Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Και ναι, στο θέμα αυτό είναι σωστή η επισήμανση του ονόματος του Τσίπρα διότι περηφανεύεται ότι δεν ίσχυσε η όποια πρόταση των προηγούμενων (έστω τελείως λανθασμένη), αλλά δεν έχει ούτε αυτός κάποια πρόταση. Κλασικό πρόβλημα με την αριστερά δηλαδή. Αντί να πρωτοστατήσει στα θέματα ανακύκλωσης και οργάνωσης σκουπιδιών, απλώς πρωτοστατεί στο να μην γίνεται τίποτα. Το οποίο σημαίνει ότι τα σκουπίδια γίνονται όλο και πιο πολλά.

Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, το σημείο-κλειδί στην υπόθεση της Κερατέας υπήρξε η κρατική καταστολή και η υπέρμετρη (για τα μέχρι τότε δεδομένα τουλάχιστον, έκτοτε το συνήθισε ο οργανισμός μας) χρήση βίας, και δευτερευόντως το καθ'εαυτό ζήτημα των απορριμάτων.

Προφανώς το τελευταίο παραμένει δευτερεύον ζήτημα όχι μόνο για τα κόμματα αλλά δυστυχώς και για εμάς τους πολίτες.
Όταν μάθουμε σε τι διαφέρουν οι μπλε από τους πράσινους κάδους, τότε θα έχει νόημα να συζητάμε περαιτέρω για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμάτων και τον ρυπογόνο Τσίπρα.

Ο δήμου (σιγά μην του βάλω και κεφαλαίο) ξέρει τι σημαίνει η φράση "δεν έχω λεφτά"???? Δεν είμαι και πολύ σίγουρος.
Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος όμως. Οι αναγνώστες του δήμου, οι υποστηρικτές του τόσα χρόνια και τώρα, είναι όλοι όσοι ψήφιζαν μια pasok και μια n.d ανάλογα με το ρεύμα κ με το τι συνέφερε τον εαυτούλη τους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Ο δήμου (σιγά μην του βάλω και κεφαλαίο) ξέρει τι σημαίνει η φράση "δεν έχω λεφτά"???? Δεν είμαι και πολύ σίγουρος.
Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος όμως. Οι αναγνώστες του δήμου, οι υποστηρικτές του τόσα χρόνια και τώρα, είναι όλοι όσοι ψήφιζαν μια pasok και μια n.d ανάλογα με το ρεύμα κ με το τι συνέφερε τον εαυτούλη τους.

Σαν πολυ ισοπεδωτικος δεν μπηκες ?
Διαβαζα Δημου πεντε χρονια. Ψηφισα ΝΔ η ΠΑΣΟΚ ?
Ο Δημου (τουλαχιστον το 1980 μεχρι 85) στυλιτευε τον ραγιαδισμο.
Ελπιζω τουλαχιστον να συμφωνουμε σε κατι : υπαρχουν Ελληνες που βγαζουν σπυρια
με την συγκεκριμενη νοοτροπια (εκτος αν αυτο τους θετει αυτοματα ... εκτος ελληνικοτητας !)

Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλ

Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, το σημείο-κλειδί στην υπόθεση της Κερατέας υπήρξε η κρατική καταστολή και η υπέρμετρη (για τα μέχρι τότε δεδομένα τουλάχιστον, έκτοτε το συνήθισε ο οργανισμός μας) χρήση βίας, και δευτερευόντως το καθ'εαυτό ζήτημα των απορριμάτων.

Προφανώς το τελευταίο παραμένει δευτερεύον ζήτημα όχι μόνο για τα κόμματα αλλά δυστυχώς και για εμάς τους πολίτες.
Όταν μάθουμε σε τι διαφέρουν οι μπλε από τους πράσινους κάδους, τότε θα έχει νόημα να συζητάμε περαιτέρω για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμάτων και τον ρυπογόνο Τσίπρα.

Δίκιο έχεις. Αλλά το θέμα είναι τα σκουπίδια. Το οποίο είναι άλυτο επί 30 χρόνια.

Το θέμα της καταστολής είναι άλλο θέμα. Και είναι σύμπτωμα και αυτό του failed state.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια υπήρχε και πριν την χρεοκοπία και την άνοδο της καταστολής. Οι λόγοι που δεν λύνεται σήμερα, είναι οι ίδιοι λόγοι που δεν λύθηκε πριν από 5, 15, 25 χρόνια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαβ

Σαν πολυ ισοπεδωτικος δεν μπηκες ?
Διαβαζα Δημου πεντε χρονια. Ψηφισα ΝΔ η ΠΑΣΟΚ ?
Ο Δημου (τουλαχιστον το 1980 μεχρι 85) στυλιτευε τον ραγιαδισμο.
Ελπιζω τουλαχιστον να συμφωνουμε σε κατι : υπαρχουν Ελληνες που βγαζουν σπυρια
με την συγκεκριμενη νοοτροπια (εκτος αν αυτο τους θετει αυτοματα ... εκτος ελληνικοτητας !)
Κατ αρχάς εξήγησε μου (αν θες) τι εννοείς μπήκα ισοπεδωτικός.
Το τι έκανε το 80-85 στα @@ μου, γιατί κάποτε λ.χ. ο σημίτης ήταν κατά της χούντας.
Από κει και πέρα, αν κάποιος βγάζει σπυριά με κάτι ή όχι, I don't give a shit αν είναι Έλληνες, Αλβανοί, Κινέζοι, Μυκονιάτες, Θεσσαλονικείς ή Κορίνθιοι.
Τέλος, αν ψήφιζες pasok ή n.d. ή ακόμα και Ψαρουδάκη, είναι δικαίωμα σου και δεν θα έπρεπε να ντρέπεσαι γι αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Οι λόγοι που δεν λύνεται σήμερα, είναι οι ίδιοι λόγοι που δεν λύθηκε πριν από 5, 15, 25 χρόνια.

Ουδέν αληθέστερον τούτου, όπως και πολλά συναφή θέματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Κατ αρχάς εξήγησε μου (αν θες) τι εννοείς μπήκα ισοπεδωτικός.
Το τι έκανε το 80-85 στα @@ μου, γιατί κάποτε λ.χ. ο σημίτης ήταν κατά της χούντας.
Από κει και πέρα, αν κάποιος βγάζει σπυριά με κάτι ή όχι, I don't give a shit αν είναι Έλληνες, Αλβανοί, Κινέζοι, Μυκονιάτες, Θεσσαλονικείς ή Κορίνθιοι.
Τέλος, αν ψήφιζες pasok ή n.d. ή ακόμα και Ψαρουδάκη, είναι δικαίωμα σου και δεν θα έπρεπε να ντρέπεσαι γι αυτό.

Εγραψες ....
"Οι αναγνώστες του δήμου, οι υποστηρικτές του τόσα χρόνια και τώρα, είναι όλοι όσοι ψήφιζαν μια pasok και μια n.d
ανάλογα με το ρεύμα κ με το τι συνέφερε τον εαυτούλη τους. "

Αρα, κατα τα γραφομενα σου, οχι απλως ψηφιζα ΝΔ η ΠΑΣΟΚ (που δεν) αλλα ημουν και υποστηρικτης των ρευματων
του τι συνεφερε στον εαυτουλη μου. Ολα αυτα, ΕΓΩ ...

Ποιος ειναι ισοπεδωτικος, λοιπον ?

Δευτερον,
εγω που διαβαζα το 80-85 πρεπει να γραφτω στα @@ σου η ΟΧΙ ? (ξεκαθαρισε το, αν θες).
Τριτον,
το αν βγαζω σπυρια με την κουτοπονηρια του Ελληνα να υπερασπιζεται μονο τα καλα και αγια της δικης του οχθης
ειναι κατι που δεν σου καιγεται καρφι ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Δίκιο έχεις. Αλλά το θέμα είναι τα σκουπίδια. Το οποίο είναι άλυτο επί 30 χρόνια.

Το θέμα της καταστολής είναι άλλο θέμα. Και είναι σύμπτωμα και αυτό του failed state.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια υπήρχε και πριν την χρεοκοπία και την άνοδο της καταστολής. Οι λόγοι που δεν λύνεται σήμερα, είναι οι ίδιοι λόγοι που δεν λύθηκε πριν από 5, 15, 25 χρόνια.

Η διαχρονική έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων της αριστεράς εν σώματι.

Ασχετο γενικώς κι ειδικώς ΥΓ.
Πως απο τους τσανακογλύφτες του συστήματος βρεθήκαμε να συζητάμε για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση δεν το κατάλαβα.:Banane0:

Άλλο ένα ανάλογο παράδειγμα, που είχε κι αυτό αναφερθεί στους 4Τ που έγραφαν ο Καββαθάς και ο Δήμου.

Τη δεκαετία του 1960 το Λος Άντζελες είχε πνιγεί στην αιθαλομίχλη. Από τότε άρχισαν να παίρνουν μέτρα για τις εκπομπές των αυτοκινήτων, που σταδιακά γινόταν όλο και πιο αυστηροί. Αναγκάστηκε και η πολιτεία της Καλιφόρνιας να ακολουθήσει. Και έτσι αναγκάστηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάλουν όλο και πιο καθαρά αυτοκίνητα. Σήμερα όλα τα λεωφορεία του Λος Άντζελες είναι μηδενικών εκπομπών (zero emissions). Όχι μόνο η ατμόσφαιρά του έχει καθαρίσει, αλλά επηρέασε σημαντικά και την εξέλιξη της τεχνολογίας του αυτοκινήτου.

Ομοίως είχε πρόβλημα και η Αθήνα. Και έβαλαν τον δακτύλιο.

Από λανθασμένη νοοτροπία, δεν προσπαθούμε να είμαστε πρωτοπόροι. Να κάνουμε κάτι θετικό πέρα από το μίνιμουμ (που συνήθως και αυτό μας επιβάλλεται από διεθνείς συνθήκες).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου

Πως απο τους τσανακογλύφτες του συστήματος βρεθήκαμε να συζητάμε για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση δεν το κατάλαβα.:Banane0:

περίμενε, σε λίγο πετάμε για κορέα ... :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου

Πως απο τους τσανακογλύφτες του συστήματος βρεθήκαμε να συζητάμε για τα σκουοπίδια και την ανακύκλωση δεν το κατάλαβα.:Banane0:

Ειδικά τον Δήμου τον έχουν απολύσει και από το Βήμα και από την Καθημερινή επειδή δεν συμμορφωνόταν.

Ομοίως και ο Σαββόπουλος, πάντα αυτό που του καθόταν στο κεφάλι αυτό έκανε, κι όποιος γουστάρει.

Όπως και να έχει και οι δύο είναι άνθρωποι με μεγάλο ταλέντο που έβγαλαν λεφτά με τις ικανότητές τους και όχι με κρατικά συμβόλαια. Δεν έγλειψαν κανένα. Αυτό είναι γεγονός, ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με τις απόψεις τους.

Eνας απο τους λογους (Νικο) που η Καλιφορνια ειναι απο τις υπερχρεωμενες πολιτειες των ΗΠΑ
ειναι η συμπαθεια της με πρασινες τεχνολογιες στην καταπολεμηση εκπομπης ρυπων.
Απ'οτι εχω ακουσει (απο ξαδελφο στα states) η πρασινη τεχνολογια αποδειχθηκε ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.

Αυτο δεν σημαινει οτι υπερθεματιζω υπερ της χρησης καρβουνου στα αυτοκινητα.
Αλλα καλο ειναι να λεμε ΟΛΗ την αληθεια ... ιδιως αυτην που ποναει το πορτοφολι
(του μικροαστου κυριως ...)

Last edited:
Eνας απο τους λογους (Νικο) που η Καλιφορνια ειναι απο τις υπερχρεωμενες πολιτειες των ΗΠΑ
Απ'οτι εχω ακουσει (απο ξαδελφο στα states) η πρασινη τεχνολογια ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.

Αλλα καλο ειναι να λεμε ΟΛΗ την αληθεια ... ιδιως αυτην που ποναει το πορτοφολι.

Μπαίνεις όμως σε άλλα θέματα. Σε κάθε περίπτωση αυτά που έκαναν στο Λος Άντζελες με το περιβάλλον είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Τα δε οικονομικά της Καλιφόρνιας είναι πολύ μπερδεμένο θέμα. Έχει να κάνει και με τους φόρους που πληρώνουν (ή δεν πληρώνουν) οι Google, Apple, Intel, κλπ., αλλά και με πολλά άλλα θέματα.

Εγω σου λεω τι ακουσα απο ξαδελφο (μηχανικος ο ανθρωπος).
Δεν τον ρωτησα περισσοτερα, γιατι δεν ηξερα και τι να τον ρωτησω ....

Ο λογος που το λεω ειναι εξαιτιας της ανεσης που καποιοι σπρωχνουν την ΔΕΗ
να απεξαρτηθει απο τον Λιγνιτη. Γνωριζουν λοιπον, ολοι αυτοι οι καποιοι,
τι επιβαρυνση θα εχει αυτη η απεξαρτηση στον τελικο λογαριασμο ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Απ'οτι εχω ακουσει (απο ξαδελφο στα states) η πρασινη τεχνολογια αποδειχθηκε ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.

Αλλα καλο ειναι να λεμε ΟΛΗ την αληθεια ... ιδιως αυτην που ποναει το πορτοφολι
(του μικροαστου κυριως ...)

Αποδείχθηκε πανάκριβη, Μάνο, λόγω υλικών, τεχνολογίας, έρευνας κ.λ.π. ή επειδή κάποιοι ''καλοί άνθρωποι'' έχαναν μερικά από τα άπειρα φράγκα, ωστόσο, είχαν τα σωστά τηλέφωνα για να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση? (σηκώστε τα στο Θεό, να δούμε θα τα πάρουν τα πράσινα?)

Ούτε εγώ κατάλαβα την απόπειρα να κάνεις χιούμορ σ' αυτό το ποστ, αλλά δεν πειράζει...
Μια άλλη πλευρά, χωρίς να είμαι φιλοσοφος και να έχω την ευρύτητα πνεύματος,τον ουμανισμό του Δήμου:music-smiley-005:,είναι ότι σήμερα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων ζούν άμεσα κυριολεκτικά ή έμμεσα απο τα σκουπίδια...

Αληθεια τι θα γίνουν όλοι αυτοί;Πως θα ζήσουν όταν τελικά οι Μπομπολαίοι και σία πάρουν ότι θέλουν;

Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
Η πράσινη τεχνολογία δεν είναι στα "σπάργανα" μόνο επειδή αργήσαν να την αναπτύξουν ή γιατί δεν υπήρξε το έντονο ενδιαφέρον που θα έπρεπε...
Είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα που μπορεί και να μην προλάβει να αποδώσει ποτέ τα αναμενόμενα. Οι νόμοι της φυσικής είναι που τελικά ορίζουν το παιχνίδι.
Η μεγαλύτερη ελπίδα (όλης της ανθρωπότητας) αυτή τη στιγμή είναι κάποια στιγμή στα επόμενα 20 χρόνια να επιτευχθεί η εμπορική χρήση της πυρηνικής σύντηξης.

Ας ασχοληθούμε καλύτερα με τον Δήμου και ας αφήσουμε τις πεποιθήσεις και τον αλτρουϊσμό των αναγνωστών του κατά μέρος.