Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν.

Εγραψες ....
"Οι αναγνώστες του δήμου, οι υποστηρικτές του τόσα χρόνια και τώρα, είναι όλοι όσοι ψήφιζαν μια pasok και μια n.d
ανάλογα με το ρεύμα κ με το τι συνέφερε τον εαυτούλη τους. "

Αρα, κατα τα γραφομενα σου, οχι απλως ψηφιζα ΝΔ η ΠΑΣΟΚ (που δεν) αλλα ημουν και υποστηρικτης των ρευματων
του τι συνεφερε στον εαυτουλη μου. Ολα αυτα, ΕΓΩ ...

Ποιος ειναι ισοπεδωτικος, λοιπον ?

Δευτερον,
εγω που διαβαζα το 80-85 πρεπει να γραφτω στα @@ σου η ΟΧΙ ? (ξεκαθαρισε το, αν θες).
Τριτον,
το αν βγαζω σπυρια με την κουτοπονηρια του Ελληνα να υπερασπιζεται μονο τα καλα και αγια της δικης του οχθης
ειναι κατι που δεν σου καιγεται καρφι ?
Ομολογώ πως εκπέμπουμε σε άλλα μήκη κύματος.
Ευτυχώς......
δήμου, να σωθεί το universe.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
Η πράσινη τεχνολογία δεν είναι στα "σπάργανα" μόνο επειδή αργήσαν να την αναπτύξουν ή γιατί δεν υπήρξε το έντονο ενδιαφέρον που θα έπρεπε...
Είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα που μπορεί και να μην προλάβει να αποδώσει ποτέ τα αναμενόμενα. Οι νόμοι της φυσικής είναι που τελικά ορίζουν το παιχνίδι.
Η μεγαλύτερη ελπίδα (όλης της ανθρωπότητας) αυτή τη στιγμή είναι κάποια στιγμή στα επόμενα 20 χρόνια να επιτευχθεί η εμπορική χρήση της πυρηνικής σύντηξης.

Σωστά αυτό. Πάντως το να μην βγάζουν μαύρο καπνό οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων, δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς ότι ήταν σημαντική πρόοδος. Το ίδιο και τα λεοφορεία zero emissions.

ολα αυτα ομως επρεπε να εχουν γινει χρονια πριν οχι τωρα...το περιβαλλον μας ειναι ηδη επιβαρυμενο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις το

Ομολογώ πως εκπέμπουμε σε άλλα μήκη κύματος.
Ευτυχώς......
δήμου, να σωθεί το universe.

Συμφωνώ στο ευτυχώς. Άλλωστε, η πολυφωνία είναι καλό πράγμα στις Δυτικές κοινωνίες. Σε αντίθεση με Β. Κορέα! :flipout:

O Δημου εγραφε τοτε (το 84) ...

"ΔΕΝ εχει κανενα νοημα να βαλω μια μπαταρια (αυτοκινητου) να φορτιζει ολο το βραδυ
για να παριστανω τον οικολογικο στην καφετερια του χωριου, οταν το συνολικο κοστος
φορτισης της μπαταριας μετακυλιεται στην ΔΕΗ και τον λιγνιτη που καλειται να καψει ..."

Oλα αυτα το 84 (η εκει κοντα, δεν θυμαμαι ακριβως).
Οταν οι μπαταριες αυτοκινητου ηταν τεχνολογια για γελια.
(Το Chrysler Impact, το ηλεκτρικο, ποτε βγηκε ? Τοτε το ειπε ....)

Εχει καποια σημασια (νομιζω) να σταχυολογουμε τις αληθειες απο ΟΠΟΥ και αν προερχονται.
Και εξακολουθω να πιστευω οτι ο Δημου εκανε grand ατοπημα να ανακατευτει με την Πολιτικη.
Ομως, ετερον ... εκατερον !

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου

,
Ειδικά τον Δήμου τον έχουν απολύσει και από το Βήμα και από την Καθημερινή επειδή δεν συμμορφωνόταν.

Ομοίως και ο Σαββόπουλος, πάντα αυτό που του καθόταν στο κεφάλι αυτό έκανε, κι όποιος γουστάρει.

Όπως και να έχει και οι δύο είναι άνθρωποι με μεγάλο ταλέντο που έβγαλαν λεφτά με τις ικανότητές τους και όχι με κρατικά συμβόλαια. Δεν έγλειψαν κανένα. Αυτό είναι γεγονός, ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με τις απόψεις τους.

Υπαρχουν καμια 15αρια κομματα και βαλε, εκτος απο τα γνωστα τα υπολοιπα εχουν παρουσιαστει στα μμε ελαχιστες φορες (συνηθως ως γραφικα).
Το ποταμι (με μπροσταρη τον δημοσιογραφισκο)απο που και ως που προβαλεται καθε μερα απ ολα τα μεσα και μαλιστα βγηκαν και δημοσκοπησεις με σουπερ ποσοστα υπερ του?
δεν το ευνοει το συστημα?και γιατι ο "αντισυστημικος" δημου πηγε με δαυτους?
Καλα ο Σαββοπουλος εκπομπη στο κρατικο επι ΠΑΣΟΚ,Μεγαρο,Ηρωδειο καθε τρεις και λιγο,σουπερ διαφημιση απο τον ΔΟΛ ,μεγας οπορτουνας αριστερος οταν ηταν στα χαι της η αριστερα και μετα μασαμπουκα κεντροδεξια,αξεχαστο το "Μητσοτακ",υμνος προς τον δρακουλα κατα τ αλλα δεν ειναι γλυφτης..

Δεν νομίζω να κάλεσε ο nikosGX τον Δήμου "αντισυστημικό". Ότι δεν συμμορφωνόταν πάντα με τον εργοδότη του είπε.

Επίσης το "εκπομπή επί ΠΑΣΟΚ" αναφέρεται στο Ζήτω/Ζητώ το Ελληνικό Τραγούδι; Και ο Χατζιδάκις διευθυντής του Τρίτου έκανε.... να τα ισοπεδώσουμε όλα;

Last edited:
@SR71B

Δεν τα ξέρεις καλά.Ο Δήμου έχει ασχοληθεί με την...πολιτική,απο τον καιρο της χούντας,που διορίστηκε ΓΓ της επίσης διορισμένης ΔΕ της ΕΔΕΕ.
Εννοείται ότι διόριζαν σε τετοιες επιτροπές τους δικούς τους,όπως π.χ στις φοιτητικές χουντικές ενώσεις.

http://www.pare-dose.net/4434

Last edited:
Μονο ετσι μπορω να το εκλαβω,αλλιως προς τι η αναφορα και μαλιστα σε μεσα οπως η Καθημερινη και το Βημα,οτι ηταν ανυπακουο αγορι που και που?σε τι προσφερει στην συζητηση αυτο?
Ο Νικος ειπε οτι δεν πηρε κρατικο χρημα και η εκπομπη του στο κρατικο οπως επισης ολες αυτες οι συναυλιες σε Μεγαρο και Ηρωδειο κατι δειχνουν,επισης με το αζημιωτο εκανε συναυλιες σε στρατοπεδα,αλλοι αξιολογοι καλλιτεχνες οπως οι Κατσιμιχαιοι δεν ειχαν τετοιο σουξε

Last edited:
Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

@SR71B

Δεν τα ξέρεις καλά.Ο Δήμου έχει ασχοληθεί με την...πολιτική,απο τον καιρο της χούντας,που διορίστηκε ΓΓ της επίσης διορισμένης ΔΕ της ΕΔΕΕ.
Εννοείται ότι διόριζαν σε τετοιες επιτροπές τους δικούς τους,όπως π.χ στις φοιτητικές χουντικές ενώσεις.

http://www.pare-dose.net/4434

Καλα ... εννοειται οτι ειμαι μονο ... 46 ετων.
Δεν γνωριζω τι συνεβη με τον Δημου επι δικτατοριας.
Αλλα και να μην γνωριζα, δεν αλλαζουν πολλα πραγματα.
Εγραψα οτι με την απολλωνια αισθηση που αναδιδουν τα γραπτα του,
πολυς κοσμακης που εξαναγκαστηκε στην διονυσιακη θεωρηση ...
θα δεινοπαθουσε με αυτον υπουργο.

Απο διαφορετικους δρομους, καταληγουμε περιπου στο ιδιο συμπερασμα.
Αυτος ο "λογιος" δεν ειναι για την εξουσια.

Πάντως είμαι σίγουρος ότι όλοι εδώ στο φόρουμ συμφωνούμε ότι θα ήταν καλό να ανακυκλώνουμε 80% των σκουπιδιών αντί να τα πετάμε σε σκουπιδότοπους.

(Ακόμη και να θέλει να κάνει κάποιος επίθεση ad hominem σε κάποιον άλλο, στο Δήμου, σε μένα, σε οποιονδήποτε ... καλό είναι τουλάχιστον να βρίσκει απόψεις στις οποίες να διαφωνεί!)

Αφού λοιπόν συμφωνούμε ότι η ανακύκλωση είναι κάτι καλό, για ποιό λόγο πιστεύετε ότι αυτό δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη;

Ας ασχοληθούμε καλύτερα με τον Δήμου και ας αφήσουμε τις πεποιθήσεις και τον αλτρουϊσμό των αναγνωστών του κατά μέρος.
Το εκλαμβάνω ως προτροπή για τον "συντονισμό" της κουβέντας. Από κει και πέρα, δεν νομίζω να απαγορεύεται να κρίνω τους οπαδούς, αναγνώστες, ψηφοφόρους κλπ κλπ, οποιουδήποτε.

Και εξακολουθω να πιστευω οτι ο Δημου εκανε grand ατοπημα να ανακατευτει με την Πολιτικη.
Ομως, ετερον ... εκατερον !

Διαφωνώ. Από τη μια ρωτάμε γιατί επιφανείς άνθρωποι δεν προσπαθούν να βοηθήσουν. Από την άλλη κατακρίνουμε τον Δήμου που εμπλέκεται στην πολιτική.

Ίσως τέτοιους να χρειαζόμαστε. Τουλάχιστον δεν έχει καμιά ανάγκη για λεφτά, δεν θα μπει με σκοπό να πιάσει την κουτάλα.

Επιπλέον πόσοι από τους 300 που έχουμε στη Βουλή πιστεύεις ότι είναι καλύτεροι από τον Δήμου;

Πόσες πιθανότητες έχει ο Δήμου να γίνει πιόνι σε σχέση με κάποιον άλλο από τους 300 που έχουμε τώρα;

Δεν λέω ότι ο Δήμου είναι η σωτηρία της χώρας. Αλλά εμένα θετικό μου φαίνεται ότι μπλέχτηκε χωρίς να έχει καμιά ανάγκη. Είναι ήδη αρκετά διάσημος, δεν έχει να του δώσει πολλά το βουλευτιλίκι.

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Μονο ετσι μπορω να το εκλαβω,αλλιως προς τι η αναφορα και μαλιστα σε μεσα οπως η Καθημερινη και το Βημα,οτι ηταν ανυπακουο αγορι που και που?σε τι προσφερει στην συζητηση αυτο?
Ο Νικος ειπε οτι δεν πηρε κρατικο χρημα και η εκπομπη του στο κρατικο οπως επισης ολες αυτες οι συναυλιες σε Μεγαρο και Ηρωδειο κατι δειχνουν,επισης με το αζημιωτο εκανε συναυλιες σε στρατοπεδα,αλλοι αξιολογοι καλλιτεχνες οπως οι Κατσιμιχαιοι δεν ειχαν τετοιο σουξε

Και ο Χατζιδάκις όπως είπαμε είχε Ηρώδεια. Βουρ κι αυτός, επειδή έκανε εμφανίσεις με πασοκικό/δεξιό χρήμα? Είναι σαν να λες πως ο,τιδήποτε έγινε με το τελευταίο ήταν εξ ορισμού άχρηστο, μιαρό και διαπλεκόμενο.

Το εκλαμβάνω ως προτροπή για τον "συντονισμό" της κουβέντας. Από κει και πέρα, δεν νομίζω να απαγορεύεται να κρίνω τους οπαδούς, αναγνώστες, ψηφοφόρους κλπ κλπ, οποιουδήποτε.

Το να πεις ότι οι αναγνώστες του τάδε ψήφιζαν τούτο και εκείνο, και μάλιστα για ιδιοτελείς σκοπούς (εκ του γεγονότος και μόνο ότι τυγχάνουν αναγνώστες του εν λόγω) δεν είναι κρίση, αλλά υπόθεση, που οδηγεί σε flame και δεν μπορώ να επιτρέψω τη συνέχιση της κουβέντας σε τέτοιες οδούς.

Ηταν πρωτιστως απαντηση στον Νικο που ειπε οτι δεν πηρε κρατικο χρημα, ξαναγραφω..

A ότι πήρε, πήρε. Βέβαια πήραν και άλλοι που άξιζαν λιγότερο. Τώρα για την εκπομπή του επί πασοκικών 80s, ήταν μάλλον από τους καλούς σταθμούς της κρατικής τηλεόρασης.

Ηταν πρωτιστως απαντηση στον Νικο που ειπε οτι δεν πηρε κρατικο χρημα, ξαναγραφω..

Ο Νίκος είπε ότι και ο Δήμου και ο Σαββόπουλος έβγαλαν πολλά λεφτά από την τέχνη τους. Δεν έγιναν πλούσιοι και διάσημοι επειδή πήραν κρατικές δουλειές ή επειδή τα είχαν καλά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ακόμη και ο Άκης Πάνου πήρε κρατικά λεφτά. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό.

Last edited:
Διαφωνώ. Από τη μια ρωτάμε γιατί επιφανείς άνθρωποι δεν προσπαθούν να βοηθήσουν. Από την άλλη κατακρίνουμε τον Δήμου που εμπλέκεται στην πολιτική.

Ίσως τέτοιους να χρειαζόμαστε. Τουλάχιστον δεν έχει καμιά ανάγκη για λεφτά, δεν θα μπει με σκοπό να πιάσει την κουτάλα.

Επιπλέον πόσοι από τους 300 που έχουμε στη Βουλή πιστεύεις ότι είναι καλύτεροι από τον Δήμου;

Πόσες πιθανότητες έχει ο Δήμου να γίνει πιόνι σε σχέση με κάποιον άλλο από τους 300 που έχουμε τώρα;

Δεν λέω ότι ο Δήμου είναι η σωτηρία της χώρας. Αλλά εμένα θετικό μου φαίνεται ότι μπλέχτηκε χωρίς να έχει καμιά ανάγκη. Είναι ήδη αρκετά διάσημος, δεν έχει να του δώσει πολλά το βουλευτιλίκι.

Mπορεις να διαφωνεις οσο θελεις.
Και σε πολλα απο αυτα που γραφεις δεν βλεπω κατι παραλογο η μεμπτο.
Ομως, η Πολιτικη ειναι ΚΑΙ τεχνη του Συμβιβασμου (μετα απο αυτην την Αρπαχτης και του Σφετερισμου).
Ο Δημου εχει δειξει οτι μπορει να κανει αυτους του συμβιβασμους ? Νομιζω πως ΟΧΙ.

Μας αρεσει φιλε Νικο, να διαβαζουμε απολυτες, πεντακαθαρες και περηφανες θεσεις (οπουδηποτε).
Δεν αρεσει μονο σε σενα. Αρεσει και σε μενα. ΟΜΩΣ, οταν/εαν αναλαβουμε (εγω η εσυ) μια εξουσια
που παιρνει αποφασεις για ατομα ΠΕΡΑ απο εμας .... ειναι αναγκαιο ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να γνωριζουμε ΤΙ
αντεχει το εκλογικο σωμα ..... για να μην πηδηξει ο κοσμος απ'τα μπαλκονια.

ΟΧΙ τι αντεχουμε (η μαθαμε να αντεχουμε) ΕΜΕΙΣ.
Αν ισχυει το τελευταιο, τοτε ΟΛΟΙ ανεξαιρετως στην ελληνικη επικρατεια να καταβαλουν 30 ευρω επιπλεον
στον διμηνιαιο λογαριασμο ΔΕΗ (μονο για ρευμα) για να μην ξανακαψουμε ποτε λιγνιτη (αποδεδειγμενα
εχει θερισει τον μισο πλυθησμο της Πτολεμαιδας απο καρκινο ... τι αλλο περιμενουμε να κινηθουμε ?).
Απλη, αυτονοητη, ξεκαθαρη και τσεκουρατη λογικη .... !!!

Last edited:

Aς αφήσουμε λοιπόν τα γραπτά του στην άκρη. Ας πάρουμε κάτι άλλο: τις προτάσεις του επί του πρακτέου. Έχεις ακούσει κάποια; Έχει προτείνει κάποιο μέτρο επί του οποίου μπορεί να γίνει συζήτηση; Εγώ δεν ξέρω κάτι, πέραν της ατέρμονας κριτικής επί του χαρακτήρα των Ελλήνων (των άλλων Ελλήνων, πάντα, όχι της αφεντιάς του). Το ότι δεν έχει ανάγκη να πιάσει την κουτάλα το αφήνω στην άκρη, δεν ξέρω πόσα λεφτά έχει και αν θέλει πολύ περισσότερα, άλλωστε ούτε ο Βαρδινογιάννης έχει ανάγκη από χρήματα, αλλά θέλει κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα...

Και κάτι ακόμα: Ο Δήμου είναι 70 χρονών και βάλε. Τι έχει να προσφέρει στα γεροντάματα;