Η αθανασια χτυπαει την πορτα των δισεκατομμυριουχων ...

Ότι η αθανασία δεν συνεπάγεται και αιώνια νεότητα, δλδ την ικανότητα να μαθαίνεις και να αφομοιώνεις νέα πράγματα.Φαντάζεστε έναν αθάνατο Έλληνα που θα γεννήθηκε το 1640; τι νοοτροπία θα κουβαλούσε; Μήπως θα έψαχνε ακόμα κάποιο σουλτάνο ή αγά για να προσκυνήσει; Μήπως θα πήγαινε 5 φορές την εβδομάδα στην Εκκλησία; Μήπως θα σοκαριζόταν από τη θέα γυναικών με κοντή φούστα; Μήπως δε θα ήταν σε θέση να συνεννοηθεί γιατί τα Ελληνικά που μιλούμε θα ήταν ακατανόητα, και ο ίδιος δε θα μπορούσε πλέον να μάθει τη σύγχρονη δημοτική γλώσσα; (υπόψιν ότι σύμφωνα με τους νευρολόγους ξένες γλώσσες μαθαίνεις μέχρι τα 25 σου, μετά πάπαλα. και σκεφτείτε τους παππούδες σας, πόσο καλά τα πάνε με την αργκό και την καθομιλουμένη).

Φαντασου λοιπον ΠΟΣΟ ΑΝΩΡΙΜΑ ειναι αυτα τα 27.000 enrolled members στο site του 2045.com.
Kαι δεν ειναι τιποτα 25αρηδες !!!!! Να τρελλαινεσαι .....

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Απάντηση: Re: Η αθανασια χτυπαει την πορτα των δισεκατομμυριουχων ...

Ότι η αθανασία δεν συνεπάγεται και αιώνια νεότητα, δλδ την ικανότητα να μαθαίνεις και να αφομοιώνεις νέα πράγματα.Φαντάζεστε έναν αθάνατο Έλληνα που θα γεννήθηκε το 1640; τι νοοτροπία θα κουβαλούσε; Μήπως θα έψαχνε ακόμα κάποιο σουλτάνο ή αγά για να προσκυνήσει; Μήπως θα πήγαινε 5 φορές την εβδομάδα στην Εκκλησία; Μήπως θα σοκαριζόταν από τη θέα γυναικών με κοντή φούστα; Μήπως δε θα ήταν σε θέση να συνεννοηθεί γιατί τα Ελληνικά που μιλούμε θα ήταν ακατανόητα, και ο ίδιος δε θα μπορούσε πλέον να μάθει τη σύγχρονη δημοτική γλώσσα; (υπόψιν ότι σύμφωνα με τους νευρολόγους ξένες γλώσσες μαθαίνεις μέχρι τα 25 σου, μετά πάπαλα. και σκεφτείτε τους παππούδες σας, πόσο καλά τα πάνε με την αργκό και την καθομιλουμένη).

οκ ευχαριστω Κωστα.

Αυτό που λες δεν ισχύει. Αυτό που λένε είναι ότι σε πιο μικρή ηλικία μαθαίνεις πιο εύκολα ξένες γλώσσες. Όχι ότι δεν μαθαίνεις μετά τα 25..

Θέλεις να σου πω πόσους γνωστούς έχω που μάθαν ξένη γλώσσα μετά τα 30??

Υ.Γ Η αδελφή μου μικρή έμαθε αγγλικά, στα 23 γερμανικά,στα 26 ισπανικά και τώρα στα 28 θα μάθει γαλλικά. Λες επειδή είναι 28 να μην μπορεί να τα μάθει??

Last edited:
Περα απο την ικανοτητα μαθησης (δεν ειμαι επαϊον, βεβαια) εχω την εντυπωση οτι το ζητουμενο
θα πρεπε να ειναι η ΕΠΙΘΥΜΙΑ του εγκεφαλου να μαθαινει και οχι η ξερη συναπτικη του δεινοτητα.

Απο μια ηλικια και μετα .... επιλεγω να δεχομαι λιγοτερα και να εκπεμπω περισσοτερα.
Αυτο δεν ειναι κακο (αν ξερω και περισσοτερα). Το κακο ειναι οτι ερχεται και μια ηλικια
που δεν επιθυμω ΟΥΤΕ να δεχομαι πληροφοριες αλλα ΟΥΤΕ και να εκπεμπω (!!!!!!!!!!!).
Εχει να κανει με τον ψυχισμο μου, τον χαρακτηρα μου και την βιωματικη διαδρομη μου.
ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ..... τι γινεται σ'αυτη την περιπτωση ?
Εχει νοημα η συνεχιση της ζωης μου (ακομα και αν στεκω εγκεφαλικα ...) ??????

Απάντηση: Re: Η αθανασια χτυπαει την πορτα των δισεκατομμυριουχων ...

Αυτό που λες δεν ισχύει. Αυτό που λένε είναι ότι σε πιο μικρή ηλικία μαθαίνεις πιο εύκολα ξένες γλώσσες. Όχι ότι δεν μαθαίνεις μετά τα 25..

Θέλεις να σου πω πόσους γνωστούς έχω που μάθαν ξένη γλώσσα μετά τα 30??

Υ.Γ Η αδελφή μου μικρή έμαθε αγγλικά, στα 23 γερμανικά,στα 26 ισπανικά και τώρα στα 28 θα μάθει γαλλικά. Λες επειδή είναι 28 να μην μπορεί να τα μάθει??

μια υποθεση εργασιας θα κανω.
Αυτο που εννοει προφανως για μενα,ειναι οτι καποιος ο οποιος μεχρι τα 25 του δεν εχει ασχοληθει καθολου με την εκμαθηση ξενων γλωσσων,θα ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να μπορεσει να μαθει μετα την ηλικια αυτη.
Η αδελφη σου για παραδειγμα εμαθε αγγλικα μικρη,συνεχισε με μια δευτερη λατινογενη γλωσσα,συνεχισε παλι με αλλη λατινογενη γλωσσα και τωρα που εχει ξεπερασει το οριο των 25,εξακολουθει να μαθαινει αλλη λατινογενη γλωσσα.
Δεν ειναι και ιδιαιτερο δυσκολο να πηγαινεις απ'τη μια λατινογενη γλωσσα στην αλλη,μαλιστα γνωριζω και καποιον ο οποιος γνωριζει πολυ καλα την αγγλικη και δεν του ειναι καθολου δυσκολο να καταλαβει για παραδειγμα τα ιταλικα,ειναι καποιο ειδους ταλεντο.
Αυτο βεβαια δεν ισχυει για γλωσσες που ειναι εντελως ασχετες μεταξυ τους,οπως τα ελληνικα με τα κινεζικα.

αυτο αφορα το προ-προηγουμενο post ...

Η επιθυμια, αν καταλαβαινω οπως το θετεις, πολλες φορες ειναι επιβαλλομενη συνθηκολογηση εκ των εσω.

Η φυσιολογια του εγκεφαλου σαν κατασκευη δεν σε περιοριζει. Θεωρειται οτι το δυναμικο του μπορει να καλυψει μια εκατονταετια ανετα.
Καπου ειχα δει προσφατα οτι υπολογιζουν οτι μπορει να παει μεχρι τα 130!
Για κατασκευη που δεν εχει μεγαλη (μαλλον εχει πολυ μικρη) δυνατοτητα ανανεωσης ειναι θαυμα.

Αρα οσο εισαι υγιης δεν υπαρχει δικαιολογια για την παραπανω σταση που περιγραφεις (λεω εγω!)
Σκεψου και αυτους που τους χτυπουν οι νευροεκφυλιστικες ασθενειες,
αυτο ειναι ΤΟ μαρτυριο (και δεν τελειωνει και γρηγορα...)

Last edited:
Δεν νομιζω να ειναι επιβαλλομενη συνθηκολογηση εκ των εσω !!!!

Ειναι η αντιδραση απεναντι σε εναν κοσμο που διαρκως αλλαζει ΑΛΛΑ ... παντα ιδιος μενει !
Ο εγκεφαλος αντιλαμβανεται οτι οσο και να αλλαζουν οι λεπτομερειες, οι διαδρομες στο ατομο
ακολουθουν ΚΥΚΛΟΥΣ. Τους ιδιους και ιδιους καθε φορα. Πολυ βαρετους κυκλους .... κατι που
δεν γινεται να αντιληφθουμε (ευτυχως δηλαδη) στα 16, στα 20 και στα 25 (ακομα και στα 30).

Ναι .... τα ερεθισματα μπορει να ειναι διαφορετικα, οι περιστασεις διαφορετικες, οι καταληξεις
ποικιλες (απο ατομο σε ατομο). Αλλα, ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΕΣ. ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΕΣ.
ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΕΣ.

(Δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος ... )

Οι ιδιες ειναι συμφωνω αν και δεν ειμαι ειδικος,
θα ελεγα οτι ειναι και προδιαγεγραμμενες απο πολυ νωρις ηλικιακα αλλα ας το αφησουμε αυτο.

Γιατι να μη θελει ο εγκεφαλος να κανει περισσοτερους κυκλους δηλαδη και γιατι αυτοι να ειναι βαρετοι? δεν ξερω την απαντηση απλα αναρωτιεμαι

κατι ομως που συμβαινει σχετικο ειναι οτι οι παλιες, βαθια αποθηκευμενες μνημες εχει βρεθει οτι, εκτος απο το να διασυνδεονται, εχουν την ταση να επηρρεαζουν και πιθανον να παραμορφωνουν κιολας τις καινουργιες,
κατι σαν να "κυριαρχουν" πανω τους.
Δεν ξερω αν τα λεω σωστα, σιγουρα οχι επιστημονικα γιατι δεν ειμαι του πεδιου, αλλα καπου εκει ισως κρυβεται η ουσια του προβληματος

παρελθοντικα, τι ορος ειναι αυτος? δεν μου αρεσει...
ξερουμε οτι το παρελθον εχει επιπτωσεις, αφηνει "πληγες" ειναι μια κοινη εκφραση ή διαμορφωνει χαρακτηρα, σε κανει μαχητη, loser κλπ τετοια
αυτο που μαλλον γινεται ειναι οτι καποιες εμπειριες/μνημες παιρνουν το "πανω χερι" οχι ετσι μεταφυσικα, αλλα ιεραρχικα στη δομη του εγκεφαλου μεσω προφανως καποιας αρχιτεκτονικης κατασκευης, που λεγαμε πριν, και που πιθανον εχει συνεπεια, ας πουμε, να ελεγχει καποια ποιο "δευτερα ή τριτα" κεντρα αποθηκευσης εμπειριων.

το πως γινεται αυτο, τι αλληλεπιδραση μπορει να υπαρξει μεταξυ των κεντρων και αν μπορει να γινει αναστροφη δεν ειναι ευκολο να διερευνηθει γιατι το πειραματικο μοντελο πρεπει να ειναι ο ανθρωπος, αρα δε γινεται.
για αυτο εχουν πεσει να χαρτογραφησουν αρχικα τη νευρωνικη αρχιτεκτονικη και μπορει να βγαλουν απο εκει καποια συμπερασματα.

σε πιο προχωρημενο σταδιο ισως να μπορει να γινουν αλλαγες επεμβατικα γιατι ολα αυτα καπως ρυθμιζονται. Οι νευρωνες θα μπορουσαν να μετακινηθουν, οι συναψεις να αναδιαταχθουν (μερικα φυσικα, μερικοτατα) και να αλλαξουν οι δομες με οποιες συνεπειες

παρελθοντικα, τι ορος ειναι αυτος? δεν μου αρεσει...
ξερουμε οτι το παρελθον εχει επιπτωσεις, αφηνει "πληγες" ειναι μια κοινη εκφραση ή διαμορφωνει χαρακτηρα, σε κανει μαχητη, loser κλπ τετοια
αυτο που μαλλον γινεται ειναι οτι καποιες εμπειριες/μνημες παιρνουν το "πανω χερι" οχι ετσι μεταφυσικα, αλλα ιεραρχικα στη δομη του εγκεφαλου μεσω προφανως καποιας αρχιτεκτονικης κατασκευης, που λεγαμε πριν, και που πιθανον εχει συνεπεια, ας πουμε, να ελεγχει καποια ποιο "δευτερα ή τριτα" κεντρα αποθηκευσης εμπειριων.

το πως γινεται αυτο, τι αλληλεπιδραση μπορει να υπαρξει μεταξυ των κεντρων και αν μπορει να γινει αναστροφη δεν ειναι ευκολο να διερευνηθει γιατι το πειραματικο μοντελο πρεπει να ειναι ο ανθρωπος, αρα δε γινεται.
για αυτο εχουν πεσει να χαρτογραφησουν αρχικα τη νευρωνικη αρχιτεκτονικη και μπορει να βγαλουν απο εκει καποια συμπερασματα.

σε πιο προχωρημενο σταδιο ισως να μπορει να γινουν αλλαγες επεμβατικα γιατι ολα αυτα καπως ρυθμιζονται. Οι νευρωνες θα μπορουσαν να μετακινηθουν, οι συναψεις να αναδιαταχθουν (μερικα φυσικα, μερικοτατα) και να αλλαξουν οι δομες με οποιες συνεπειες

Let me rephrase it ....

Ο εγκεφαλος κουραζεται να βιωνει επαναλαμβανομενες εμπειριες ???
Αν κουραστει ΠΟΛΥ, ποια η ενδεχομενη αντιδραση του ???
Mηπως "μπλοκαρει" και τις καινουργιες (εμπειριες) ???

Last edited:
Let me rephrase it ....

Ο εγκεφαλος κουραζεται να βιωνει επαναλαμβανομενες εμπειριες ???
Αν κουραστει ΠΟΛΥ, ποια η ενδεχομενη αντιδραση του ???
Mηπως "μπλοκαρει" και τις καινουργιες (εμπειριες) ???

αυτο που ονομαζεις "κουραση" θα το ελεγα "προβλεψιμοτητα στην επεξεργασια"
γιατι κανονικα δεν θα πρεπει να κουραζεται με την εννοια οτι
ειναι σε θεση να βιωνει και να αποθηκευει νεες εμπειριες για πολλα χρονια, πως να το πω αλλιως "εχει πολυ χωρο στο σκληρο"

φαντασου ενα καινουργιο file καταγεγραμμενο προσφατα στο PC σου που το λειτουργικο προσπαθει να το ανοιξει/επεξεργαστει μεσα απο ενα προγραμμα του 1990, που τοτε εκανε τη δουλια του κανονιικα στοαντιστοιχο format
Τωρα μπορει να κολλησει, μπορει να τρεξει κανονικα ή με σπασιματα/παραμορφωσεις
αν και δεν ειμαι ειδικος καπως ετσι απλοικα το σκεφτομαι, το προβλημα ειναι στην επεξεργασια, δηλαδη στο software, το hardware αντεχει
χρειαζομαστε καθε τοσο αλλαγη λειτουργικου δηλαδη και ειμαστε ενταξει, αυτο ομως πως γινεται??

Περα απο την ικανοτητα μαθησης (δεν ειμαι επαϊον, βεβαια) εχω την εντυπωση οτι το ζητουμενο
θα πρεπε να ειναι η ΕΠΙΘΥΜΙΑ του εγκεφαλου να μαθαινει και οχι η ξερη συναπτικη του δεινοτητα.

Απο μια ηλικια και μετα .... επιλεγω να δεχομαι λιγοτερα και να εκπεμπω περισσοτερα.
Αυτο δεν ειναι κακο (αν ξερω και περισσοτερα). Το κακο ειναι οτι ερχεται και μια ηλικια
που δεν επιθυμω ΟΥΤΕ να δεχομαι πληροφοριες αλλα ΟΥΤΕ και να εκπεμπω (!!!!!!!!!!!).
Εχει να κανει με τον ψυχισμο μου, τον χαρακτηρα μου και την βιωματικη διαδρομη μου.
ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ..... τι γινεται σ'αυτη την περιπτωση ?
Εχει νοημα η συνεχιση της ζωης μου (ακομα και αν στεκω εγκεφαλικα ...) ??????

:a0210:
Με τα χρόνια ο καθένας μας διαμορφώνει την άποψη του
είμαι κοντά στου SR
Προφανώς ολες οι απόψεις επιτρέπονται, τις βάζουμε κάτω και πάμε παρακάτω.

Για την αθανασία...
έχει συνδρομή αν γραφτείς στη λίστα αναμονής?:smash:

αυτο που ονομαζεις "κουραση" θα το ελεγα "προβλεψιμοτητα στην επεξεργασια"
γιατι κανονικα δεν θα πρεπει να κουραζεται με την εννοια οτι ειναι σε θεση να βιωνει και να αποθηκευει νεες εμπειριες
για πολλα χρονια, πως να το πω αλλιως "εχει πολυ χωρο στο σκληρο"

φαντασου ενα καινουργιο file καταγεγραμμενο προσφατα στο PC σου που το λειτουργικο προσπαθει να το ανοιξει/επεξεργαστει
μεσα απο ενα προγραμμα του 1990, που τοτε εκανε τη δουλια του κανονιικα στοαντιστοιχο format. Τωρα μπορει να κολλησει,
μπορει να τρεξει κανονικα ή με σπασιματα/παραμορφωσεις αν και δεν ειμαι ειδικος καπως ετσι απλοικα το σκεφτομαι, το προβλημα
ειναι στην επεξεργασια, δηλαδη στο software, το hardware αντεχει χρειαζομαστε καθε τοσο αλλαγη λειτουργικου δηλαδη και
ειμαστε ενταξει, αυτο ομως πως γινεται??

Kαταλαβαινω που εστιαζεις την "κουραση" (νομιζω δηλαδη).
Μονο που δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι καθαρα θεμα αλλαγης λειτουργικου (η νεου software πανω στο υπαρχον hardware).
Εσυ μαλλον εννοεις την πεποιθηση οτι ο εγκεφαλος φαινεται να χρησιμοποιει μονο το 5% της συνολικης του χωρητικοτητας.
Σκεφτηκες ποτε οτι ο εγκεφαλος ειναι ενας ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ που καθε μερα θελει διαφορετικη γυναικα (εμπειρια) για να διατηρειται
σφριγηλος και ακμαιος ? Αν απο τα 50 και μετα (τυχαιο το νουμερο) διαβλεπουμε στον περιγυρο μας τις ιδιες γυναικες (εμπειριες)
ποσο σφριγηλοι και ακμαιοι να ειμαστε (ακομα και αν δεν ειναι δικες μας εμπειριες και ειναι αλλονων) ?????

Προσπαθησε να βαλεις την εννοια της προσωπικης ΕΠΙΛΟΓΗΣ μεσα και θα καταλαβεις τι εννοω.
Υπαρχουν παππουδες που επιλεγουν και τολμουν να ξαναζησουν ως εφηβοι ακομα και μετα τα 80φευγα.
Οσο εξαιρετικα σπανιοι και αν ειναι .... υπαρχουν !!!! Σε αυτους, λοιπον, γιατι δεν πηρε το πανω χερι ο εκφυλισμος
των νευρωνων (που μοιραια υπαρχει και ενεργει μεσα τους) ????

:a0210:
Για την αθανασία...
έχει συνδρομή αν γραφτείς στη λίστα αναμονής?:smash:

Εσενα σε εχω enrolled στην δικη μου λιστα : wormhole travellers for Andromeda !!!!
Μην μου κανεις καμια γυριστη ... θα σε αλλυσοδεσω χειροποδαρα στο αμπαρι :smash: