Η Digea και η ΕΡΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Παναγιώτη, νομίζω ότι μπορώ μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησηςνα καταλάβω ότι πράγματι δεν μπορώ να πάρω ένα τρομερά μεγαλύτεορ σήμα και μόνο με από ένα lnb. Είναι όμως απλό: Κανονικά έχω λήψη στις 3 αλλά βρίσκομαι κοντά στο κατόφλι του πιάνω - πιάνω με σπασίματα.
Στην περιοχή μου αναμένεται το switch κάπου μέσα στο φθινοπωρο-χειμώνα. παρόλα αυτά, θεωρώ ότι παίρνοντας ένα kick πάνω στην λήψη με ένα καλύτερο lnb θα μπορώ να έχω σταθεροτερη λήψη ΚΑΙ τον χειμώνα με τις βροχές κτλ..
Εχω ένα wave και ένα κινητό. και φυσικά αρκετά 60αρια πιάτα στην αποθήκη.. Ετσι και με δει να βάζω η ... αφεντικίνα και άλλο πιάτο, θα με χωρίσει χωρίς πολλά πολλά..

Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Αν δεν έχεις τώρα κάποιο "κακό" LNB, κανένα LNB δε θα σου δώσει τόσο σήμα ώστε να διαφοροποιηθεί το "κατώφλι" στο οποίο αναφέρεσαι. Μπορεί να σου χρειάζεται και 0,5 dB για να είσαι σταθερός.
Η άλλη λύση είναι να αλλάξεις την στόχευση του wave ώστε να πέσουν οι 3 μοίρες στο +/- 10 από το κέντρο, όπου δουλεύει σαν 85-90 εκατοστών πιάτο. Αν είναι στο -20, δεν έχεις ελπίδα.
Για LNB αν θες να δοκιμάσεις, εγώ θα δοκίμαζα το Smart Titanium Gold.

ευχαριστώ παναγιώτη...
θα το δοκιμασω.. θα βαλω και ενα στο κινητο πιάτο για να δω .. τι θα δω...

Last edited:

Εγινε λοιπόν η παραγγελία από εδω 4αρων LNB από εδώ

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19041&cat=0&page=1

Λογικά αυτά προτείνες παναγιώτη...
Είναι και σε καλή τιμή
Πήρα και με την ευκαιρία και ένα διπλό της fraccaro για να προσθέσω κάτι τις ακόμη...

Για να δούμε λοιπόν..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Ναι, αν και δεν έχω δοκιμάσει το μονό. Έχω δοκιμάσει twin και quad.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόλις είδα ότι στις 3 μοίρες έχεις το λεπτό multiconnect. Θα μπορείς εκεί να βάλεις κανονικού μεγέθους LNB;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Ναι, αν και δεν έχω δοκιμάσει το μονό. Έχω δοκιμάσει twin και quad.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόλις είδα ότι στις 3 μοίρες έχεις το λεπτό multiconnect. Θα μπορείς εκεί να βάλεις κανονικού μεγέθους LNB;

Ευχαριστω..
τα δίπλα που έχω είναι τα λεπτά.. Στις 3 έχω κανονικό μόνο....
θα δοκιμασω αύριο και θα ενημερώσω... Θα δοκιμάσω και το fraccarro να δώ τι ψάρια βγάζει σε σχέση με το διπλό slim που έχω

Εγω εχω δυο CHESS EDITION II, δεν ξερω αν ειναι καλα ή οχι, παντως νομιζω οτι οταν αντικατεστστησα ενα τριτο που ειχα στον Astra 19 με ενα smart titanium, εχασα σε καποιες συχνοτητες 1 με 1,5db.
Βεβαια παει καιρος και δεν θυμαμαι καλα...

Εσεις τα ξερετε αυτα τα Lnb? ή ειναι για πεταμα;

Οκ. Σ ευχαριστω Ακη, να μην αρχιζω να τα αλλαζω ολα ανευ λογου...
Αν και για τις 3 θα κανω αυριο μια δοκιμη με το smart, για να δουμε τι θα ειναι καλυτερο, smart ή Chess? (ή Inverto μηπως; )

Re: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Χαχαχα και εγώ αύριο προγραμματίζω μόλις πάρω τα νεα lnb να ξεκινησω τους πειραματισμους... για να δούμε...

Πάντως όσοι έχετε σταθερό κάτοπτρο στις 3°E, βλέπετε χαμηλά σήματα στις συχνότητες της digea και διαφορές προς το χειρότερο σε σχέση με τον 3D, κάντε τον κόπο να το συντονίσετε πάλι. Στο εξοχικό έχουμε ένα 60άρι της nova για τις 3°E (lnb smart titanium oxid). Με την έλευση του 3B, η συχνότητα 12568H δυσκολευόταν να lockάρει ή δε lockαρε καθόλου. Ξεβίδωσα ελαφρά το κάτοπτρο, όπως το κοιτάμε από πίσω το έστριψα ελάχιστα δεξιά και η συχνότητα επανήλθε. Έκανα τις μικρορυθμίσεις με βάση τις δύο νέες συχνότητες digea, λίγο "παίξιμο" και με το skew και έσφιξα. Δυστυχώς, όμως, με τόσο μικρό κάτοπτρο ξεχνάμε τη 12734 (καμία σχέση με την άνετη 12715) και γενικά, αν σκεφτόμαστε τι κάτοπτρο να βάλουμε, ξεκινάμε απαραιτήτως από 80άρι.
12519: 5 db
12537: 5,7
12548: 5
12568: 4,3
12715: 6

Αυτά τα λίγα από εμένα. Ελπίζω να βοηθήσουν κάποιους έστω και λίγο.

Εγκατάσταση του σμαρτ..
Αποτελέσματα....
Ποσοστά σήματος snr στο vu solo2
Πριν. Μετά.
ΝHd 13. 24
Nεριτ 13. 24
Mega 14. 23
Ant 6 20
Alpha 5. 19
Skai 15. 24

Οι διάφορες συντριπτικές. Βέβαια σίγουρα θα έπαιξε ρόλο και η βελτιστοποίηση του συντονισμού..όπως έγραψε ο ακης παραπανω
Και έπαιξα και λίγο την βάση των LNG με πίεση προς τα πάνω και πήρα αλλά 2-4% σήματος επάνω..
Το ίδιο αντικατέστησα τo διπλό bottle neck της inverto με ενα fraccaro το οποίο είχα και παλιά αγοράσει για τις 19.2.. Το σήμα μου στα sports2hd (τυχαίο) έδειξε από 29-30% 39% !!!!!
Μεγάλες διαφοροποιήσεις,,,, ελπίζω να είμαι καλά με την digea πλέον....

Πάντως όσοι έχετε σταθερό κάτοπτρο στις 3°E, βλέπετε χαμηλά σήματα στις συχνότητες της digea και διαφορές προς το χειρότερο σε σχέση με τον 3D, κάντε τον κόπο να το συντονίσετε πάλι. Στο εξοχικό έχουμε ένα 60άρι της nova για τις 3°E (lnb smart titanium oxid). Με την έλευση του 3B, η συχνότητα 12568H δυσκολευόταν να lockάρει ή δε lockαρε καθόλου. Ξεβίδωσα ελαφρά το κάτοπτρο, όπως το κοιτάμε από πίσω το έστριψα ελάχιστα δεξιά και η συχνότητα επανήλθε. Έκανα τις μικρορυθμίσεις με βάση τις δύο νέες συχνότητες digea, λίγο "παίξιμο" και με το skew και έσφιξα. Δυστυχώς, όμως, με τόσο μικρό κάτοπτρο ξεχνάμε τη 12734 (καμία σχέση με την άνετη 12715) και γενικά, αν σκεφτόμαστε τι κάτοπτρο να βάλουμε, ξεκινάμε απαραιτήτως από 80άρι.
12519: 5 db
12537: 5,7
12548: 5
12568: 4,3
12715: 6

Αυτά τα λίγα από εμένα. Ελπίζω να βοηθήσουν κάποιους έστω και λίγο.

Ωραίος ο Άκης!

Η 12715 Η 18907 ΝΕΡΙΤ, TV5 EUROPE και NOVA τελος από το δορυφόρο 3.0 Ε μολις τέλειωσαν οι ειδήσεις στη νεριτ των 15.00
:a0210:

Attachments

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    64.1 KB · Views: 244

Πολυ επιγειοι αναμεταδοτες της ΝΕΡΙΤ παιρνουνε σημα απο τη συχνοτητα της ΝOVA στο δορυφορο Eutelsat 3 E.

Λογικα θα το ζητησε η ΝΕΡΙΤ να επιστρεψει το σημα διοτι σε πολλες περιοχες της Ελλαδας υπηρξε μεγαλο προβλημα με την αναλογικη μεταδοση της ΝΕΡΙΤ.

Έχω την εντύπωση ότι και στην Κύπρο (ΡΙΚ, συνδρομητικές πλατφόρμες) λαμβάνουν τη NEΡΙΤ απο τη συχνοτητα της Νova στον Eutelsat 3.

Δεν υπάρχει κανένα πλάνο.....