Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Έχουν δίκιο οι all around ψηφοφόροι (η αλλιώς, όπου φυσάει ο τεχνητός ανεμος - γέννημα θρεμμα των ΜΜΕ - πάω)....
Πήξαμε από αριστερά διακυβέρνηση τόσα χρόνια...Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρα με την χώρα και να στηρίξουμε κεντρώες δυναμεις,οι οποίες ναι μεν απείχαν συνειδητά κατά το παρελθόν, ερωτοτροπώντας με την νταγκλα που ευδοκιμούσε στις ηλιόλουστες παραλίες,διαβαζοντας τους γκουρου της απαξίωσης και ταύτισης διαφορετικών μεταξύ τους ιδεολογημάτων ,οι οποίοι ανεμολογουσαν σε κάποιο περιοδικό με ακριβά αυτοκίνητα για να βγάλουν τον επιούσιο ...
Έτσι μια ωραία πρωία,αφού μάζεψαν από το πεζοδρόμιο (σε συνεργασία με τους Ατενιστας) την τσιχλοφουσκα του Στέφανου Μάνου και του γαλαζοαίματου Θάνου Τζημερου,αποφάσισαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με τον εξευγενισμένο μισανθρωπισμο,ακολουθώντας τους μπροστάρηδες της ισοπέδωσης,που η αλήθεια είναι ότι μας τα λέγαν αλλά εμείς δεν ακούγαμε και ιδού τ' αποτελέσματα.... :grandpa:

Είμαι σε καλό δρόμο;; :Banane0:

Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι αυτοί που μας τα έλεγαν τόσα χρόνια αλλά εμείς δεν ακούγαμε,δεν είχαν στο παρελθόν καμία μα καμία σχέση με τα ΜΜΕ και τις κατευθυντήριες τάσεις που αναπλάθουν τα τελευταία κατά καιρούς...
Είναι γέννημα θρέμμα του υγιούς πληθυσμού αυτής της χώρας και δεν προβάλλονται ούτε διαφημίζονται από το σάπιο σύστημα των ΨυχαροΜπομπολαιων που κατασπάραξε την χώρα...Προήλθαν από παρθενογένεση...

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Το να μπορεί κάποιος να μην ταυτίζεται ούτε με τον Σαμαρά ούτε με τον Τσίπρα δεν τον καθιστά απολιτίκ. Just saying. Μην τρελαθούμε τώρα. Και η πολιτική άποψη ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είναι αριστερή ή δεξιά. Αλλιώς θα ζούσαμε ακόμα στο '50.

Όπως και το ότι η χώρα βρίσκεται στο έρμαιο της ΠΑΣΟΚΟΝΔσυμορίας εδώ και 40 χρόνια, δεν καθιστά τον Σύριζα αξιόπιστο σχηματισμό.

Μπλέκουμε διαφορετικά πράγματα στην ίδια κουβέντα.

Δηλαδη ο savatage, τον οποιο quotαρεις, ταυτιζεται με καποιον απο τους 2?
Οπως λες κι εσυ, μην τρελαθουμε τωρα. Γραφεις λες και μπηκες χτες στο φορουμ
και δεν εχεις δει τι κειμενα εχουν προηγηθει, ή απλα δεν τους εδωσες καμμια σημασια...

Εδώ που τα λέμε, ας αρνηθεί κάποιος ότι ποτέ δεν ασκήθηκε στην παρέα μας εδώ μέσα τόσο ένθερμη κριτική στον Σύριζα, σαν αυτή που ασκείται σε ένα κόμμα ενός μήνα. Γιατί αν πιάναμε με το ίδιο κόσκινο διάφορα μπουμπούκια του Σύριζα, σκάβοντας 50 χρόνια πίσω, τι είχαν πει τότε, τι λένε σήμερα, τι έκαναν τότε, τι ψήφιζαν τότε, κλπ κλπ κλπ δε θα μας έμενε άντερο.

Εμενα ηδη δε μου εμεινε αντερο. Η κριτικη ακριβως που περιγραφεις γινεται και για το
Συριζα. Εχουν γραφτει εκατονταδες σελιδες επικριτικες (δεν κρινω καν το δικαιως ή αδικως)
για τις πολιτικες του θεσεις, για το τι εκαναν στο παρελθον τα ατομα που βρισκονται σε αυτον,
ή τα ατομα που στηριζει, ακομη και το με ποιους εχει βρεθει στην ιδια φωτογραφια ο Τσιπρας!
Επιπροσθετως εχει ανοιχτει ολοκληρο νημα για να τον κρινει (και επικρινει αν θελει κανεις).
Α, και να μην ξεχασω τη βασικη κριτικη οτι δεν εχει θεσεις, σε ενα κομμα που εχει αναρτημενο
το προγραμμα του. Ολα αυτα για ενα κομμα που δεν εχει κυβερνησει ποτε. Και μας λες οτι δεν ασκηθηκε
τοσο ενθερμη κριτικη? Πραγματικα λες και μπηκες χτες στο φορουμ.

Αυτό δε σημαίνει ότι ο Σύριζας δεν αξίζει την ευκαιρία του. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το ρυάκι. Δεν έχει να παρουσιάσει αν μη τι άλλο τίποτα πιο γραφικό από όσα παρουσιάζουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αριστερά και δεξιά εδώ και δεκαετίες.

Ξέρω ότι μέσα από το στρεβλό πρίσμα που αντιλαμβάνονται πολλοί εδώ μέσα (και εκεί έξω) τα πράγματα, το παραπάνω ποστ μου με καθιστά τουλάχιστον Σαμαρικό (αν όχι Χρυσαυγίτη). Αλλά δε βαριέστε...!

Το ρυακι, για να φτασει να αξιζει την ευκαιρια του, οπως υποστηριζεις, θα πρεπει πρωτα να μας πει
το προγραμμα του και τις θεσεις του. Οχι να λεει οτι θα κανει συνεδριο για να τις καθορισει μετα τις εκλογες!
Οποιοσδηποτε που ζηταει τοιουτοτροπως την ψηφο μας ΔΕΝ αξιζει καμμια ευκαιρια,
ο,τι και να λενε οσοι θελουν να τον στηριξουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Και μία ενδιαφέρουσα «απολογία» του ίδιου

Απολογία ενός Ανθέλληνα

Ενδιαφέρον κείμενο, καλογραμμένο και βαθύτατα αντιφατικό. Λέει ας πούμε:
Δεν θεωρώ τη χώρα μου ούτε καλύτερη ούτε σημαντικότερη από τις άλλες, την αγαπώ επειδή είναι η γωνιά μου μέσα στην οικουμένη - όπως αγαπώ την γειτονιά μου.
Σωστό αυτό, προσυπογράφω. Αλλά συνεχίζει ως εξής:
Αλλά όπως δεν θα σκεπτόμουν ποτέ να μετατρέψω την γειτονιά μου σε ιδεολόγημα και να σκοτώσω γι αυτήν, έτσι δεν θεωρώ λογικό να μετατρέπουμε την πατρίδα σε έθνος – και να θυσιάζονται άνθρωποι για «ένα πουκάμισο αδειανό…»

Εδώ τα χαλάμε. Η πατρίδα δεν είναι γειτονιά, μπορεί να αλλάξεις γειτονιά εκατό φορές, αλλά ο τόπος που σε γέννησε είναι ένας. Όπως η οικογένειά σου. Και την οικογένειά σου δεν την αξιολογείς, την αγαπάς γιατί είναι η οικογένειά σου. Αγαπάω τη μάνα μου και τα παιδιά μου όχι επειδή θεωρώ ότι είναι η καλύτερη μάνα ή τα καλύτερα παιδιά του κόσμου αλλά επειδή είναι η μάνα μου και τα παιδιά μου, τελεία και παύλα. Δεν θα γράψω ότι θα σκότωνα για την οικογένειά μου ή την πατρίδα μου, γιατί δεν ξέρω τι θα έκανα σε ακραίες καταστάσεις, αλλά το σίγουρο ήταν ότι κάποιοι άλλοι ήταν διατεθειμένοι να σκοτωθούν για την πατρίδα-για παράδειγμα ο φίλος του, ο Οδυσσέας Ελύτης. Και ο Σεφέρης, ο συγγραφέας της φράσης "για ένα πουκάμισο αδειανό" που αναφέρει ο ΝΔ, πολέμησε λυσσαλέα από τη δική του έπαλξη, το Διπλωματικό Σώμα, για την ακεραιότητα της Κύπρου, την οποία αγάπησε με πάθος.

Ας ανακεφαλαιώσουμε: αυτό που λείπει από το ΝΔ είναι το πάθος, αγαπάει την Ελλάδα, αλλά όχι αρκετά, την αγαπάει όπως αγαπάμε ένα καλό φαγητό ή ένα άνετο δωμάτιο ξενοδοχείου, και μεμψιμοιρεί γιατί το φαγητό του είναι ανάλατο και το κρεββάτι του ξενοδοχείου δεν έχει καθαρά σεντόνια. Είναι δηλαδή ρηχός.

Υ.Γ. θα μπορούσα να ανασκευάσω όλο το άρθρο, αλλά βαριέμαι, είναι γεμάτο λογικά σφάλματα, λάθος εκτιμήσεις και αστήρικτες υποθέσεις που παρουσιάζονται σα θέσφατα. Τελικά τζάμπα πήγαν τα έξι χρόνια στη Φιλοσοφική του Μονάχου και το διδακτορικό πάνω στον Σέξτο Εμπειρικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Μάλλον ούτε κι εσύ το έχεις διαβάσει το βιβλίο. Γι αυτό κόλλησες στον τίτλο. Ούτε γω το διάβασα, αλλά από τα υπόλοιπα που διάβασα νομίζω ότι ο τίτλος είναι ανάλογος με το "όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" του Σεφέρη.

Τόχω διαβάσει απο παλιά και θεωρώ πως είναι μιά αφόρητη και κοινότοπη μπουρδολογία,όπως και οι λοιπές του ψευτοφιλόσοφου.

Το να μπορεί κάποιος να μην ταυτίζεται ούτε με τον Σαμαρά ούτε με τον Τσίπρα δεν τον καθιστά απολιτίκ. Just saying. Μην τρελαθούμε τώρα. Και η πολιτική άποψη ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είναι αριστερή ή δεξιά. Αλλιώς θα ζούσαμε ακόμα στο '50.

Φίλε μου όλα τα σοβαρά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη τοποθετούνται στον άξονα Αριστερά - Κέντρο - Δεξιά. Το να αρνείσαι να τοποθετηθείς όπως και το να λες ότι θα διαλέξω σε ποια ευρωομάδα θα μπω μετά τις ευρωεκλογές είναι εξαπάτηση του κόσμου. Αφήνω σκοπίμως θολά τα νερά ώστε να παίρνω ψήφους από παντού.

Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλ

Αν ακούσεις ένα φιλελεύθερο να μιλάει (π.χ. Δήμου) και ένα φασίστα (π.χ. Πλεύρη) καταλαβαίνεις τη διαφορά στο πρώτο λεπτό.
Αν τον νιώσεις να κυβερνάει, καταλαβαίνεις την ομοιότητα στον πρώτο μήνα.

Έχουν δίκιο οι all around ψηφοφόροι (η αλλιώς, όπου φυσάει ο τεχνητός ανεμος - γέννημα θρεμμα των ΜΜΕ - πάω)....
Πήξαμε από αριστερά διακυβέρνηση τόσα χρόνια...Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρα με την χώρα και να στηρίξουμε κεντρώες δυναμεις,οι οποίες ναι μεν απείχαν συνειδητά κατά το παρελθόν, ερωτοτροπώντας με την νταγκλα που ευδοκιμούσε στις ηλιόλουστες παραλίες,διαβαζοντας τους γκουρου της απαξίωσης και ταύτισης διαφορετικών μεταξύ τους ιδεολογημάτων ,οι οποίοι ανεμολογουσαν σε κάποιο περιοδικό με ακριβά αυτοκίνητα για να βγάλουν τον επιούσιο ...
Έτσι μια ωραία πρωία,αφού μάζεψαν από το πεζοδρόμιο (σε συνεργασία με τους Ατενιστας) την τσιχλοφουσκα του Στέφανου Μάνου και του γαλαζοαίματου Θάνου Τζημερου,αποφάσισαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με τον εξευγενισμένο μισανθρωπισμο,ακολουθώντας τους μπροστάρηδες της ισοπέδωσης,που η αλήθεια είναι ότι μας τα λέγαν αλλά εμείς δεν ακούγαμε και ιδού τ' αποτελέσματα.... :grandpa:

Είμαι σε καλό δρόμο;; :Banane0:
Κέρδισες ένα γεύμα στο Αλάτσι! :eating:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Αν τον νιώσεις να κυβερνάει, καταλαβαίνεις την ομοιότητα στον πρώτο μήνα.

Ναζί και νεοφιλελέδες ίδια μούρη με πολλές συγγένειες.

@Galen κάτι σελίδες πίσω

(και @ DIPIE)

Απάντησα στην εκβιαστική ερώτηση όπως τέθηκε και όπως έχει τεθεί πολλές φορές: ότι αν δεν είσαι με τον Τσίπρα είσαι με τον Σαμαρά. Το παραπάνω δεν ταυτίζεται όμως με το αν δεν είσαι αριστερός είσαι δεξιός, γιατί ο Τσίπρας και ο Σύριζα δεν καλύπτουν όλους τους αριστερούς, ούτε τους "βαμμένους", ούτε τους πολύ μετριοπαθείς.

Φυσικά και δεν είμαι στο φόρουμ από χθες, και φυσικά ξέρω ότι υπάρχει νήμα για τον Σύριζα, νήμα όμως στο οποίο η έντονη κριτική γίνεται από 3-4 άτομα μόνο ενώ ο συνήθης αντίλογος στηρίζεται στο επιχείρημα ότι ο Σαμαράς και ο ΓΑΠ είναι χειρότεροι. Αυτό λοιπόν που έθιξα είναι ότι δεν υπάρχει τόσο ένθερμη κριτική απέναντι στον Σύριζα, και το πιστεύω αυτό. Τον βλέπουμε οι περισσότεροι με μια κατ'αρχήν συμπάθεια, επειδή πρόκειται για ένα κόμμα που έχει αριστερές καταβολές, και, στην εποχή του 3 ή 5% πρέσβευε πράγματα που αρέσουν στους περισσότερους, ή εν πάσει περιπτώσει σε όσους θεωρούν ότι έχουν αριστερίζουσες ιδέες.

Επίσης μάλλον δεν έγινε κατανοητό αυτό που είπα παρακάτω. Είπα ότι το ρυάκι αξίζει την ευκαιρία που αξίζει και ο Σύριζας. Διότι και οι δύο σχηματισμοί είναι ασαφείς. Μπορεί ο Σύριζας να έχει πρόγραμμα αναρτημένο, αλλά στις κρίσιμες ερωτήσεις (λέγε με "Που θα βρείτε τα λεφτά") απαντάει με γενικολογίες του τύπου "θα πληρώσουν οι έχοντες".Με συγχωρείς αλλά θεωρώ δεδομένο ότι, μια και ζούμε σε μη δημοκρατική χώρα αποδεδειγμένα, αν βγει ο Σύριζα, αυτό θα σημαίνει ότι οι "έχοντες" θα έχουν κάνει τα κουμάντα τους μαζί του. Δεν το λέω αυτό ως κάτι που μου αρέσει ή αποδέχομαι, το αναφέρω ως γεγονός. Διότι εκτός από το να πρεσβεύουμε αυτά που θέλουμε, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και τι συμβαίνει γύρω μας.

Ο Σύριζα έχει αρχίσει να ωριμάζει εκθετικά τελευταία, στην προοπτική διακυβέρνησης, μιλάει πλέον πολύ συχνά για ισοσκελισμένους προϋοπολογισμούς, και αυτό προσωπικά μου δείχνει ότι όταν κυβερνήσει (διότι το αν πλέον είναι πλεονασμός) η πολιτική του θα είναι επίσης βασισμένη στη λιτότητα. Διότι ως γνωστόν, λεφτά δεν υπάρχουν. Εμένα προσωπικά η στροφή αυτή μου προκαλεί συμπάθεια, διότι βλέπω ότι έχει πράγματι διάθεση να κυβερνήσει και να κινηθεί προς το να λύσει προβλήματα και όχι είτε απλά να κράζει όπως έκανε τα τελευταία χρόνια ή να τα κρύψει κάτω απ'το χαλί όπως οι παρόντες. Θεωρώ όμως ότι μεγάλο κομμάτι του Σύριζα θα αντιδράσει πολύ θερμά σ'αυτό. Παρ'ολα αυτά ο Σύριζα επισήμως παραμένει απόλυτα ασαφής σε σχέση με το πως θα αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό χάος που δημιουργησε η Πασοκονδ τα τελευταία 40 χρόνια. Γιατί επιμένω, ότι ενώ το δημοσιονομικό χάος δεν ήταν η αιτία της κρίσης, ήταν σαφώς ένας από τους κυρίαρχους λόγους που πέσαμε σαν το πρόβατο στην αγέλη των λύκων και μας κατασπάραξαν χωρίς την παραμικρή αντίδραση.

Εν πάσει περιπτώσει, μια και το θέμα μας εδώ είναι μάλλον ο Ποταμίσιος, η όλη ένστασή μου ξεκίνησε από το ότι έχουμε πέσει να λυντσάρουμε έναν 80χρονο συγγραφέα, με υπαρκτό έργο, καλό ή κακό (το ότι άλλοι τον εκτιμούν και άλλοι τον σιχαίνονται από μόνο του δείχνει ότι εν πάσει περιπτώσει έχει κάποιες ιδέες), λες και είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος της χώρας, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλά έναν ακόμη υποψήφιο, μάλιστα μάλλον αρκετά διαυγέστερο από το μέσο όρο που απολαμβάνουμε σε προεκλογικές αφίσες.

Last edited:
Μπα....Απο πότε η κριτική σε εναν τιποτένιο διαφημιστή θεωρείται 'λυντσάρισμα'?.....Ο Δήμου σε σοβαρή χώρα ούτε τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία δεν θα έγραφε...

Είναι μάλιστα τέτοιος πολιτικός απατεώνας που πούλαγε στο lifo πως είναι 'αναρχικός' επειδή είναι 'κατά του Κράτους'...Βέβαια συνεχίζοντας το κείμενο γινόταν σαφές ,ότι επίτηδες μπέρδευε τον αναρχισμό με την αυτορύθμιση της αγοράς...Δηλαδή καθαρόαιμος οπαδός της Σχολής του Σικάγου ,που εφαρμόστηκε στον Πινοτσέτ...Ενας πονηρός ημι-εγγράμματος είναι

Last edited:
Επίσης μάλλον δεν έγινε κατανοητό αυτό που είπα παρακάτω. Είπα ότι το ρυάκι αξίζει την ευκαιρία που αξίζει και ο Σύριζας. Διότι και οι δύο σχηματισμοί είναι ασαφείς.

Πως γίνεται να είναι και οι δύο ασαφείς όταν ο ένας από τους δύο έχει οικονομικό πρόγραμμα και ανήκει σε ομάδα στην ευρωβουλή, ενώ ο άλλος δεν έχει τίποτε από τα δύο; Και αξιώνει μάλιστα ψήφο πριν τα ορίσει. Καλά ξέρουμε που θα ανήκει και τι θα ορίσει, απλά επισήμως προσπαθεί να αρπάξει ό,τι μπορεί και γι' αυτό δεν το ´χει πει ακόμα.

Πιο ξεκάθαρο δεν μπορεί να γίνει. Και να σου πω και κάτι. Να κατέβεις στην πολιτική και να μην θέλεις να σου γίνεται κριτική είναι πρωτάκουστο. Τώρα τελευταία άκουγα τον Σταύρακα να διαμαρτύρεται για τους κατσαπλιάδες του διαδικτύου. Για φαντάσου. Ακόμα δεν έγινε κόμμα και βρίζει εκείνους στους οποίους απευθύνεται μπας και γίνει κόμμα.... .

Εξήγησα νομίζω αμφότερα πολύ αναλυτικά παραπάνω, μην τα ξαναγράφω, ας μείνουμε στο ότι διαφωνούμε. Να ξανατονισω μόνο ότι δεν δικαιολογω το ποτάμι, Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να ζητάει ψήφο χωρίς σαφείς θέσεις, προβληματιζομαι όμως που κανείς δεν αντιδρά όταν επί της ουσίας το ίδιο κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Last edited:
Μaestro, τι παει να πει και οι δυο ειναι ασαφεις?
Δεν του εφτανε η εξισωση των ακρων τωρα τον συγκρινουμε και με το τιποτα?
Για πολιτικη μιλαμε. Αυτο που ζητουν απο το συριζα οσοι του κανουν
"σοβαρη και εποικοδομητικη κριτικη" ειναι κατι που δε γινεται οχι στην Ελλαδα
(οπως σωστα τονιζουν για να πουν τη γνωστη μιση αληθεια), αλλα πουθενα
στον κοσμο. Λες και ο Ομπαμα ή η Μερκελ ελεγαν πριν τις εκλογες απο ποιους θα παρουν τα χρηματα για την οικονομικη τους πολιτικη, ποιες κοινωνικες ομαδες θα φορολογησουν και με τι ποσοστο.
Κατι που σε ολο τον κοσμο θεωρειται δεδομενο στην πολιτικη,
(το να μην ανοιγεις ολα τα χαρτια σου, ειδικα ως προς το ποιους θα αγγιξει περισσοτερο
η πολιτικη σου), στην Ελλαδα ζηταμε να το κανει πρωτος στα παγκοσμια χρονικα ο συριζας
και αν δεν το κανει τιθεται θεμα ηθικης ταξης.
Και με αυτο τον τροπο εξισωνεις στην προταση σου το παραπανω με ενα "κομμα"
που δεν εχει ουτε προγραμμα ουτε αξονα στην πολιτικη του,ουτε καν θελει να τοποθετηθει
μην παει και χασει κανα ψηφαλακι.
Ημαρτον.

Και μας γραφεις -εσυ που συμπαθεις το συριζα- αλλο ενα ποστ κριτικης στο συριζα, στο νημα
που κρινεται καποιος αλλος, επειδη ο αλλος κρινεται πολυ αυστηρα και ο συριζας οχι αρκετα....
Ok...

Μπα....Απο πότε η κριτική σε εναν τιποτένιο διαφημιστή θεωρείται 'λυντσάρισμα'?.....Ο Δήμου σε σοβαρή χώρα ούτε τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία δεν θα έγραφε...

Είναι μάλιστα τέτοιος πολιτικός απατεώνας που πούλαγε στο lifo πως είναι 'αναρχικός' επειδή είναι 'κατά του Κράτους'...Βέβαια συνεχίζοντας το κείμενο γινόταν σαφές ,ότι επίτηδες μπέρδευε τον αναρχισμό με την αυτορύθμιση της αγοράς...Δηλαδή καθαρόαιμος οπαδός της Σχολής του Σικάγου ,που εφαρμόστηκε στον Πινοτσέτ...Ενας πονηρός ημι-εγγράμματος είναι

Kαι γιατι να μην πουλησει και αναρχισμο?
Εδω ελεγε ο Σπυρος Καρατζαφερης για τον αδερφο του οτι ειναι αριστερος και ειχε στο
πανεπιστημιο την αφισα του Τσε στο δωματιο του.
Ε συγκριτικα ο Δημου πρεπει να ειναι χαλαρα αναρχικος...:Banane0:

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Εξήγησα νομίζω αμφότερα πολύ αναλυτικά παραπάνω, μην τα ξαναγράφω, ας μείνουμε στο ότι διαφωνούμε. Να ξανατονισω μόνο ότι δεν δικαιολογω το ποτάμι, Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να ζητάει ψήφο χωρίς σαφείς θέσεις, προβληματιζομαι όμως που κανείς δεν αντιδρά όταν επί της ουσίας το ίδιο κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Μπα??Δεν έχουν πρόγραμμα τα άλλα κόμματα??Πως κυβερνουν οι σημερινοί?Χωρις πρόγραμμα?

Και το ΚΚΕ επίσης έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει(σαφείς αποφάσεις συνεδρίου πρόσφατου)..

Εγώ πάλι νομίζω ότι βρήκες ευκαιρία να προσάψεις στο σύριζα κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνο το ποτάμι. Αλλά ΟΚ, γνώμη σου. Δικαίωμά σου να την έχεις.

Πάμε τώρα επί της ουσίας. Συμφωνείς ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική στην Ε.Ε. γιατί δημιουργεί καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε (εάν δεν πεθάνουμε) στη χώρα μας;

Έχεις δύο επιλογές. Καθαρά και ξάστερα. Δύο ευρωομάδες το θέλουν αυτό. Η μία έχει εκπρόσωπο τον δευτεραθλητή της κωλοτούμπας στις εκλογές που έρχονται. Η άλλη έχει εκπρόσωπο έναν μη κολωτούμπα. Και έχουμε και το ρυάκι που δε μας λέει τι θέλει (ξαναλέω, ξέρουμε τι θέλει αλλά ας το αφήσουμε για την ώρα).

Τι θα επιλέξεις;

Τέλος πάντων, νομίζω εξηγώ πάρα πολύ αναλυτικά όσα με ρωτάτε, τα ελληνικά μου ευτυχώς δεν τα ξέχασα ακόμα παρά το ότι συναναστρέφομαι μόνο με Κινέζους καθημερινά. :grandpa:

Δεν είναι ανάγκη να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις, αλλά καλό είναι να ακούμε και τις απόψεις των άλλων χωρίς ντε και καλά να προσπαθούμε να βγάλουμε αυτό που θέλουμε απ'τα λόγια τους.

Τέλος πάντων, νομίζω εξηγώ πάρα πολύ αναλυτικά όσα με ρωτάτε, τα ελληνικά μου ευτυχώς δεν τα ξέχασα ακόμα παρά το ότι συναναστρέφομαι μόνο με Κινέζους καθημερινά. :grandpa:

Δεν είναι ανάγκη να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις, αλλά καλό είναι να ακούμε και τις απόψεις των άλλων χωρίς ντε και καλά να προσπαθούμε να βγάλουμε αυτό που θέλουμε απ'τα λόγια τους.

Βοήθησέ με λίγο. Σε ποιο σημείο το εξηγείς; Εκεί που λες ότι θα πληρώσουν οι κατέχοντες; Αυτό είναι που δεν συγκεκριμενοποιεί ο σύριζα; Το ποτάμι τι λέει επ' αυτού για να συγκρίνουμε την ασάφεια.

Εγώ πάλι νομίζω ότι βρήκες ευκαιρία να προσάψεις στο σύριζα κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνο το ποτάμι. Αλλά ΟΚ, γνώμη σου. Δικαίωμά σου να την έχεις.

Πάμε τώρα επί της ουσίας. Συμφωνείς ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική στην Ε.Ε. γιατί δημιουργεί καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε (εάν δεν πεθάνουμε) στη χώρα μας;

Έχεις δύο επιλογές. Καθαρά και ξάστερα. Δύο ευρωομάδες το θέλουν αυτό. Η μία έχει εκπρόσωπο τον δευτεραθλητή της κωλοτούμπας στις εκλογές που έρχονται. Η άλλη έχει εκπρόσωπο έναν μη κολωτούμπα. Και έχουμε και το ρυάκι που δε μας λέει τι θέλει (ξαναλέω, ξέρουμε τι θέλει αλλά ας το αφήσουμε για την ώρα).

Τι θα επιλέξεις;

Δε νομίζω ότι είναι υπεύθυνο το Ποτάμι για το ότι ο Σύριζα αποφεύγει να απαντήσει σε δύο από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα σήμερα. Το ίδιο του πρόσαπτα και πολύ πριν ακούσουμε για Ποτάμια ή Τζήμερους και λοιπούς.

Επίσης όσα έγραψα δεν έχουν καμία σχέση με το τι προτίθεμαι να ψηφίσω. Φυσικά και θα ρίξω Σύριζα αν τεθεί το θέμα Σύριζα η ΝΔ. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παύω να θεωρώ τον Σύριζα γενικά αναξιόπιστο και ασαφή. Απλά θα τον επιλέξω απέναντι στους εγκληματίες, με το πιστόλι στον κρόταφο κατ'ουσίαν. Μη μου ζητάς όμως να μου αρέσει το ότι δεν έχω άλλη επιλογή.

Δε νομίζω ότι είναι υπεύθυνο το Ποτάμι για το ότι ο Σύριζα αποφεύγει να απαντήσει σε δύο από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα σήμερα. Το ίδιο του πρόσαπτα και πολύ πριν ακούσουμε για Ποτάμια ή Τζήμερους και λοιπούς.

Επίσης όσα έγραψα δεν έχουν καμία σχέση με το τι προτίθεμαι να ψηφίσω. Φυσικά και θα ρίξω Σύριζα αν τεθεί το θέμα Σύριζα η ΝΔ. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παύω να θεωρώ τον Σύριζα γενικά αναξιόπιστο και ασαφή. Απλά θα τον επιλέξω απέναντι στους εγκληματίες, με το πιστόλι στον κρόταφο κατ'ουσίαν. Μη μου ζητάς όμως να μου αρέσει το ότι δεν έχω άλλη επιλογή.

Άρα το ίδιο λέμε. Οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες και είναι η εξής μία. Πάλι καλά... .