του.

Πεπιεσμένο χαρτί ;; χαρτόνι ;;; κάτι τέτοιο...

IMG_20260419_152202_HDR.jpg

IMG_20260419_152257_HDR.jpg

IMG_20260419_152308_HDR.jpg

Αν είναι δυνατόν τέτοια πικαπάρα να "κάθεται" σε αυτά τα σκ@τούλια...

IMG_20260419_152650_HDR.jpg

Και σε αυτή την φλουδίτσα βάση

IMG_20260419_152704_HDR.jpg

Είχα ήδη οργανώσει στο μυαλό μου τι έπρεπε να γίνει...

Μετά έπεσε το μάτι μου στο μοτέρ του (από την κάτω μεριά) και θυμήθηκα κάτι...

IMG_20260419_152730_HDR.jpg

IMG_20260419_215343_HDR.jpg

Συνεχίζεται...

Αυτό που θυμήθηκα ήταν το νήμα του Υπέρηχα...

και το antiknock που είχε βάλει στο μοτέρ του...

Τι άλλο θυμήθηκα ;;
Ότι πριν ανοίξω το δικό μου Thorens TD 160HD , είχα αγοράσει το ίδιο !

Έψαξα το βρήκα και μαζί του τα εξαρτήματα του δικού μου πικάπ .. και θυμήθηκα ότι για το δικό μου μοτέρ , ΔΕΝ έκανε αν δεν καταργούσα ένα προϋπάρχον σύστημα που ρύθμιζε την κλίση του μοτέρ για το τέντωμα ή χαλάρωση του ιμάντα του...

Δεν θα μπω επί του παρόντος στην διαφορά των μοτέρ, θα γίνει κάποια στιγμή ενημέρωση για αυτό στο δικό μου νήμα, αξίζει να αναφερθεί τώρα το εξής..

Έπιασα και κόπιαρα στον τόρνο (αφού έτυχε να έχω το ίδιο ακρυλικό υλικό στο εργαστήρι) το εξάρτημα του Πορτογάλου..

IMG_20260420_011327_HDR.jpg

Την άλλη μέρα βγήκα παγανιά για την σκουλικόβιδα με το ελατήριο και την μπίλια:

IMG_20260420_174905.jpg

IMG_20260420_014718_HDR.jpg

Μην κάνει κανείς το λάθος να βάλει απλή σκουλικόβιδα σαν αυτή που κρατάω δίπλα από αυτή με την μπίλια..

Θα κάνει ζημιά στον άξονα του μοτέρ.

Τέλος πάντων, τέτοιες βίδες στα γνωστά μέρη της Αθήνας, δεν υπάρχουν.. όταν έρθει η ώρα για το δικό μου θα ψάξω ξανά, άλλωστε το μήκος θα διαφέρει.. μπορεί και το σπείρωμα..

Κλείνει η παρένθεση και πάμε στα της βάσης του πικάπ...

Κανείς μα κανείς δεν ήθελε να μου κόψει βάση.
Λες και την ζήτησα δωρεάν...

Με τα πολλά πετυχαίνω έναν ξυλουργό εδώ κοντά μου που μου είχε κάνει δουλειές παλαιότερα για τον τόρνο, το δράπανο και ντράπηκε να μου πει "όχι"

20+ χιλιοστά κόντρα πλακέ θαλάσσης στα μέτρα που του ζήτησα και με πατούρα για να μπει 5 χιλιοστά μέσα στον πλίνθο και να πατήσει στις γωνιές του..
Πιο χοντρό δεν είχε..

Να δούμε και τα μαστόρια που αντί να πάνε σπίτι για φαΐ, μου κόβουν την βάση κάτω από την σημαία τους....

IMG_20260421_150058_HDR.jpg

IMG_20260421_150332.jpg

Την πήρα λοιπόν σπίτι και άρχισα τους υπολογισμούς για το που θα μπουν τα "γνωστά" βάρη χωρίς να ενοχλήσουν το παραμικρό...

IMG_20260421_164411_HDR.jpg

Τα "γνωστά" βάρη έπρεπε να είναι σε 2 κομμάτια, κάτι λιγότερο από 6 κιλά και τα 2

IMG_20260422_144313_HDR.jpg

Επειδή ο Δημήτρης έχει μικρό παιδί στο σπίτι, ο μόλυβδος δέχτηκε την γνωστή περιποίηση.. σουρφασέρ, βάψιμο και τα σχετικά...

IMG_20260426_231858_HDR.jpg

IMG_20260427_134203_HDR.jpg

Και πολλές πολλές δοκιμές πριν πάρει την τελική θέση στην βάση

IMG_20260501_192351.jpg

Ο Πανίκος μου ζήτησε να βάλω λαστιχένια πόδια γιατί είναι κάτι βασικό για την σωστή λειτουργία του πικάπ και της ανάρτησης του.. συμφώνησα αμέσως και ήταν λογικό..
Δεν είχα σκοπό να τα αλλάξω με μεταλλικά όπως κάνω σε άλλες συσκευές μου (που δεν είναι πικάπ βέβαια)...

Συνεχίζεται...

Πήρα λοιπόν από τον Φανό τις μεγαλύτερες λαστιχένιες που είχε, ιδανικές για το νέο βάρος του πικάπ..

IMG_20260503_221035.jpg

Η ίδια η βάση είχε και αυτή αρκετή δουλειά..
Έπρεπε μέχρι και οι τρύπες της να κοπιαριστούν σωστά, να βαφτεί για να αντέξει πολλά πολλά χρόνια και να είναι .. όμορφη στην τελική..

IMG_20260428_145301.jpg

Το σόκορο που είχε βάλει στα πλάγια ο βάζελος ξυλουργός το έβγαλα με την σύμφωνη γνώμη του Δημήτρη..

Τον άφησα να το βάλει για να δω τον τρόπο.. με ξύλα δεν είχα ξαναμπλέξει..

Διάλεξε ανάμεσα από 3 , κατέληξε στο μαύρο

IMG_20260503_153746_HDR.jpg

IMG_20260503_220229_HDR.jpg

IMG_20260505_005257.jpg

Μετά ήρθε η ώρα να ζαλίσω ξανά τον AUDIOLYTIC για τον (γ@μω) SME ....

Edit..
Ξέχασα να αναφέρω το νέο βάρος του πικάπ, χωρίς το καπάκι του φυσικά, απλά χωρίς πλήρη βραχίονα:

IMG_20260505_002900.jpg

Ναι, πάνω από 15 κιλά.
Ρίχνει στο ΜΚ2 χαλαρά.....

Συνεχίζεται...

Last edited:
Και σε εμενα καθ'ότι Ολυμπιακός (αλλα μπασκετικός χαχα) εκεί έπεσε το μάτι μου πρώτα, στη σημαία και όχι τόσο στη βάση όταν μου έστειλε ο Βλαδίμηρος τη φωτογραφία

Υ.γ. γράφω στο ημίχρονο και παρακαλώ το Βλαδιμηρο να μην σταματήσει τις αναρτήσεις, είναι γουρικες

• Like
Reactions: vlad66
Τι ψιλολόι έχει αυτός ο βραχίονας που αν χάσεις την έβαψες.....

IMG_20260419_155227_HDR.jpg

IMG_20260419_154416_HDR.jpg

IMG_20260419_153423_HDR.jpg

Το (universal) sme type headshell φυσικά μου αρέσει περισσότερο από το headshell των άλλων sme , το οποίο ότι και να μου λένε για μαγικά υλικά, δεν μου λέει τίποτα.

Σαν τυπικός sme χωρίς manual και Πανίκο φεύγω τρέχοντας...

Μετά τον ακούς και λες "γ@μώ και το Technics μου και τα ψηφιακά μου και ότι έχω και δεν έχω..."

Ο Δημήτρης μου ζήτησε να βάλω στο headshell του εργοστασίου την Shure v15III / jico sas και την Audio Technica σε άλλο headshell που μου είχε δώσει.

IMG_20260508_165112.jpg

IMG_20260508_165227.jpg

IMG_20260508_165309.jpg

Τελικά τα άλλα δεν μπορούσαν να πάρουν την ΑΤ και βλέπετε γιατί :

IMG_20260509_001630.jpg

Από τότε που η εταιρεία εφάρμοσε το ενσωματωμένο παξιμάδι με σπείρωμα σε κάποιες κεφαλές της , αυτά τα υπέροχα headshells βγαίνουν εκτός...

Πέρα από αυτό ο Δημήτρης έκανε τους κατάλληλους υπολογισμούς και είδε ότι το βάρος τους δεν ήταν κατάλληλο για τον βραχίονα.

Το μόνο ελαφρύ που είχα διαθέσιμο ήταν μια ρέπλικα από audiocraft, Pickering κλπ...

IMG_20260509_001653.jpg

Για να μην μπλέκει με ρύθμιση overhang όταν θα βγάζει την μία (Shure σε sme hs δηλαδή) και βάζει την άλλη (ΑΤ), ρύθμισα την ΑΤ έτσι ώστε η ακίδα της να είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο με της Shure όταν θα βιδωθεί στον βραχίονα.

IMG_20260509_001825.jpg

IMG_20260509_002231.jpg

Το καπάκι δεν βγαίνει ούτε για τις ανάγκες της φωτογράφισης.. το boron το φοβάμαι όσο τίποτα άλλο....
Ρύθμισα και αμέσως σκέπασα μη γίνει κανα κακό...

Τα headshell wires (ή lead wires όπως τα ονομάζουν μερικοί κατασκευαστές) στην ΑΤ είναι τα κορυφαία 7Ν του Πανίκου , στην Shure είναι κάτι silver που μου αρέσουν σχεδόν εξίσου, πάλι made by AUDIOLYTIC

Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον Πανίκο για την πολύτιμη βοήθεια του στην ρύθμιση του sme που είναι εφιάλτης για μένα ..

Μη μου φέρει άλλος τέτοιον βραχίονα, θα φάει πόρτα χωρίς παρεξήγηση..!

Συνεχίζεται για λίγο ακόμη...

Και σε εμενα καθ'ότι Ολυμπιακός (αλλα μπασκετικός χαχα) εκεί έπεσε το μάτι μου πρώτα, στη σημαία και όχι τόσο στη βάση όταν μου έστειλε ο Βλαδίμηρος τη φωτογραφία

Υ.γ. γράφω στο ημίχρονο και παρακαλώ το Βλαδιμηρο να μην σταματήσει τις αναρτήσεις, είναι γουρικες
Αυτό κάνω.. με το ένα μάτι βλέπω τον αγώνα, με το άλλο ψάχνω φωτογραφίες από το αρχείο και γράφω :LOL:

Μακάρι να συνεχίσετε έτσι, έχουν βραχυκυκλωθεί οι Τούρκοι...

• Love
Reactions: dimmanoukas
Δυστυχώς τα SME rca βύσματα δεν άντεξαν.. δεν έκαναν επαφή, δημιουργούσαν προβλήματα βόμβου, διακοπές στο σήμα και στην προσπάθεια να σφίξω λίγο τα "αφτιά" τους στο πλην (-) κάποιο έσπασε..

Την θέση τους πήραν τα εξαιρετικά amphenol :

IMG_20260510_133830.jpg

IMG_20260510_134115.jpg

Για την ηχητική απόδοση τα είπαμε.. σκοτώνει...
Είτε με Shure, είτε με την φοβερή ΑΤ.. με την τελευταία ακόμα περισσότερο..

IMG_20260509_030359.jpg

Αλλά....

Αν δεν έχεις δει/διαβάσει Δημήτρη, το ψηφιακό μου ανέβηκε επίπεδο και μάλιστα πολύ !!

Το switch evo2 του Δημήτρη Δημητρακούδη ήταν αποκάλυψη!

Τέτοια που μόλις το άκουσα, το 1ο πράγμα που είπα ήταν "που είσαι Thorens να σε είχα τώρα...! "

Πραγματικά δεν ξέρω τι μάχη θα γινόταν....

Αλλά τόσο βαρύ πικάπ δεν το πας εύκολα βόλτα πέρα δώθε :LOL:

Δεν έχω τι άλλο να γράψω και οι Τούρκοι μείωσαν πολύ.. σπάει το γούρι ;;;;

Να το τραβήξω λίγο ακόμα με κάτι ενδιαφέρον..

Το αλουμινένιο εξάρτημα στον άξονα του πλατώ όπως το βλέπουμε στο κέντρο του ματ είναι για τους "νορμάλ" δίσκους 33,3σαλ

IMG_20260504_234141.jpg

Όταν το γυρίσουμε ανάποδα γίνεται ο αντάπτορας για τις 45

IMG_20260504_234207.jpg

Ωραίοι αυτοί στην Thorens... για να βάλεις δικό σου ματ δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει..
Δεν το μελέτησα να πω την αλήθεια...

Edit..
Απλά κοιτώντας τις φωτογραφίες του πλατώ που δεν ανέβασα εδώ, βλέπω ότι παίρνει ότι ματ θέλει ο καθένας.. αλλά για μικρούς δίσκους 45σαλ με μεγάλη τρύπα θέλει άλλον αντάπτορα από το ελεύθερο εμπόριο

Δικό σου το νήμα, εύχομαι με την νίκη στον μπασκετικό Ολυμπιακό !!
(Ότι μπορούσα έκανα..) :LOL:

Last edited:
Μετά την εξαιρετική πάσα του Βλαδιμηρου (πάσα παρε βαλε ενα πράγμα), θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ειλικρινά και απο εδώ για όλα όσα έκανε για να κανει πράξη ενα όνειρο μου. (τρέξιμο, υπομονή σε ερωτήσεις και πισωγυρίσματα σε τι χρώμα να βάλουμε το σοκορο κλπ χαχα λες και ειμασταν διακοσμητές σε εκπομπή του Σπύρου Σουλη χαχα).

Συμπεριφερθηκε στο thorens σαν να ηταν δικό του και πραγματικά το εκτιμώ αφάνταστα (τόσο που τον εχω ηδη καβαντζαρει για επόμενο project χαχα)

Φυσικά βαθειά εκτίμηση και ανάγκη για να ευχαριστήσω νιώθω και στο πρόσωπο του Πανίκου, του δασκάλου στα αναλογικά και δη στα thorens.

Όλη τη διαδικασία την απόλαυσα πραγματικά και το κυριότερο όλων ειναι οτι ήρθαμε με το Βλαδιμηρο πολυ κοντά, ειδικά όταν ακούσαμε την audio technica, τσιμπούσαμε ο ένας τον άλλον να δουμε εαν ονειρευομασταν χαχα.

Ακολουθεί σε λιγο φωτορομαντζο και ίσως εαν τα καταφέρω ενα - δύο βιντεο σε λειτουργία απο το χώρο μου

Το σύστημα στην παρούσα φάση ειναι στημένο σε ενα χώρο όπου δεν ειναι ιδανικός (τα ηχεία ειναι καπως στριμωγμένα μεταξύ τους) καθώς ειναι σε σαλόνι σπιτιού, με μικρό παιδί και γυναίκα όπου έχει δείξει αρκετή υπομονη στα τερτίπια μου.

Είναι για σόλο ακροάσεις, με πολυ στενό sweet spot.

Παμε, πηγή αναλογική
Το thorens ως κύριο
Εναλλακτικό το απλό και ταπεινό (πλην τίμιο όμως) jvc qla2
Phono το αξιολογοτατο ifi i phono3 black label

Κεφαλές mc
Audio technica OC9XSL
Benz micro mc20e2l

Mm
Shure v15 type iii με jico sas boron
Jvc z1s με jico sas
Goldring 1022gx
Stanton 680 με jico shibata

Ενισχυτής
Xindac 6200

Dac xindac dac 5
Και razer thx onyx (χρήση με το κινητό)

Cd Arcam dv 137

Ηχεία
Chario lynx
Proac tablette 50
Castle Severn

Το μονο που έκανα εγώ στο πικάπ, ηταν προσπάθεια καθαρισμού του platter, το οποίο εχει έρθει σε μια νορμάλ μορφή αλλα ενα δύο χέρια brasso ακόμη χρειάζεται. Επίσης τοποθετήθηκε σε δύο πλάκες απο μάρμαρο λες και δεν ηταν βαρύ απο μονο του.

Ο χώρος ακροασης ειναι καπως έτσι

20260522_104405.jpg

Από τη θέση ακρόασης

20260522_112033.jpg

Και του πικάπ

20260522_103958.jpg

20260522_103946.jpg

20260522_103938.jpg

20260522_103925.jpg

20260522_103914.jpg

ωραίο σύστημα
Και καλή δουλειά.
Πείτε τώρα με λεπτομέρειες πως παίζει

(Βλαδίμηρε, τα καλά τα πόδια τα έχεις για τα ψηφιακά και στο θόρενς άφησες τα κουμπότρυπες)

• Like
Το πικαπ παίζει πολυ πολυ καλά, αλλα προφανώς τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος μου (ηχεία και ενισχυτης) αδικούν (ή καλύτερα δεν μπορούν να αναδείξουν τέλεια τις αρετές του).

Στο σύστημα του Βλαδίμηρου έδειξε τα δόντια του και το κυριότερο για εμενα χαρακτηριστικό του Thorens ειναι η απίστευτη μουσικότητα του.

Ο χώρος δεν εχει δεχτεί καμία βελτίωση (δεν ειναι εφικτό) αλα τα ράφια με βινυλιο πίσω απο τα ηχεία και τα cd βελτίωσαν ανέλπιστα καλά τη απόδοση.

Ένα κοινό τραγούδι απο nostalgia 77 το cherry πρώτα με τα castle

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υ.γ. ως γνήσια castle έχουν τον κλασσικό αποχρωματισμό στην περιοχή έξω απο τις σίτες χαχα

Last edited:
ωραίο σύστημα
Και καλή δουλειά.
Πείτε τώρα με λεπτομέρειες πως παίζει

(Βλαδίμηρε, τα καλά τα πόδια τα έχεις για τα ψηφιακά και στο θόρενς άφησες τα κουμπότρυπες)
Οι κουμπότρυπες έφυγαν χωρίς 2η σκέψη Τσιφ !!

Στον Δημήτρη όπως είπα έβαλα τα μεγαλύτερα λαστιχένια που είχε ο Φανός :

Screenshot_20260522-212522.png

Βρήκα φωτογραφία τους από το viber που είχα στείλει στον Δημήτρη..

• Like
το έπιπλο πίσω από το ρακ είναι μεγάλο μυστικό που πολλοί αγνοούν.

Όταν βλέπω thorens συγκινούμαι.

Ακόμα δεν βρήκα χρόνο να χεριάσω τα δικά μου όπως τους αρμόζει
20260522_212824.jpg

Το πικαπ παίζει πολυ πολυ καλά, αλλα προφανώς τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος μου (ηχεία και ενισχυτης) αδικούν (ή καλύτερα δεν μπορούν να αναδείξουν τέλεια τις αρετές του).

Στο σύστημα του Βλαδίμηρου έδειξε τα δόντια του και το κυριότερο για εμενα χαρακτηριστικό του Thorens ειναι η απίστευτη μουσικότητα του.

Ο χώρος δεν εχει δεχτεί καμία βελτίωση (δεν ειναι εφικτό) αλα τα ράφια με βινυλιο πίσω απο τα ηχεία και τα cd βελτίωσαν ανέλπιστα καλά τη απόδοση.

Ένα κοινό τραγούδι απο nostalgia 77 το cherry πρώτα με τα castle

Υ.γ. ως γνήσια castle έχουν τον κλασσικό αποχρωματισμό στην περιοχή έξω απο τις σίτες χαχα
Το ίδιο συμβαίνει και σε Proac.Αν τα αφήσεις δίχως σιτες για αρκετό χρονικό διάστημα η χρωματική ομοιομορφία θα επανέλθει.
Γιατί τα tweeters προς τα έξω; Το θεωρώ λάθος.

• Like
@supersonic
Ήταν ενα "μυστικό" που μου ανέφερε στο παρελθόν μια ψυχή σε μια ακρόαση στο σύστημα του.

Εντωμεταξύ χθες έφυγαν και τα χαλια απο το σαλόνι και ο ήχος έχει σκληρύνει λίγο.

Συνέχεια με video
Chario lynx

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Το ίδιο συμβαίνει και σε Proac.Αν τα αφήσεις δίχως σιτες για αρκετό χρονικό διάστημα η χρωματική ομοιομορφία θα επανέλθει

Απαντηση
Δεν το ήξερα αυτό, θα το δοκιμάσω, να φύγει η γραμμή bikini χαχα

Γιατί τα tweeters προς τα έξω; Το θεωρώ λάθος.

Απαντηση
Έχω τημ εντύπωση οτι τα tweeter προς τα έξω ανοίγει τη σκηνή, προς τα μέσα βελτιώνει την εστίαση με κόστος την καπως στενότερη σκηνή.