η αναμονη τελειωσε

Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

Οχι, πάντα ΙΜΟ.

Το γιατί παίζουν ρόλο παραμένει μυστήριο για μένα. Προς το παρόν πιστεύω το ίδιο και για τους κατασκευαστές τους μ αυτά που διαβάζω.

Εχω συναντήσει καλώδια που λειτουργούν άσχετα απο την συσκευή και άλλα που δεν λειτουργούν πουθενά.

Πως συμβαίνει ένα καλώδιο είτε ic,είτε ηχείων,είτε ρεύματος-το ίδιο ή τα ίδια πάντα-να προσδίδει ταυτόσημα χαρακτηριστικά ήχου σε διαφορετικές συσκευές με διαφορετικά χαρακτηριστικά και σε διαφορετικούς ή στον ίδιο χώρο;
Σαν τον Μορφέα ούτε κι εγώ μπορώ να το καταλάβω-αλλά συμβαίνει.

Για όλα υπάρχει εξήγηση...
Απλά λίγη σκέψη θέλει.
Τι ακριβώς ενισχύεις και τελικά ακούς;
Μα τι άλλο από το ρεύμα της ΔΕΗ!

Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

Για όλα υπάρχει εξήγηση...
Απλά λίγη σκέψη θέλει.
Τι ακριβώς ενισχύεις και τελικά ακούς;
Μα τι άλλο από το ρεύμα της ΔΕΗ!
:smash::smash::smash:

Re: Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

:smash::smash::smash:

Αυτό που τελικά "βγαίνει" απο πηγές , προενισχυτές , τελικούς , είναι ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ DC (δέν διαβάσατε λάθος ...DC !!! - ούτως ή άλλως AC δέν υπάρχει πουθενά πλήν του Μ/Τ τροφοδοσίας )
H παροχή ενέργειας απο τήν ΔΕΗ , παίζει κάποιους καθοριστικούς ρόλους που έχουν να κάνουν με τήν υστερηση που εμφανίζεται στο τροφοδοτικό κάποιας συσκευής (φυσικά ανάλογα τή σχεδίαση και το overenginearing υπάρχουν τροφοδοτικά που είναι αρκετά πιο αναίσθητα σε τέτοια φαινόμενα - όπως και κυκλώματα πιο αναίσθητα στίς διακυμάνσεις και τήν κυμάτωση τών τροφοδοτικών τους )
Το άλλο θέμα είναι η εμπεδηση τής γραμμής ηλεκροδότησης , τήν στιγμή που ανάλογα τήν κατανάλωση άλλων (παράλληλα ) συνδεδεμένων φορτίων , αλλάζει κάποια χαρακτηριστικά , προσθέτοντας και κάποια αλλοίωση τής κυματομορφής , αλλά και πάλι η ευαισθησία σε αυτά εξαρτάται απο τήν συσκευή
Ομως πιο σημαντικά ολων αυτών (τηρουμενης τής αναλογίας οτι η διακύμανση τάσης είναι το πολύ απο 220 έως 230 (230V είναι το nominal ) και οτι αυτή η διακύμανση είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ....είναι οι καλές -σφικτές -καθαρές επαφές και η αναλογία διατομών τόσο στο ρεύμα δικτυου όσο και τής σύνδεσης ενισχυτή ηχείων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

Αυτό που τελικά "βγαίνει" απο πηγές , προενισχυτές , τελικούς , είναι ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ DC (δέν διαβάσατε λάθος ...DC !!! - ούτως ή άλλως AC δέν υπάρχει πουθενά πλήν του Μ/Τ τροφοδοσίας )
H παροχή ενέργειας απο τήν ΔΕΗ , παίζει κάποιους καθοριστικούς ρόλους που έχουν να κάνουν με τήν υστερηση που εμφανίζεται στο τροφοδοτικό κάποιας συσκευής (φυσικά ανάλογα τή σχεδίαση και το overenginearing υπάρχουν τροφοδοτικά που είναι αρκετά πιο αναίσθητα σε τέτοια φαινόμενα - όπως και κυκλώματα πιο αναίσθητα στίς διακυμάνσεις και τήν κυμάτωση τών τροφοδοτικών τους )
Το άλλο θέμα είναι η εμπεδηση τής γραμμής ηλεκροδότησης , τήν στιγμή που ανάλογα τήν κατανάλωση άλλων (παράλληλα ) συνδεδεμένων φορτίων , αλλάζει κάποια χαρακτηριστικά , προσθέτοντας και κάποια αλλοίωση τής κυματομορφής , αλλά και πάλι η ευαισθησία σε αυτά εξαρτάται απο τήν συσκευή
Ομως πιο σημαντικά ολων αυτών (τηρουμενης τής αναλογίας οτι η διακύμανση τάσης είναι το πολύ απο 220 έως 230 (230V είναι το nominal ) και οτι αυτή η διακύμανση είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ....είναι οι καλές -σφικτές -καθαρές επαφές και η αναλογία διατομών τόσο στο ρεύμα δικτυου όσο και τής σύνδεσης ενισχυτή ηχείων

Nαί Μανώλη.Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω,γιατί τα καλώδια διατηρούν ή προσδίδουν ταυτόσημο ηχητικό χαρακτήρα ανεξάρτητα απο τα χαρακτηριστικά συσκευών,περιοχής και ποιότητας του ρεύματος.

Re: Απάντηση: η αναμονη τελειωσε

Gold 24k 4 micron 15 amp IEC contacts for greater warmth and mid range layering

Aνά καράτι πάει το layering και η θερμότητα? 24 καράτια = 24 στρώματα + 24 βαθμοί kelvin? Ή μήπως είναι Celsius?!
Αυτές οι ασάφειες μπορούν να με τρελάνουν...

Δηλαδή και να θες να τους πάρεις στα σοβαρά ορισμένους, δε σε αφήνουν.

Αυτό που είναι γραμμένο σημαίνει Υλικό : Χρυσός 24 καράτια , πάχος επιμετάλλωσης 4 micron γαι τήν κατασκευή τών επαφών του IEC τών 15A

Μα λογικο,δεν ειναι ρε παιδια οταν εχεις σταθερη ταση και <καθαρο> ρευμα,χωρις περιττες πληροφοριες στο σημα(ραδιοσυχνοτητες),ν´ ακους και καλυτερο ηχο?Αν λοιπον καποιο καλωδιο με την συνδρομη ενος καλου σταθεροποιητη τασης,κανει τα παραπανω,τοτε(μεσα σε λογικα πλαισια τιμης),ειναι καλοδεχουμενα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

Nαί Μανώλη.Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω,γιατί τα καλώδια διατηρούν ή προσδίδουν ταυτόσημο ηχητικό χαρακτήρα ανεξάρτητα απο τα χαρακτηριστικά συσκευών,περιοχής και ποιότητας του ρεύματος.

Κατ αρχήν δέν συμφωνώ οτι ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ταυτόσημος ηχητικός χαρακτήρας ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - φυσικά μετά απο δοκιμές
...σε μερικά όμως που μπορεί να ισχυριστεί κανείς οτι διατηρείται κάποιος χαρακτήρας θα πρέπει να διευκρινιστεί αν ο πχ μαλακός χαρακτήρας προέρχεται απο μιά δεδομένη υστέρηση που βάζει πάντα αυτό το καλώδιο έτσι ώστε να κάνει τήν συσκευή να "σέρνεται" κάπως , διότι ώς γνωστόν αυτό το "σέρνεται" και αρέσει σε κάποιους και είναι και μιά άλλη διάσταση περί μουσικότητας και γλύκας και απαλότητας ..κλπ
Νομίζω οτι παίρνει πολύ καιρό σε κάποιον για να αποφασίσει ακούγοντας τουλάχιστον το 1/4 τής δισκοθήκης του , αν του αρέσει κάτι ή οχι και μάλλον παίρνει ακόμα πιο πολύ καιρό για να αποφασίσει πώς θα ακούει (σύμφωνα μα αυτά που λέγονται , αυτά που γράφονται , αυτά που φαντάζεται και σύμφωνα τέλος με το ένστικτο που ευτυχώς ωριμάζει τον ακροατή άλλωτε πιο αργά , άλλωτε πιο γρήγορα )

Ομως τονίζω οτι τήν διαφορά που μπορεί να σου δώσει ένα σύστημα , ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ προσεκτικά τα ηχεία και οδηγώντας τα σε ΚΑΠΩΣ συμμετρικό ένα χώρο , ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τίς δώσει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΩΔΙΟ.

Αυτό που είναι γραμμένο σημαίνει Υλικό : Χρυσός 24 καράτια , πάχος επιμετάλλωσης 4 micron γαι τήν κατασκευή τών επαφών του IEC τών 15A

Ναι αλλά δε μας εξηγούν τον μυστικό τύπο που συνδέει καράτια με ζεστασιά και...layering! :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

Ομως τονίζω οτι τήν διαφορά που μπορεί να σου δώσει ένα σύστημα , ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ προσεκτικά τα ηχεία και οδηγώντας τα σε ΚΑΠΩΣ συμμετρικό ένα χώρο , ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τίς δώσει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΩΔΙΟ.[/quote]

Πάνω σ' αυτό το τελευταίο ποιός μπορεί να πεί κάτι διαφορετικό.

Αλλά ρε Μανώλη μου,πάρε για παράδειγμα καλώδια που ευρέως χρησιμοποιούνται,ας πούμε Nordost.Δεν θα υπάρξει χρήστης τους,που δεν θα περιγράψει με τον ίδιο τρόπο την ηχητική "υπογραφή" τους...

Ας κάνουμε ένα τσεκάρισμα.

Πόσοι χρήστες Nordost συμφωνούν,ότι ο "χαρακτήρας" τους σε σχέση μ' άλλα καλώδια είναι:
-Αναλυτικός.
-Σφικτό και πιό έντονο μπάσσο.
-Διάφανος.
-Ουδέτερος μέχρι "κρύος" ενίοτε
-Πρίμα κοφτερά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
Ομως τονίζω οτι τήν διαφορά που μπορεί να σου δώσει ένα σύστημα , ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ προσεκτικά τα ηχεία και οδηγώντας τα σε ΚΑΠΩΣ συμμετρικό ένα χώρο , ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τίς δώσει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΩΔΙΟ.

DIPIE said:
Πάνω σ' αυτό το τελευταίο ποιός μπορεί να πεί κάτι διαφορετικό.

Αλλά ρε Μανώλη μου,πάρε για παράδειγμα καλώδια που ευρέως χρησιμοποιούνται,ας πούμε Nordost.Δεν θα υπάρξει χρήστης τους,που δεν θα περιγράψει με τον ίδιο τρόπο την ηχητική "υπογραφή" τους...

Διονύση , ειδικά γι αυτό μπορώ να μιλήσω μέσω (στατιστικής) τής αρκετά μεγάλης συναναστροφής με χομπίστες ΟΛΩΝ τών στρωμάτων και κατηγοριών και θα σου πώ οτι δέν το έχω διαπιστώσει , αντίθετα έχω διαπιστώσει περιγραφές εντελώς διαφορετικές ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ απο άτομο σε άτομο
Και να σου πώ οτι ΔΕΝ με παραξενεύει , τήν στιγμη που δεχόμαστε οτι ο ηχητικός χαρακτήρας ενός συστήματος είναι μάλλον μερίδα λέοντος του χώρου ...
Εν τω μεταξύ μέσα στο παιχνίδι είναι οι συνήθειες , το πρόγραμμα, οι στάθμες , η οδήγηση , οι επιθυμίες κι άντε να βγάλεις ακρη

Last edited:

Ας κάνουμε ένα τσεκάρισμα.

Πόσοι χρήστες Nordost συμφωνούν,ότι ο "χαρακτήρας" τους σε σχέση μ' άλλα καλώδια είναι:
-Αναλυτικός.
-Σφικτό και πιό έντονο μπάσσο.
-Διάφανος.
-Ουδέτερος μέχρι "κρύος" ενίοτε
-Πρίμα κοφτερά

Συγγνώμη ρε σύ Διονύση , αλλά αυτό που περιγράφεις , δέν μου ακούγεται για χαρακτήρας , αλλά μάλλον για λάθος τονισμένο σύστημα/χωρο ή άλλο πρόβλημα έλλειψης σώματος/χαμηλού/μεσοχαμηλού
PS
ΦΥΣΙΚΑ και δέν αναφέρομαι στα Nordost , αλλά μόνο στήν περιγραφή του ηχητικού χαρακτήρα

Tα Nordost από ότι έχω καταλάβει δεν δίνουν κάποιο χαρακτήρα, είναι μονιτορέ καλώδια.
Οποτε για αυτό τους βγαίνει όλη αυτή η κακία... :p

Πάντος κοφτερά πρίμα δεν έχω ακούσει... :)

Ενας απο τους λόγους που αποφεύγω να γράφω - και πιστεύω και αλλοι -στα ελληνικά av forum είνα η εξυπνακίστικη στάση ορισμένων (βλέπε κογια) ότι δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές μεταξύ καλωδίων, παραδείγματα:
1. σε σπίτι φίλου ακούμε (4 άτομα) το παρακάτω σύστημα:
PEAK CONSULT ΒΑΣΕΩΣ
ΝUFORCE MONO'S
TRANSPORT δεν θυμάμαι
DAC KAI ΠΡΟ BEΝCHMARK
ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ QED

Το σύστημα έπαιζε αρκετά καλά, μετά αλλάζουμε τα καλώδια ηχειων με nordost valhalla και το σύστημα κυριολεκτικά απογειώθηκε σε όλα τα επίπεδα(στερεωφωνική εικόνα , χαμηλο, ατάκα , καθαρότητα κ.λ.π.) ο ιδιοκτήτης του στερεωφωνικού σκεφτόταν την αγορά τους.

2. Θέλω να αλλάξω τούς τελικούς μου και τον προενισχυτή μου και ακουω τους AUDIO NOTE CONQUEST και M3 , το αποτέλεσμα δεν όμως δεν είνα ιδίαιτερα ικανοποιιτικό , και ο Dealer μου στέλνει τα EXCELSIOR CABLES OLYMPIAN σε αντικατάσταση των δικών μου cardas golden reference και ο ήχος γίνεται πολύ καλύτερος.

δηλαδή με λίγα λογια κόγια κ.λ.π βγάλτε τη μαρμελάδα απο τα αυτιά ''''''['

Εγω παντως επιμενω φιλε μου οτι αυτες οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορες ηταν λογω της ροης των ουζων και των ρακι και οχι της πραγματικοτητος.(μπορει να εχω και λαθος, οπως λεγουμε εδω)

Μη μπερδεύουμε όλων των ειδών τα καλώδια.Στα καλώδια ηχείων εννοείτε ότι ακούμε διαφορές.Στα καλώδια ρεύματος είναι το θέμα....