Η αποψη του HiTech για το μελλον της δορυφορικης

:grinning-smiley-043:flipout:

απο που προκυπτουν βηματα της ΟΝ τελεκομς προς το hd?

Δεν ξέρω - εγώ ένα ανέκδοτο είπα.. ;)

Υ.Γ.:(υπαρχει μεταδοση δορυφορικη 1080p?)

Φυσικά! Δεν είναι ευρύτατα διαδεδομένη, αλλά υπάρχει σχεδόν 2 χρόνια τώρα..

Δεν υπάρχει δορυφορική εκπομπή σε 1080p (αμφιβάλλω αν υπάρχει και καλωδιακή 1080p). Όλες ως τώρα είναι μέχρι 1080i. Εξάλλου ούτε καν οι HD δέκτες δεν έχουν έξοδο 1080p, τουλάχιστον όσους ξέρω ως τώρα.

Re: Απάντηση: Η αποψη του HiTech για το μελλον της δορυφορικης

Δεν υπάρχει δορυφορική εκπομπή σε 1080p (αμφιβάλλω αν υπάρχει και καλωδιακή 1080p). Όλες ως τώρα είναι μέχρι 1080i. Εξάλλου ούτε καν οι HD δέκτες δεν έχουν έξοδο 1080p, τουλάχιστον όσους ξέρω ως τώρα.
σωστός!!
καιρός είναι να ανοίξουμε ένα thread με την χειρότερη εικόνα hd και την καλύτερη από τα υπάρχον κανάλια τις ευρώπης !!!

Παίδες δεν παίζουν μεταβλητές αναλύσεις στα δορυφορικά κανάλια.
Ή 1080i ή 720p.
Οχι ότι δεν γίνεται αλλά αυτός είναι ο κανόνας.

π.χ. οι εκπομπές του Premiere HD γίνονται στα 1080i, είτε αφορούν πρωτότυπο υλικό HD, είτε upscaled. Οι εκπομπές του HD Suisse γίνονται πάντα στα 720p. Εδώ προφανώς υποβιβάζουν την ανάλυση του 1080 υλικού.

Το ότι οι standalone δέκτες δεν υποστηρίζουν έξοδο 1080p δεν σημαίνει ότι ο δορυφόρος δεν στέλνει transport stream σε 1080p. Συγκεκριμένα, κυκλοφορούν σε γνωστούς trackers δεκάδες τέτοια αρχεία (1080p H.264 TS) σωσμένα από τα BBC HD, SKY HD, Premier κτλ.

Πολύς κόσμος τα έχει κατεβάσει και δοκιμάσει, εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, όπως έγραψα παραπάνω. Το πρώτο από αυτά εμφανίστηκε πριν 22 μήνες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα BBC HD, SKY HD, Premier κτλ. εκπέμπουν όλο το πρόγραμμά τους σε 1080p, αλλά σημαίνει ότι είναι δυνατό και συμβαίνει συχνά.

Δεν έχω στα χέρια μου το τελευταίο τεύχος του hightech να δω ακριβώς τι λέει- αλλα προσέχετε γιατι IPTV είναι και προ-εγγεγραμένες εκπομπές/ταινίες/βίντεο τα οποία κατεβάζουμε και μετά βλέπουμε- δεν είναι μονο τα streaming. Μήπως εννοεί αυτό;

Εγω θα πω ότι ο στόχος των providers είναι σίγουρα το πέρασμα σε iptv μεταδόσεις. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι στην On Telecom δεν μπορεί να υπάρξει πειρατεία, είτε πληρώνεις και έχεις Nova είτε δεν πληρώνεις και δεν έχεις, αφού εισαι άμεσα και αμφίδρομα αναγνωρίσιμος απο την μοναδική σου ip. Μπορείς βεβαια να "αναμεταδόσεις" ένα κανάλι, αλλά δεν μπορείς να αναμεταδόσεις όλο το πακέτο, αφου πιάνεις πάντα το ένα κανάλι που ζητάς.
Ομως, μέχρι να φτάσει το πολύ γρηγορο ιντερνετ στην...Ανω Κωλοπετεινίτσα θα περάσουν τουλάχιστον 15 χρόνια, οπότε μέχρι τότε οι δορυφορικές αναμεταδόσεις θα είναι σίγουρα απαραίτητες.
Επιπλέον οι δορυφορορικές μεταδόσεις πλεονεκτούν στις λεγόμενες point to multipoint μεταδόσεις (απο έναν προς πολλούς) και θα παρέχουν πάντα περισσότερο bandwidth απο τις iptv, οι οποίες πλεονεκτούν σαφώς στις point to point εφαρμογές.
Με λίγα λόγια η άποψή μου είναι ότι για πολλά χρόνια ακόμη τα μέσα θα είναι συμπληρωματικά, όταν όμως φτάσει η iptv σε πλήρη κάλυψη επικράτειας και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας σίγουρα θα υπάρξει κίνδυνος να σταματήσουν οι δορυφορικές μεταδόσεις πακέτων για μείωση κόστους, πάταξη πειρατείας και μη μετάδοση σε χώρες για τις οποίες οι παροχείς δεν έχουν τα πνευματικά δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή θα είναι αρνητική για όσους βλέπουν σήμερα δορυφορικά ξένα πακέτα, επαναλαμβάνω όμως ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι τότε και ταυτόχρονα δεν ειμαι σίγουρος ότι οι στρήμιγκ πειρατικές μεταδόσεις καναλιών μέσω διαδικτύου θα μπορέσουν ποτέ να ελεγχθούν...

Εγω θα πω ότι ο στόχος των providers είναι σίγουρα το πέρασμα σε iptv μεταδόσεις. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι στην On Telecom δεν μπορεί να υπάρξει πειρατεία, είτε πληρώνεις και έχεις Nova είτε δεν πληρώνεις και δεν έχεις, αφού εισαι άμεσα και αμφίδρομα αναγνωρίσιμος απο την μοναδική σου ip. Μπορείς βεβαια να "αναμεταδόσεις" ένα κανάλι, αλλά δεν μπορείς να αναμεταδόσεις όλο το πακέτο, αφου πιάνεις πάντα το ένα κανάλι που ζητάς.
Ομως, μέχρι να φτάσει το πολύ γρηγορο ιντερνετ στην...Ανω Κωλοπετεινίτσα θα περάσουν τουλάχιστον 15 χρόνια, οπότε μέχρι τότε οι δορυφορικές αναμεταδόσεις θα είναι σίγουρα απαραίτητες.
Επιπλέον οι δορυφορορικές μεταδόσεις πλεονεκτούν στις λεγόμενες point to multipoint μεταδόσεις (απο έναν προς πολλούς) και θα παρέχουν πάντα περισσότερο bandwidth απο τις iptv, οι οποίες πλεονεκτούν σαφώς στις point to point εφαρμογές.
Με λίγα λόγια η άποψή μου είναι ότι για πολλά χρόνια ακόμη τα μέσα θα είναι συμπληρωματικά, όταν όμως φτάσει η iptv σε πλήρη κάλυψη επικράτειας και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας σίγουρα θα υπάρξει κίνδυνος να σταματήσουν οι δορυφορικές μεταδόσεις πακέτων για μείωση κόστους, πάταξη πειρατείας και μη μετάδοση σε χώρες για τις οποίες οι παροχείς δεν έχουν τα πνευματικά δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή θα είναι αρνητική για όσους βλέπουν σήμερα δορυφορικά ξένα πακέτα, επαναλαμβάνω όμως ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι τότε και ταυτόχρονα δεν ειμαι σίγουρος ότι οι στρήμιγκ πειρατικές μεταδόσεις καναλιών μέσω διαδικτύου θα μπορέσουν ποτέ να ελεγχθούν...

Επαναφέρω το θέμα για όσους δεν το έχουν διαβάσει σαν θέμα, όχι για να ξανακρίνουμε το περιοδικό. Έχουν περάσει και 2 χρόνια από τότε......

Ξεκινώ από τη γνώμη του Voreios και του πόσο δίκιο είχε....

Όντως ο Φίλιππος τα έχει πει όλα. Η δορυφορική έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά της!:2thumb22sup:

έχει Σεραφείμ???? Εγώ βλέπω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να επικρατούν οι IPTV μεταδόσεις... Εμείς στην Ευρώπη γενικότερα πόσο μακριά είμαστε?

Από το άλλο νήμα για την δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ...

Χαμός για τον ΟΤΕ... πριν καλά καλά τον δούμε...
Εγω πάντως ότι και να δώσει είμαι επιφυλακτικός για την πορεία του σε αυτή την περίοδο που επέλεξε ....

Αυτό που βλέπω εγώ, ακούω από τον κύκλο μου, διαβάζω και από ότι φαίνεται θα γίνει πραγματικότητα είναι μια στροφή του κόσμου προς το σπίτι, τα παλιά μαζέματα που κάναμε με φίλους.... τα οποία θα είναι και όλο πιο συχνά.

Αυτό θα δώσει ώθηση σε καταστάσεις του τύπου " θέλω να περνάω καλά στο σπίτι και θα φροντίσω να έχω τις απαραίτητες συσκευές για την όποια διασκέδαση".

Όπου συσκευές και παροχές = internet, iptv, δορυφορική τηλεόραση, διάφορα media players, καινούργιες τηλεοράσεις κλπ......

έχει Σεραφείμ???? Εγώ βλέπω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να επικρατούν οι IPTV μεταδόσεις... Εμείς στην Ευρώπη γενικότερα πόσο μακριά είμαστε?

Άσε την Ευρώπη και αυτή έχει προβλήματα αλλά εμείς εδώ έχουμε μια δεκαετία μπροστά μας για να πούμε ότι καλύπτουμε κατά 40 % την επικράτεια με iptv....

Άσε την Ευρώπη και αυτή έχει προβλήματα αλλά εμείς εδώ έχουμε μια δεκαετία μπροστά μας για να πούμε ότι καλύπτουμε κατά 40 % την επικράτεια με iptv....
Την Ευρώπη την ανέφερα γιατί αν στραφούν αυτοί στην iptv τι στο λύκο θα βλέπουμε εμεις....