Ότι η αθανασία δεν συνεπάγεται και αιώνια νεότητα, δλδ την ικανότητα να μαθαίνεις και να αφομοιώνεις νέα πράγματα.Φαντάζεστε έναν αθάνατο Έλληνα που θα γεννήθηκε το 1640; τι νοοτροπία θα κουβαλούσε; Μήπως θα έψαχνε ακόμα κάποιο σουλτάνο ή αγά για να προσκυνήσει; Μήπως θα πήγαινε 5 φορές την εβδομάδα στην Εκκλησία; Μήπως θα σοκαριζόταν από τη θέα γυναικών με κοντή φούστα; Μήπως δε θα ήταν σε θέση να συνεννοηθεί γιατί τα Ελληνικά που μιλούμε θα ήταν ακατανόητα, και ο ίδιος δε θα μπορούσε πλέον να μάθει τη σύγχρονη δημοτική γλώσσα; (υπόψιν ότι σύμφωνα με τους νευρολόγους ξένες γλώσσες μαθαίνεις μέχρι τα 25 σου, μετά πάπαλα. και σκεφτείτε τους παππούδες σας, πόσο καλά τα πάνε με την αργκό και την καθομιλουμένη).
Ότι η αθανασία δεν συνεπάγεται και αιώνια νεότητα, δλδ την ικανότητα να μαθαίνεις και να αφομοιώνεις νέα πράγματα.Φαντάζεστε έναν αθάνατο Έλληνα που θα γεννήθηκε το 1640; τι νοοτροπία θα κουβαλούσε; Μήπως θα έψαχνε ακόμα κάποιο σουλτάνο ή αγά για να προσκυνήσει; Μήπως θα πήγαινε 5 φορές την εβδομάδα στην Εκκλησία; Μήπως θα σοκαριζόταν από τη θέα γυναικών με κοντή φούστα; Μήπως δε θα ήταν σε θέση να συνεννοηθεί γιατί τα Ελληνικά που μιλούμε θα ήταν ακατανόητα, και ο ίδιος δε θα μπορούσε πλέον να μάθει τη σύγχρονη δημοτική γλώσσα; (υπόψιν ότι σύμφωνα με τους νευρολόγους ξένες γλώσσες μαθαίνεις μέχρι τα 25 σου, μετά πάπαλα. και σκεφτείτε τους παππούδες σας, πόσο καλά τα πάνε με την αργκό και την καθομιλουμένη).
Αυτό που λες δεν ισχύει. Αυτό που λένε είναι ότι σε πιο μικρή ηλικία μαθαίνεις πιο εύκολα ξένες γλώσσες. Όχι ότι δεν μαθαίνεις μετά τα 25..
Θέλεις να σου πω πόσους γνωστούς έχω που μάθαν ξένη γλώσσα μετά τα 30??
Υ.Γ Η αδελφή μου μικρή έμαθε αγγλικά, στα 23 γερμανικά,στα 26 ισπανικά και τώρα στα 28 θα μάθει γαλλικά. Λες επειδή είναι 28 να μην μπορεί να τα μάθει??
παρελθοντικα, τι ορος ειναι αυτος? δεν μου αρεσει...
ξερουμε οτι το παρελθον εχει επιπτωσεις, αφηνει "πληγες" ειναι μια κοινη εκφραση ή διαμορφωνει χαρακτηρα, σε κανει μαχητη, loser κλπ τετοια
αυτο που μαλλον γινεται ειναι οτι καποιες εμπειριες/μνημες παιρνουν το "πανω χερι" οχι ετσι μεταφυσικα, αλλα ιεραρχικα στη δομη του εγκεφαλου μεσω προφανως καποιας αρχιτεκτονικης κατασκευης, που λεγαμε πριν, και που πιθανον εχει συνεπεια, ας πουμε, να ελεγχει καποια ποιο "δευτερα ή τριτα" κεντρα αποθηκευσης εμπειριων.
το πως γινεται αυτο, τι αλληλεπιδραση μπορει να υπαρξει μεταξυ των κεντρων και αν μπορει να γινει αναστροφη δεν ειναι ευκολο να διερευνηθει γιατι το πειραματικο μοντελο πρεπει να ειναι ο ανθρωπος, αρα δε γινεται.
για αυτο εχουν πεσει να χαρτογραφησουν αρχικα τη νευρωνικη αρχιτεκτονικη και μπορει να βγαλουν απο εκει καποια συμπερασματα.
σε πιο προχωρημενο σταδιο ισως να μπορει να γινουν αλλαγες επεμβατικα γιατι ολα αυτα καπως ρυθμιζονται. Οι νευρωνες θα μπορουσαν να μετακινηθουν, οι συναψεις να αναδιαταχθουν (μερικα φυσικα, μερικοτατα) και να αλλαξουν οι δομες με οποιες συνεπειες
Let me rephrase it ....
Ο εγκεφαλος κουραζεται να βιωνει επαναλαμβανομενες εμπειριες ???
Αν κουραστει ΠΟΛΥ, ποια η ενδεχομενη αντιδραση του ???
Mηπως "μπλοκαρει" και τις καινουργιες (εμπειριες) ???
Περα απο την ικανοτητα μαθησης (δεν ειμαι επαϊον, βεβαια) εχω την εντυπωση οτι το ζητουμενο
θα πρεπε να ειναι η ΕΠΙΘΥΜΙΑ του εγκεφαλου να μαθαινει και οχι η ξερη συναπτικη του δεινοτητα.
Απο μια ηλικια και μετα .... επιλεγω να δεχομαι λιγοτερα και να εκπεμπω περισσοτερα.
Αυτο δεν ειναι κακο (αν ξερω και περισσοτερα). Το κακο ειναι οτι ερχεται και μια ηλικια
που δεν επιθυμω ΟΥΤΕ να δεχομαι πληροφοριες αλλα ΟΥΤΕ και να εκπεμπω (!!!!!!!!!!!).
Εχει να κανει με τον ψυχισμο μου, τον χαρακτηρα μου και την βιωματικη διαδρομη μου.
ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ..... τι γινεται σ'αυτη την περιπτωση ?
Εχει νοημα η συνεχιση της ζωης μου (ακομα και αν στεκω εγκεφαλικα ...) ??????
αυτο που ονομαζεις "κουραση" θα το ελεγα "προβλεψιμοτητα στην επεξεργασια"
γιατι κανονικα δεν θα πρεπει να κουραζεται με την εννοια οτι ειναι σε θεση να βιωνει και να αποθηκευει νεες εμπειριες
για πολλα χρονια, πως να το πω αλλιως "εχει πολυ χωρο στο σκληρο"
φαντασου ενα καινουργιο file καταγεγραμμενο προσφατα στο PC σου που το λειτουργικο προσπαθει να το ανοιξει/επεξεργαστει
μεσα απο ενα προγραμμα του 1990, που τοτε εκανε τη δουλια του κανονιικα στοαντιστοιχο format. Τωρα μπορει να κολλησει,
μπορει να τρεξει κανονικα ή με σπασιματα/παραμορφωσεις αν και δεν ειμαι ειδικος καπως ετσι απλοικα το σκεφτομαι, το προβλημα
ειναι στην επεξεργασια, δηλαδη στο software, το hardware αντεχει χρειαζομαστε καθε τοσο αλλαγη λειτουργικου δηλαδη και
ειμαστε ενταξει, αυτο ομως πως γινεται??
:a0210:
Για την αθανασία...
έχει συνδρομή αν γραφτείς στη λίστα αναμονής?:smash:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.