Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

αν το ασυλο καταργηθει θα κανουν κουμαντο οι κυβερνητικοι και θα περνανε οτι θελουν,στην παραμικρη αποπειρα εναντιωσης θα εχει τρελο μπουζουριαζμα.

Εδώ είναι Ελλάδα. Αυτό το ακούω από τότε που γεννήθηκα. Κι η Ελλάδα παραμένει η ίδια. Επειδή είναι Ελλάδα....

Ένα έχω να πω. Το δημόσιο πανεπιστήμιο, χειρότερο ΔΕΝ γινεται. Οι αυθαιρεσίες καθηγητων σε κομματικο επιπεδο είναι γεγονος. Τα κοπροσκυλα είναι εκεί, και υπογείως και φανερά. Οπότε είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε αλλαγή, ειδικά τώρα που φανερά είναι προς το καλύτερο (επιλογή μεταξύ δωρεάν συγγκραμάτων, καθολική ψηφοφορία, μετρίαση της αιώνιας φοίτησης, αξιολόγηση κλπ)

Όσο για την άλλη μου ερώτηση, περί χρησιμότητας του ασύλου, είναι αστείο. Την κάνω σε πολύ κόσμο εδώ και 2 χρόνια... καθώς και σε φόρουμ της σχολής που γράφω.

ΠΟΤΕ δεν έχω πάρει απάντηση. Από κανέναν. Είναι μάλλον από τα πράγματα που απλά δε θέλουμε να αλλάξουν. Χωρίς να ξέρουμε το λόγο.

Re: Απάντηση: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

αν το ασυλο καταργηθει θα κανουν κουμαντο οι κυβερνητικοι και θα περνανε οτι θελουν,στην παραμικρη αποπειρα εναντιωσης θα εχει τρελο μπουζουριαζμα.

Γράψαμε μαζί, και μου έδωσες απάντηση...

Τι μπουζούριασμα θα γίνει ρε ατόφιε? Θα σε πάνε φυλακή επειδή δε σ'αρεσει ο τάδε νόμος??

Αν δείξεις την εναντίωση σου καιγοντας το πανεπιστημιο και σκοτωνοντας τον Πρυτανη να σε πανε.

Αλλιως δεν εχουν δικαιωμα.

Είναι και ψυχολογικό θέμα.

Αν θυμάμαι καλά, η τελευταία φορά που παραβιάστηκε το άσυλο ενός πανεπιστημίου, ήταν από κάτι άρματα το 1973...

Χώρια που και πάλι θα γίνουν καταλήψεις.
Απλώς χωρίς άσυλο, θα έχουν ουσιαστικά το ΟΚ να τις πνίξουν στο αίμα...

Έλα ρε Στέργιο τώρα, λές και τώρα δεν γίνεται το ίδιο.
Δηλαδή οι υπόλοιπες παρατάξεις δουλεύουν για το κοινό καλό και μια - δύο μόνο δουλεύουν για τους στρατιώτες τους ;

Δεν είναι Ελλάδα , εδώ είναι ένα χάλι και μισό εξαιτίας της ηλίθιας δικαιολογίας " εδώ είναι Ελλάδα " .
Άλλο είναι το πρόβλημα . Είναι η αλητεία που υπάρχει και στις δύο πλευρές και όχι μόνο έχει βρεί τον τρόπο να συνεργάζεται αρμονικότατα εις βάρος της φοιτητικής κοινότητας αλλά αυτοαποκαλούνται και σωτήρες. Είναι η απάθεια του μέσου Έλληνα που δεν μιλάει και δεν κατακεραυνώνει όταν έρχεται εκείνη η Κυριακή...

Κι όσον αφορά στο σύστημα , να δουλέψει. Δεν με ενδιαφέρει πώς αλλά να δουλέψει.
Δεν θεωρώ ούτε τον Δανό ούτε τον Σουηδό ανώτερο ή εξυπνότερο απο τον Έλληνα.
Αυτά είναι δικαιολογίες για να αποποιούμαστε τις ευθύνες.
Όπως δουλεύουν άλλα συστήματα να δουλέψει κι αυτό.

Και ποιός μου λέει οτι μεθαύριο δεν θα δημιουργηθεί η τάδε παράταξη εν είδη άλλων οργανόσεων και μπαίνει μέσα και σαπίζει στο ξύλο τους διαφωνούντες ανενόχλητη.
Τι προστατεύεται με αυτόν τον τρόπο ; Ο πολιτισμός ; η παιδεία ; η δημοκρατία ;

Καλά τώρα αυτά τα πιστεύετε ή τα λέτε για πλάκα ;
Τι σχέση έχει το Πολυτεχνείο και η Χούντα με το παρόν ;
Και στο κάτω κάτω ποιον θα μπουζουριάσουν και με ποια πρόφαση ;
Όπως σε μπουζουριάζουν έξω όταν διαπράτεις αδίκημα να σε μπουζουριάσουν και μέσα στο πανεπιστήμιο.

Δε σε μπουζουριάζει κανείς επειδή είπες την γνώμη σου.

Δεν το εννοούσα έτσι, Τάσο. Αυτό έλειπε, να μας υποβιβάζω κιόλας.

Αλλά, αν θυμάμαι καλά, παλιότερα προσπάθησαν κυβερνήσεις να περάσουν μοντέλα που δούλευαν καλά σε ξένες χώρες (όχι στον τομέα της παιδείας) και αποδείχτηκαν παταγώδης αποτυχία.

Δε λειτουργεί το ίδιο σύστημα παντού.

Όσον αφορά την παράταξη που σαπίζει στο ξύλο τους άλλους ανενόχλητη, υπάρχει ήδη, εντός και εκτός πανεπιστημίου...
Με τις ευλογίες της ΕΛ.ΑΣ...

Εγώ βλέπω ότι δεχόμαστε απροβληματιστα, αγκαλιάζουμε σχεδον τον φασισμό και τη δικτατορία μεσα στα Πανεπιστημια από την καλη αριστερά, από τον φόβο μηπως μετα απο μερικα χρονια δεχτουμε φασιστικη αντιμετωπιση από την κακιά δεξιά.

Είναι λίγο οξύμωρο δε νομίζετε?

Σου είπα, στη δική μου σχολή, δε βλέπω κανένα φασισμό και τραμπουκισμό από αριστερούς.
Αντίθετα, οι δεξιοί αλωνίζουν.

Με την κατάργηση του ασύλου, ουσιαστικά θα φύγουν οι πολλές παρατάξεις και θα μείνει μία.
Αυτό, είναι καλύτερο;

Στο κτλ βάλε τον αστυνομικό που άφησε παράλυτο αγέλη "φοιτητών" περσι, (αλήθεια κι αυτό προβοκάτσια ήταν μήπως?), βάλε τους 2 φρουρούς στο νοσοκομείο χτες, και πολλα άλλα.

Εχω παει σε πολλες πορειες πριν 1-2 χρονια, πριν βγει στη δημοσιοτητα ο περιφημος νομος και αναθεωρησω αποψεις.

Ειδα καλα τι γινοταν απο τους καλους "φοιτητες" ΚΑΙ από τα ματ. Ας μαζέψουμε πρώτα τους δικούς μας... ώστε μετά οι αυθαιρεσίες των άλλων να είναι προφανείς. Τώρα όμως, δεν είναι. δυστυχώς.

Οταν πριν το ντου των ΜΑΤ εχει προηγηθει πυρποληση καταστηματων κλπ... ξαφνικα αποκτουν δικιο.. κι εμεις αδικο. Κριμα δεν ειναι? Και δεν ειναι ολα προβοκατσια.... Εχω δει τι γινεται απο την περιφημη "εξωκοινοβουλευτικη αριστερα".

Last edited:
Σου είπα, στη δική μου σχολή, δε βλέπω κανένα φασισμό και τραμπουκισμό από αριστερούς.
Αντίθετα, οι δεξιοί αλωνίζουν.

Με την κατάργηση του ασύλου, ουσιαστικά θα φύγουν οι πολλές παρατάξεις και θα μείνει μία.
Αυτό, είναι καλύτερο;

Μα ΓΙΑΤΙ να φύγουν???????? Εκτός αν είναι έγκλημα το συνδικαλίζεσθαι και δεν το'ξερα....

Δηλαδη, στη βουλή υπάρχει μόνο ένα κόμμα?? Το ότι έχει αυτοδυναμία δεν είναι θέμα του συνταγματος, αλλα της λαλακίας του Ελληνα.

Last edited:
Tα μοντέλα δεν περνάνε γιατί ο Έλληνας έχει μάθει να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Στο πανεπιστήμιο είναι αρκετά μικρός ο Έλληνας για να μάθει αλλιώς , μετά είναι αργά.

Και είναι και το άλλο απλούστατο, όποιος δε μπορεί να λειτουργήσει σαν άνθρωπος ας πάει αλλού να σπουδάσει.
Στο δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος να πάνε όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπούς στη ζωή τους και οι γονείς τους μοχθούν για να τους σπουδάσουν και ξέρουν να σέβονται και να διεκδικούν αξιοπρεπώς.
Τα κοπρόσκυλα ας πάνε να πληρώσουν και να σπουδάσουν όπου τους ανέχονται.

Να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα, εδώ δημιουργήθηκε κατάσταση περί σεβασμού και δημοκρατίας για μιά παρουσίαση στο φόρουμ και μας κακοφάνηκε και αμέσως δημιουργήθηκαν στρατόπεδα.
Ποιό ήταν το συμπέρασμα απο όλα αυτά ;
Καλή η δημοκρατία αλλά να υπάρχει και σεβασμός και αξιοπρέπεια.
Ε αυτά δεν υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Και δεν υπάρχουν για πολλούς λόγους. Γιατί ο τρόπος που λειτουργεί το πανεπιστήμιο και τα όργανά του δεν θα κάνουν ποτέ εναν φοιτητή να το αγαπήσει πραγματικά.
Γιατί η συσωρευμένη αγανάκτηση όσω δεν είναι στα διαπλεκόμενα και τις κλίκες είναι τεράστια σε σημείο που να λέει ο φοιτητής " βρε ας τελειώσω εγώ να φεύγω και ας κάνουν ότι θέλουν ".
Πλήρης απαξίωση. Αυτό θέλουν κύριοι, να απαξιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το δημόσιο πανεπιστήμιο για να τρέχει ο κόσμος στα ιδιωτικά και στο εξωτερικό. Και σε αυτό συνεργάζονται πολύ έξυπνα αριστεροί και δεξιοί , γιατί τα δικά τους παιδιά ούτως ή άλλως θα πάνε να σπουδάσουν σε ιδιωτικά ή στο εξωτερικό , ενώ τα παιδιά των περισσότερων απο εμάς θα σκοτώνονται για μια θέση σε μια σχολή ελληνικού πανεπιστημίου.

Κι ασχολούμαστε με παρατάξεις και με κόμματα. Αντί να δούμε τον Αμαζόνιο βλέπουμε το κλαδάκι.

Υ.Γ όταν λέω να φύγουν οι παρατάξεις εννοώ οι άμεσα συνδεδεμένες με πολιτικά κόμματα και χρηματοδοτήσεις απο αυτά.
Ας υπάρχουν ανεξάρτητες παρατάξεις φοιτητών που πραγματικά νοιάζονται για το καλό του πανεπιστημίου και της φοιτητικής κοινότητας γενικότερα.

Αυτό προσπαθώ να σου πω τόση ώρα βρε αγόρι μου.
Με την κατάργηση του ασύλου δε θα σώσεις το πανεπιστήμιο από την κατρακύλα.

Απλώς, το πολύ πολύ να φαγωθούν οι μίζες μονόπαντα.

Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι ριζική αλλαγή σ' ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.
Ποιοι θα βρεθούν όμως να τινάξουν τα πάντα στον αέρα για να ξεκινήσουν από την αρχή;

Αυτό χρειάζεται πραγματικά.
Η κατάργηση του ασύλου δε θα βοηθήσει σε τίποτα.
Κι επειδή θα καταργηθεί ούτως ή άλλως (για εκεί το πάνε), θα με θυμηθείς...

Όσο για την άλλη μου ερώτηση, περί χρησιμότητας του ασύλου, είναι αστείο. Την κάνω σε πολύ κόσμο εδώ και 2 χρόνια... καθώς και σε φόρουμ της σχολής που γράφω.

Αν θες απάντηση ψάξε βρες τον λόγο του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη, στη Νομική της Αθήνας, λίγες ώρες πριν οι χουντικοί τον μαζέψουν στην Ασφάλεια, και θα καταλάβεις πολλά. Λες και η Χούντα δεν είχε πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυμουργό. Λες και δεν έκανε δημοψηφίσματα... Λες και τώρα έχουμε καμια σοβαρή δημοκρατία. Προεδρευομένη Βουλευτική Οικογενειοκρατία έχουμε και δεν το έχουμε καταλάβει.

Επίσης το άσυλο δεν λειτουργεί αξιωματικά. Λειτουργεί με ανοχή της Συγκλήτου. Μην αφήνουμε λοιπόν τους καθηγητές έξω από τις ευθύνες τους για τα όσα ευτράπελα γίνονται.

Δηλαδή άν καταργηθεί το άσυλο θα λυθούν τα προβλήματα της παιδείας;
Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα και προτεραιότητα για την παιδεία;

Μάλλον προτεραιότητα της κυβέρνησης και των οπαδών της είναι για να αποδιαλύσει με τα ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια ενάντια σε κάθε αντιφρονούντα εντελώς την Δημόσια παιδεία.

Στέργιο να σου πώ το απλούστατο .
Τι και ποιόν προστατεύει το πανεπιστημιακό άσυλο ;
Και τι θα πεί ασυλία για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και εκπαιδευτικού ιδρύματος ;

Προσωπικά έχει τύχει πολλές φορές να είμαι στη σχολή και να λέω τώρα θα μου έρθει καμιά αδέσποτη. Δηλαδή είναι καλύτερο που το πανεπιστήμιο έχει γίνει σφηκοφωλιά και ο κάθε αληταράς μπαίνει μέσα για να αλωνίζει ανενόχλητος ;
Τώρα αυτά που λέτε ξαναρωτάω τα λέτε σοβαρά ή κάνετε πλάκα ;

Δηλαδή άν καταργηθεί το άσυλο θα λυθούν τα προβλήματα της παιδείας;
Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα και προτεραιότητα για την παιδεία

Βρε αδερφέ... πες ότι έχεις ενα προβληματικό σύστημα σπίτι. Εχει κακα καλωδια, έχει κακη πηγή, και κακα ηχεία.
Και βρίσκεις έναν τρόπο να αλλάξεις τα ηχεία. Το συστημα παλι δε θα παιζει καλα. Αλλα θα έχεις φτιάξει το 1/3 του.

Θα αρνηθείς να το κάνεις????