Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ
.
:worshippy: Y π ε ρ ο χ ο !!!!!
.

:worshippy: Y π ε ρ ο χ ο !!!!!
Ταινία που με άφησε άφωνο όταν την είδα πριν χρόνια στη μεγάλη οθόνη είναι η Αλίκη στις πόλεις, του Βιμ Βέντερς και παραγωγής 1974.
Η αποξένωση του πρωταγωνιστή (του Βέντερς?) με τους γύρω του αλλά και με τον εαυτό του βρίσκει μια διέξοδο στη λύση της, βλέποντας πρώτα απ τα μάτια της μικρής Αλίκης και μετά απ'τα δικά του και λέγοντάς μας την απλή ιστορία του με αρχή και τέλος που συνεχίζει και πάει σαν το τραίνο που διασχίζει τις πόλεις...
Είναι παραμύθι με βασιλιάδες, πριγκήπησες, δράκους και πολεμιστές. Σήμερα μπορεί να φαίνεται λίγο γραφικό. Έχει τηλεοπτικές καταβολές (ο Ken Marshall του τηλεοπτικού Χριστόφορου Κολόμβου στο βασικό ρόλο). Αλλά είναι η ταινία με την οποία μεγάλωσα. Πάει και τελέιώσε!
http://www.youtube.com/watch?v=cBKcmg0c2bU
Πρέπει να το είχα δει ίσα με 15 φορές στο τότε παιδικό Σινεάκ.
Δύο φορές την είχα δει στην τηλεόραση. 10ετία του 70. Με είχε στοιχειώσει. Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου.![]()
ποσες ταινες ωραιες εχω ξεχασει !
αυτην ποτε.
Κινηματογραφος ΑΤΘΙΣ στην οδο πατησιων απεναντι απο το σημερινο ΑΕΛΛΩ
Ημουν 12 ετων ...ηταν για χρονια η αγαπημενη μου παιδικη ταινια
ηταν η γνωριμια με την μεγαλη οθονη
.
Δύο φορές την είχα δει στην τηλεόραση. 10ετία του 70. Με είχε στοιχειώσει. Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου.
Τη βρήκα φέτος. Συγχρόνισα και τους υπότιτλους...
Κάποια πράγματα μένουν άρρηκτα δεμένα με την παιδική ηλικία.
Στέλιο,.
Είναι παραμύθι με βασιλιάδες, πριγκήπησες, δράκους και πολεμιστές. Σήμερα μπορεί να φαίνεται λίγο γραφικό. Έχει τηλεοπτικές καταβολές (ο Ken Marshall του τηλεοπτικού Χριστόφορου Κολόμβου στο βασικό ρόλο). Αλλά είναι η ταινία με την οποία μεγάλωσα. Πάει και τελέιώσε!
http://www.youtube.com/watch?v=cBKcmg0c2bU
Πρέπει να το είχα δει ίσα με 15 φορές στο τότε παιδικό Σινεάκ.
Ειναι πολλες.Θα πρωτοτυπησω και θα βαλω 2 ελληνικες...
![]()
![]()
Τις ειχα δει μαζι εκει στα 18-19...Τοτε καταλαβα οτι η αγαπη μου για τους fuck ups που λεει και ο Λυμπε ειναι αγιατρευτη.Με στοιχειωσαν τοτε και με ακολουθουν εκτοτε...
![]()
την εχω δει τοσες φορες που νομιζω οτι για καθε φαση στη ζωη υπαρχει μια ατακα απο αυτη την ταινια
Ωραία ταινία, έχεις δίκιο, αλλά ο Ken Marshall ήταν ο τηλεοπτικός Marco Polo, όχι ο Κολόμβος :grandpa: Αλήθεια, τι να έγινε αυτή η ψυχή;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.