Σχετικα με τις φημες που κυκλοφορουν ο Ν Δημου εγραψε σε blog
Επειδή τον τελευταίο καιρό έγινε θόρυβος περί το άτομό μου και κυκλοφόρησαν πολλές φήμες, σπεύδω να παρουσιάσω όσες άκουσα και να σας πω ποιες αληθεύουν. Ξέρω ότι ελάχιστοι θα με πιστέψουν – αλλά τουλάχιστον εγώ θα έχω κάνει το καθήκον μου.
ΔΕΝ είμαι γόνος πλούσιας οικογένειας. Ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος και σπούδασα στο Κολέγιο με υποτροφία.
ΔΕΝ κληρονόμησα – παρά μόνο χρέη και ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη από τη μητέρα.
ΔΕΝ είμαι πλούσιος. Μάλιστα η κρίση σακάτεψε τις οικονομίες μιας ζωής (κρατικά ομόλογα!) και τώρα ΔΕΝ είμαι καν εύπορος.
Άρα ΔΕΝ οδηγώ Πόρσε (όπως διάβασα) αλλά ένα Νισάν 1600 κ. ε. (Είχα όμως κάποτε μία Πόρσε, που την πούλησα το 1976).
ΔΕΝ είμαι (πια) διαφημιστής. Εργάστηκα στην διαφήμιση στην αρχή ως υπάλληλος, μετά σε δική μου εταιρία. Αποχώρησα το 1983.
Από το 1979 δημοσιογραφώ ανελλιπώς – αλλά μέλος της ΕΣΗΕΑ ΔΕΝ έγινα. (Με απέρριψαν γιατί ξεκίνησα μετά τα 40 μου). Εξ’ ου και ΔΕΝ έχω σύνταξη, ούτε περίθαλψη.
Παρόλο που βιοπορίζομαι από την δημοσιογραφία, ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου τόσο δημοσιογράφο, όσο συγγραφέα βιβλίων.
ΔΕΝ την κοπάνησα από τη θητεία. 26 μήνες υπηρέτησα στο Ναυτικό.
ΔΕΝ υπήρξα χουντικός. Το περί διορισμού μου τότε σε μία επιτροπή (που κυκλοφορεί) αφορά εκστρατεία για την προώθηση ελληνικών προϊόντων που έγινε με όλη τη εκλεγμένη διοίκηση της Ένωσης Διαφημιστικών Επιχειρήσεων, χωρίς αμοιβή. Ήμουν γενικός γραμματέας. Τα έχω γράψει με λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία μου.
Σε όλη μου τη ζωή ΔΕΝ έχω πάρει ούτε αξίωμα, ούτε δραχμή, από το Κράτος.
ΔΕΝ έχω τίτλους. Είμαι απόφοιτος γυμνασίου (νυν Λυκείου). Η διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου ολοκληρώθηκε, αλλά αναγκάστηκα να την εγκαταλείψω. Εκδόθηκε εικοσιπέντε χρόνια μετά, στα ελληνικά. Μιλάω και γράφω τρεις γλώσσες καλά, όμως ΔΕΝ έχω πτυχία.
ΔΕΝ είμαι, ούτε υπήρξα, πράκτωρ των Αμερικανών, των Σκοπιανών, των Γερμανών ή των Τούρκων. (Αν ήμουν πράκτωρ των Τούρκων, ΔΕΝ θα έφτιαχνα το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»).
ΔΕΝ είμαι Εβραϊκής καταγωγής (γράφτηκε κι αυτό), ούτε μασόνος, βουδιστής ή ομοφυλόφιλος (ΔΕΝ θα με πείραζε αν ήμουν όλα αυτά). Έκανα τρεις γάμους αλλά σε κανένα ΔΕΝ πήρα προίκα. (Κι αυτό το άκουσα). ΔΕΝ έχω παιδιά – μόνο γάτες.
ΔΕΝ έχω πάρει διακρίσεις, τίτλους, ούτε βραβεία, παρά μόνο κάτι ευτελή δημοσιογραφικά. Είμαι εντελώς απαράσημος – που έλεγε και ο Σκαρίμπας.
Άλλο ΔΕΝ θυμάμαι για να διαψεύσω.
http://doncat.blogspot.gr/2014/04/22.html
Βασικά Λάρυ, τίποτα από όσα κυκλοφορούν για τον Δήμου δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Συνήθιζε να τα λέει όπως τα καταλαβαίνει και αυτό κάποιους τους εκνεύρισε πάρα πολύ και του έκαναν επίθεση σε κάθε ευκαιρία.
Τρανό παράδειγμα είναι το παρόν νήμα. Το έχω διαβάσει όλο και δεν έχω βρει ούτε μια κατηγορία συγκεκριμένη!!! Δηλαδή κάτι που να λέει ξεκάθαρα "Ο Δήμου είπε αυτό και διαφωνώ". Αυτό που γράφεται είναι ότι ο Δήμου "δεν έχει δικαίωμα να λέει αυτά που λέει κι ας είναι τα σωστά ... γιατί είναι ο Δήμου". Σαχλαμάρες δηλαδή...
Θα έλεγα ότι δεν έχεις δώσει καθόλου προσοχή στο νήμα τότε.
Ο Δήμου είπε καλά να πάθετε, και προσωπικώς αυτό είναι με το οποίο διαφωνώ, ανεξάρτητα αν προέρχεται από τον Δήμου ή όποιον άλλον έχει χεσμένο ο λαός που αποφασίζει στην τελική.
Καλά, έχει πει τα άπειρα. Το τελευταίο που θυμάμαι, ότι ο Τσίπρας δεν είναι καλλιεργημένος και έξυπνος.
Τρανό παράδειγμα είναι το παρόν νήμα. Το έχω διαβάσει όλο και δεν έχω βρει ούτε μια κατηγορία συγκεκριμένη!!! Δηλαδή κάτι που να λέει ξεκάθαρα "Ο Δήμου είπε αυτό και διαφωνώ". Αυτό που γράφεται είναι ότι ο Δήμου "δεν έχει δικαίωμα να λέει αυτά που λέει κι ας είναι τα σωστά ... γιατί είναι ο Δήμου". Σαχλαμάρες δηλαδή...
Καλά, έχει πει τα άπειρα. Το τελευταίο που θυμάμαι, ότι ο Τσίπρας δεν είναι καλλιεργημένος και έξυπνος.
Όταν λες "ο Δήμου είπε" καλό είναι να βάζεις και το λινκ για να το διαπιστώνουμε και μεις. Αλλιώς δεν σε πιστεύω!...
Ακόμη και στο πρόσφατο θέμα με το 'Αγιο Φως εγώ ήμουν που έβαλα το κείμενο του Δήμου, και στο κείμενο αυτό καθαυτό δεν είχε κάποιος αντιρρήσεις.
Λινκ;
Επαναλαμβάνω δεν έχεις δώσει προσοχή στο νήμα. Και το απόδειξες μόλις τώρα.
Θέλεις λινκ; Το πρώτο ποστ του νήματος.
Τι λέει στο οποίο διαφωνείς;
Στο πιό πάνω κείμενό του γράφει ότι έχασε τα ομόλογά του στην κρίση και φτώχυνε. Δεν έχει καν σύνταξη σαν δημοσιογράφος παρότι έγραφε στην Καθημερινή και σε τόσα άλλα έντυπα. Όταν λέει "πληρώνουμε τα λάθη μας" είναι προφανώς και ο ίδιος μέσα, και ξεκάθαρα πλήρωσε και αυτός.
Εσύ πιο πάνω γράφεις "Ο Δήμου είπε καλά να πάθετε". Αυτό είναι συκοφαντία. Που το είπε αυτό;
http://www.lifo.gr/team/readersdigest/42807
Δεν ήθελα να το βάλω, αλλά τέλος πάντων.
Έχει και άλλο σχετικό άρθρο, που έψαχνε τον αντι-τσίπρα, χαρισματικό, μέχρι 35, που να έχει όμως γίνει μέχρι και πλανητάρχης.
Λίγο πριν ξεχυθούν τα ποτάμια. Και άρχισε τις απλωτές στο ποτάμι, παρόλο που του βγήκε 50 κάτι ο αρχηγός...
Αυτό δεν στο βάζω με τίποτα, γιατί και με λογόκριναν (δεν ανέβασαν ποτέ το σχόλιο μου), και το "αλλάξανε" λιγάκι...
Ένας κεντροαριστερός Τσίπρας; Από τον Νίκο Δήμου
Μόνο ένας χαρισματικός άνθρωπος στην ηλικία των πολλών φοβισμένων θα μπορούσε να ενσαρκώσει μία αλλαγή.
Διάβασα το μανιφέστο των 58 – και δεν διαφώνησα. Πουθενά. (Ανησυχητικό: μήπως περιέχει πολλούς κοινούς τόπους.
Διάβασα και την παρατήρηση του Πάσχου Μανδραβέλη ότι ο μέσος όρος ηλικίας όσων το υπογράψανε είναι 57,5. (Ο ένας από τους λόγους που δεν το υπέγραψα, ήταν για να μην ανεβάσω κι άλλο τον μέσον όρο. Ο άλλος ήταν ότι δεν μου το πρότεινε κανείς).
Τι λένε αυτοί οι εξηντάρηδες στον μέσο έλληνα που από τα 18 μέχρι το 50 είναι πνιγμένος στο άγχος; Τρέμει για την δουλειά του (αν την έχει ακόμα), για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Έχει ποτιστεί με τεράστιες δόσεις από θεωρίες συνωμοσίας που του «εξηγούν» τα αίτια της κρίσης. Περιμένει βίαιες ανατροπές και επαναστάσεις που θα αλλάξουν τα πράγματα από την μία μέρα στην άλλη (όσο κι αν ξέρει ότι είναι δύσκολο). Και έρχονται εκεί 58 αξιοπρεπείς αλλά επαναλαμβανόμενοι διανοούμενοι και τον ταΐζουν βαρετό μπλα-μπλα.
Ούτε ένας στους εκατό από εκείνους που θα έπρεπε, δεν διάβασε ολόκληρη την διακήρυξη. Αυτοί που την διάβασαν δεν την είχαν ανάγκη – λίγο πολύ ήξεραν τα θέματα και συμφωνούσαν.
Μόνο η παρουσία ενός δυναμικού νέου πολιτικού θα μπορούσε να μεταφράσει αυτές τις αρχές σε δραστικό λόγο. Μόνο ένας χαρισματικός άνθρωπος στην ηλικία των πολλών φοβισμένων (από τα 35 μέχρι τα 45) θα μπορούσε να ενσαρκώσει μία αλλαγή. Εν πολλαίς αμαρτίες γηράσαντες πολιτικοί όπως ο Βενιζέλος, ή αναμάρτητοι και ανύπαρκτοι όπως ο Κουβέλης θα έπρεπε να αποκλεισθούν a priori. Η δημοφιλία τους είναι μηδαμινή και η πειθώ τους ακόμα μικρότερη.
Ναι, μας χρειάζεται ένας κεντροαριστερός Τσίπρας. Πιο καλλιεργημένος, πιο έξυπνος αλλά εξίσου γοητευτικός και ελκυστικός. (Ας μην γελιόμαστε: ο Τσίπρας είναι το 75% από το 20% του ΣΥΡΙΖΑ). Αν δεν βρεθεί κάποιος ουσιαστικός ηγέτης, δέκα διακηρύξεις να γράψουν 200 σοφοί, δεν θα γίνει τίποτα. Πηγή: www.lifo.gr
Με δουλεύεις; Να το ξαναγράψω για τέταρτη φορά;
Είπαμε διαφωνώ με αυτό που είπε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.