Η Δικιά μου Ταινία

Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

μηπως υπαρχει καποιος που δεν του αρεσε ο Big Lebowski ?
δεν θα ηθελα να ειμαι μονος :cool4:
Δυστυχώς για σένα Στέλιο, ανήκω σ' αυτούς που τους άρεσε.

Υ.Σ. Έχεις Π.Μ.

μηπως υπαρχει καποιος που δεν του αρεσε ο Big Lebowski ?
δεν θα ηθελα να ειμαι μονος :cool4:

big_lebowski_007.jpg

"Danny, you're out of your element!"

Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Πιτσιρικάς την έχω βάλει στο ταπεινό μου video player σε μορφή βιντεοκασέτας και έχω μείνει άφωνος μέχρι το τέλος της....

Μιας και την ξαναείδα πρόσφατα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς Blu Ray....

Apocalypse Now Redux.....
41Wt5OTkAGL._SS500_.jpg

09MARCELINOPANYVINO.jpg

ποσες ταινες ωραιες εχω ξεχασει !
αυτην ποτε.
Κινηματογραφος ΑΤΘΙΣ στην οδο πατησιων απεναντι απο το σημερινο ΑΕΛΛΩ
Ημουν 12 ετων ...ηταν για χρονια η αγαπημενη μου παιδικη ταινια
ηταν η γνωριμια με την μεγαλη οθονη

.

Τι μου θύμισες βρε Στέλιο....
όχι, ότι την πρόλαβα εγώ τότε.....

Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Κάποια πράγματα μένουν άρρηκτα δεμένα με την παιδική ηλικία.
Στέλιο, :grinning-smiley-043.

Έτσι ακριβώς... Εμίλ Λοτιάνο 1971. Τώρα, αν την ξαναδώ, δεν ξέρω καν αν θα μου αρέσει... Τότε όμως....

6087.jpg

f0e42f05159d.jpg
90720290wq1.jpg

Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Tό Underground πού αναφέρει ο Μπάμπης δέν τό αλλάζω μέ τίποτα..
Μεγαλόπνοη,Βαλκανική,μακριά από ''Ευρωπαϊκού'' τύπου συμβιβασμούς,στέρεα κριτική ματιά,πανέξυπνο σενάριο,καί τρέλλα πού ειναι αδύνατον νά πάρουν χαμπάρι οι μανιχαϊστές τού ''καλού'' καί '' κακού''..
Καί όσο σκέφτομαι οτι είχε κάνει και μούτρα ο Τεό επειδή έχασε τό Βραβείο απο τόν Emir ,τόσο περισσότερο τό διασκεδάζω..
Αντε τώρα νά καταλάβει η Liberation(πού είχε και αυτή ακολουθήσει τήν στήριξη τών βομβαρδισμών τής Γιουγκοσλαβίας) γιατί η Νύφη πέταγε στήν ταινία τού Εmir..
Πού νά τούς εξηγείς...........

images

Υ.Γ.
Ο Τεό τότε είχε παρουσιάσει τήν μετριότατη και βαρετή ταινία ''Βλέμμα τού Οδυσσέα'' και ανέμενε νά πάρει τον Χρυσό Φοίνικα..
Τού τόν έκαναν βέβαια δώρο μέ τό ''Μιά μέρα πού κράτησε(κινηματογραφικά)όσο η Αιωνιότητα''..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Καταπληκτική ταινία. Το τελευταίο 45λεπτο μου έχει χαραχθεί βαθειά στη μνήμη και δεν ξεκολλά με τίποτα! Άψογη η μουσική του Μπρέκοβιτς. Αν και είναι σαφώς ανώτερο από το "Βλέμμα" και δικαίως πήρε το φοίνικα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά για την ταινία του Τεό. Είναι η τελευταία μέχρι στιγμής πολύ καλή ταινία του.

Καταπληκτική ταινία. Το τελευταίο 45λεπτο μου έχει χαραχθεί βαθειά στη μνήμη και δεν ξεκολλά με τίποτα! Άψογη η μουσική του Μπρέκοβιτς. Αν και είναι σαφώς ανώτερο από το "Βλέμμα" και δικαίως πήρε το φοίνικα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά για την ταινία του Τεό. Είναι η τελευταία μέχρι στιγμής πολύ καλή ταινία του.

Οντως..
Τόσο τραγικά όσο τό ''Λιβάδι'' (πού θύμιζε ντοκυμανταίρ τού National Geographic)η ''Αιωνιότητα'',καί η ''Σκόνη'' όχι..
Αλλά απ´εκεί και πέρα ο Τεό είδε τά Βαλκάνια από Ευρωπαϊκή σκοπιά μπάς και τσιμπήσει τό βραβείο..
Γιά νά μήν αναφερθώ στόν τρόπο πού ασχολήθηκε μέ τον Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πού έμοιαζε μέ την ''Ψυχή Βαθειά'' τού Βούλγαρη..:BDGBGDB55:

Έχω να τη δω από το 1995 οπότε δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη αυτή τη στιγμή για την οπτική του Αγγελόπουλου περί των Βαλκανίων. Πρέπει να την ξαναδώ. Από κει και πέρα, είναι γεγονός ότι ο Αγγελόπουλος έχει αναπτύξει μία ψύχωση με τα βραβεία. Άλλες φορές του βγαίνει (ο υπερτιμημιμένος φοίνικας της Αιωνιότητας) άλλες όχι (με τη διλογία προς το παρόν έχει φάει τα μούτρα του). Από όσο ξέρω και διαβάζω, θέλει να γίνει από τους λίγους (ή ο μόνος?) σκηνοθέτες που θα έχουν στη συλλογή τους τα βραβεία και των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ. Μέχρι στιγμής, του λέιπει μόνο η Αρκούδα και έχει ρίξει όλο το βάρος του εκεί. Ίδωμεν. Αυτά είναι τα άσχημα της ματαιοδοξίας...

Έχω να τη δω από το 1995 οπότε δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη αυτή τη στιγμή για την οπτική του Αγγελόπουλου περί των Βαλκανίων. Πρέπει να την ξαναδώ. Από κει και πέρα, είναι γεγονός ότι ο Αγγελόπουλος έχει αναπτύξει μία ψύχωση με τα βραβεία. Άλλες φορές του βγαίνει (ο υπερτιμημιμένος φοίνικας της Αιωνιότητας) άλλες όχι (με τη διλογία προς το παρόν έχει φάει τα μούτρα του). Από όσο ξέρω και διαβάζω, θέλει να γίνει από τους λίγους (ή ο μόνος?) σκηνοθέτες που θα έχουν στη συλλογή τους τα βραβεία και των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ. Μέχρι στιγμής, του λέιπει μόνο η Αρκούδα και έχει ρίξει όλο το βάρος του εκεί. Ίδωμεν. Αυτά είναι τα άσχημα της ματαιοδοξίας...

Τίς ξανάδα πρό έτους καί τί δυό (επίτηδες)σέ διάστημα δυό ημερών..
Η σύγκριση συντριπτική.
Καί βέβαια ξαναγέλασα πού στόν εμφύλιο βάζει οικογένεια Εβραίων νά ξεκληρίζεται κάνοντας τόν προφανή συμβολισμό πού ειναι ιδιαίτερα αρεστός στήν Ευρώπη..
Προφανώς δέν το γράφω απο κάποιου είδους αντισημιτισμό(μακριά από μένα)αλλά τόσο κραυγαλέοι συμβολισμοί αφορούν μαθητές Α.Γυμνασίου πού θέλουν μέ τό ζόρι νά πάρουν βραβείο στήν Εκθεση.

Το underground ειναι ενα φολκλορικο εθνικιστικο θορυβωδες μιουζικαλ που μου προκαλεσε πονοκεφαλο

Ενα δεκαλεπτο να παιξεις απο καποια ταινια του Τheo
κανουν ολες τις ταινιες του Κουστα να φαινονται παραδοσιακα βαλκανικα παρατραγουδα
εκτος απο το καταπληκτικο ‛’ποιος φοβαται την Ντολι ‛’
Οι Γαλλοι εδωσαν τον φοινικα στον Κουστα για λογους φιλειρηνικης συναδελφικοτητος
Και πολυ σωστα ο Τheo εδειξε την δυσαρεσκεια του
Οταν καποιο μελος ..να μην λεμε ονοματα ... συγκρινει μια ταινια που θυμιζει Νικο Φωσκολο σαν το ‛’ψυχη βαθεια ’’ με το εργο του Αγγελοπουλου .. τινα πουμε ....:BDGBGDB55:

.

Την είχα πρωτοδεί το σε ηλικία 16 ετών και είχα μείνει άφωνος με το φινάλε. Στην πορεία, όταν την ξανάδα, συνειδητοποίησα ότι όλη η ταινία είναι αριστουργηματική.
Από τις καλύτερες μου στιγμές μπροστά στο πανί.
TheWildBunch.jpg

Re: Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Τίς ξανάδα πρό έτους καί τί δυό (επίτηδες)σέ διάστημα δυό ημερών..
Η σύγκριση συντριπτική.
Καί βέβαια ξαναγέλασα πού στόν εμφύλιο βάζει οικογένεια Εβραίων νά ξεκληρίζεται κάνοντας τόν προφανή συμβολισμό πού ειναι ιδιαίτερα αρεστός στήν Ευρώπη..
Προφανώς δέν το γράφω απο κάποιου είδους αντισημιτισμό(μακριά από μένα)αλλά τόσο κραυγαλέοι συμβολισμοί αφορούν μαθητές Α.Γυμνασίου πού θέλουν μέ τό ζόρι νά πάρουν βραβείο στήν Εκθεση.

η μονη λεξη που δεν μπορεις να πεις για τους συμβολισμους του ειναι αυτη

Το underground ειναι ενα φολκλορικο εθνικιστικο θορυβωδες μιουζικαλ που μου προκαλεσε πονοκεφαλο

Ενα δεκαλεπτο να παιξεις απο καποια ταινια του Τheo
κανουν ολες τις ταινιες του Κουστα να φαινονται παραδοσιακα βαλκανικα παρατραγουδα
εκτος απο το καταπληκτικο ‛’ποιος φοβαται την Ντολι ‛’
Οι Γαλλοι εδωσαν τον φοινικα στον Κουστα για λογους φιλειρηνικης συναδελφικοτητος
Και πολυ σωστα ο Τheo εδειξε την δυσαρεσκεια του
Οταν καποιο μελος ..να μην λεμε ονοματα ... συγκρινει μια ταινια που θυμιζει Νικο Φωσκολο σαν το ‛’ψυχη βαθεια ’’ με το εργο του Αγγελοπουλου .. τινα πουμε ....:BDGBGDB55:

.

Ναί,ναί..Εντελώς εθνικιστικό.:BDGBGDB55:

Καί σέ έβλεπα μέσα και έλεγα θά τσιμπήσει δέν θά τσιμπήσει??:flipout::grinning-smiley-043

Δέν στέκουν μέ τίποτα οσα καταλογίζεις στό Underground,πού ήταν ένα πραγματικό ποιημα ,πού συνδύαζε τόν ρεαλισμό ,τήν κριτική στό γιουγκοσλαβικό καθεστώς μέσω παραβολών και τήν μαγεία τού κινηματογράφου..

Και μόνο η αρχική σκηνή τού βομβαρδισμού τού ζωολογικού κήπου τού Βελιγραδίου συνδυασμένη μέ τά πραγματικά επίκαιραπού οι φασισταράδες Ουστάσι τών Κροατών χειροκροτούν τούς Ναζί αρκεί ..
Ακου εθνικιστικό.:cool:

Ενώ η κάθοδος τής κεφάλας τού Λένιν στόν Δούναβη γιά κανά μισάωρο ήταν μεγίστη πρωτοτυπία ............:D:D:D:D:BDGBGDB55:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

η μονη λεξη που δεν μπορεις να πεις για τους συμβολισμους του ειναι αυτη

Ε τώρα..Οικογένεια Εβραίων σκοτώνεται στόν Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Σού λέει όλο και κανάς δήθεν τής επιτροπής θά τσιμπήσει..
Ο τύπος είναι απίστευτος υπολογιστής.

ulysses-gaze.jpg

τι να κανουμε η ιστορια του κινηματογραφου
οχι εγω
το εχει τοποθετησει στα CLASSIKS.....

.