Η αποψη του HiTech για το μελλον της δορυφορικης

Σταθειτε ρε παιδια!!!!!
Αν θελανε στην ευρωπη να πανε σε iptv τοτε γιατι να ασχολουνται με το επιγηο ψηφιακο και το επιγηο HD
ας πηγαιναν σε iptv απ´ευθειας.Γινεται αυτο τωρα η οχι δεν ξερω.Αλλα ποιος ο λογος για διπλα εξοδα??
Και αν γινεται γιατι να θελει ο οτε να ασχοληθει με τα δορυφορικα αφου την βαση του την εχει(νετ).
Για να κοντραρει την φορθνετ που πηρε τη νοβα???
Και η φορθνετ πηρε την νοβα γιατι????Για κοντρα???
Για τεχνογνωσια σε αλλο τομεα??Για να την αποροφηση????
Για μενα συμπληρωματικα μπορουν να δουλεψουν μια χαρα αλλα κανενα ομως μονο του,ετσι οπως ειμαστε τωρα.
Regards dbfan

το χαιτεκ ''δηλωνει'' οτι η δορυφορικη δεν μπορει να ανταποκριθει στις προκλησεις της νεας εποχης (hd?) και οτι το μελλον ειναι σε ιντερνετικη τηλεοραση (IPTV?)

τελευταιο τευχος σελ 69

απο που προκυπτει αυτο?

θελω να πω ηδη υπαρχουν αρκετα hd καναλια (ευρωπαικα) οχι ελληνικα

αλλα δε νομιζω να υπαρχει hd IPTV...

υπαρχει?

Παιδια δεν ξερετε ποσοι φιλοι μου προσπαθουν να μου περασουν αυτην την βλακεια,το net κανει τα παντα ακομα και TV βλεπεις τωρα αυτην την πιατελα και τα καλοδια τι να τα κανεις και ιστοριες το να τα αλλο....-bye-

Όταν εξαπλωθούν παντού δίκτυα FTTH, αυτό θα ισχύει. Είναι πολύ πιο χαμηλό το κόστος να εκπέμψεις πολλά HD κανάλια αν έχεις ήδη ένα FTTH backbone. Το κόστος εκπομπής στο δορυφόρο είναι πολύ υψηλό. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμα δίκτυα FTTH σε μαζική κλίμακα (και δεν εννοώ την Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά), η δορυφορική HD τηλεόραση θα είναι η πρώτη επιλογή.

Όταν εξαπλωθούν παντού δίκτυα FTTH, αυτό θα ισχύει. Είναι πολύ πιο χαμηλό το κόστος να εκπέμψεις πολλά HD κανάλια αν έχεις ήδη ένα FTTH backbone. Το κόστος εκπομπής στο δορυφόρο είναι πολύ υψηλό. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμα δίκτυα FTTH σε μαζική κλίμακα (και δεν εννοώ την Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά), η δορυφορική HD τηλεόραση θα είναι η πρώτη επιλογή.
Αυτή ήταν η δική μου απορία... το πόσο μακρυά είμαστε είναι το ερώτημα...

Για καθολική iptv υπηρεσία μέσω internet αυτό ισχύει. Αλλά σε επίπεδο παρόχου είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ακόμα και τώρα.Δεν χρειάζεται καν FTTH, με vdsl και 50mbit(ακόμα και με adslam στα καφάο) μπορεί να σου προσφέρει ένας πάροχος αρκετά πράγματα παραπάνω από την δορυφορική tv. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η κάλυψη και ότι τα δίκτυα ανήκουν σε πολλούς παρόχους(άμα έχεις οτε δεν μπορείς να βάλεις hol iptv,άμα θέλει η digea να κάνει iptv πρέπει να συμφωνήσει με όλους τους παρόχους κτλ κτλ.).

Αυτή ήταν η δική μου απορία... το πόσο μακρυά είμαστε είναι το ερώτημα...

Aν σκεφτούμε ότι τα συγκεκριμένα πλάνα για της προηγούμενης κυβέρνησης για FTTH ακυρώθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν απο νεότερα της παρούσας κυβέρνησης + το ΔΝΤ + τη γενικότερη στενότητα, νομίζω πως απέχουμε πάρα; πολύ ακόμη
Επίσηε ας μην ξεχνάμε ότι αυτά θα καλύψουν μόνο τις μεγαλες πόλεις, εδω τα πεθερικά μου στα μέρη σου (καμπος της Λαρισας, Καλοχώρι) και δεν έχουν ακόμη στο χωριό ούτε adsl ούτε εναλλακτικό πάροχο τηλεφωνίας....τοτε καταλαβαίνουμε ότι πολλοί δεν θα καλυφθούν ποτέ, άρα η δορυφορική θα χρειάζεται και 30 χρόνια μετά!

Για την Ελλάδα - ναι, να συμφωνήσω! (και λίγα είπες :D )
Αλλά για Ευρώπη και υπόλοιπο κόσμο δίνω 10-15 χρόνια το πολύ...
Μέχρι τότε να ναι καλά τα πιάτα μας :2thumb22sup: και μετά οψόμεθα

Και αυτοί που βιάστηκαν να πουν, πως εκεί στο hitech είναι :stupid: …. Το μέλλον ΦΥΣΙΚΑ είναι το internet

Last edited:
Ήδη πρέπει να είναι 4-5 χρόνια που έχει αρχίσει και ακούγεται αυτή η πρόχειρη άποψη πως η IPTV θα παραμερίσει την δορυφορική.

Ούτε εγώ το βλέπω να γίνεται σύντομα.

Ο ουρανός είναι ακριβότερος μεν αλλά έχει ένα αξεπέραστο και καταπληκτικό πλεονέκτημα. Υπάρχει παντού. 100% κάλυψη:music-smiley-005: Πολύ μεγάλο ατού αυτό.

Όσο για την κάλυψη σε ιντερνετ, σαφώς εκτός Ελλάδας είναι καλύτερα τα πράματα, αλλά υπάρχουν αρκετές περιοχές ακόμη και στην δυτική Ευρώπη που δεν καλύπτονται. Για να μην πούμε για πολλές αναδυόμενες χώρες πιο ανατολικά ή και εκτός Ευρώπης που η δορυφορική ποντάρει πολλά σε αυτές. Όπως και αυτές, ποντάρουν στην δορυφορική.

Η hol δινει στην iptv της το discovery hd,αλλα πρεπει να εχεις πανω απο 18 mbps συνδεση,το bitrate δεν το ξερω καθολου παντως,το conn-x tv που εχω,εχει ελαφρως χειροτερη ποιοτητα απο αυτην του δορυφορικου νοβα.

Θα ηθελα αν μου επιτρεπετε να πω και εγω την γνωμη σχετικα με το μελλον της TV στο κοσμο. Τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα και κανεις δεν νοιαζεται για το HD και 3D απλα τα εχουν ως οπλο και πατουν εκει για να παμε επομενο βημα το οποιο ειναι σιγουρα IPTV .Τωρα αν το σημα ερχεται ως data απο το δορυφορο (κοστος χαμηλοτερο) και το μετατρεπουμε σε internet με καποιο box γινεται και υπαρχουν εφαρμογες ή ακομα dedicated box iptv το με οποιο θα μπορουμε να βλεπουμε οτι ''πληρωνουμε'' ,επισης υπαρχει και μαλιστα HD το οποιο δουλευει και με 2Mpbs ταχυτητα. Επισης δειτε τα slingbox τα οποια ακομα και στην Ελλαδα δουλευον αψογα. Αρα λοιπον δεν ειμαστε μακρια απο αυτο. Ειδικα οταν ολα αυτα εχουν να κανουν με την ''ψυχαγωγια της μαζας'' και τα τεραστια ποσα απο διαφημισεις. Ειναι εδω και πολλα χρονια ιδεα του Μερντοχ να κανει ενα πακετο για ολους και θα γινει 100%. Τωρα για την Ελλαδα μας ... το κονδυλη ειχε βγει για περασμα οπτικων ινων σε ολη την Ελλαδα αλλα ο ΟΣΕ και η Ολυμπιακη μας τα χαλασε ...μαλλον καποιος εφαγε τα χρηματα.
Εξαλλου οι μαζες δεν ειναι ετοιμες να απορροφησουν ολη την νεα τεχνολογια και για αυτο μας τα φερνουν λιγα λιγα...εξαλλου πρεπει να καταναλωσουμε γιατι για αυτους μονο αυτο ειμαστε.
Αλλιως θα ειχαμε πριν 10 χρονια LED TV , Blue Ray , Mpeg4 Dvb-T αντι για αυτα ομως ειχαμε τις 100Hz CRT , DVD ,Mpeg2.
Απλα να σας αναφερω εμπιστευτικα οτι το 2004 το καλοκαιρι που βρισκομουν σε ταξιδη στην Κινα και Κορεα για αναπτυξη δορυφορικων δεκτων ειδα τι θα εχουμε τα επομενα 10 χρονια ...και πιστεψτε με δεν ηταν δορυφορικοι δεκτες αυτο που ειδα.
Φιλικα
Γιαννης Καλεμης
www.kalemisbros.gr

Απλα να σας αναφερω εμπιστευτικα οτι το 2004 το καλοκαιρι που βρισκομουν σε ταξιδη στην Κινα και Κορεα για αναπτυξη δορυφορικων δεκτων ειδα τι θα εχουμε τα επομενα 10 χρονια ...και πιστεψτε με δεν ηταν δορυφορικοι δεκτες αυτο που ειδα.

καλα μας τα ειπες ρε συ Γιαννη,αλλα τι ειδες...?

Γιάννη, για να πιάσει το IPTV στην Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να φύγουμε απο την εποχή του χαλκού και το ADSL και να πάμε σε οπτική ίνα Direct-To-Home στα 100 Μbits....
Αυτά σαν πρώτο βήμα, και να θέλουμε HD πραγματικό (δηλαδή BluRay επιπέδου).

Στην Ιαπωνία υπάρχει με 37,50$ το μήνα, αλλά και εκεί θα πρέπει να ανεβει γιατί ήδη προγραμματίζουν να ανεβάσουν το HD επίπεδο απο 1920x1080 σε 3840x2160 (δηλαδή 4Κ) οπότε ΟΥΤΕ τα 100 Mbits θα επαρκούν.

Αλλά και τα απλά 1080p24 απέχουν ακόμα πολλά χρόνια μέχρι να χτυπήσουν την πόρτα μας...

Φίλιππος

Αρχικα θελω να ζητησω συγνωμη που εγραψα το website μου αλλα νομιζω οτι εφοσον ειμαι εταιρια επρεπε να γραψω ποιος ειμαι συμφωνα με τους κανονες του φορουμ .Δεν ηθελα να προκαλεσω προβλημα, αληθεια.
Οσον αφορα τις εξελιξεις στα δορυφορικοεπιγειοραδιοτηλεοπτικα ...θα ειναι πολλες και συντομα μαλιστα απο το πακετο του Οτε , το πακετο HD της Nova, το δευτερο καναλι του Ant1 (αληθεια πως θα το λενε ''antdio'' αντιο?) τα iptv του Ant1 -Alpha - Skai και πολλα αλλα.
Ενας δεκτης που μου ειχε κανει εντυπωση ( το 2004) ηταν ενας HD με 1 tuner το οποιο tuner ηταν και δορυφορικο και επιγειο και cable και Iptv. Ηταν της Samsung πατεντα. Νομιζω οτι πρεπει να κυκλοφορουν συσκευες με τετοια μεσα τωρα η απλα θα ειναι στις νεες TV απο το 2011 και μετα. Επισης ειχανε bluetooth το οποιο εκανε ευρεση το κινητο μας και μας εστελνε διαφημιστικα σποτ στο κινητο μας η ακομα μας ρωταγε αν θελαμε να αγορασουμε αυτο που βλεπουμε μεσω κινητου , η να δουμε τις ταινιες που εχουν διαθεσιμες. Τωρα απλα βαλτε την φαντασια σας και δειτε τι μας περιμενει τα επομενα χρονια. Ψαχνουν να βρουνε τροπους να μπει η διαφημιση παντου μεσα στο σπιτι μας και να μπορουν να μας τα παρουν απο παντου . αααα !!! το 1999 σε ενα σεμηναριο στο ''Γερμανο'' (ημουν τεχνικος εκει) ειχα δει το απιστευτο για τοτε.....Με ενα κινητο της εποχης (νομιζω το Ερικσον 768 η μοτορολα δεν θυμαμαι) με συνδεση οχι καρτοτηλεφωνο , αφου στειλαμε ενα κωδικο παραγγειλαμε μια Coca απο ενα μηχανημα αυτοματου πωλητη και το μηχανημα αφου εφυγε το sms πεταχτηκε το κουτακι εξω. Μπορει τωρα να ακουγεται χαζο ...αλλα τοτε ειχα το κοιταζαμε καλα καλα. και πολλα αλλα ακομα ...πολλα.
Φιλικα
Γιαννης