Η Digea και η ΕΡΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Re: Η Digea και η ΝΕΡΙΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Για να καταλαβω βλεπεις μονο ΕΡΤ3 και Βουλη (που ουτως η αλλως εκπεμπουν ελευθερα και δεν απαιτουνε vplug) η σου ανοιγουν και τα ΕΡΤ1/2/HD;

Με ενδιαφερει πολυ. Δε ξερω αν φταιει η εκδοση του vplug που χρησιμοποιω εδω και χρονια παντως με DVB Viewer Pro και DVB Dream απλα δεν μου ανοιγουν. Επειδη πιανουμε ενα θεμα καπως οριακο αν θες στειλε μου ενα πμ τι εχεις κανει ωστε να "πεσει το τοιχος".

Και εμένα θα με ενδιέφερε πολύ...Ευχαριστώ!

Παιδιά καλησπέρα,
έχω το Prοgressiv HD Nano της Εdision και δεν μπορώ με τίποτα να πιάσω τις δύο οριζόντιες της Digea (12702 και 12720). Την 12734 H της ΕΡΤ την πιάνει κανονικά, και τα κλειδωμένα. Άρα τα μπισκότα για ΕΡΤ πρέπει να είναι περασμένα κανονικά. Θέμα πόλωσης δεν νομίζω να έχει, γιατί πιάνω και Η (11567 Η, 11605 V, 11670 V, 11673 V, 12737 Η). Πάσα προσφορά δεκτή, γιατί έχω φάει τα λυσσακά μου μερες τώρα. Σε όσα πιάνει, σήμα 90 και ποιότητα <30

Απάντηση: Η Digea και η ΝΕΡΙΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Πρώτα απ' όλα καλώς ήλθες.
Βεβαιώσου ότι οι συχνότητες είναι περασμένες στον δέκτη.Αν δεν υπάρχουν,θα πρέπει να τις περάσεις χειροκίνητα.
Αν είναι ήδη περασμένες,αλλά δεν υπάρχει καθόλου σήμα στις συχνότητες αυτές,θα πρέπει να ελέγξεις τη λήψη σου.
Είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται καλύτερη ρύθμιση κατόπτρου και lnb.

Καλως σας βρηκα, οι συχνότητες ειναι περασμένες. Το πιατο ειναι κεντραρισμένο οσο καλυτερα γινεται με βαση το επιπεδο του σηματος στις συχνότητες που ηδη πιανει, πραγμα που επιβεβαιωνει κι ενα μηχανηματακι των 10 ευρω. Το πιατο ειναι της selfsat, παιζει να οφειλεται σ αυτο;

Δεν πιάνει με Selfsat.Παλιότερα ισως επιανε αλλα εχει κατέβει το επίπεδο του σηματός απο τότε.Δοκίμασες τυφλή Σάρωση Δορυφόρου;

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τις τρέχουσες συχνότητες της Digea? (Και το τρέχων μπισκοτάκι με ένα πμ :tongue: )

@katsabidakias: Οι συχνότητες που ανέφερα στο πρώτο ποστ είναι τα αποτελέσματα της τυφλής σάρωσης.

Τοτε πας για αλλο πιάτο μάλλον.Εντελώς τυχαία ειχα δοκιμάσει πριν 1 μήνα να πιασω με Selfsat και επιανε μονο την συχνότητα της Ερτ.Digea αν και τις εβλεπα τις 2 συχνότητες σαν σήμα στο Πεδιόμετρο ηταν οριακά και δεν εφτανε για να παίξουν τα καναλια.

Λήψη Eutelsat 3 στο Βέλγιο

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του καθότι αρχάριος, σχετικά με λήψη από τον Eutelsat 3 των καναλιών Digea, στο Βόρειο Βέλγιο (κοντά στην Ολλανδία).
Πριν φύγω από Ελλάδα αγόρασα ένα απλό σύστημα αποτελούμενο από ένα πιάτο 80cm και έναν δέκτη SAB SKY4740FTA HD με προσυντονισμένα τα κανάλια Digea (με τα biss keys επίσης). Δεν μου πήρε πάνω από πέντε λεπτά δοκιμαστικού στησίματος κάπου στην Μαγνησία, για να βρω τον δορυφόρο (με ένα χάρτη στο google maps και μια πυξίδα) και να έχω τέλεια λήψη. Όταν ήρθα εντούτοις στο Βέλγιο μάταια προσπάθησα αρκετές φορές να βρω τον Eutelsat με την ίδια μέθοδο, αν και με εξαιρετική ευκολία βρίσκω στα αναμενόμενα σημεία τους Astra1 και Astra2. Κάνω κάτι λάθος, ή δεν έχω ελπίδα λήψης του Eutelsat στη συγκεκριμένη περιοχή;
Ευχαριστώ

Εχει αλλες γωνιες στοχευσης εκει ο δορυφορεος αυτος αλλα πιανει και εκει με 80 εκατοστα οποτε ξεκινας παλι απο ττην αρχη βρισκοντας τη σωστη ανυψωση αζιμουθιο και στροφη lnb και θα τον βρεις το δορυφορο

Αφου πιανεις 19.2Ε (Astra 1) γυριζοντας την κεραια προσεκτικα δυτικοτερα πρεπει να λαβεις με τη σειρα τους 13Ε, 9Ε, 7Ε, 4.8Ε και τελος τους 3.1Ε καθως η ανυψωση της κεραιας πρακτικα παραμενει σχεδον ιδια με 30-31°. Αυτα φυσικα μονο εαν εχεις ανοιχτο οριζοντα ως προς τις θεσεις αυτες.

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και συγγνώμη που δεν απάντησα άμεσα, αλλά ήθελα πριν απαντήσω να κάνω όλες τις απαραίτητες δοκιμές. Η κατάσταση λοιπόν μετά από αρκετές ώρες δοκιμών, είναι τραγικά ίδια. Μετέφερα καλού-κακού την κεραία στη στέγη και εξακολουθώ να βρίσκω με εξαιρετική ευκολία ΟΛΟΥΣ του δορυφόρους στον ορίζοντα, ...εκτός τον Eutelsat3. Προσπαθώ κάπου ανάμεσα στους SES5 4,9E και Thor5 0,8W αλλά εις μάτην. Δοκίμασα και με άλλο LNB (δυστυχώς έχω ένα του ίδιου κατασκευαστή), σε διαφορετικές θέσεις, αλλά με τα ίδια αποτελέσματα. Θα υπέθετα ότι μπορεί να είναι ο δέκτης προβληματικός σε αυτές τις συχνότητες, αλλά πριν φύγω από Ελλάδα είχα πιάσει πολύ εύκολα τον δορυφόρο με τι ίδιο ακριβώς σύστημα.
Καμιά ιδέα please?
Υποσημείωση: Το αρχείο που χρησιμοποιώ στον δέκτη, έχει ως δορυφόρο των καναλιών Digea τον Eutelsat 3Α, αλλά στο internet αναφέρεται ο 3Β.

Eutelsat 3A ηταν ο παλιος, τωρα εκπεμπουν απο τον 3Β και καποιες απο τις συχνοτητες εχουν αλλαξει απο τοτε. Εχεις δοκιμασει με χειροκινητη εισαγωγη συχνοτητας οπως τις αναφερει το http://www.flysat.com/e3b.php ; Στη θεση σου θα δοκιμαζα ολες τις συχνοτητες.
Ειπες επισης μετεθεσες την κεραια στη σκεγη. Απο κει στη κατευθυνση των 3.1Ε μπορεις να αποκλεισεις 100% οτι δεν υπαρχει κανενα κοντινο η μακρινο εμποδιο;

Επειδη με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος δορυφόρος και θέλω να κάνω λήψη, θα μπορούσε κάποιος φίλος φίλος να μου δώσει μια συχνότητα αναφοράς? η λήψη θα γίνει με πιάτο 95χ103 στο οποίο υπάρχει ήδη ο hotbird 13 και ο Astra 19.2 σε 4αρι προς το παρόν diseqc. Ευχαριστώ.