Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Τον Νιόνιο τον εκτιμώ,γι' όσα πρόσφερε στα νιάτα του.Σαν μουσικός και σαν άνθρωπος.

Στην πραγματική ζωή,έτσι γίνεται σχεδόν πάντα.Δεν είναι όλοι Τσέ...

Εστω γι' αυτά τον σέβομαι...

Πόσοι απο μάς έχουν προσφέρει κάτι αντίστοιχο;Γενικά δεν ξέρω άν πρόκειται για ειλικρινή κριτική ή εμπάθεια,φθόνο ίσως απο μέρους μας,όταν κρίνουμε έτσι εύκολα(πέρα κι έξω απο το τι έχουμε κάνει ή δεν κάνει εμείς),τέτοιους ανθρώπους...

Κάτι αντίστοιχο κάνουμε και με τον Θεοδωράκη...

safe_image.php

Τσα!!!!

Αυτούς τους φηφίζουμε-ειδικά την κυρία...Πρωτη σε ψήφους...Μάλιστα...Μετά μας πειράζει ο Νιόνιος...

Έγω θα σας πω μια εικονογραφημένη ιστορία από το μεσοδιάστημα της μεταπολίτευσης έως και σήμερα, έτσι σαν μικρό σπάραγμα της σύγχρονης ιστορίας μας. Κάθε ένας το διαβάζει όπως θέλει.

Ιστορίες από την κρύπτη

TalesFromTheCryptfront.jpg

Το πρώτο εξάμηνο των σπουδών μου (1990), είχαμε καταλήψεις και τα γνωστά. Βραδάκι, χαβαλές, πανό και άλλα. Όλα εκείνα που συνθέτουν μια αξιοπρεπή κατάληψη. Είχε λίγο κρύο αλλά εμείς ήμασταν έξω θυμάμαι γύρω από μια φωτιά στο προαύλιο. Σε μία γωνία είχε ξεμείνει -ποιος ξέρει από πόσα χρόνια- ένα μεγάλο ξύλινο στροφείο, από αυτά που είναι τυλιγμένα επάνω τους χοντρά καλώδια (χωρίς το καλώδιο).

Έτσι όπως ήταν εκεί, σαν να μας προκαλούσε να το κάψουμε όπως θα καταλάβατε ήδη και φυσικά αν και αργήσαμε λίγο το κάψαμε και αυτό. Μα πώς έγινε και σε δύο, άντε τρία λεπτά εμφανίστηκαν τα ΟΝΝΕΔάκια;

Αρχηγός τους ήταν ένας ψηλός που πάντα φορούσε ένα μαύρο παλτό που τον έδειχνε ακόμη ψηλότερο. Αυτός στη μέση και αριστερά και δεξιά του από ένας ακόλουθος. Αν και δεν τους φαίνεται ίσως να εντρυφούν στον κινηματογράφο σκέφτηκα, μια και πρέπει να ομολογήσω η είσοδος τους ήταν κάπως κινηματογραφική. Το MATRIX φυσικά δεν είχε βγει ακόμη αλλά έτσι το αναφέρω να πάρετε μια εικόνα. Σταμάτησαν εμπρός στον τόπο του εγκλήματος και άρχισαν το κήρυγμα: Είπαν, είπαν, είπαν και δεν ξέρω γιατί αλλά θυμάμαι σαν να είναι τώρα δύο φράσεις:

1) Αυτό το «καρούλι» είναι τόσα χρόνια εδώ και κανείς δεν το έχει πειράξει (!).
2) Αυτό θα συζητηθεί (που καλέ???)

history-of-horror_s600x600.jpg

O δράκουλας των Σερρών

Πέρασαν ένα-δυό εξάμηνα και έχουμε φοιτητικές εκλογές. Εμένα με ήξεραν όλοι που δεν θα τους χάριζα τίποτα. Από το τμήμα μου και από λίγο παρέα είχα γνωστά αρκετά ΠΑΣΠαπάκια.

psychoduck.gif

ΠΑΣΠαπάκι του τρόμου

Έρχονται λοιπόν και μου λένε: Έλα, δεν θα μας ψηφίσεις; Λέω γιατί; Είμαστε καλά παιδιά λέει. Μπραααααάβο λέω, να σας χαίρονται. Έλα ρε συ, θα στείλουμε αυτοκίνητο να σε πάρει από το σπίτι (!) (μα ποιος είμαι τέλος πάντων σκέπτομαι) Ρε τους λέω, δεν έχω κάρτα σίτισης, θα μου βγάλετε; Μέσα μου λέει, και δωμάτιο στην εστία αν θες, σίγα το δύσκολο. Ρε δε γ….. τους λέω και φεύγω.

h358_duck_girl_6.jpg

Ψάχνω το ΠΑΣΠαπί μου

Πέρασαν και τα χρόνια. Πως το έπαθα, πως την πάτησα έτσι δεν ξέρω και να που βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο εγώ και ένας κομουνιστής. Είχε όλα τα εξαρτήματα του καλού κομουνιστή, γένια, τσάντα, ντύσιμο κτλ. Γιατί και πως βρέθηκα μόνος μαζί του ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω, σπάω το κεφάλι μου αλλά έχω ένα κενό εδώ.

Αυτός πάλι όταν δεν μιλούσε με εκείνες τις «ακατανόητες» παρωχημένες λέξεις (όπως νομενκλατούρα –το λέω καλά;- προτεκτοράτο και άλλα συναφή), μου έλεγε τι καλά που είχε περάσει όταν είχε πάει πολύ μικρός με τους γονείς του σε συναυλία της Φαραντούρη στο παλέ ντε σπορ (εγώ πάλι όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να βρω πότε και σε ποιόν έκανα τόσο μεγάλο κακό και τραβάω κάτι τέτοια κατά καιρούς)

breadsovpost_000034.jpg

Νομενκλατόριους Βιγλίζιους ατενίζει τη Μαρία

Πέρασε αρκετός καιρός από τον κύριο νομενκλατούρα και πάλι είχαμε καταλήψεις που κρατούσαν πολύ και θα χάναμε το εξάμηνο. Κάνουμε συνέλευση να δούμε τι θέλει ο λαός; να συνεχίσουμε με το φόβο να χάσουμε το εξάμηνο ή να σταματήσουμε; Είμαι μπροστά και μιλούν διάφοροι.

Κάποια στιγμή ανεβαίνει και μια κοπέλα από τους ανεξάρτητους αριστερούς. Έλεγε αυτή, έλεγαν οι από κάτω και σε μια στιγμή που μιλούσαν πολλοί μαζί την βλέπω να κουνά το χέρι σαν τον καραγκιόζη και με βραχνή φωνή να προσπαθεί να εξηγήσει πως ΔΕΝ θα χαθεί το εξάμηνο αν σταματούσαμε αμέσως. Τόσος αγώνας βρε κοπέλα μου, τόσες νύχτες στην καθοδήγα, τόσα υγρά όνειρα με τον Μαρξ και τον Ένγκελς και αυτό σε έτσουξε εσένα; (που της έριχνα και καμπόσα εξάμηνα και είχα και πιο πολύ ζόρι) ή να αγωνιστούμε καθώς μας καλούσατε έως τώρα;

hotel1.jpg

Αριστεροαυτόνομοι-Στο γάμο του Καραγκιόζη

Και μέσα σε όλο αυτό, το περίεργο είναι πως όταν κάποιος μιλούσε και ήταν υπέρ της συνέχισης της κατάληψης των χειροκροτούσαν τα 2/3 του κόσμου. Μετά όταν κάποιος μιλούσε κατά της συνέχισης πάλι τα 2/3 τον χειροκροτούσαν! Τι γίνεται ρε παιδιά; κάποιο λάθος συμβαίνει! Κάνεις δεν το κατάλαβε αυτό νομίζω.

Τελείωσα και τη σχολή και πέρασαν και άλλα χρόνια. Επάνω στο ζάπινγκ πέφτω σε μια συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης, -ή κάτι τέτοιο- και τι να δω; Περισσότερο από δέκα χρόνια μετά από τη νυχτα της νομενκλατούρας, πρώτος πρώτος με την τσάντα του και τα όλα του ο κύριος νομενκλατούρας. Μέχρι εδώ καλά, το περίεργο; Ήταν ακριβός ίδιος, μα εντελώς ίδιος με εκείνη τη νύχτα!

Εάν δεν είναι ο Dorian Gray, ίσως να το ρίξω και εγώ στις νομενκλατούρες μπας και αυτή είναι ή λύση της αντιγήρανσης!

MARK_OF_VAMPIRE-MASK_OF_FUMANCHU-8.jpg

Bela Lugosi is ΝΟΤ dead

Βαρέθηκα...

Υ.Γ.
Όλοι οι χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι απολύτος πραγματικά. Περπατάμε ανάμεσά μας...

Last edited:
Για να διευρύνω τον προβληματισμό.

Μπουτάρης για να γουστάρεις!!!

Ο Γιάννης Μπουτάρης θέλει να ξεχωρίζει και τα καταφέρνει, είτε πρόκειται για καλό είτε για κακό. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προτείνει μέλη των ΚΑΠΗ να αναλάβουν δράση κατά των ναρκωτικών, να καθιερωθεί είσοδος ένα ευρώ στο Σέιχ Σου και να υπάρχει μία μόνο ομάδα ποδοσφαίρου στην πόλη του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης κάνει λόγο για εθελοντική συνδρομή μελών των ΚΑΠΗ, τα οποία λειτουργώντας ως ιδιότυπες «ομάδες κρούσης» θα αναλάβουν τη φύλαξη της παιδικής χαράς στην πλατεία Αριστοτέλους. «Δύο-δύο ή τρεις-τρεις θα περπατούν και θα λένε στους ναρκομανείς “μαζέψτε τα και φύγετε, αλλιώς παίρνω την αστυνομία τώρα”, όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στα «ΝEA».
http://www.koutipandoras.gr/article/110987/mpoytaris-gia-na-goystareis-protaseis-vomves

Κι αυτόν τον ψηφίζουμε...

Πως τον ψηφιζουμε ?
Εμμεσα, μεσω κομματικων πειθαρχιων ?
Τον "μπεκρη", οι θεσσαλονικεις δεν τον ηθελαν ουτε προ εκλογης του, φιλτατε.

Παντως, βρισκω πολυ πιο σημαντικο να ψηφιζουμε το διοικητικο συμβουλιο της ΔΕΗ που ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απ´τον Μπουταρη. Μηπως .... να ψηφιζουμε και τον διευθυντη της Τραπεζας της Ελλαδας ?
Παιρνει αποφασεις για το ελληνικο χρημα ? Εγω τις παιρνω ?

Μηπως να ψηφισουμε και κανα Βαρδινογιαννη/Λατση/Βγενοπουλο/ΔενΞερωΤι για το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ της
καταδικης μας ? Πως ειναι δυνατον να ψηφιζουμε την τσατσα και να μην ψηφιζουμε τον νταβατζη μας ?

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ...... γιατι ο νταβατζης ειναι αρκετα εξυπνος ωστε να ΜΗΝ φθειρεται.
Σκιζει κανα καλσον η τσατσα (πολιτικοι) και .... τα απατα των απατων, η "κοπελλα" (λαος).

Για να διευρύνω τον προβληματισμό.

Μπουτάρης για να γουστάρεις!!!

Ο Γιάννης Μπουτάρης θέλει να ξεχωρίζει και τα καταφέρνει, είτε πρόκειται για καλό είτε για κακό. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προτείνει μέλη των ΚΑΠΗ να αναλάβουν δράση κατά των ναρκωτικών, να καθιερωθεί είσοδος ένα ευρώ στο Σέιχ Σου και να υπάρχει μία μόνο ομάδα ποδοσφαίρου στην πόλη του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης κάνει λόγο για εθελοντική συνδρομή μελών των ΚΑΠΗ, τα οποία λειτουργώντας ως ιδιότυπες «ομάδες κρούσης» θα αναλάβουν τη φύλαξη της παιδικής χαράς στην πλατεία Αριστοτέλους. «Δύο-δύο ή τρεις-τρεις θα περπατούν και θα λένε στους ναρκομανείς “μαζέψτε τα και φύγετε, αλλιώς παίρνω την αστυνομία τώρα”, όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στα «ΝEA».
http://www.koutipandoras.gr/article/110987/mpoytaris-gia-na-goystareis-protaseis-vomves

Κι αυτόν τον ψηφίζουμε...

Ε ναι, μπροστά στον Παπαγεωργόπουλο φάνταζε "προοδευτικός". Από τις παραμύθες που τρώει ακόμη εύκολα ο Έλληνας. Α όλα κι όλα, οπισθοδρομικός δεν δέχεται να χαρακτηρίζεται.

Καλά ο Παπαγεωργόπουλος δεν υπήρξε γραφικός κι άχρηστος.

Επιτήδειος κλέφτης υπήρξε.

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

...
Τον "μπεκρη", οι θεσσαλονικεις δεν τον ηθελαν ουτε προ εκλογης του, φιλτατε.
...

Kαι ποιος τον ψηφισε? Οι Αθηναιοι?

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Kαι ποιος τον ψηφισε? Οι Αθηναιοι?

Η αναφορά γίνεται προφανώς στο ιδιαίτερα χαμηλό (λίγο πάνω από 30% εάν θυμάμαι) ποσοστό το οποίο απέσπασε στον πρώτο γύρο.

Επίσης το πρόσφατα, τότε, αποκαλυφθέν σκάνδαλο έπαιξε μεγάλο ρόλο. Όπως και η τόσο "δεύτερη" πρόταση για αντίπαλό του.

Ε τώρα που αφέθηκε ελέυθερος εξαγνισθείς ο μέγας,τέως νομάρχης Ζοροπατίκας και μάλιστα είναι πλέον κι ...ανεξάρτητος ακροδεξιός,οι θεσσαλονικέις ίσως αποκτήσουν την πρέπουσα εναλλακτική.:Banane0:

Ο Ψωμιάδης ουδέποτε έπαιρνε ψηλά ποσοστά στα τμήματα του Δήμου. Από τη Β´Θεσσαλονίκης μάζευε πολύ. Πάντως ακόμη και ο Ψωμιάδης μου φαίνεται για καλύτερη εναλλακτική από τον κληρονομικώ δικαίω επιβληθέντα αντικαταστάτη του.

Τον Νιόνιο τον εκτιμώ,γι' όσα πρόσφερε στα νιάτα του.Σαν μουσικός και σαν άνθρωπος.

Στην πραγματική ζωή,έτσι γίνεται σχεδόν πάντα.Δεν είναι όλοι Τσέ...

Εστω γι' αυτά τον σέβομαι...

Πόσοι απο μάς έχουν προσφέρει κάτι αντίστοιχο;Γενικά δεν ξέρω άν πρόκειται για ειλικρινή κριτική ή εμπάθεια,φθόνο ίσως απο μέρους μας,όταν κρίνουμε έτσι εύκολα(πέρα κι έξω απο το τι έχουμε κάνει ή δεν κάνει εμείς),τέτοιους ανθρώπους...

Κάτι αντίστοιχο κάνουμε και με τον Θεοδωράκη...

Σε αυτό συμφωνώ. Μηνύματα όπως το κατωτέρω, τα θεωρώ μικρότητες:

Εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτόν τον Σαββόπουλο πρέπει να τον τρώμε συνέχεια στην μούρη και να δίνουμε βάση και προβολή σε κάθε μπούρδα που λέει; Γιατί πρέπει να θεωρείται τόσο σημαντικός και πνευματικός άνθρωπος αυτός ο καραγκιόζης; Οκ, πριν από 30 χρόνια έγραψε κάποια συμπαθητικά τραγουδάκια κάποια με αγωνιστικό στοίχο τα οποία για να πούμε την αλήθεια δεν ήταν και αριστουργήματα μουσικής σύνθεσης, αλλά μέχρι εκεί. Τι έχει τέλος πάντων προσφέρει στον Ελληνικό πολιτισμό αυτός ο άνθρωπος, το τόσο σημαντικό, τουλάχιστο τα τελευταία 20 χρόνια για να τον έχουμε συνεχώς σημαία σε κάθε ΜΜΕ;

Ούτε που συζητώ για τους ελάχιστους (μεταξύ των οποίων και ο Δήμου, ναι το τόλμησε κι αυτό), που αναμασώντας ευφυολογήματα τύπου "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" πιάνουν στο στόμα τους τον Θεοδωράκη. Ναι ρε έχουμε Τοτέμ και σε όποιον αρέσουμε.

Η αναφορά γίνεται προφανώς στο ιδιαίτερα χαμηλό (λίγο πάνω από 30% εάν θυμάμαι) ποσοστό το οποίο απέσπασε στον πρώτο γύρο.

Επίσης το πρόσφατα, τότε, αποκαλυφθέν σκάνδαλο έπαιξε μεγάλο ρόλο. Όπως και η τόσο "δεύτερη" πρόταση για αντίπαλό του.

Το καταλαβα.
Εγω ηθελα να καταληξω στο οτι ουτως ή αλλως τον ηθελαν περισσοτερο απο ολους τους υπολοιπους.
Επισης στο οτι δεν θεωρω οτι μειωνεται ιδιαιτερα η ευθυνη ενος ψηφοφορου για τον εκλεγμενο απο αυτον
με το επιχειρημα "δεν τον πολυθελαμε, αλλα οι υπολοιποι ηταν χειροτεροι"

Σε αυτό συμφωνώ. Μηνύματα όπως το κατωτέρω, τα θεωρώ μικρότητες:

Ούτε που συζητώ για τους ελάχιστους (μεταξύ των οποίων και ο Δήμου, ναι το τόλμησε κι αυτό), που αναμασώντας ευφυολογήματα τύπου "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" πιάνουν στο στόμα τους τον Θεοδωράκη. Ναι ρε έχουμε Τοτέμ και σε όποιον αρέσουμε.

Οκ, αλλα αντιστοιχως καποιοι πιανουν στο στομα τους τα Τοτεμ και σε οποιον αρεσουν.
Τουτου λεχθεντος θα διαφωνησω κι εγω οτι τα στερνα τιμουν τα πρωτα, σαν κριτικη για το
Θοδωρακη και οποιονδηποτε αλλο. Αλλα αυτο δε σημαινει και οτι δεν πρεπει να τον κρινουμε,
οσο αυστηρα επιθυμει ο καθενας!

Οκ, αλλα αντιστοιχως καποιοι πιανουν στο στομα τους τα Τοτεμ και σε οποιον αρεσουν.
Τουτου λεχθεντος θα διαφωνησω κι εγω οτι τα στερνα τιμουν τα πρωτα, σαν κριτικη για το
Θοδωρακη και οποιονδηποτε αλλο. Αλλα αυτο δε σημαινει και οτι δεν πρεπει να τον κρινουμε,
οσο αυστηρα επιθυμει ο καθενας!

Ετερον εκατερον. Φυσικά ειναι θεμιτο να πεις πως απλά δεν μου αρέσει ως καλλιτέχνης ο τάδε η ο δεινά, με αιτιολογία η χωρίς. Άλλο όμως, με ευκαιρία την πολιτική υπόσταση η απόψεις, να βρεις ευκαιρία να προσθεσεις "και σιγά τον καλλιτέχνη". Μιλω για καλλιτέχνες κάποιας υποστασεως εννοείται, οχι για το φαινόμενο οπου ο καθένας με 15 λεπτά δημοσιότητας θεωρεί χρέος του να καταθέτει την αποψη του για περίπου ολα.

Επισης στο οτι δεν θεωρω οτι μειωνεται ιδιαιτερα η ευθυνη ενος ψηφοφορου για τον εκλεγμενο απο αυτον
με το επιχειρημα "δεν τον πολυθελαμε, αλλα οι υπολοιποι ηταν χειροτεροι"

Σωστό μεν, με την επισήμανση οτι θα ίσχυε απολύτως εαν όλοι ψηφιζαν υποχρεωτικως, δίχως λευκό κλπ. Εάν δεις τα αποτελέσματα ειδικως του δεύτερου γύρου, θα διαπιστωσεις οτι σε απόλυτο αριθμό ψήφων η διαφοροποίηση απο τα αποτελέσματα του πρώτου ηταν ελάχιστη. Αρκετοί δηλαδή αρνήθηκαν να επιλέξουν αυτο που τους προσέφεραν.

Σωστό μεν, με την επισήμανση οτι θα ίσχυε απολύτως εαν όλοι ψηφιζαν υποχρεωτικως, δίχως λευκό κλπ. Εάν δεις τα αποτελέσματα ειδικως του δεύτερου γύρου, θα διαπιστωσεις οτι σε απόλυτο αριθμό ψήφων η διαφοροποίηση απο τα αποτελέσματα του πρώτου ηταν ελάχιστη. Αρκετοί δηλαδή αρνήθηκαν να επιλέξουν αυτο που τους προσέφεραν.

Σωστο ως ενα βαθμο, με τη διαφορα οτι ο λογος γινεται για τη φραση
"Τον "μπεκρη", οι θεσσαλονικεις δεν τον ηθελαν ουτε προ εκλογης του, φιλτατε."
Αυτο που αντετεινα ειναι οτι και προ της εκλογης του, τον ηθελαν προφανως (απο το αποτελεσμα)
περισσοτεροι απο οποιονδηποτε αλλον.

Τωρα αν το παμε σε απολυτο αριθμο ψηφοφορων, ειναι μια ιστορια που ποναει, γιατι
θα αναφερω κι εγω τον απολυτο αριθμο των ανθρωπων που εχουν ψηφισει την εθνοσωτηριο κυβερνησιν μας
σε σχεση με το συνολο και θα παει μακρυα η βαλιτσα. Ετσι ειναι η αστικη δημοκρατια στη χωρα μας...

Δεν είναι θέμα μόνο ελληνικό. Έτσι δυστυχώς λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία παντού, όταν καταλήγουμε να λέμε ότι ο ψηφοφόρος είναι ον πολιτικό με μόνη λειτουργία το να εκφράζεται άπαξ ανά τετραετία, μοιραία τον εγκλωβίζουμε στις προσφερόμενες επιλογές. Είναι σαν τα μενού στις δεξιώσεις γάμου. Έχουμε 4 πιάτα, θα επιλέξεις κάποιο από αυτά ή θα μείνεις νηστικός.