Η αναβίωση του αναλογικού μου setup και ο ρολος του Vlad66

Ο υπεύθυνος της διαφορετικής απόχρωσης είναι το φως.Πρεπει το φως να βλέπει ολόκληρη την επιφάνεια των ηχείων.Βεβαια όταν η απόχρωση αποκατασταθει αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς ξανα τις σιτες θα επανέλθεις στην αφετηρία.
Αντιμετώπισα το ίδιο φαινόμενο παλαιοτερα με Proac Responce d15 και ακόμη παλαιότερα με Proac Studio 125.Χρειαζεται υπομονή.

• Like
Reactions: dimmanoukas
@supersonic
Ήταν ενα "μυστικό" που μου ανέφερε στο παρελθόν μια ψυχή σε μια ακρόαση στο σύστημα του.

Εντωμεταξύ χθες έφυγαν και τα χαλια απο το σαλόνι και ο ήχος έχει σκληρύνει λίγο.

Εγώ σκέφτομαι φέτος να μην βγάλω το χαλί μπροστά από τα ηχεία.

Θα φάω καθάρισμα από το τρίχωμα των γατιών όπως τον χειμώνα και δεν ξέρω αν θα αντέξω την ζέστη τους.. θα δείξει....

• Like
Το d15 το είχα και το λάτρευα, αλλά μια επαγγελματική ευκαιρία (όπως φάνταζε τότε καταστροφή όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) με ανάγκασε στην πώληση του, όπως και του λαμπατου μου ενισχυτή (καλα να είμαστε και τα μηχανήματα θα τα ξαναβρούμε)

Αυτό ηταν που με οδήγησε να πάρω τα tablette 50 του οποίου το video ειναι εδώ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@Θρησκος
Πες μου τις εντυπώσεις σου απο το d15 εαν θέλεις

• Like
Reactions: vlad66
Το μονο που έκανα εγώ στο πικάπ, ηταν προσπάθεια καθαρισμού του platter, το οποίο εχει έρθει σε μια νορμάλ μορφή αλλα ενα δύο χέρια brasso ακόμη χρειάζεται. Επίσης τοποθετήθηκε σε δύο πλάκες απο μάρμαρο λες και δεν ηταν βαρύ απο μονο του.
brasso με τι?
και πόση ώρα ασχολήθηκες?

όταν καταπιάστηκα εγώ, δεν ενθουσιάστηκα

Ο υπεύθυνος της διαφορετικής απόχρωσης είναι το φως.Πρεπει το φως να βλέπει ολόκληρη την επιφάνεια των ηχείων.Βεβαια όταν η απόχρωση αποκατασταθει αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς ξανα τις σιτες θα επανέλθεις στην αφετηρία.
Αντιμετώπισα το ίδιο φαινόμενο παλαιοτερα με Proac Responce d15 και ακόμη παλαιότερα με Proac Studio 125.Χρειαζεται υπομονή.

Χρειάζεται κάλυμμα όταν δεν παίζουν μουσική ;)

• Like
brasso με τι?
και πόση ώρα ασχολήθηκες?

όταν καταπιάστηκα εγώ, δεν ενθουσιάστηκα

Brasso με απλό βαμβάκι, λιγο απλώνεις στην επιφάνεια, αφήνεις να το απορροφήσει ελάχιστα και έπειτα πολυ υπομονη και τρίψιμο, εκατοστό εκατοστό.
Το εχω κανει τουλάχιστον 5 φορες έως τωρα με διαφορά ημέρας για να επανέλθουν και τα χέρια καθώς ειναι θεόβαρο.

Ο Βλαδίμηρος μου είπε μια που το κάνεις και μια που θα γίνει πάλι κwλος χαχα...δεν ξερω εαν το εννοούσε ή απλα το έλεγε για να με στρέψει πιο καλά στα ψηφιακά χαχα

• Haha
Brasso με απλό βαμβάκι, λιγο απλώνεις στην επιφάνεια, αφήνεις να το απορροφήσει ελάχιστα και έπειτα πολυ υπομονη και τρίψιμο, εκατοστό εκατοστό.
Το εχω κανει τουλάχιστον 5 φορες έως τωρα με διαφορά ημέρας για να επανέλθουν και τα χέρια καθώς ειναι θεόβαρο.

Ο Βλαδίμηρος μου είπε μια που το κάνεις και μια που θα γίνει πάλι κwλος χαχα...δεν ξερω εαν το εννοούσε ή απλα το έλεγε για να με στρέψει πιο καλά στα ψηφιακά χαχα

Μια χαρά γυαλίζει ήδη , μην κουράζεσαι άλλο.

Πρέπει συχνά πυκνά να το σκουπίζεις με πανί (με μικροΐνες) για να μην θολώσει πάλι αφού σίγουρα το "φρενάρεις" με τα δάκτυλα.. ή όχι;;
Αφήνεις το πλατώ να σταματήσει μόνο του ;;;

Εγώ πλατώ με ιμάντα και του "δίνω" με το χέρι και το φρενάρω πάλι έτσι, γιατί έχω καλομάθει από το Technics που είναι αστραπή στις εντολές :LOL:

• Like
Επίσης ειμαι σίγουρος οτι καποια στιγμή θα τεθεί ουσιαστικό θέμα αναβαθμισης ενισχυτη ή και ηχείων αλλα αυτό θα πρέπει να γίνει ιδανικά όταν μετακομίσουμε σε αλλο χώρο, γιατί δεν έχει και πολυ νόημα στον τωρινό.

Τέλος επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, το νέο project του Βάδιμηρου ειναι αυτό μπας και τον παρακινήσω να ολοκληρώσει τα δικά του αναλογικά.

image (3).jpeg

image (4).jpeg

image (2).jpeg

image (6).jpeg

Υ.γ. ψοφάω να ακούσω τι βελτίωση πηρε το ψηφιακό του σύστημα απο τις νέες του προσθήκες

γερό τρίψιμο ή απλά χάδι και πολλή ώρα?
αλλού έχω δει ότι το βάζεις να γυρίζει και κρατάς το βαμβάκι ή πανί σε επαφή

Δεν νομίζω με απλή επαφή να γίνει κάτι.
Εμένα ηθελε πολυ δυνατό τρίψιμο καθώς είχε συγκεντρωμενα έλαια απο επαφή με το χέρι προφανώς.

Όσο πιο μαύρο βγαίνει το βαμβάκι, τόσο καλύτερη έπειτα η γυαλάδα.
Αυτό που λέει ο Βλαδίμηρος ειναι το ιδανικό, έπειτα απο κάθε επαφή απλό πέρασμα με πανάκι μικροϊνων.

• Like
Επίσης ειμαι σίγουρος οτι καποια στιγμή θα τεθεί ουσιαστικό θέμα αναβαθμισης ενισχυτη ή και ηχείων αλλα αυτό θα πρέπει να γίνει ιδανικά όταν μετακομίσουμε σε αλλο χώρο, γιατί δεν έχει και πολυ νόημα στον τωρινό.

Τέλος επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, το νέο project του Βάδιμηρου ειναι αυτό μπας και τον παρακινήσω να ολοκληρώσει τα δικά του αναλογικά.

View attachment 272113

View attachment 272114

View attachment 272115

View attachment 272116
Αυτό Thorens δεν μπορεί να γίνει, το ξέρεις.... :p

Υ.γ. ψοφάω να ακούσω τι βελτίωση πηρε το ψηφιακό του σύστημα απο τις νέες του προσθήκες
Μεγάλη !

Και ακόμα δεν άκουσα το evo2 με το wireworld starlight 10 (Ethernet cable) γιατί φοβάμαι... :LOL:

Δεν νομίζω με απλή επαφή να γίνει κάτι.
Εμένα ηθελε πολυ δυνατό τρίψιμο καθώς είχε συγκεντρωμενα έλαια απο επαφή με το χέρι προφανώς.

Όσο πιο μαύρο βγαίνει το βαμβάκι, τόσο καλύτερη έπειτα η γυαλάδα.
Αυτό που λέει ο Βλαδίμηρος ειναι το ιδανικό, έπειτα απο κάθε επαφή απλό πέρασμα με πανάκι μικροϊνων.

Ένας συνάδερφος με Technics SL 1200 έκανε έτσι το πλατώ του γιατί νόμιζε ότι έχει πραγματικό φρένο και θα πήγαινε για φερμουίτ ξέρω γω... (το φρέναρε με τα δάκτυλα , δεν ήθελε να ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό του σύστημα στο stop)

Όταν του εξήγησα πως σταματάει το πλατώ του ΜΚ2 ήταν αργά.. θέλει τρελή δουλειά και ατελείωτες ώρες γιατί δεν είναι επίπεδο (ίσιο) σαν το δικό σου.

• Haha