απο που προκυπτουν βηματα της ΟΝ τελεκομς προς το hd?
Δεν ξέρω - εγώ ένα ανέκδοτο είπα..

Υ.Γ.υπαρχει μεταδοση δορυφορικη 1080p?)
Φυσικά! Δεν είναι ευρύτατα διαδεδομένη, αλλά υπάρχει σχεδόν 2 χρόνια τώρα..
απο που προκυπτουν βηματα της ΟΝ τελεκομς προς το hd?
Υ.Γ.υπαρχει μεταδοση δορυφορικη 1080p?)
σωστός!!Δεν υπάρχει δορυφορική εκπομπή σε 1080p (αμφιβάλλω αν υπάρχει και καλωδιακή 1080p). Όλες ως τώρα είναι μέχρι 1080i. Εξάλλου ούτε καν οι HD δέκτες δεν έχουν έξοδο 1080p, τουλάχιστον όσους ξέρω ως τώρα.
π.χ. BBC HD, Premier HD, SM9 HD, SBO1 HD, SMHD2, κτλ..
Δεν υπάρχει δορυφορική εκπομπή σε 1080p (αμφιβάλλω αν υπάρχει και καλωδιακή 1080p). Όλες ως τώρα είναι μέχρι 1080i. Εξάλλου ούτε καν οι HD δέκτες δεν έχουν έξοδο 1080p, τουλάχιστον όσους ξέρω ως τώρα.
Η βλακεία του HiTech δεν έχει όρια..
Αλλά αυτό ήταν γνωστό από πριν γράψει το άρθρο..
Εγω θα πω ότι ο στόχος των providers είναι σίγουρα το πέρασμα σε iptv μεταδόσεις. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι στην On Telecom δεν μπορεί να υπάρξει πειρατεία, είτε πληρώνεις και έχεις Nova είτε δεν πληρώνεις και δεν έχεις, αφού εισαι άμεσα και αμφίδρομα αναγνωρίσιμος απο την μοναδική σου ip. Μπορείς βεβαια να "αναμεταδόσεις" ένα κανάλι, αλλά δεν μπορείς να αναμεταδόσεις όλο το πακέτο, αφου πιάνεις πάντα το ένα κανάλι που ζητάς.
Ομως, μέχρι να φτάσει το πολύ γρηγορο ιντερνετ στην...Ανω Κωλοπετεινίτσα θα περάσουν τουλάχιστον 15 χρόνια, οπότε μέχρι τότε οι δορυφορικές αναμεταδόσεις θα είναι σίγουρα απαραίτητες.
Επιπλέον οι δορυφορορικές μεταδόσεις πλεονεκτούν στις λεγόμενες point to multipoint μεταδόσεις (απο έναν προς πολλούς) και θα παρέχουν πάντα περισσότερο bandwidth απο τις iptv, οι οποίες πλεονεκτούν σαφώς στις point to point εφαρμογές.
Με λίγα λόγια η άποψή μου είναι ότι για πολλά χρόνια ακόμη τα μέσα θα είναι συμπληρωματικά, όταν όμως φτάσει η iptv σε πλήρη κάλυψη επικράτειας και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας σίγουρα θα υπάρξει κίνδυνος να σταματήσουν οι δορυφορικές μεταδόσεις πακέτων για μείωση κόστους, πάταξη πειρατείας και μη μετάδοση σε χώρες για τις οποίες οι παροχείς δεν έχουν τα πνευματικά δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή θα είναι αρνητική για όσους βλέπουν σήμερα δορυφορικά ξένα πακέτα, επαναλαμβάνω όμως ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι τότε και ταυτόχρονα δεν ειμαι σίγουρος ότι οι στρήμιγκ πειρατικές μεταδόσεις καναλιών μέσω διαδικτύου θα μπορέσουν ποτέ να ελεγχθούν...
Όντως ο Φίλιππος τα έχει πει όλα. Η δορυφορική έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά της!:2thumb22sup:
Χαμός για τον ΟΤΕ... πριν καλά καλά τον δούμε...
Εγω πάντως ότι και να δώσει είμαι επιφυλακτικός για την πορεία του σε αυτή την περίοδο που επέλεξε ....
έχει Σεραφείμ???? Εγώ βλέπω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να επικρατούν οι IPTV μεταδόσεις... Εμείς στην Ευρώπη γενικότερα πόσο μακριά είμαστε?
Την Ευρώπη την ανέφερα γιατί αν στραφούν αυτοί στην iptv τι στο λύκο θα βλέπουμε εμεις....Άσε την Ευρώπη και αυτή έχει προβλήματα αλλά εμείς εδώ έχουμε μια δεκαετία μπροστά μας για να πούμε ότι καλύπτουμε κατά 40 % την επικράτεια με iptv....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.