Η Apple έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους επενδυτές για τα iPhones πριν χρόνια

Ατυχης η σύγκριση με την blackberry που ήταν από τις πρώτες εταιρίες με hardware encryption στον επεξεργαστή; και φιλτραρισμενες όλες οι συνομιλίες φωνής και μηνυμάτων με μοναδικό κλειδί για κάθε συσκευή και σου λέω ότι οι Κινέζοι μπορούσαν να το σπάσουν αν αποκτούσε φυσική προσβαδη και εσύ πιστεύεις ότι αντε δεν μπορεί να το κάνει τρίτος αλλά ότι δεν μπορεί να το κάνει η ίδια η Apple?

Ατυχης η σύγκριση με την blackberry που ήταν από τις πρώτες εταιρίες με hardware encryption στον επεξεργαστή; και φιλτραρισμενες όλες οι συνομιλίες φωνής και μηνυμάτων με μοναδικό κλειδί για κάθε συσκευή και σου λέω ότι οι Κινέζοι μπορούσαν να το σπάσουν αν αποκτούσε φυσική προσβαδη και εσύ πιστεύεις ότι αντε δεν μπορεί να το κάνει τρίτος αλλά ότι δεν μπορεί να το κάνει η ίδια η Apple?

Ατυχέστατη. Την εποχή της ήταν όντως πρωτοπόρος, αλλά αφενός η τότε τεχνολογια της είναι παρωχημένη σε σύγκριση με αυτή που εφαρμόζει η σήμερα η Apple (Secure Enclave etc) και αφετέρου ο λόγος που η blackberry έπεσε έξω δεν είχε να κάνει με την ασφάλεια των συσκευών της αλλά για το ότι άργησε να ανεβεί στο τρένο του multitouch OS και όταν το επιχείρησε ήταν πλέον πολύ αργά.

Ατυχέστατη. Την εποχή της ήταν όντως πρωτοπόρος, αλλά αφενός η τότε τεχνολογια της είναι παρωχημένη σε σύγκριση με αυτή που εφαρμόζει η σήμερα η Apple (Secure Enclave etc) και αφετέρου ο λόγος που η blackberry έπεσε έξω δεν είχε να κάνει με την ασφάλεια των συσκευών της αλλά για το ότι άργησε να ανεβεί στο τρένο του multitouch OS και όταν το επιχείρησε ήταν πλέον πολύ αργά.
Αυτο λεω για αφελεις που νομιζουν οτι επεσε λογω συσκευων.
Ο Προεδρος της Αμερικης ειχε υποχρεωτικα blackberry . Ο Ομπαμα με παραπονο ελεγε οτι δεν το αφηνουν να εχει iphone για λογους ασφαλειας, και εσυ επιμενεις σε white paper της apple, οταν η blackberry δεν ειχε συσκευη ουτε με fingerprint scanner οπως η apple και θεωρουνταν ασφαλεστερη. Ενα bold του 2011 ασφαλεστερο απο Iphone του 2017. Λιγο σκεψη ...
Και ομως η μοναδικη επιλογη της αμερικανικης κυβερνησης αρχισε να πεφτει και να χανει συμβολαια οταν ετρωγε εμπαργκο απο τις κυβερνησεις που δεν επετρεπε να εχουν προσβαση στα κρυπτογραφημενα αρχεια των συσκευων της . Γιατι ηξερε οτι μπορει να σπασουν τα κλειδια. Το 80% των εσοδων της ηταν απο τις κρυπτογραφημενες υπηρεσιες της και τα κρατικα συμβολαια, οχι απο τις συσκευες της. Γι αυτο και η blackberry συνεχιζει να υπαρχει χωρις να πουλαει συσκευες.(Hint το αμαξι σου μπορει να φοραει blackberry λειτουργικο )

Αυτο λεω για αφελεις που νομιζουν οτι επεσε λογω συσκευων.
Ο Προεδρος της Αμερικης ειχε υποχρεωτικα blackberry . Ο Ομπαμα με παραπονο ελεγε οτι δεν το αφηνουν να εχει iphone για λογους ασφαλειας, και εσυ επιμενεις σε white paper της apple, οταν η blackberry δεν ειχε συσκευη ουτε με fingerprint scanner οπως η apple και θεωρουνταν ασφαλεστερη. Ενα bold του 2011 ασφαλεστερο απο Iphone του 2017. Λιγο σκεψη ...
Και ομως η μοναδικη επιλογη της αμερικανικης κυβερνησης αρχισε να πεφτει και να χανει συμβολαια οταν ετρωγε εμπαργκο απο τις κυβερνησεις που δεν επετρεπε να εχουν προσβαση στα κρυπτογραφημενα αρχεια των συσκευων της . Γιατι ηξερε οτι μπορει να σπασουν τα κλειδια. Το 80% των εσοδων της ηταν απο τις κρυπτογραφημενες υπηρεσιες της και τα κρατικα συμβολαια, οχι απο τις συσκευες της. Γι αυτο και η blackberry συνεχιζει να υπαρχει χωρις να πουλαει συσκευες.

Έχεις έλειπη ενημέρωση. Καταρχήν το state department έχει πλέον iphones, απλά ήταν πολύ αργή η διαδικασία πιστοποίησης γι αυτό είχε ξεμείνει με ΒΒ ο Obama. Και τα κλειδιά δεν σπάνε εκτός αν υπάρχει τρύπα ασφαλειας η έχουν αφήσει ανοικτό backdoor. Η Apple έχει αποδείξει ότι είναι «από επάνω» και κλείνει άμεσα οποιαδήποτε κενά ασφαλειας προκύψουν σε ένα πιο ασφαλες από την φύση του λειτουργικό (iOS) ενώ προφανώς δεν έχει κανένα συμφέρον να αφήσει backdoor αφού την ενδιαφέρει πρωτίστως να πουλάει συσκευές και το security είναι τεράστιο selling point. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δίστασε να έρθει σε ανοικτή κόντρα με την Αμερικανική κυβέρνηση.

Έχεις έλειπη ενημέρωση. Καταρχήν το state department έχει πλέον iphones, απλά ήταν πολύ αργή η διαδικασία πιστοποίησης γι αυτό είχε ξεμείνει με ΒΒ ο Obama. Και τα κλειδιά δεν σπάνε εκτός αν υπάρχει τρύπα ασφαλειας η έχουν αφήσει ανοικτό backdoor. Η Apple έχει αποδείξει ότι είναι «από επάνω» και κλείνει άμεσα οποιαδήποτε κενά ασφαλειας προκύψουν σε ένα πιο ασφαλες από την φύση του λειτουργικό (iOS) ενώ προφανώς δεν έχει κανένα συμφέρον να αφήσει backdoor αφού την ενδιαφέρει πρωτίστως να πουλάει συσκευές και το security είναι τεράστιο selling point. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δίστασε να έρθει σε ανοικτή κόντρα με την Αμερικανική κυβέρνηση.
Τα πιανεις σιγα σιγα .
Δεν διστασε να ερθει σε κοντρα για να μην παραδεχτει οτι εχει backdoor (ποιος δεν θα το εκανε; ) για να μην πεσουν οι πωλησεις της.

Για την Blackberry δεν εχω καθολου ελλειπη ενημερωση. Δεν ηταν καθολου θεμα πιστοποιησης. Ο Obama κρατησε Iphone στο τελος της θητειας του που ειχε λιγοτερες δυνατοτητες και απο Ipod... Και να ηταν θεμα πιστοποιησης, Μου λες οτι το Bold του 2011 ειχε καλυτερες πιστοποιησεις απο iphone 2017.

Last edited by a moderator:
Τα πιανεις σιγα σιγα .
Δεν διστασε να ερθει σε κοντρα για να μην παραδεχτει οτι εχει backdoor (ποιος δεν θα το εκανε;) για να μην πεσουν οι πωλησεις της.

Για την Blackberry δεν εχω καθολου ελλειπη ενημερωση. Δεν ηταν καθολου θεμα πιστοποιησης. Ο Obama κρατησε Iphone στο τελος της θητειας του που ειχε λιγοτερες δυνατοτητες και απο Ipod...

Το πρόβλημα είναι ότι εσυ δεν τα πιάνεις καθόλου
Άσε τις θεωρίες συνομωσίας και ενημερωσου καλύτερα γιατί αισθάνομαι πως συζητάω με τοίχο. Πριν δυο σελίδες δεν είχες ιδέα για το θέμα ασφαλειας στο iOS , τώρα έβγαλες και συμπεράσμα ότι είναι ανασφαλές γιατί ο Obama είχε ΒΒ...
Λογική, το μπουζούκι είναι οργάνο, ο αστυφύλακας είναι ορφανό, ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι...

Το πρόβλημα είναι ότι εσυ δεν τα πιάνεις καθόλου
Άσε τις θεωρίες συνομωσίας και ενημερωσου καλύτερα γιατί αισθάνομαι πως συζητάω με τοίχο. Πριν δυο σελίδες δεν είχες ιδέα για το θέμα ασφαλειας στο iOS , τώρα έβγαλες και συμπεράσμα ότι είναι ανασφαλές γιατί ο Obama είχε ΒΒ...
Λογική, το μπουζούκι είναι οργάνο, ο αστυφύλακας είναι ορφανό, ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι...
Δεν χρειαζεται να βγαλω συμπερασμα. Σου λεω οτι η εταιρεια που εμπιστευοταν ολη η κυβερνηση της αμερικης ειχε 100% backdoor . Και εσυ ζεις σε ενα ροζ συννεφακι πιστευοντας οτι η apple δεν εχει και αυτη. Ως πολυεθνικη που σεβεται τον εαυτο της , εχει ελεγχο στο προιον της.

YΓ η apple εχασε αλλα 3 δις αξια σημερα. Καλα το παει καθε μερα.

Δεν χρειαζεται να βγαλω συμπερασμα. Σου λεω οτι η εταιρεια που εμπιστευοταν ολη η κυβερνηση της αμερικης ειχε 100% backdoor . Και εσυ ζεις σε ενα ροζ συννεφακι πιστευοντας οτι η apple δεν εχει και αυτη. Ως πολυεθνικη που σεβεται τον εαυτο της , εχει ελεγχο στο προιον της.

Και εσυ πιστεύεις το ότι επειδή η ΒΒ είχε αφήσει backdoor, πρέπει υποχρεωτικά να έχει κάνει το ίδιο η Apple... Η λογική μπουζούκι που λέγαμε και μάλιστα βασισμένη σε 0 στοιχεία...
Sorry αλλά δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω μια ανούσια κουβέντα, κουράστηκα.

Θεωρώ αισχρό το κόστος αγοράς ενός Iphone.

Όμως τρέμει η ψυχή μου μην πάθει τίποτα το αιφόνι το 6 που έχω γιατί δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να δώσω 1000-1200 για τηλέφωνο.
Επίσης είμαι τόσο πολύ βολεμένος στο περιβάλλον της apple (εδώ νομίζω οτι είναι η μεγαλύτερη μαγκιά της apple) που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι να προσαρμοστώ σε android.

Το itunes το σιχαίνομαι θανάσιμα(γιατί ποτέ δεν το κατάλαβα) το ίδιο σιχαίνομαι και το android.
Έχει ο γιος μου το το redmi 4a, το οποίο είναι πολύ καλό κινητό για τα λεφτά του.
Όταν όμως αρχίζουν τα περίεργα με τα antivirus με τα μενού ότι ναναι κλπ κλπ, λέω τι καλά apple που μας έπιασες μ@λ@κες και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απο την αγκαλιά σου...

Λάκη, πέραν της πλακας, έχεις να προσθέσεις κάτι στην κουβέντα, ή απλα είδες φως και είπες να τρολαρεις;

φυσικα κι εχω,οπως ολοι οι προλαλησαντες,αλλα εσυ δεν μας επιτρεπεις να μιλαμε,μη και σου θιξουμε την εταιρεια σου.
Σου λεμε τοσοι νοματαιοι,οτι δεν υπαρχει απολυτη ασφαλεια πουθενα και για κανεναν,αλλα εσυ το χαβα σου.

φυσικα κι εχω,οπως ολοι οι προλαλησαντες,αλλα εσυ δεν μας επιτρεπεις να μιλαμε,μη και σου θιξουμε την εταιρεια σου.
Σου λεμε τοσοι νοματαιοι,οτι δεν υπαρχει απολυτη ασφαλεια πουθενα και για κανεναν,αλλα εσυ το χαβα σου.

Σώπα ρε Λακη που σας απαγόρεψα να μιλάτε.
Το μόνο που είπα είναι πως με γενικότητες και χωρίς στοιχεία, δεν γίνεται σοβαρή κουβέντα.
Επίσης δεν βοηθάει αν υπάρχει άγνοια επι του θέματος.
Δεν συνεχίσω γιατί δεν έχω καμία διάθεση να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

ΥΓ. Κρίμα που νόμιζα ότι έκανες πλάκα. Από την άλλη καλύτερα έτσι, να πέφτουν οι μάσκες.