Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

μηπως αυτο .... ?:grinning-smiley-043

2447.jpg

Καταπληκτικό, και τόσο αληθινό. Αφού να σκεφτείς Έχουν 2 ολόκληρα καλώδια διαφορά μεταξύ τους. Κοίτα όμως 2 καλώδια τι σου κάνουν. Και να σκεφτείς το XPS 410 είναι το ίδιο με το imac. Το Inspiron all in one (link) αντιθέτως δεν είναι.

Γιάννη ακόμα περιμένω να απαντήσεις σωστά και εμπεριστατωμένα σε αυτό που σου έγραψα. Topic link

Δεν έχει να κάνει με το πιο είναι καλύτερο, ούτε με συμφέροντα όπως είπες. Εκτός εάν εννοείς συμφέρον της εταιρείας που ξοδεύει λιγότερα εκατομμύρια, έχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη λόγω υπερβολικά μεγαλύτερου ποσοστού τεχνικών σε PC και next day support σε κάτι που για να το επισκευάσεις δεν χρειάζεται να βγάλεις οξυγονοκόλληση για να ανοίξει.

Και μην μου λες πάλι για επαγγελματίες και πόσο καλά είναι τα προγράμματα. Σε μεγάλα νούμερα, η Apple είναι πολύ πίσω, και θα είναι για πάρα πολλά χρόνια εάν δεν αλλάξει.

H παραπάνω φωτογραφία "δυστυχώς" είναι λάθος......

Τα iMac έχουν στάνταρντ ασύρματο πληκτρολόγιο κ ποντίκι !!

specs_inthebox20110811.jpg

Άρα ένα καλώδιο για σύνδεση στο ρεύμα κ τέλος !

Επειδη ακρη δε βγαινει... δεν θα ξαναεμπλακω σε τετοιες ανουσιες συζητησεις!

Οπως πολυ σωστα ειπε καποιος παραπανω, ο καθενας κανει τις επιλογες του , εχει τις δικες του εμπειριες και αποψεις.
Σκοπο θα εχω μονο να δινω τις συμβουλες μου σε οποιον τις ζηταει... τιποτα παραπανω.

Ν ανοιξουμε λοιπον καποια νηματα με ουσια, οπως καναμε και παλιοτερα , με παρουσιασεις - κολπα , tips - tutorials κλπ.

Τα υπολοιπα ειναι μονο για να γεμζουμε σελιδες !-bye-

Re: Απάντηση: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

H παραπάνω φωτογραφία "δυστυχώς" είναι λάθος......

Τα iMac έχουν στάνταρντ ασύρματο πληκτρολόγιο κ ποντίκι !!

specs_inthebox20110811.jpg

Άρα ένα καλώδιο για σύνδεση στο ρεύμα κ τέλος !

Το ίδιο έχουν και τα PC, το θέμα είναι ποιος έβαλε αρχικά την φωτό για να αποδείξει κάτι.

Επειδη ακρη δε βγαινει... δεν θα ξαναεμπλακω σε τετοιες ανουσιες συζητησεις!

Οπως πολυ σωστα ειπε καποιος παραπανω, ο καθενας κανει τις επιλογες του , εχει τις δικες του εμπειριες και αποψεις.
Σκοπο θα εχω μονο να δινω τις συμβουλες μου σε οποιον τις ζηταει... τιποτα παραπανω.

Ν ανοιξουμε λοιπον καποια νηματα με ουσια, οπως καναμε και παλιοτερα , με παρουσιασεις - κολπα , tips - tutorials κλπ.

Τα υπολοιπα ειναι μονο για να γεμζουμε σελιδες !-bye-

Εγώ ρε Γιάννη γιατί βλέπω ότι όταν δεν μπορείς να πεις κάτι αόριστο σαν απάντηση, μιας και η ερώτηση μου είναι απολύτως τεκμηριωμένη, το γυρνάς στο δεν βρίσκουμε άκρη και σταματάω.
Η ερώτηση μου είναι απλή, όπως και η απάντηση. Καμία συνωμοσία δεν υπάρχει και κανένα συμφέρον.
Την απλή δουλειά που κάνει ένας απλός χρήστης με ένα mac την κάνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αλλά πολύ φθηνότερα με ένα PC. Αυτό για τις εταιρείες είναι εκατομμύρια.
Την special δουλειά που κάνεις εσύ, άλλως γουστάρει με το Mac και άλλος με το PC. Παλιά μόνο με το Mac.
Όσο για τους οικιακούς χρήστες είναι πραγματικά θέμα γούστου και όχι αξίας.

οτι πεις.....!!!
Εχουμε αλλες εμπειριες και αλλες αποψεις .
Αν ερθεις στη δουλεια μου και δεις πως δουλευουν καποιες εταιρειες - Δημοσιο - Στρατος κλπ , θ αλλαξεις γνωμη σιγουρα.
-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

Το ίδιο έχουν και τα PC, το θέμα είναι ποιος έβαλε αρχικά την φωτό για να αποδείξει κάτι.

Δεν μας νοιάζει ποιός έβαλε την φωτό...
Μας νοιάζει ότι τα τωρινά, όπως κ κάποια λίγο παλιότερα μηχανήματα, έχουν ως στάνταρντ στα ίδια χρήματα ασύρματα περιφερειακά κ το μόνο που χρειάζεται είναι 1 καλώδιο ρεύματος.
Αντίστοιχα, το επώνυμο pc έχει κ τα αντίστοιχα καλώδια.
Ότι πληρώνεις, αγοράζεις λένε !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

Δεν μας νοιάζει ποιός έβαλε την φωτό...
Μας νοιάζει ότι τα τωρινά, όπως κ κάποια λίγο παλιότερα μηχανήματα, έχουν ως στάνταρντ στα ίδια χρήματα ασύρματα περιφερειακά κ το μόνο που χρειάζεται είναι 1 καλώδιο ρεύματος.
Αντίστοιχα, το επώνυμο pc έχει κ τα αντίστοιχα καλώδια.
Ότι πληρώνεις, αγοράζεις λένε !

Ακριβώς και εάν πληρώσεις για PC τα λεφτά που πληρώνεις για το φθηνότερο mac, μόνο καφέ δεν θα ψήνεις. Μην τρελαθούμε, δεν συγκρίνεταi τιμολογιακά κανένα mac με PC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσ

Δεν ηξερα οτι η αξια (οχι οικονομικη, η πραγματικη) ενος υπολογιστη μετραται με τα καλωδια...

Το εμαθα και αυτο...

Λάθος πράγμα έμαθες.
Πληρώνεις κάτι ακριβά όπως είναι το iMac (αν κ αυτό είναι μύθος 100%), γιατί πληρώνεις κ συγκεκριμένο σχεδιασμό κ λογισμικό κ.α.

Ακριβώς και εάν πληρώσεις για PC τα λεφτά που πληρώνεις για το φθηνότερο mac, μόνο καφέ δεν θα ψήνεις. Μην τρελαθούμε, δεν συγκρίνεταi τιμολογιακά κανένα mac με PC.

Μαζί με το iMac αγοράζεις κ λογισμικό, εκτός του λειτουργικού, κάτι που οι άλλοι δεν χρεώνουν συνήθως.
Επίσης, αγοράζεις κ σχεδιασμό, αλουμινένια κατασκευή, λεπτή κατασκευή, αγοράζεις κ κάποια άλλα πράγματα, όπως ακόμα κ υψηλή μεταπωλητική δυνατότητα.

Κωστα εννοω αυτο που ακριβως ειπες και εσυ, ανθρωποι που ειτε δεν θελουν ειτε δεν μπορουν να ασχοληθουν περισσοτερο με εναν υπολογιστη περα απο τις βασικες τους ασχολιες. Χωρις trouble shooting χωρις τιποτα.

Δεν το ειπα με κακο τροπο. Ειναι ομως μια πραγματικοτητα.

Τότε δηλώνω naive. Μπορώ να μάθω, αλλά δε θέλω, έχω άλλα χόμπι.

Μάλλον τελικά δεν είμαστε εμείς οι κολλημένοι..Προσφάτως συνεργάτης μου παρήγγειλε build to order pc με 550 ευρώ ενώ καλόβλεπε το βασικό μοντέλο imac.Ξέχασαν να του βάλουν μέσα wifi,η οθόνη είχε ένα θέμα στις ρυθμίσεις κ έψαχνε ο τεχνικός να βρει drivers για τον παλιούτσικο εκτυπωτή του συνεργάτη. Το box ήταν μεγαλούτσικο,φτηνό πισι γαρ..Μετά από δυο τρεις μέρες μου είπε πως μετάνιωσε,έπρεπε να παρει imac. Κι αυτός κολλημένος και naive θα ταν!Να θέλει οικονομία χώρου,λιγότερα καλώδια,30 ευρώ για τοποθέτηση στο χώρο απ τον πωλητή και 2 ώρες ψάξιμο για drivers..Naive ναι κ θύματα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

συγκρινεις συνεχως ανομοια πραγματα.
Pc του κιλου , χωρις software ,klp.
Δες πχ ποσο κανει ενα καλο, επωνυμο laptop 13" της κατηγοριας του macbook air και συγκρινε τιμες...

http://www.engadget.com/2012/07/03/necs-lavie-z-ultrabook-japan/

http://store.apple.com/us/configure/MD231LL/A?

Επισης, ξερεις ποσο κανει μια οθονη αντιστοιχη του imac - μ αυτη την αναλυση ?
Κοντα στο χιλιαρικο.... βαλε λοιπον και το υπολοιπο pc και θα δεις οτι ουτε τα imac ειναι ακριβα.
Αν βαλεις φυσικα τη σχεδιαση, αθορυβη λειτουργια, ποιοτητα κατασκευης κλπ, θα δεις οτι ειναι καλη η τιμη του.
.
Εγω μολις πουλησα τον imac 27 " (για οικονομικους λογους) και γυρισα σε μια "απλη" oθονη 1920χ1080 + Macbook pro και ειναι μερα με τη νυχτα.

το μετανοιωσα ηδη .....αλλα δε γινοταν αλλιως.

Last edited:
Eπισης, στη δουλεια μου, τα workstation που εχουμε HP Z800 , κοστιζουν περισσοτερο απο εναν macpro και φυσικα ειναι επισης μερα με τη νυχτα (μη με ρωτησεις παλι γιατι δεν πηραμε macpro ...:rifle:)
Δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα μηχανημα του κιλου με εναν καλοφτιαγμενο υπολογιστη....

Φυσικα και υπαρχουν πολλοι φτηνοι υπολογιστες , για ολους αυτους που δεν μπορουν ή δεν θελουν να δωσουν καποια λεφτα παραπανω... και καλως υπαρχουν.

Αλλα δεν συγκρινονται.

Last edited:
Τότε δηλώνω naive. Μπορώ να μάθω, αλλά δε θέλω, έχω άλλα χόμπι.

Μα Κωστα μου δεν ειναι κακο, επ' ουδενι, δεν υπαρχει λογος να ασχολειται κανεις με ολα. Εμενα μου αρεσει να ασχολουμαι, αλλα, για παραδειγμα, μπορει να βρισκω το σωστο σεταρισμα ενος πλατω βουνο (που το βρισκω, ασχετα αν το λατρευω το ατιμο). Τι θα πρεπει να πω δηλαδη, οτι το CD ειναι καλυτερο επειδη ειναι plug 'n play?

Μάλλον τελικά δεν είμαστε εμείς οι κολλημένοι..Προσφάτως συνεργάτης μου παρήγγειλε build to order pc με 550 ευρώ ενώ καλόβλεπε το βασικό μοντέλο imac.Ξέχασαν να του βάλουν μέσα wifi,η οθόνη είχε ένα θέμα στις ρυθμίσεις κ έψαχνε ο τεχνικός να βρει drivers για τον παλιούτσικο εκτυπωτή του συνεργάτη. Το box ήταν μεγαλούτσικο,φτηνό πισι γαρ..Μετά από δυο τρεις μέρες μου είπε πως μετάνιωσε,έπρεπε να παρει imac. Κι αυτός κολλημένος και naive θα ταν!Να θέλει οικονομία χώρου,λιγότερα καλώδια,30 ευρώ για τοποθέτηση στο χώρο απ τον πωλητή και 2 ώρες ψάξιμο για drivers..Naive ναι κ θύματα..

Επειδη ο συνεργατης σου δεν ηξερε που παν τα 4 και δεν ηξερε τι παραγγελνει σημαινει κατι αυτο;

Yeah right, that's a new one...

Ναι σημαίνει κάτι!Πως θέλει την ησυχία του και plug n play..Είναι κακό αυτό;
Για τον χώρο δηλαδή ουδείς λόγος..Το καλαίσθητο του αλουμινίου τίποτα..Και άλλοι χαρακτηρισμοί βλέπω..
Αν είσαι τόσο απόλυτος δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.Στο αμάξι που επιλέγεις δικαιούσαι να χεις άποψη,στον υπολογιστή είσαι κορόιδο και οι ατσίδες pc users είναι οι ξύπνιοι..Οκ χαρείτε τα pc σας που είναι κ φτηνά.Πολύ φτηνά!θα το ξαναπω για τα lenovo..Τσέκαρε τα thinkpad με i7 και καλή κάρτα γραφικών και το σασί 10 ετίας το πολυκαρβονικό και έλα να μας πεις τιμές.

Last edited:
Φυσικα και λεει, οταν ο χρηστης ειναι ανημπορος να εξυπηρετηθει μονος του δεν σημαινει οτι το προιον ειναι κακο. Δηλαδη αν δεν ξερω να οδηγω μου φταινε τα αυτοκινητα;

Αν μιλαμε μονο για το design, δεν θα βρεις κανεναν που να λεει οτι τα προιοντα της Apple δεν ειναι ο ορισμος ισως του computer design. Αλλα μεχρι εκει.

Οσο για την αποψη, φυσικα και ολοι δικαιουνται απο μια, σε οτιδηποτε. Δε σημαινει ομως οτι ειναι και η σωστη ουτε οτι πρεπει να γινει αποδεκτη απο ολους(το ιδιο φυσικα ισχυει και για την δικη μου). Ο καθενας κρινει με τις εμπειριες του.

Σαν χρηστης Linux (κυριως) λοιπον εχω να πω οτι το OSX θα ηθελε να ειναι το Linux του ανημπορου και το συνολο HW και SW της Apple μπροστα σε ενα επισης καλοσχεδιασμενο (προσεγμενα υλικα κλπ.) PC με μια τυχαια Linux διανομη ειναι σαν να εχει ο ενας Αβακα και ο αλλος smartphone. Simple as that.

Εχω και παραδειγμα naive χρηστη που βαλαμε σε ενα Laptop Linux και μια χαρα δουλευει εδω και ενα χρονο, αβαδιστα αβιαστα. Συγνωμη που δεν χρειαστηκε 15 πυρηνες 200Gb ram και δεν ξερω και εγω τι αλλο για να κανει την ιδια δουλια και με μεγαλυτερη ασφαλεια.

Για να μην κάνω quote έναν έναν από τους macάδες απαντώ σε όλους.
Πραγματικά πιστεύετε ότι δεν υπάρχει PC με λιγότερα λεφτά από MAC και με ίδιας ποιότητας design? Το ότι κάποιος λόγω κόστους και μόνο αγόρασε κάτι που δεν είναι τόσο καλό όσο περίμενε, είναι ξαφνικά κοσμογονικό γεγονός? Το ότι χρειαζόταν να βρει drivers για έναν παλιό εκτυπωτή είναι παράξενο? Στο mac θα φυτρώναν μόνοι τους?
Το ότι πήγε και πήρε custom made από ένας Θεός ξέρει ποιον, σημαίνει ότι τα PC είναι χάλια?
Ας είχε 1300 ευρά να πάρει ένα mac και μετά να βλέπαμε που θα γκρίνιαζε για το ότι δεν έχει ofiice, δεν έχει το ένα ή το άλλο (που έχει συνηθίσει από τα PC), μέχρι απλά να καταλάβει και να μάθει το mac.
Το ίδιο ακριβώς έγινε τώρα. Την δουλειά του θα την κάνει μια χαρά. Εάν δε πήγαινε σε μια κανονική εταιρεία θα την είχε κάνει καλύτερα.
Είπαμε ότι πληρώνεις παίρνεις, και παντού υπάρχει και ένα όριο.