Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

κι εγώ πώς βρήκα το θέμα του encoding τη δεύτερη μέρα που είχα τον πρώτο μου imac; Δεν είναι κλασσική η διόρθωση, είναι κλασσική στα windows...

Κ εγώ με το vlc όταν πρωτοπήρα mac, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

Βρε Μιχαλη για Η/Υ δε μιλαμε ή για οτι εχει βγαλει η Apple; Ή εγω μπερδευτηκα;

Στέλιο, καλά κατάλαβες.
Από αυτά που ανέφερα επιγραμματικά, ας βγάλω στην άκρη το iPad.
Τα υπόλοιπα είναι στους υπολογιστές της.

Για την μπαταρια δε μιλαω, απλα προσκυναω, τελος.

Για τo retina display υπαρχουν αντιρησεις γενικα, αλλα ας το πουμε cutting edge.

Το OS της δεν ειναι και ειναι λογικο αν θες τη γνωμη μου, αλλα επ' ουδενι δεν το λεει κανεις cutting edge, το υπολοιπο HW δεν ειναι (συμβατικο θα το ελεγα) οποτε που ειναι η τεχνολογικη υπεροχη βρε Μιχαλη;

Mag safe connector?
Και μη μου πείτε πως δεν έχετε δει λαπτοπ με σπασμένο το θηλυκό βύσμα τροφοδοσίας..
Η διάρκεια της μπαταρίας;
Το magic mouse? άσχετο αν εγώ το θεωρώ κουραστικό
Το time machine?
Απλά χαζά πραγματάκια ίσως αλλά ευκολίες..

Για την μπαταρια δε μιλαω, απλα προσκυναω, τελος.

Για τo retina display υπαρχουν αντιρησεις γενικα, αλλα ας το πουμε cutting edge.

Το OS της δεν ειναι και ειναι λογικο αν θες τη γνωμη μου, αλλα επ' ουδενι δεν το λεει κανεις cutting edge, το υπολοιπο HW δεν ειναι (συμβατικο θα το ελεγα) οποτε που ειναι η τεχνολογικη υπεροχη βρε Μιχαλη;

Δεν ανέφερα Στέλιο ότι υπερέχει παντού !
Έδωσα όμως παραδείγματα.
Τα πρόσφατα λοιπόν σε hardware είναι η οθόνη, η μπαταρία, το trackpad, το mag safe που αναφέρει σωστά ο lxar, το touchpad, οι θύρες firewire & thunderbolt (ανεξάρτητα αν πετυχαίνουν ή όχι εμπορικά) κ.α. πολλά.
Από θέμα software το ios για τις φορητές τις συσκευές, τα προγράμματα που έχει για εικόνα/ήχο κ.α.

Mag safe connector?
Και μη μου πείτε πως δεν έχετε δει λαπτοπ με σπασμένο το θηλυκό βύσμα τροφοδοσίας..
Η διάρκεια της μπαταρίας;
Το magic mouse? άσχετο αν εγώ το θεωρώ κουραστικό
Το time machine?
Απλά χαζά πραγματάκια ίσως αλλά ευκολίες..

Mag safe. Πολύ ωραίο, αλλά δεν σε βοηθάει να δουλέψεις καλύτερα.
Μπαταρία κρατάνε όλα.
Magic mouse. Το χειρότερο που έχει βγει ποτέ. Τόσο άβολο που δεν καταλαβαίνω τι σκεφτήκανε. Και μην μου πείτε για τα gestures.
Time machine. Shadow copy.

Θες να δούμε και άλλα?

Παίζεις Bluray? Α , ξέχασα δεν το γουστάρει η Apple και σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει.
Παίζεις games? Α ξέχασα, δεν μπορείς να αλλάξεις κάρτα γραφικών.

Θα μου πεις αντίστροφα ότι τα παραπάνω σου είναι αδιάφορα. Το ξέρω, αλλά για αυτό τον λόγο υπάρχει χρόνια τώρα η κόντρα. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Απλά η Apple θεωρεί ότι υπάρχει μόνο αυτή.

Re: Απάντηση: Re: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

Δεν ανέφερα Στέλιο ότι υπερέχει παντού !
Έδωσα όμως παραδείγματα.
Τα πρόσφατα λοιπόν σε hardware είναι η οθόνη, η μπαταρία, το trackpad, το mag safe που αναφέρει σωστά ο lxar, το touchpad, οι θύρες firewire & thunderbolt (ανεξάρτητα αν πετυχαίνουν ή όχι εμπορικά) κ.α. πολλά.
Από θέμα software το ios για τις φορητές τις συσκευές, τα προγράμματα που έχει για εικόνα/ήχο κ.α.

Το firewire θα μπορουσε να εχει πολυ ενδιαφερον ειναι η αληθεια... αλλα δυστυχως δεν... κριμα πατως.
To touchpad δεν ειναι εφευρεση της Apple (για να τα λεμε ολα) και το mag safe δεν το σχολιαζω...

Το OS (κυριο κομματι ενος συστηματος) ειναι mainstream και πολυ λεω, το time machine δεν ειναι τιποτα, και το υπολοιπο HW ειναι συμβατικο και μαλιστα η σωστη λεξη θα ηταν συντηρητικο.

(Να σημειωσω δε οτι οταν μιλαω για OS αναφερομαι στα OS που υπαρχουν συνολικα)

Επισης, ωρε Μιχαλη, αν δεις εγω απαντησα στο συμφορουμιτη που πηρε Apple και νομισε οτι πηρε "τεχνολογικη υπεροχη" uber alles. Προφανως και σε καποια πραγματα θα ειναι καλη και η Apple. Δεν εχω δει κανεναν εδω να λεει το αντιθετο.

Μπαταρία κρατάνε όλα.
Magic mouse. Το χειρότερο που έχει βγει ποτέ. Τόσο άβολο που δεν καταλαβαίνω τι σκεφτήκανε. Και μην μου πείτε για τα gestures.

Θες να δούμε και άλλα?

Παίζεις Bluray? Α , ξέχασα δεν το γουστάρει η Apple και σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει.

Θα μου πεις αντίστροφα ότι τα παραπάνω σου είναι αδιάφορα. Το ξέρω, αλλά για αυτό τον λόγο υπάρχει χρόνια τώρα η κόντρα. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Απλά η Apple θεωρεί ότι υπάρχει μόνο αυτή.
Μην επιλέγεις κάποια που θες για να πεις το αντίθετο.....
Μπαταρία 5-6-7 ώρες ΔΕΝ κρατάνε όλα !
Το mag safe φροντίζει τεχνολογικά να μην σπάει η θύρα του καλωδίου φόρτισης. Αν σπάσει το πας για επισκευή. Άρα σε βοηθά να δουλεύεις ασφαλέστερα !
Το magic mouse βολεύει πολύ κόσμο, όχι όλους.
Το touchpad δεν το ανέφερες ;
Το trackpad στα φορητά που καταλαβαίνει 4 δάχτυλα ;
Προσωπικά το χρησιμοποιώ συνέχεια, απίστευτα βολικό.
Παιχνίδια μια χαρά. Δεν είναι παιχνιδομηχανή, ποτέ δεν ήταν, ούτε θα γίνει. Αλλά κ με την κάρτα που έχουν, παίζουν όλα μια χαρά. Δεν είναι όμως pc για να παίζουν 101% τέλεια γραφικά. Κ η ίδια η Apple το λέει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τα παιχνίδια.
Το bluray το έχει κόλλημα κ δεν ασχολείται μαζί του. Γνωστό κόλλημα αυτό !!
Όπως κ με το flash, ενώ θέλει το html5, όπου βλέπουμε όλοι να πηγαίνουν προς τα εκεί !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

Το firewire θα μπορουσε να εχει πολυ ενδιαφερον ειναι η αληθεια... αλλα δυστυχως δεν... κριμα πατως.
To touchpad δεν ειναι εφευρεση της Apple (για να τα λεμε ολα) και το mag safe δεν το σχολιαζω...

Το OS (κυριο κομματι ενος συστηματος) ειναι mainstream και πολυ λεω, το time machine δεν ειναι τιποτα, και το υπολοιπο HW ειναι συμβατικο και μαλιστα η σωστη λεξη θα ηταν συντηρητικο.

(Να σημειωσω δε οτι οταν μιλαω για OS αναφερομαι στα OS που υπαρχουν συνολικα)

Επισης, ωρε Μιχαλη, αν δεις εγω απαντησα στο συμφορουμιτη που πηρε Apple και νομισε οτι πηρε "τεχνολογικη υπεροχη" uber alles. Προφανως και σε καποια πραγματα θα ειναι καλη και η Apple. Δεν εχω δει κανεναν εδω να λεει το αντιθετο.
Καταρχήν, σχεδόν τίποτα δεν είναι κατασκευή της Apple.
Όπως όλες οι εταιρείες, συνδυάζει κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά κ πουλά ένα πολύ καλό προϊόν.
Πολλές φορές παραγγέλνει κάτι για αυτήν, που δεν υπάρχει ευρέως ακόμα, όπως η Retina οθόνη.
Το firewire το υποστήριξε για πάρα πολλά χρόνια η Apple κ το αντικατέστησε με το thunderbolt. Υποστηρίζει κ το usb3.
Τις ταχύτητες πάντως στους δίσκους με το firewire που έπιαναν σταθερά, δύσκολα κ μετά από πολύ καιρό τις έπιασαν τα άλλα πρωτόκολλα.
Το touchpad δεν είναι εφεύρεση λοιπόν της Apple, αλλά εκείνη το έσπρωξε στα όριά του με το να καταλαβαίνει τόσες χειρονομίες κ με τόση ευκολία.

Re: Απάντηση: Re: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

Μην επιλέγεις κάποια που θες για να πεις το αντίθετο.....
Μπαταρία 5-6-7 ώρες ΔΕΝ κρατάνε όλα !
Το mag safe φροντίζει τεχνολογικά να μην σπάει η θύρα του καλωδίου φόρτισης. Αν σπάσει το πας για επισκευή. Άρα σε βοηθά να δουλεύεις ασφαλέστερα !
Το magic mouse βολεύει πολύ κόσμο, όχι όλους.
Το touchpad δεν το ανέφερες ;
Το trackpad στα φορητά που καταλαβαίνει 4 δάχτυλα ;
Προσωπικά το χρησιμοποιώ συνέχεια, απίστευτα βολικό.
Παιχνίδια μια χαρά. Δεν είναι παιχνιδομηχανή, ποτέ δεν ήταν, ούτε θα γίνει. Αλλά κ με την κάρτα που έχουν, παίζουν όλα μια χαρά. Δεν είναι όμως pc για να παίζουν 101% τέλεια γραφικά. Κ η ίδια η Apple το λέει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τα παιχνίδια.
Το bluray το έχει κόλλημα κ δεν ασχολείται μαζί του. Γνωστό κόλλημα αυτό !!
Όπως κ με το flash, ενώ θέλει το html5, όπου βλέπουμε όλοι να πηγαίνουν προς τα εκεί !

Στην τιμή του Μacbook όλα έχουν τέτοια μπαταρία και περισσότερο. Άσε που είναι και αποσπόμενη και αλλάζει.
Μετά από 100άδες laptop Που έχουν περάσει από τα χέρια, εάν είχα ένα που έσπασε το βύσμα είναι ζήτημα.
Για τα άλλα δεν σου είπα ότι όλα όσα έχει ενσωματώσει η Apple είναι άχρηστα, αλλά δεν είναι η μόνη. Και ο άλλοι βγάζουν καινοτομίες.
Όσο για το HTML5 μετά από περίπου 10 χρόνια που το παλεύει, κατάφερε να πάνε προς τα εκεί. Και ποιος μου λέει ότι απλά δεν είναι το λογικό βήμα μετά από τόσα χρόνια?

Το firewire ειπαμε, το εκτιμω, δεν ειναι τυχαιο οτι ολα μου τα PC εχουν.

Anyway ξεφυγαμε...

Ουυυυυυυυυ 666 καταραμενα μηλα

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Apple παραδέχεται οτι οι Mac μπορεί να κολλήσουν ιούς!

Στην τιμή του Μacbook όλα έχουν τέτοια μπαταρία και περισσότερο. Άσε που είναι και αποσπόμενη και αλλάζει.
Μετά από 100άδες laptop Που έχουν περάσει από τα χέρια, εάν είχα ένα που έσπασε το βύσμα είναι ζήτημα.
Για τα άλλα δεν σου είπα ότι όλα όσα έχει ενσωματώσει η Apple είναι άχρηστα, αλλά δεν είναι η μόνη. Και ο άλλοι βγάζουν καινοτομίες.
Όσο για το HTML5 μετά από περίπου 10 χρόνια που το παλεύει, κατάφερε να πάνε προς τα εκεί. Και ποιος μου λέει ότι απλά δεν είναι το λογικό βήμα μετά από τόσα χρόνια?

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι το mag safe είναι καμιά φοβερή καινοτομία, απλά κ εγώ σπίτι έχω πέσει πάνω στο καλώδιο, οπότε το ότι βγαίνει μαγνητικά από την θέση του είναι κάτι που σε τρομάζει.
Κ οι άλλοι βγάζουν καινοτομίες...όπως ;
Γιατί εγώ βλέπω να βγάζουν κάτι που στην πλειοψηφία τους είναι αντιγραφή από την Apple ;
Μπορεί κ να κάνω λάθος, αλλά έτσι μου φαίνεται.

Ακόμα ένα thread που μετατράπηκε σε PC vs Mac.

Να πω κι' εγώ την άποψή μου; Είμαι χρόνια χρήστης Win, έχω δοκιμάσει Ubuntu (δεν είναι της παρούσης να εξηγήσω γιατί δε μου άρεσε) και ήθελα να δοκιμάσω και το OS X. Ε πέρυσι που βγήκε και το FCP X και χρειαζόμουν ένα πρόγραμμα για μοντάζ το θεώρησα καλή ευκαιρία να ασχοληθώ και έβαλα στο PC μου Hackintosh, τα οποία κράτησα για περίπου 1 χρόνο και τώρα ξαναγύρισα στα 7. Να πω ότι το μηχάνημα μου είναι πολύ δυνατό (i5 2500k @ 4GHz, 8GB RAM, HD5850, Agility 3 240GB) και πλήρως συμβατό με OS X, απλά το αναφέρω για να μη μου πείτε για ασυμβατότητες κλπ. Θα ξεκινήσω λέγοντας πως θεωρώ μύθο το ότι το OS X είναι πιο εύκολο στη χρήση από τα Win 7. Κατά την άποψή μου ΔΕΝ είναι. Είναι ο τρόπος λειτουργίας του τέτοιος που μου σπάει τα νεύρα. Όταν πατάω το +, θέλω το παράθυρο να πιάνει όλη την οθόνη και να μη μεγεθύνεται όσο θέλει, κάνοντάς με να το ξαναμεγαλώσω μετά. Θέλω όταν έχω ένα φάκελο με φωτογραφίες, ανοίγοντας την πρώτη να παίζουν και οι υπόλοιπες και να μη χρειάζεται να τις επιλέξω και να κάνω Preview. Θέλω να μη χρειάζεται να κάνω ένα σωρό παπάτζες με Macfuse και NTFS 3G για να μπορέσω να γράψω σε έναν εξωτερικό σκληρό. Θέλω να μπορώ να επιλέγω κατά το δοκούν ποιο φάκελο από τους πολλούς που έχω ανοιχτούς να ανοίξω, και να μη μου πετάγονται όλοι όταν πατάω το Finder. Θέλω το λειτουργικό να μου καταστήσει σαφές τι γίνεται με τα προγράμματά μου και την απεγκατάστασή τους. Ίσως είχα κι' άλλα προβλήματα με τη λειτουργία τους, ή αυτά που γράφω να μην ήταν έτσι ακριβώς, αλλά τα έχω βγάλει εδώ και καιρό και δε θυμάμαι καλά.
Επίσης θεωρώ μύθο το ότι τα Mac είναι πιο καλά για φωτογραφία ή βίντεο, ή ότι είναι πιο σταθερά. @@ μέντολες. Επειδή ασχολούμαι με τη φωτογραφία και δουλεύω Photoshop, έχω να πω ότι το Photoshop δουλεύει ακριβώς το ίδιο σε Win και Mac. Δεν έχει καμία διαφορά σε ταχύτητα ή κάτι άλλο. Ίσα ίσα, στα 7 με βολεύει καλύτερα γιατί δε χρειάζεται κάθε φορά που το ανοίγω να επιλέγω να μη βλέπω το Desktop μου από πίσω αλλά το γκρι φόντο του PS.. Τώρα το αν τα Mac θεωρούνται καλύτερα για εμάς τους καλλιτέχνες (:grinning-smiley-043) στηρίζεται στα native προγράμματά τους, δεν ξέρω. Δοκίμασα πάντως το Aperture που δε μου άρεσε καθόλου. Οφείλω να ομολογήσω βέβαια ότι το FCP X είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση, αλλά όταν ασχολήθηκα εγώ μαζί του είχε ακόμα ΠΟΛΛΑ προβλήματα, τα οποία δεν ξέρω αν έχουν διορθωθεί. Αν θεωρούνται καλύτερα για τις οθόνες τους, υπάρχουν πολλά κορυφαία μόνιτορ στην αγορά που μπορείτε να βάλετε στο PC σας..
Για το ότι είναι πιο ασφαλή; Για τον πατέρα μου και τη θεία μου που θα κατέβαζαν ό,τι έβρισκαν κλπ, ναι, θα ήταν πιο ασφαλή. Για 'μένα που ξέρω τι κάνω, όχι δεν έχουν καμία διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καν AV στο PC μου.
Για το ότι είναι πιο σταθερά.. BUSTED. Μερικοί Macάδες με τα γραφόμενά τους με κάνουν να πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνω το σταυρό μου κάθε φορά που δουλεύω PS στο PC μου για να μην κρασάρει. λολ.. Ένα PC με έναν χρήστη που ξέρει τι κάνει (ενοοώ προφανώς κάποιον που δε θα πετάγονται 5 AV όταν ανοίγει, ή δε θα έχει 10 toolbars στον browser του) μπορεί να είναι ένα rock stable εργαλείο. Και απλά να αναφέρω εδώ ότι επειδή παίζω με πολλά tabs όταν μπαίνω στο ιντερνΈΤ, μετά τα 30-40 ο φίφης στο SL τα έπαιζε, ενώ στα 7 δε νιώθει. Γενικά για τη χρήση που κάνω μπορώ να πω ότι τα 7 σα λειτουργικό μου φαίνονται πιο γρήγορα από τo SL (10.6.8) που δοκίμασα.
Μερικοί θα μου πείτε ότι "ρε φίλε δουλεύεις χρόνια με Win ενώ είχες OS X για 1 χρόνο μόνο", εγώ θα απαντήσω ότι το είχα για 1 χρόνο μόνο γιατί δεν άντεξα άλλο.. Μου είναι πιο δύσκολο, πιο αντιπαραγωγικό να κάνω στο SL τα ίδια πράγματα που κάνω στα 7, γι' αυτό και τα πέταξα. Άλλοι θα μου πείτε "φταίει το hackintosh, αν είχες ένα iMac θα πέταγες". Εγώ θα απαντήσω "oh please..". Άλλοι θα μου πείτε ότι για το κακό user experience μου, φταίνε τα 3rd party προγράμματα (Firefox vs Safari, ή PS vs Aperture). Εγώ απλά θα απαντήσω ότι αυτά τα προγράμματα με βολεύουν και δε θα κάνω καμία αλλαγή..

Αυτά είχα να 'πω.. Just my 0.02 . Αναμένω απαντήσεις που θα λένε ότι είμαι άσχετος από τους Μacaς..

@ racer : το ότι τα δοκίμασες έναν χρόνο κ δεν σου άρεσαν, είναι απολύτως σεβαστό.
Είναι ένα άλλο λειτουργικό.
Δεν μπορεί να αρέσει σε όλους.
Αν είναι καλύτερο ή όχι, είναι πάλι δική σου επιλογή να το πεις.
Αφού δεν το βολεύτηκες, καλά έκανες κ το άλλαξες πάλι σε win7.
πχ το θέμα του full screen αλλάχθηκε με το lion, μετά από χχχ χρόνια.
Το θέμα πχ με το background του desktop με το photoshop, εγώ το έλυσα, γιατί ούτε εμένα μου άρεσε, με το να το ορίσω να ανοίγει σε άλλο desktop χωρίς εικόνα πίσω του (αυτό βέβαια είναι επιλογή του ps να μην ανοίγει με γκρι οθόνη).
Εγκατάσταση προγραμμάτων στο λειτουργικό δεν γίνεται όπως στα win. Όλα είναι στο package του προγράμματος, εκτός πιθανότατα κάποιων ρυθμίσεων που μπορεί να γράφονται στο lib του λειτουργικού. Αν το πρόγραμμα που έχεις στον υπολογιστή σου, έχει uninstall επιλογή, τότε σβήνει κ αυτά τα preferences. Αυτό δλδ αφορά το πρόγραμμα που έχεις. Υπάρχουν κ δωρεάν uninstall προγράμματα, όπου κάνεις drag & drop το πρόγραμμα που θες να σβήσεις, το package δλδ και αυτόματα βρίσκει τυχόν αρχεία ρυθμίσεων (txt) και τα σβήνει κ αυτά.
Αλλά κάτι του στυλ registry δεν υπάρχει.
Να τονίσω πάντως ότι για να παίξει το mac os x σε υπολογιστή όχι mac, πρέπει να επέμβεις στο λειτουργικό κατά την εγκατάστασή του, κάτι που μπορεί να έχει θέματα στην λειτουργία του γενικότερα.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι, μόνο καλό κάνει η δυνατότητα επιλογής από τους χρήστες των διαφορετικών λειτουργικών-υπολογιστών.

Μπαταρία κρατάνε όλα.

Θες να δούμε και άλλα?

Εγώ έχω δει λαπτοπ με σπασμένη πλακέτα από στραβό χώσιμο του βύσματος τροφοδοσίας όπως επίσης και νετμπουκάκι να φεύγει βολέ Ρομπέρτο Κάρλος από κυνηγητό παιδιών σε σπίτι. Θεωρώ λοιπόν πως εφόσον δουλεύεις ξέγνοιαστα δουλεύεις καλύτερα.
Η μπαταρία είναι σίγουρο πως δεν κρατάει σε όλα το ίδιο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αυτονομία αλλά και στην διάρκεια στις φορτίσεις. Όσο για το οτι δεν βγαίνει, να υπενθυμίσω την αμφιβολία για το αν έπρεπε εν τέλει να βγάζεις την μπαταρία απ το λαπτοπ όταν το δούλευες με το τροφοδοτικό.
Το magic mouse χειρότερο; Το αν είναι άβολο είναι υποκειμενικό.Εγώ το παραδέχομαι, δεν με βόλεψε, δουλεύω με ένα gaming mouse της Razer και δεν το αλλάζω με τίποτα αλλά ήταν πρωτοποριακό καθώς ενσωμάτωνε την φιλοσοφία της εταιρίας με τα gestures. Και σε αυτό να πω πως η ενοποίηση είναι σημαντικότατη. Δεν υπάρχει άλλη εταιρία που να χρησιμοποιείς πληκτρολόγιο σε λαπτοπ και σταθερό με το ίδιο μέγεθος πλήκτρων, την ίδια αίσθηση και διάταξη, one fits all. Για κάποιον που γράφει πολύ αυτό είναι σημαντικό.
Από games τα ίδια χαλαρά πράγματα που έπαιζα οσο είχα windows τα παίζω και τώρα.
Blueray; Ναι δεν παίζει blueray εμμονή της εταιρίας που κι εμένα με χαλάει φυσικά.Αλλά δεν έχω νοικιάσει ποτέ blueray και στο σπίτι μου για την τηλεόραση...
Nα πω τέλος για την ποιότητα του ήχου; Με integrated ηχεία τόσο στον imac όσο και στο macbook pro δεν έχω δει μηχάνημα με καλύτερο ήχο..Περίμενα πολλά από ένα toshiba με harman kardon ηχειάκια μέσα αλλά έπαιζε ισχνά και πολύ τσιριχτά.

Μήπως ξεχάσατε κάτι ακόμα σημαντικό; Το unibody πλαίσιο όλων των MacBook; Υπάρχει άνθρωπος που θα μου πει ότι προτιμάει την πλαστικαδουρα απο το χυτό αλουμίνιο; Μήπως ξεχνάμε το air; Κυκλοφορεί εδω και 3 χρόνια και όλοι οι άλλοι ακόμα να βγάλουν ένα παρόμοιο προϊόν. Δηλαδή κυκλοφορούν πολλα win λάπτοπ με τους ivy bridge; Αυτο δεν θεωρείται τεχνολογική υπεροχή; Να κατέχεις κάτι που δεν έχει κανένας άλλος; Όσο για το φίλο παραπάνω που δεν άντεξε το switch εγω απο την μεριά μου δεν μπορώ να εργαστώ ξανά με win. Είναι αυστηρά προσωπικό θέμα και προτίμηση. Το γούστο είναι καθαρ υποκειμενικό και ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής μας, απο τη γυναίκα που θα παντρευτουμε το αμάξι που θα πάρουμε μέχρι και το βρακι που φοράνε. Είναι γούστο! Γι αυτο πιστεύω και εδω μέσα ότι κανένας δεν προσπαθεί να έπιβαλει την άποψη του η να κοροϊδέψει τον συμφορουμίτη του για το γούστο του.

Συμφωνώ απόλυτα! Και δεν κατηγορώ κανέναν που χρησιμοποιεί windows... επιλογή τους.Δεν δέχομαι όμως να κατηγορούμαι ή να παρουσιάζομαι σαν θύμα

Δεν δέχομαι όμως να κατηγορούμαι ή να παρουσιάζομαι σαν θύμα

Ακριβώς, αυτός είναι ο λόγος που ξεφεύγει η κουβέντα, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Το σημαντικότερο είναι ότι ο καθένας μας δουλεύει στα μηχανάκια που γουστάρει και δεν του επιβάλει κανένας κάτι άλλο, αν νομίζουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι απο τους άλλους γι αυτο, ας κρατήσουμε τη σκέψη αυτη για τον εαυτό μας.

Βρέθηκε το πρώτο trojan σε εφαρμογή του App Store

Πριν από την είσοδο τους στο App Store, όλες οι εφαρμογές περνούν από τον έλεγχο της Apple προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χρήστες iOS κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς δεύτερη σκέψη ώντας ήσυχοι ότι είναι απολύτως ασφαλείς.

Ωστόσο, ερευνητές ασφαλείας της Kaspersy Lab εντόπισαν την πρώτη εφαρμογή στο App Store που περιέχει trojan. Η εφαρμογή ονομάζεται ‛Find and Call’ και ισχυρίζεται ότι παρέχει έναν τρόπο οργάνωσης των επαφών του χρήστη, ενώ στην πραγματικότητα υποκλέπτει τον τηλεφωνικό του κατάλογο και αποστέλει spam μηνύματα και emails σε φίλους και συγγενείς του για να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ασφαλείας, η κατηγορία ‛Utilities’ είναι από τις πιο ύποπτες και στο Google Play (το αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών για Android) και περιέχει πολύ συχνά κακόβουλο λογισμικό.

O developer του ‛Find and Call’ ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για κάποιο bug. Πάντως, η Apple φρόντισε να απομακρύνει την εφαρμογή άμεσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

http://www.iphonehellas.gr/37321/first-malware-app-in-the-app-store/#more-37321

ουπς...

απανωτά τα χτυπήματα....