Ξανά πάλι: Το βασικό ερώτημα
Δηλαδή ο Πούτιν πλαστογράφησε έγγραφα του Στάλιν και του Μπέρια για να αποδείξει τα ψέματα των Ναζί ότι τις στυγνές δολοφονίες στο Κατίν τις έκανε η ίδια του η χώρα;
Καλημέρα ή μάλλον καλό απόγευμα, φίλε μου και πάλι.
Μάλλον δεν πρόσεξες την έκφρασή μου. Είπα ότι ο Πούτιν και οι περί αυτόν δεν είναι Σοβιετικοί αλλά αντι-Σοβιετικοί. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν εκπροσωπούν την Σοβιετική Ένωση αλλά τη σημερινή Ρωσία. Ανάμεσα στις δύο καταστάσεις υπάρχει χάος.
Ας κάνουμε μιαν αφαίρεση. Από το 36 μέχρι το 40 είχαμε τη Μεταξική δικτατορία. Και από το 67 μεχρι το 74 την Παπαδοπουλική. Οι Έλληνες, που κατήγγειλαν αυτές τις δικατορίες και ξεσκέπαζαν τα εγκλήματά τους, ήταν δηλαδή ανθέλληνες; Όταν έλεγαν στο εξωτερικό ότι η Χούντα δολοφόνησε "Χ" αριθμό ανθρώπων ή ότι βασάνισε τον τάδε ή τον δείνα ή ότι επενέβη στην Κύπρο να ανατρέψει τον Μακάριο, βάζοντας επικεφαλής εκείνο το ανδρείκελο, τον Σαμψών, κατηγορούσαν την Ελλάδα γενικά κι αόριστα;
Για σκέψου λίγο.
Ας αντιστρέψουμε τα πράγματα. Αν ο Πούτιν κατηγορήσει τους Σοβιετικούς ότι έκαναν εκείνο ή το άλλο έγκλημα, κατηγορεί τη Ρωσία (δηλαδή, την πατρίδα του);
Αν απαντήσεις σε αυτό, τότε θα εννοήσεις το πνεύμα μου.
Τώρα, το πόσο είναι αλήθεια η μία ή η άλλη κατηγορία είναι ζήτημα προς εξέταση. Από την πλευρά μου, κρατάω πολύ, μα πάρα πολύ πιο μικρό καλάθι, ένα τοσοδούλικο μόνο, για να χωρέσει τις κατηγορίες προς τους Σοβιετικούς παρά αυτό που έχω για τους Ναζί. Και αυτό γιατί τους χωρίζει χάος.
Αλλά - θα προκαλέσω άλλη μια φορά την κρίση σου - γιατί δεν τοποθετείσαι στο κυρίαρχο ερώτημα, το οποίο έχω βάλει επανηλειμμένα; Πόσο ευαίσθητοι, δηλαδή και δημοκράτες είναι οι φωστήρες της ΕΕ, που ξαφνικά θυμηθήκανε το Κατίν, όταν την ίδια στιγμή πατάνε τους λαούς στο σβέρκο; Και, βέβαια, και σένα και μένα, δεν αποτελούμε εξαίρεση εμείς!
Από όλα τα εξαιρετικά που γράφεις Παναγιώτη, κρατάω αυτό. :worshippy:
Ευχαριστώ για το σχόλιο, Δημήτρη. Δεν διεκδικώ τίτλο πολιτικού πάντως (μάλλον πολιτικάντη, θα έλεγα) ώστε να εκλεγώ σε κάποιο θώκο, άρα ότι γράφω προέρχεται από τη συνείδησή μου και μόνο (αν και οποιοδήποτε βήμα κάνουμε στη ζωή μας, που επηρεάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον διπλανό μας, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ).
Πάνω από όλα, προσπαθώ να τιμήσω με την κοινωνική μου στάση τον εκλιπόντα πατέρα μου και τους μπαρμπάδες μου που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτό που έχουμε σήμερα, δεν είναι αυτό, για το οποίο πάλεψαν αυτοί, πάντως.
Καλό απόγευμα.
-