η αναμονη τελειωσε

Ευτυχώς η δυστυχώς διαφορές με καλώδια ακούς...
Interconnect, ηχείων και ρεύματος.

Το θέμα είναι να έχεις και το ανάλογο στερεοφωνικό φυσικά γιατί τα valhalla σε στερεοφωνικό των 500 ευρώ δεν θα δώσουν τίποτα σε σχέση με αυτά που θα δώσει ο ιδιοκτήτης του. :)

Ο χρυσός κανόνας είναι να μην ανεβαίνεις πάνω από το 20% της αξίας του στερεοφωνικού σου σε καλώδια και ματζαφλάρια για να πάρεις ότι έχουν να σου δώσουν. -bye-

Ενας απο τους λόγους που αποφεύγω να γράφω - και πιστεύω και αλλοι -στα ελληνικά av forum είνα η εξυπνακίστικη στάση ορισμένων (βλέπε κογια) ότι δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές μεταξύ καλωδίων, παραδείγματα:
1. σε σπίτι φίλου ακούμε (4 άτομα) το παρακάτω σύστημα:
PEAK CONSULT ΒΑΣΕΩΣ
ΝUFORCE MONO'S
TRANSPORT δεν θυμάμαι
DAC KAI ΠΡΟ BEΝCHMARK
ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ QED

Το σύστημα έπαιζε αρκετά καλά, μετά αλλάζουμε τα καλώδια ηχειων με nordost valhalla και το σύστημα κυριολεκτικά απογειώθηκε σε όλα τα επίπεδα(στερεωφωνική εικόνα , χαμηλο, ατάκα , καθαρότητα κ.λ.π.) ο ιδιοκτήτης του στερεωφωνικού σκεφτόταν την αγορά τους.

2. Θέλω να αλλάξω τούς τελικούς μου και τον προενισχυτή μου και ακουω τους AUDIO NOTE CONQUEST και M3 , το αποτέλεσμα δεν όμως δεν είνα ιδίαιτερα ικανοποιιτικό , και ο Dealer μου στέλνει τα EXCELSIOR CABLES OLYMPIAN σε αντικατάσταση των δικών μου cardas golden reference και ο ήχος γίνεται πολύ καλύτερος.

δηλαδή με λίγα λογια κόγια κ.λ.π βγάλτε τη μαρμελάδα απο τα αυτιά ''''''['

O Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια. Με δεμένα μάτια όμως...

Πάντως, καλά σας κάνουν. Καλά σας κάνουν. Εγώ στη θέση τους, και τα διπλά θα σας χρέωνα για τα valhala, και θα τα έπαιρνα. Καλά σας κάνουν.

Απάντηση: Re: η αναμονη τελειωσε

Πάντως, καλά σας κάνουν. Καλά σας κάνουν. Εγώ στη θέση τους, και τα διπλά θα σας χρέωνα για τα valhala, και θα τα έπαιρνα. Καλά σας κάνουν.

Και τα διπλά να τους χρέωνες άμα τους άρεσαν θα τα αγόραζαν.

Πάντως αυτά τα καλώδια κάνουν καλό στην οικονομία της χώρας που τα εξάγει και μάλιστα χωρίς να μειώνονται τα αποθέματά αυτής της χώρας σε ευγενή μέταλλα.

Ευτυχώς η δυστυχώς διαφορές με καλώδια ακούς...
Interconnect, ηχείων και ρεύματος.

Τις διαφορές τις ακούνε ακόμα και οι κουφοί, αρκεί να βλέπουν τι ακούν.

Πίσω από την κουρτίνα ούτε ο αυτιάς ο Atkinson κατάφερε να ακούσει τις διαφορες. Δεν θα αναφέρω ποιο ήταν το ακριβό καλώδιο. :BDGBGDB55:

Ας κάνουμε ένα τσεκάρισμα.

Πόσοι χρήστες Nordost συμφωνούν,ότι ο "χαρακτήρας" τους σε σχέση μ' άλλα καλώδια είναι:
-Αναλυτικός.
-Σφικτό και πιό έντονο μπάσσο.
-Διάφανος.
-Ουδέτερος μέχρι "κρύος" ενίοτε
-Πρίμα κοφτερά

Δεν είμαι χρήστης, απλώς κανά δυο φορες τα έχω δοκιμάσει.

Αναλυτικά και ουδέτερα δεν είναι με την έννοια ότι αποδίδουν το φυσικό ηχόχρωμα ας πούμε της κλασικής κιθάρας. Φέρνουν περισσότερο προς το αφύσικα μεγαλοπρεπές στιλπνό μεταλλικό παρά προς στο αληθινό φυσικό ουδέτερο.
Αν όλα ακοιύγονται έτσι , τότε η σχολή μπορει να έχει το δικό της ηχητικό χαρακτήρα. Δεν τα έχω ακούσει όλα.

Last edited:
Εχω περασει απο ολες τις σειρες την Nordost μεχρι valhalla. Αυτη τηγ στιγμη εχω valhalla μονο ηχειων. Για μενα η περιγραφη τοο dipie ειναι spot on.
Kαι στα πριμα φυσικα.

Βεβαια ολα ειναι θεμα συστηματος, Σε ενα συστημα με λαμπες ισως το φαινομενο με τα πριμα να μην φαινοταν,

Κωστακη τραγουδα.

Last edited:
Κύριε κόγια άλλο το ένα άλλο το άλλο.Μην τα φέρνετε στα μέτρα σας για να βγείτε δικαιωμένος.Άλλο το αν έχουν ακουστές διαφορές και άλλο πόσο τα πουλάνε.Εγώ για παράδειγμα αποδέχομαι την ηχητική υπεροχή των nordost valhala (ηχείων)άλλα πάνω από 300 ευρώ(όχι 3000) δεν δίνω.Είναι κοροιδία.Κατασκευαστικά δεν κάνουν ούτε τα μισά από τα 300 ευρώ.Η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να κοστίζουν στο εργοστάσιο πάνω από 150 ευρώ.Απλώς μετά κοροιδεύουν λίγο τους απλούς "χομπίστες" με χαζά χαρακτηριστικά, που δεν καταλαβαίνουν κιόλας ,και τα αναπαράγουν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γίνονται φερεφωνα των εταιρειών, εις βάρος τους...

3.στο πιο κατω stereo:
cd electocompaniet emc-1 up 24/192
πικ απ clearaudio solution/morch/victory
phono clearaudio balance
προ bat vk-5i
τελικός bat vk-60
ηχεία audio physic virgo II

AKOYME τα synergistic research ac master coupler reference σε σύκριση με NORDOST VISHNU και ενός έλληνα κατασκευαστή.
σημειωτέων ότι δοκιμάζουμε το κάθε καλώδιο ξεχωριστά και ότι είναι συνδεμένο στον τελικό,

το NORDOST έκανε ελάχιστες διαφορές.
Του έλληνα κατασκευαστή έιχε και θετικές αλλα και αρνητικές επιπτώσεις
το synergistic είχαν μόνο θετικές επιπτώσεις δηλαδή:
ησυχία, καλύτερη ροή , ατάκα κ.λ.π.

τα καλώδια δοκιμάστηκαν και σε set-up φίλου με αντίστοιχα αποτελέσματα.

4. στο σύστημα που αναφέρθηκε παραπάνω, σημειωτέων οτι όλα τα ic ήταν NORDOST SPM αλλάχτηκε το ic μεταξύ phono και προ με NORDOST VALHALLA
ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΆΚΟΥΓΕ ΚΑΙ ΚΟΥΦΌΣ

Δέν έναι κορόιδα οι χιλάδες audiοphilers ανά τον κόσμο που έχουν επένδυσει σε καλώδια για την καλύτερη υποστήριξη των στερεωφωνικών τους

Πάντως σε καλώδιο ηχείων είχα δοκιμάσει στα μαγκνεπάνια μου τα nordost spm reference.
Το καλύτερο καλώδιο που δοκίμασα ever.

Ήχος σε άλλο επίπεδο.

Αλλά είναι ακριβά τα άτιμα.

Τώρα χρησιμοποιώ το alphacore MI2 veracity, το οποίο το θεωρώ μάλλον το μεγαλύτερο value for money καλώδιο ηχείων...

Πάρα-πάρα πολύ καλό...

Διαφορές με τα καλώδια υπάρχουν, σε μερικές περιπτώσεις τραγικές...

Το θέμα είναι ότι είναι...αντιδεοντολογικό για 500 γραμμάρια μέταλλο να πληρώνεις πολλά χιλιάρικα ευρά. Χρυσάφι να ήτανε πιο φτηνά θα κάνανε...

3.στο πιο κατω stereo:
phono clearaudio balance
προ bat vk-5i
τελικός bat vk-60

AKOYME τα synergistic research ac master coupler reference σε σύκριση με NORDOST VISHNU και ενός έλληνα κατασκευαστή.
σημειωτέων ότι δοκιμάζουμε το κάθε καλώδιο ξεχωριστά και ότι είναι συνδεμένο στον τελικό,

4. στο σύστημα που αναφέρθηκε παραπάνω, σημειωτέων οτι όλα τα ic ήταν NORDOST SPM αλλάχτηκε το ic μεταξύ phono και προ με NORDOST VALHALLA

Δηλαδη ακομα και ο Κωστας θα τις ακουγε?:p

δεν πολυγράφω σε αντίστοιχα θέματα, παρότι ασχολούμαι με χαι -φαι περίπου 20 χρόνια και έχουν περάσει από τον εκάστοτε χώρο μου πολλά μηχανάκια (και magnepan και mark levinson, & musical fidelity, & meridian, & luxman (αχ τα CO3 -MO3, που νάναι τώρα), κλπ. κλπ.), χωρίς όμως να έχω κάνει υπερβολές σε θέματα καλωδίων ρεύματος...

ωστόσο, θέλω να μεταφέρω εντυπώσεις μου από ένα τεστάκι που έγινε με άλλους τρεις φίλους προ διετίας, σε σύστημα αξιώσεων (pierre lurne πηγή -cary προ -plinius τελ. -sonus faber (τα αντίστοιχα των αμάτι στην σειρά κρεμόνα) ).
Σε κόντρα καλωδίων ρεύματος στον τελικό, ενός που κόστιζε κοντά στα 1.000 ευρώ με ένα των 3 ευρώ (που συνήθως συνοδεύουν τους Η/Υ) οι διαφορές ήταν (για εμένα ) απειροελάχιστες και μάλιστα δεν μπορούσε κανείς να αποφανθεί εάν οι διαφορές αυτές ήταν προς το καλύτερο ή χειρότερο....

Για εμένα είναι καλύτερο (ασυζητητί) τα χρήματα να πηγαίνουν σε δισκάκια.

Εφόσον κάποιος επιλύσει το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα του πακέτου ''χώρος - ηχεία -ενίσχυση '' τότε οι όποιες αλλαγές αναμένονται από μαντζούνια και καλώδια είναι αμυδρότερες του αμυδρού και γελοιωδώς πανάκριβες.

Δίσκους και πάλι δίσκους....

Last edited:
Κύριε κόγια άλλο το ένα άλλο το άλλο.Μην τα φέρνετε στα μέτρα σας για να βγείτε δικαιωμένος.Άλλο το αν έχουν ακουστές διαφορές και άλλο πόσο τα πουλάνε.Εγώ για παράδειγμα αποδέχομαι την ηχητική υπεροχή των nordost valhala (ηχείων)άλλα πάνω από 300 ευρώ(όχι 3000) δεν δίνω.Είναι κοροιδία.Κατασκευαστικά δεν κάνουν ούτε τα μισά από τα 300 ευρώ.Η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να κοστίζουν στο εργοστάσιο πάνω από 150 ευρώ.Απλώς μετά κοροιδεύουν λίγο τους απλούς "χομπίστες" με χαζά χαρακτηριστικά, που δεν καταλαβαίνουν κιόλας ,και τα αναπαράγουν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γίνονται φερεφωνα των εταιρειών, εις βάρος τους...

Άντε πάλι με "τα μέτρα μου". Ποια είναι επιτέλους αυτά τα μέτρα μου;

Για να πώ την αλήθεια,μέχρι πρότινος,κι εγώ δεν πίστευα ότι ένα μέτρο καλώδιο ρεύματος μπορεί να κάνει διαφορά,σε σχέση μ' ενα λογικής τιμής(άς πούμε γύρω στα 70-80 ευρά) και καλοφτιαγμένο καλώδιο.Δεν το εύρισκα λογικό.

Οταν άλλαξα πηγή,ο αντιπρόσωπος επέμενε να δοκιμάσω ένα "καλύτερο" καλώδιο.Με το πές-πές πήρα ένα γιαπωνέζικο των 400 περίπου ευρό,για να δώ τι γίνεται.Σπίτι είχα φθηνά audio agile καλώδια/πολύμπριζο κι ένα ακριβότερο του Χάϊτα(black pearl).Το έβαλα στην πηγή,αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία,δεν κατάλαβα κάτι ν' αλλάζει.Ετσι το επέστρεψα πίσω.

Πρόσφατα,αλλάζοντας ενισχυτή,ο φίλος που με βοήθησε στην μεταφορά απο τον αντιπρόσωπο,έφερε μαζί του ένα ρεύματος της virtual dynamics.Τεράστιο,απεχθές,άκαμπτο,με 3 χοντρούς ξεχωριστούς αγωγούς(κάπου στα....2500 ευρά άν θυμάμαι καλά)!!!!!!!!!!!!
Ακούγαμε το μηχάνημα,άστρωτο ήταν κι έλεγα εγώ τα δικά μου-που πάει που δεν πάει,τι χρειάζεται να ψάξω και βασικά ότι το demo στον αντιπρόσωπο έπαιζε πιό ζωντανά.Η απάντηση ήταν:Ναί αλλά με τι καλώδια το έπαιζε;Των χιλιάδων ευρό.Για να δούμε τι κάνει κι αυτό που έφερα.Εγώ ψιλογέλαγα,αλλά απο ευγένεια δεν σχολίαζα.

Το έβαλε επάνω στην πηγή και μετά απο λίγο,έφαγα την ...κεραμίδα.Ολα ζωντάνεψαν και βελτιώθηκαν.Εμεινα αμήχανος και δεν ήξερα τι να πώ...

Τώρα το συνεχίζω ψάχνοντας,"χρησιμοποιόντας" σαν ακροατή την...γυναίκα μου,γιατί εξακολουθώ κάπου μέσα μου ν' αμφιβάλλω.
Την φωνάζω,χωρίς να ξέρει τι κάνω κι ακούει.
Κουνόντας συμπονετικά το κεφάλι,ακούει κι αυτή τις διαφορές.Ετσι και μάθει πόσο κάνουν αυτά τα καλώδια,με βλέπω να ψάχνω για την επόμενη!:slapface:

Last edited:
Το σύστημα αναφέρεται και σαν αλυσίδα και ετσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Αν κάτι πάει στραβά σ έναν κρίκο πάμε για τα βράχια.

Τα καλώδια γενικά τα αγνοώ. Εχω ένα set που έχω δοκιμάσει σε πολλά setup και μ αυτά παίζω.

Πριν απο μερικά χρόνια άκουσα προ μεσαίας κατηγορίας (~5Κ) να παίζει απαράδεκτα σε σύστημα που ήξερα καλά, με καλώδιο ~800. Αλλαγή σε ένα άλλο ~150 και απογείωση. Ευτυχώς με το καλώδιο του PC είχαμε χαμηλή πτήση.
Γιατί αν δεν, άλλαζα χόμπυ εκείνη την στιγμή.

3.στο πιο κατω stereo:
phono clearaudio balance
προ bat vk-5i
τελικός bat vk-60

Μιά ρώτηση: οι συσκευές ήταν συνδεδεμένες balanced ή rca? γiaτί τα b.a.t σε single ended δεν...,
βρίσκουμε την κρυμένη τους μαγεία μόνο με bal.