Η απώλεια του πατέρα.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Σήμερα το απόγευμα στις 6:30 "έφυγε"ο πατέρας.
Βασανισμένος άνθρωπος,ορφανός από 5 χρονών,μεγάλωσε μέσα στην φτώχια της κατοχής.
Στις 06:00 κατέβηκα-μένουμε μαζί πάνω-κάτω- να πάρω το βιβλιάριό του για να πάω σε πνευμονολόγο να του συνταγογραφήσει οξυγόνο και στις 6:30 που επέστρεψα,είχε "φύγει".
Το μοιράζομαι μαζί σας αφενός γιατί μετά από τόσα χρόνια,πολλούς από εσάς σας θεωρώ κάτι παραπάνω από φίλους και αφετέρου δεν μπορώ να δημοσιεύσω κάτι σε social media γιατί δεν θέλω να το μάθει ο 20χρονος γιος μου,που είναι στο δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι σαν μηχανικός εμπορικού ναυτικου.
Φεύγοντας για το ταξίδι μου είπε ότι το μόνο που τον φοβίζει είναι μην πάθει κάτι ο παππούς ή η γιαγιά και εκείνος είναι στην μέση του ωκεανού,κάτι που έγινε τελικά.
Συγχωρέστε με αν κλέβω χώρο από το φόρουμ,αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω,έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας.
Δεν αναφέρω την ηλικία του πατέρα μου γιατί για εμένα πάντα θα είναι αυτός που θυμάμαι στις πρώτες μου θύμησες στα 4 ή 5 μου χρόνια και τώρα είμαι 54.
Ένας άνθρωπος που έφευγε στις 4 τα ξημερώματα να πάει στην δουλειά του αλλάζοντας 3 συγκοινωνίες και γύριζε στις 11 το βράδυ,κάνοντας 2 και 3 δουλειές για να μην λείψει τίποτα από εμένα και τον αδελφό μου ή αλλιώς για να "μην γνωρίσουμε ποτέ τα όσα έζησε εκείνος".

Σας ευχαριστώ.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια .
Να ζήσετε να τον θυμόσαστε με τις ωραίες αναμνήσεις που έχετε κρατήσει.

βαθια συλληπητηρια Σωκρατη, ας αναπαυτει η ψυχη του και εσεις να τον θυμαστε για παντα!
ο "μικρος" ας το μαθει οταν γυρισει με το καλο.
πραγματικα με συγκινησε το οτι το εγραψες εδω.
ο δικος μου εφυγε πριν 4 χρονια γιατι δεν μπορουσε να ζει με την διαρκη αναγκη της αιμοκαθαρσης.

.
αν και δεν σε ξερω σ ευχαριστω πολυ που μοιραζεσαι τον πονο σου εδω μεσα
ολοι μας περασαμε η θα περασουμε αυτες τις στιγμες
να εισαι καλα να συνεχισεις το ταξιδι της ζωης σου

Καλό δρόμο να χει..Όταν έχασα εγώ τον δικό μου ήμουν 8 και δεν έζησα πολλά πράγματα..Εσύ τον έζησες και είναι αλλιώς.

Σωκράτη με κατεδάφισες ρε φίλε.. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για εκείνον τον καταραμένο Σεπτέμβρη του 93 που τον πήρε μακρυά μου στα 21 μου. Που είχε φύγει από το φτωχικό μου φοιτητικό σπίτι, όπου με είχε επισκευθεί μαζί με τη μάνα μου και τον μικρό για να μου φέρουν μιά μπουκιά φαΐ και ένα πεντοχίλιαρο. Για τον μεθυσμένο που τους τράκαρε και έστειλε τον ήρωά μου στο χώμα, τη μάνα μου στο ΚΑΤ για ένα μήνα και τον αδερφό μου στα ψυχιατρεία. Για την κόλαση που βίωσα στο άνθος της νιότης μου και για τα σύνδρομα που με κατατρέχουν ακόμα.,Για τις αξημέρωτες νύχτες που ήθελα απλά τον γέρο μου να με συμβουλέψει και να με ησυχάσει. Για πολλά θα μπορούσα να σου γράψω, μα ένα μόνο έχω τελικά. Να είσαι πάντα υπερήφανος που υπήρξε ο δημιουργός σου και να προφέρεις το όνομά του σε κάθε ευκαιρία.
Αιωνία του του ανθρώπου, θα ζεί δια μέσου σας. Να είσαι και εσύ καλά να διαχειριστείς την απώλεια φίλε Σωκράτη..

Συλλυπητήρια και καλή δύναμη!

Ο θάνατος ενός γονέα είναι δύσκολη ιστορία για όσους απομένουν. Τουλάχιστον ας θυμόμαστε ότι αυτός που έχει πεθάνει αναπαύτηκε πλέον, ούτε πονάει, ούτε στεναχωριέται πια, ούτε αγωνιά, ούτε περιμένει να γεράσει περισσότερο με όσα δύσκολα φέρνουν τα γεράματα.

Σωκράτη ,πρώτα απ όλα συλλυπητήρια για τον χαμό του πατέρα σου .
Και σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας αυτές τις τόσο έντονες και βαθιά οδυνηρές στιγμές της ζωής επειδή θεωρείς ότι η κοινή συναναστροφή επί τόσα χρόνια μέσα στο avclub έχει αναδειχθεί σε κάτι παραπάνω από μια απλή ανταλλαγή απόψεων .

θερμα συλλυπητηρια.
Μου θυμιζει καπως πως εφυγε ο δικος μου πριν 5 χρονια οταν ο γιατρος στο αχεπα μου λεει θα καταλήξει... Ετρεξα να φερω τη μητερα μου και οταν γυρισαμε ειχε φυγει. Προηγηθηκαν 6 ωρες αναμονή και πανε ελα στους διαδρομους και πληρης αδιαφορια για εναν ηλικιωμενο καθως ολοι τρεχανε πισω απ τους νεωτερους.
Επρεπε να μεινω τουλαχιστον μη φυγει μονος...
5 χρονια και η σκεψη του-παρηγοριά δεν ελειψε ούτε μία μερα....

Θερμά συλλυπητήρια. Να ζήσεις πολλά χρόνια και να τον θυμάσαι, όπως θες εσύ να τον θυμάσαι. Η προχωρημένη ηλικία ίσως να'ναι μια ανακούφιση, αλλά ο πόνος δεν αλλάζει.

Κάτι άλλο, που το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα να το γράψω, μια και δε γνωριζόμαστε. Αλλά αφού ανοίχτηκες σε όλους μας, παίρνω το θάρρος να ανοιχτώ κι εγώ: αν θες τη γνώμη μου, να το μοιραστείς με το γιο. Θα ζοριστεί, θα κλάψει, θα αναγκαστεί να το ζήσει μόνος του, μέχρι να έρθει να ανακουφιστεί κοντά σας, αλλά θα το εκτιμήσει το ότι δεν του το'κρυψες. Έζησα το ίδιο ένα χρόνο πριν, με την αγαπημένη μου γιαγιά που έφυγε όσο ήμουν μακριά. Μου το'κρυψαν μόνο για λίγες ώρες, ίσα ίσα να μην προλαβαίνω να κάνω καμιά τρέλα και τα βροντήξω όλα κι έρθω για την κηδεία. Αλλά μου το´παν. Και νομίζω πως και αυτοί ένιωσαν καλύτερα που μπορούσαν να μου μιλήσουν ελεύθερα, έχεις πολλά στο κεφάλι σου τώρα, και το να τα μοιράζεσαι με όλους, και τον γιο, θα σε ανακουφίζει.

Σωκράτη, θα ζει μέσα σου (σας).

Να είστε εσείς καλά, και η παρουσία του θα μακροημερευει στην καρδιά σας.

Και γω, πριν 8,5 χρόνια, στα βαθιά χαράματα, ένοιωσα την ανάγκη να μοιραστώ την απώλεια του, εδώ μέσα. Από τότε, ούτε ένα βράδυ αμέλησε να με επισκεφθεί στα όνειρα μου....

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk