Η δορυφορική εγκατάστασή μου

Re: Απάντηση: Η δορυφορική εγκατάστασή μου

Την μπαρα απο που την αγορασες?

Last edited by a moderator:
Από γερμανικό e-shop τις είχα αγοράσει πέρυσι. Μπορείς να βρεις και στο εσωτερικό πάντως.

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι που μου δημιουργεί απορία.
Έχω κι εγώ ένα πιάτο 140χ120 σταθερό για 19.2 & 13.
Με το δικό σου με τόσα παράκεντρα lnb και τόξο 40 μοίρες, έχεις κάλή λήψη σε όλους τους δορυφόρους του τόξου σου? Για παράδειγμα συχνότητες που πιθανώς να είναι οριακές για ελλάδα, στο παράκεντρο λογικά δεν θα πιάνονται?
Ρωτάω γιατί έχω και άλλο ένα πιάτο 1.10 κινητό και το μόνο που με χαλάει είναι η αναμονή μέχρι να κινηθεί το μοτέρ...
Τέλος να σου δώσω συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχεις κάνει στο στήσιμο!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δορυφορική εγκατάστασή μου

Από γερμανικό e-shop τις είχα αγοράσει πέρυσι. Μπορείς να βρεις και στο εσωτερικό πάντως.

Αγορασα και εγω μια τετοια απο την Ελλαδα η οποια ηταν για 4 lnb, μηπως θα μπορουσες να μου στελεις το site διοτι με ενδιαφερει να τοποθετησω παραπανω lnb στο Gibertini μου.

Με το δικό σου με τόσα παράκεντρα lnb και τόξο 40 μοίρες, έχεις κάλή λήψη σε όλους τους δορυφόρους του τόξου σου? Για παράδειγμα συχνότητες που πιθανώς να είναι οριακές για ελλάδα, στο παράκεντρο λογικά δεν θα πιάνονται?
Όσο πηγαίνουμε προς τα άκρα η λήψη είναι δυσκολότερη εν σχέσει με τους δορυφόρους που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο. Ασφαλώς οι οριακές συχνότητες, δύσκολες και σε κεντρική στόχευση, δε θα είναι εφικτής λήψης. Σύντομα θα γράψω αναφορές λήψης για τις τροχιακές θέσεις που λαμβάνω, ώστε να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Τέλος να σου δώσω συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχεις κάνει στο στήσιμο!
Να είσαι καλά!:ernaehrung004:

Αγορασα και εγω μια τετοια απο την Ελλαδα η οποια ηταν για 4 lnb, μηπως θα μπορουσες να μου στελεις το site διοτι με ενδιαφερει να τοποθετησω παραπανω lnb στο Gibertini μου.
Στέλιο, για 4 lnb είναι η μεγαλύτερη δυνατή που έχω πάρει κι εγώ. Απλά έχω ενώσει βάσεις για μεγαλύτερο τόξο.

Last edited:
Ας κάνω και ένα "φρεσκαρισματάκι" στις εικόνες:
729p5s2x71yflsmqylfz.jpg

vhv6bt5odvlo39761tbx.jpg

fcsdjsqasyzlplgqkuy9.jpg

Σεραφείμ, βλέπω άλλαξες αρκετά πράγματα.
Μπορείς να κάνεις μια περιγραφή? Θα ήταν χρήσιμο να ξανανεβάσεις την δεύτερη φωτο, σημειώνοντας πάνω της τον δορυφόρο και τον τύπο του κάθε lnb.

Θα ήταν χρήσιμο να ξανανεβάσεις την δεύτερη φωτο, σημειώνοντας πάνω της τον δορυφόρο και τον τύπο του κάθε lnb.
vhv6bt5odvlo39761tbx.jpg

Από αριστερά όπως κοιτάμε έχουμε (σε παρένθεση το lnb):
4,8E (mti λευκό στα 0.1 db), 7/9E (best στα 0.1 db), 13E (smart titanium στα 0.2 db), 16E (edision στα 0.2 db), 19,2E (smart titanium στα 0.2 db), 23,5E [κέντρο (inverto σκούρο στα 0.2 db)], 25,5/26E (alps), 28,2/28,5E (mti λευκό στα 0.1 db), 31,5/33E (mti λευκό στα 0.1 db), 36E (smart titanium στα 0.2 db) @ Gibertini OP120.
Πλέον με το ίδιο lnb λαμβάνω 7
°E και 9°E και έτσι απολαμβάνω και πάλι το εκ των αγαπημένων μου m6 suisse. Βελτίωσα τη λήψη των 33°E (όσων συχνοτήτων "κατεβαίνουν"), τις οποίες λαμβάνω μαζί με τις 31,5°E και πρόσθεσα και τις 36°E. Από τις 39°E πριν δεν "κατέβαζα" καθόλου ή χωρίς αρκετά "παγώματα" τη συχνότητα του mad (μοναδική που με προβλημάτιζε). Έτσι έγινε "μετακόμιση" των 39°E στο 75άρι παρέα με τους Τούρκους (42E, 39E @ Ikusi 75 cm).

ολα τα λεφτα το 7,8,9 θα πρεπει να εισαι μεγαλος μαστορας αρχηγε για να καταφερεις στησεις τετοια κεντα και να "κατεβασεις" σωστα τις συχνοτητες

υποκλινομαι(αν και εισαι Ολυμπιακος):ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

Η επιλογή του κεντρικού δορυφόρου με βάση ποια κριτήρια έγινε?
Τα Lnb έχουν καθόλου skew?

Η επιλογή του κεντρικού δορυφόρου με βάση ποια κριτήρια έγινε?
Για βελτίωση της λήψης της fixed δέσμης του eurobird (λαμβάνω πλέον αρκετές συχνότητες), ενίσχυση των badr και ικανοποιητική λήψη του Astra 5A χωρίς να χάσω τίποτα από τα βασικά.
Τα Lnb έχουν καθόλου skew?
Λίγο skew έχει το lnb που "βλέπει" τους badr.

Last edited:
Για βελτίωση της λήψης της fixed δέσμης του eurobird (λαμβάνω πλέον αρκετές συχνότητες)
Συγκεκριμένα δε λαμβάνω τις συχνότητες 12523H και V, 12560H και V, 12607V και 12643H και V. Όλες οι υπόλοιπες είναι ok!:smile: Σημειώνω πως με κέντρο 19,2E λάμβανα μόνο την 11224V.

Last edited:
Απάντηση: Re: Η δορυφορική εγκατάστασή μου

Συγκεκριμένα δε λαμβάνω τις συχνότητες 12523H και V, 12560H και V, 12607V και 12643H και V. Όλες οι υπόλοιπες είναι ok!:smile: Σημειώνω πως με κέντρο 19,2E λάμβανα μόνο την 11224V.
Σεραφείμ με Τ90 Toroidal στην Θεσ/νίκη κατεβαίνουν όλες οι παραπάνω συχνότητες. Οι Η οριακά και οι V αρκετά καλά.

Είστε σε καλύτερη μοίρα, Αλέξανδρε. Για την περιοχή μας είναι απαραίτητο ένα offset κάτοπτρο 1,2 μ..

Last edited:
Χαιρετώ την παρέα.

Όντως πολύ καλή δουλεία φιλέ. :grinning-smiley-043
Στην Αθήνα κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό να γίνει;
Προς το παρόν έχω ένα πιάτο 1,2m με 4 lnb στους 19,2-16-13-9Ε θα ήθελα να τα κάνω 8 lnb. Βεβαία όπως το έχω υπολογίσει είναι να πάρω ένα EMP-CENTAURI DiseqC 8x1, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό. Δεκτή έχω έναν Dreambox 7020.Να προτιμήσω switch 8 η δυο 4; Και κάτι τελευταίο αν πάω στην λύση με τα δυο 4 switch,πως γίνεται η σύνδεση; :chinscratch: