Η Digea και η ΕΡΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

Aν μπορεί κάποιος ας μου πει την ισχυρότερη συχνότητα του δορυφόρου...

Re: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

Αυτή τη στιγμή οι ισχυρότερες (όσες ξεπερνάνε τα 15dB SNR) είναι μαρκαρισμένες στο screenshot, ανάμεσα τους και οι δύο της Digea και η μία της Nova Επίγεια. Στο screenshot υπάρχουν δύο ακόμα συχνότητες με SNR μεγαλύτερο από 15dB, αλλά δεν είναι συμβατές με τους κοινούς δέκτες (έχουν διαμόρφωση 32APSK και/ή ACM).

e3c.jpg

Σε ευχαριστώ για αυτόν τον χρήσιμο πίνακα. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω σήμα.

Σε ευχαριστώ για αυτόν τον χρήσιμο πίνακα. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω σήμα.
Με ποιον δέκτη προσπαθείς;

Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

στο χωριο μου στη περιοχη του μεραμπελου με 80αρι noname και κεντρικα βγαινει με φουλ σημα . το δοκιμασα και παρακεντρα με κεντρο τις 13 αλλα δεν ειχα ικανοποιητικα αποτελεσματα .
12654 H 27500 3/4 τα καναλια του jsc sport .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

στο χωριο μου στη περιοχη του μεραμπελου με 80αρι noname και κεντρικα βγαινει με φουλ σημα . το δοκιμασα και παρακεντρα με κεντρο τις 13 αλλα δεν ειχα ικανοποιητικα αποτελεσματα .
12654 H 27500 3/4 τα καναλια του jsc sport .

Ενδιαφέρουσα πληροφορία. Προσπαθώ με τον Edision Piccollo.

για δοκίμασε στον 0,8W thor 6 11977H 28000 DVB-S είναι ένα μουσικό κανάλι το mooz, έχει πάρα πολύ δυνατό σήμα αν το βρεις αυτό κέντράρισε το πιάτο ώστε να πετύχεις την σωστή ανύψωση και μετά όλα είναι εύκολα πας από πίσω από το πιάτο και το γυρνάς λίγο αριστερά 3 μοίρες βάζοντας στο δέκτη την συχνότητα των jsc sport. Το δύσκολο είναι να βρεις την ανύψωση μετά με αργό στρίψιμο θα το βρεις και πάντα όταν στρίβεις περιμένεις να κατέβει το σήμα 2-3δευτερα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

Εχω διαβασει οτι οι Edison εχουνε ενα bug οσον αφορα τις ρυθμισεις lnb για αυτον το δορυφορο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

Όπως λέει κι ο ant21, οι edision (δεν ξέρω αν είναι γενικό, πάντως υπάρχουν μερικές αναφορές) έχουν κάποιο bug σε αυτή τη δορυφορική θέση. Δοκίμασε να βάλεις 50 MHz κάτω τις συχνότητες, αντί 12682 και 12694, δοκίμασε με 12632 και 12644.

Παρόμοια αναφορά
http://www.avclub.gr/forum/showthre...t-3-1E?p=1056452652&viewfull=1#post1056452652

Last edited:

Τίποτα... στο άλλο μου πιάτο βρήκα τον Hellassat μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Σ'αυτόν όμως δεν...

Εχω ένα gibertini 80αρι και προσπαθουσα να πιάσω τον δορυφόρο στην Καλαμάτα αλλά δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα .
2 μερες μου έσπασε τα νεύρα και τελικά το έπιασα στο mabο 1.20 παράκεντρα έχοντας 3 lnb με κέντρο στις 19 μοιρες

Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

Τίποτα... στο άλλο μου πιάτο βρήκα τον Hellassat μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Σ'αυτόν όμως δεν...

Υποθέτω ότι πρέπει να έχεις μάλλον σταθερό κάτοπτρο και το κινάς με το χέρι; Σε αυτή τη περίπτωση μάλλον σου φεύγουν οι γωνίες λήψης, το σήμα του Eutelsat 3C είναι γενικά σε όλη την Ελλάδα πολύ καλό.

Παράξενο κι αυτό... αν βγαίνει 16 μοίρες παράκεντρα στο 1.20, τότε στο 80άρι έπρεπε να βγαίνει καμπάνα.

Παράξενο κι αυτό... αν βγαίνει 16 μοίρες παράκεντρα στο 1.20, τότε στο 80άρι έπρεπε να βγαίνει καμπάνα.
Δες στις ρυθμίσεις του LNB για τον δορυφόρο. Κανονικά πρέπει να είναι 9750 η πρώτη και 10600 η δεύτερη. Είναι έτσι?

Στην αρχή δεν ήταν έτσι και το διόρθωσα. Παρ'όλα αυτά το σήμα εξακολουθεί να είναι άφαντο. Μέχρι τώρα έχω στήσει σταθερά LNB για 10 δορυφόρους, δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτόν εδώ...

Απάντηση: Re: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

εγω για να μετρησω τον δορυφορο σε ενα 72cm εβαλα την 12654 H 27500 που αφορα το al jazzera( ειναι sd anametadvthw).μολις πιασεις αυτην την συχνοτητα με καλo μετρημα τα δικα μας ερχονται με πολυ καλο σημα.

Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να ανεβάσω φωτογραφία. Έκανα μια δοκιμή με το ίδιο πιάτο στον Hotbird 13E και βλέπω ότι δεν έρχονται όλες οι συχνότητες, συγκεκριμένα η nova δεν κατεβαίνει καθόλου. Έχω δοκιμάσει με τρία διαφορετικά LNB και με δύο διαφορετικά καλώδια με μήκος μικρότερο των 10 μέτρων. Τι άλλο μπορεί να φταίει; Το πιάτο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι σκευρωμένο, ούτε σκουριασμένο. Οι δοκιμές συνεχίζονται...

το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι η βαση σου δεν ειναι καλα αλφαδιασμενη και οταν γυριζεις το πιατο χανεις την ανυψωση . αλλιως ο δορυφορος ειναι αρκετα ισχυρος και πρεπει να βγαινει με full sygnal ακομα και με 80 αρι πιατο στην κρητη .