Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Συγνώμη, αλλά εμένα αυτό μου λέει ότι δεν ξέρεις καν τι είπε. Ούτε και έχεις δική σου άποψή.

Εντάξει. Με δουλεύεις. Δεν πειράζει. Πάντως το βίντεο εκεί είναι.
 
"Κατά τη γνώμη μου όλοι οι Έλληνες έχουν ένα ποσοστό ενοχής... ".

Από το βίντεο στο πρώτο post είναι τα λόγια του Δήμου.

Και γω το λέω αυτό. Όλοι οι Έλληνες έχουν ένα ποσοστό ενοχής.

Ποια είναι η δική σου άποψη;
 
Και γω το λέω αυτό. Όλοι οι Έλληνες έχουν ένα ποσοστό ενοχής.

Ποια είναι η δική σου άποψη;

Το γνωρίζω ότι το λες. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο.

Η άποψή μου είναι ότι όποιος συντάσσεται με αυτή την άποψη έχει μαύρα μεσάνυχτα.
 
Η γενικότητες και το τσουβάλιασμα πάντα με έβρισκαν αντίθετο. Αφού λοιπόν έχει ο κάθε έλληνας ποσοστό ευθύνης, να μου πείτε επακριβώς το δικό μου για να πάω ταμείο.

Και όχι γενικότητες. Επακριβώς παρακαλώ.

Ακούω... .
 
Η γενικότητες και το τσουβάλιασμα πάντα με έβρισκαν αντίθετο. Αφού λοιπόν έχει ο κάθε έλληνας ποσοστό ευθύνης, να μου πείτε επακριβώς το δικό μου για να πάω ταμείο.

Και όχι γενικότητες. Επακριβώς παρακαλώ.

Ακούω... .

Δηλαδή η διαφωνία σου με αυτό που λέει ο Δήμου (και εγώ) είναι ότι εσύ προσωπικά σαν άτομο θεωρείς ότι δεν έχεις καμιά απολύτως ευθύνη.

Το κατάλαβα σωστά;
 
Δηλαδή η διαφωνία σου με αυτό που λέει ο Δήμου (και εγώ) είναι ότι εσύ προσωπικά σαν άτομο θεωρείς ότι δεν έχεις καμιά απολύτως ευθύνη.

Το κατάλαβα σωστά;

Θα ήθελα να μου πεις το ποσοστό της ευθύνης επακριβώς που μου αναλογεί. Αλλιώς λυπάμαι, αλλά ο Δήμου αρλουμπολογεί ασυστόλως.
 
Καλά μπήκε και ο Dawkins τώρα στην κουβέντα για τον Δήμου?
Μέτριος βιολόγος που βρήκε την κότα με το χρυσό αυγό (πλήθη ημιμαθών άθεων) και κάνει ότι μπορεί για να τα κονομήσει γρήγορα...
Αυτός και αν έχει γράψει αρλούμπες στα βιβλία του.
 
Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Άλλο που έχει πει πρόσφατα, είναι αυτό: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=33252

"(δήθεν) Άγιο Φως"

Ξέρεις πόση προσβολή περιέχουν μόνο αυτές οι τρεις λέξεις;

Άσε βρε Γιώργο τώρα...η πλάκα είναι ότι και το λινκ με τον ιερέα και την άλλη άποψη, ο ίδιος ο Νίκος την ανέβασε. Ε, ας διαβάσει εκείνη και αυτή του Δήμου και ας γράψει αν υπάρχει η παραμικρή ομοιότητα. Από την μία έχουμε ένα άσχετο θρασίμι που ασχολείται μονάχα με τα θέματα για να κάνει ντόρο και από την άλλη έναν κληρικό που του δίνει ένα μάθημα το οποίο δεν θα καταλάβει ποτέ. Πήξαμε στους δήθεν σ' αυτή τη χώρα..

Σιγά, μη κάτσω να συζητήσω για το τι εστί το φως της Ανάστασης για τον πιστό διότι ο Δήμου είχε μες το Πάσχα αντικληρικές κά@λες.
 
Θα ήθελα να μου πεις το ποσοστό της ευθύνης επακριβώς που μου αναλογεί. Αλλιώς λυπάμαι, αλλά ο Δήμου αρλουμπολογεί ασυστόλως.

Λοιπόν για να το κλείσουμε γιατί είναι κουραστικό.

Ο Δήμου και γω λέμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα ποσοστό ευθύνης που τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν.

(Προφανώς σε όλους τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια αυτό. Ένα παιδάκι 5 ετών δεν έχει κάποια ευθύνη. Ούτε ένας εκ γενετής ανάπηρος. )

Από κει και πέρα υπάρχει και η αντίθετη άποψη, ότι ευθύνη έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των Ελλήνων, και όλοι οι άλλοι είναι αθώοι.

Και οι δύο απόψεις έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να συζητηθούν. Αλλά δεν έχει σχέση με τον Δήμου αυτό.
 
Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλ

Σιγά, μη κάτσω να συζητήσω για το τι εστί το φως της Ανάστασης για τον πιστό διότι ο Δήμου είχε μες το Πάσχα αντικληρικές κά@λες.

Μα τι να πρωτοεξηγήσεις σε ποιον και γιατί; Και ο αντίχρηστος να ήταν αυτός που είπε να σαπίσει το στόμα του, δεν μειώνει καθόλου την εκκλησία ο ίδιος, για την ακρίβεια δεν μειώνει την ιεροσύνη του καθόλου και δη τα μυστήρια που τελεί. Προσοχή στους όρους που χρησιμοποιώ, μην μπερδευτείτε πάλι.

Εκτός όλων των άλλων, έχουν μπλέξει οι "διανοούμενοι" τον κλήρο με την εκκλησία. Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους γενικώς. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους.
1.Έλλειψη πίστης (δεκτόν και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός)
2. Έλλειψη γνώσεων σε θρησκευτικά θέματα (απαράδεκτον για κάποιον που του αρέσει να διαβάζει και παρ' όλα αυτά πάει αδιάβαστος στον... πόλεμο).
 

Στο θέμα με το Άγιο Φως έβαλα και την παραπάνω άποψη ενός ιερέα.

Μια άλλη εκκλησιαστική άποψη για τον Νίκο Δήμου:«Μητροπολίτες μέσα στο Πάσχα του επιτέθηκαν με ύβρεις&κατάρες»

22.04.2014 20:40
-A+A
Η δήλωση του Νίκου Δήμου για το Αγιο Φως την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε σάλο, αλλά και την αντίδραση αρκετών εκπροσώπων της Εκκλησίας, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία του συγγραφέα με το «Ποτάμι».

Ωστόσο, ο πατέρας Βασίλης Θερμός γράφει στον εκκλησιαστικό ιστότοπο amen.gr τη δική του άποψη για τα όσα συνέβησαν ασκώντας κριτική σε αρκετούς εκπροσώπους οι οποίοι, εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας, επιτέθηκαν στον συγγραφέα με ύβρεις και κατάρες.

Γράφει ο πατέρας Βασίλειος:

«Εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας δεν πίστευα στα μάτια μου. Προσπαθούσα να διακρίνω αν διάβαζα σωστά. Ο Νίκος Δήμου έκανε μια δήλωση που αμφισβητούσε το Άγιο Φως και κάποιοι μητροπολίτες τού επιτέθηκαν με ύβρεις και κατάρες!

Ο Νίκος Δήμου είναι γνωστός από δεκαετίες στον δημόσιο χώρο. Αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα ορθολογιστή, ενός ανθρώπου που εξυμνεί τον διαφωτισμό και αποκρούει κάθε τι υπερφυσικό, κάθε τι το οποίο δεν υπακούει στη λογική και στην εμπειρία. Ευνόητο είναι ότι απορρίπτει ιερατείο, εικόνες, εκδηλώσεις ευλαβείας και όλα τα συναφή. Αποδέχεται την ηθική αξία του Χριστιανισμού, χωρίς και αυτή να διεκδικεί αποκλειστικότητα.

Αν ζούσε στα αποστολικά χρόνια θα ήταν ένας αγνωστικιστής φιλοσοφών που θα δυσπιστούσε στο κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα. Αν ζούσε στο Βυζάντιο θα θεωρούσε ειδωλολατρεία τις εκδηλώσεις των εικονοφίλων. Αν ζούσε στην Τουρκοκρατία θα ήταν ένας δεύτερος Κοραής, ίσως λίγο πιο ριζοσπαστικός. Ζη όμως στον 20ό-21οαιώνα και όσα ισχυρίζεται δεν ξενίζουν. Για την Ευρώπη συνιστούν κοινοτοπία, για την Ελλάδα όμως φαίνεται πως εξεγείρουν τα πνεύματα.

Για ποιό λόγο η αμφιβολία, ακόμη και η άρνηση του υπερφυσικού, καθιστούν έναν άνθρωπο «εμπαθή και δαιμονιώδη», όπως έγραψε ένας μητροπολίτης; Με ποια λογική μπορεί να ποινικοποιείται τόσο βαριά ο ορθολογισμός ως στάση ζωής; Ακόμη χειρότερα, πώς νομιμοποιείται ο εκκλησιαστικός χώρος να απευθύνει τόσο φρικτές κατηγορίες όταν όλοι γνωρίζουμε ότι στα εκκλησιαστικά παρασκήνια η εμπάθεια κυριαρχεί ασύδοτη;

Άλλος μητροπολίτης τον ονόμασε «ανθρωπάκι». Ξέρουμε όλοι πολλά ανθρωπάκια μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, μερικά εκ των οποίων δέχθηκαν συνειδητά να χάσουν κάθε αξιοπρέπεια προκειμένου να ανελιχθούν σε υψηλά αξιώματα. Τα ανθρωπάκια αυτά θα εμφανιστούν κατόπιν κορδωμένα, σαν να μην έγινε τίποτε, να ποιμάνουν τον λαό του Θεού! Αλλά αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο και δέχονται χειροφιλήματα, ενώ όχι σπάνια εμφανίζονται λαλίστατοι τιμητές πάντων!

Και δεν είναι μόνο ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί". Είναι ότι μέσα στο Μεγαλοβδόμαδο ακούστηκαν αρχιερατικές κατάρες: «να σαπίσει το στόμα του»! Γιατί; Επειδή, λέει, προσέβαλε τον Θεό. Από πού τεκμαίρεται αυτό μέσα από την δήλωσή του; Αλλά και αλήθεια να ήταν, προς τι ο υπερβάλλων ζήλος να παραβιασθή η αποστολική εντολή «ευλογείτε και μη καταράσθε»; Γιατί να επιμένουμε να παριστάνουμε εμείς τις "δώδεκα λεγεώνες αγγέλων" που ο Χριστός αρνήθηκε;

Τα περιστατικά αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένα συμπτώματα. Πρέπει να αντιμετωπισθούν ως μορφές και παραλλαγές του ίδιου διαχρονικού προβλήματος που ταλανίζει την ελλαδική Εκκλησία, δηλαδή της αδυναμίας της να συναντηθή με τη νεωτερικότητα. Μάλλον θα έλεγα, της πεισματικής άρνησής της.

Αρνούμενη να διαλεχθή με τον νεωτερικό άνθρωπο η Εκκλησία μας ουσιαστικά φανερώνει ότι ψυχολογικά ανήκει σε άλλη εποχή, στηνπρονεωτερική, εκεί που ήκμασε επί αιώνες. Αποκαλύπτει ότι θεωρεί εαυτήν συνυφασμένη με την αγροτική κοινωνία (θυμίζω πως οι πρωινές ακολουθίες της ακόμη αρχίζουν την ίδια ώρα με την εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι πήγαιναν για ύπνο μόλις νύχτωνε), καθώς και με τα αυτονόητα της βυζαντινής εποχής. Για μεγάλη μερίδα κληρικών μας ο νοητός χώρος που φιλοξενεί τις φαντασιώσεις τους είναι εκείνος που καθορίζεται από τον βυζαντινό αυτοκράτορα-προστάτη της Εκκλησίας, από το μονοπώλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην δημόσια διδαχή, από την βοήθεια του "χωροφύλαξ" στην επίλυση προβλημάτων. Σε μια τέτοια φαντασιακή σφαίρα δεν υπάρχει ισότιμος αντίπαλος στον οποίο να πρέπει να αντιπαρατεθής με επιχειρήματα. Και αν υπάρχει, οφείλει να εξοντωθή, είτε με μηνύσεις είτε με λοιδορίες και ύβρεις.
Η κραυγαλέα απουσία διαλόγου με επιχειρηματολογία οφείλεται και σε ανικανότητα και σε άρνηση. Η μία γεννά την άλλη. Εν τω μεταξύ η εν λόγω στάση έρχεται σε ζωηρή αντίθεση με εκείνη των Πατέρων μας οι οποίοι ήξεραν να συναντήσουν τον συνομιλητή τους στο "γήπεδο" που άρμοζε στην περίπτωσή του. Αν και ζούσαν σε προνεωτερική εποχή δεν του αφαιρούσαν το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του, αλλά είχαν το θάρρος και την εντιμότητα να αναπτύσσουν επιχειρηματολογία ομόλογη του αντιπάλου, χωρίς λοιδορίες και ύβρεις. Έτσι μίλησε ο Παύλος στους Αθηναίους, έτσι διαλέχθηκαν οι Καππαδόκες με τους εθνικούς, έτσι αποστόμωσε ο άγιος Μάξιμος τους μονοθελήτες. Συστηματική, βήμα-βήμα, αναίρεση των θέσεων του αντιπάλου μέσα από το δικό του λεξιλόγιο και τις δικές του παραστάσεις. Και αυτά σε πολιτισμικό περιβάλλον όπου δεν είχε αναπτυχθή ακόμη το (καθολικό σήμερα) αίτημα για πλουραλισμό και πολυφωνία.

Τι λέω; Ζητάμε πολλά. Εδώ υπάρχει απλώς ένα εκρηκτικό θυμικό καθώς και ένα "κοινό" προς εσωτερική κατανάλωση. Εδώ συναντούμε εθελοτυφλία η οποία οργίζεται επειδή ο συνομιλητής αρνείται να ζήσει στην δική μας φαντασιακή εποχή. Εδώ υβρίζεται ο διαφωνών, ενώ αντίθετα ο υβριστής θα διαμαρτυρηθή έντονα όταν υποστή τα ίδια σε κάποια άλλη περίπτωση στην οποία νομίζει πως αδικείται. Ενδιαφέρον –όσο και εξοργιστικό- είναι ότι πολλοί εκκλησιαστικοί φωνασκούν για καταπάτηση δημοκρατικών αρχών (!) όταν δεν τους αναγνωρίζονται τα αυτονόητά τους. "Μονά-ζυγά δικά τους" δηλαδή. Η δυσανεξία προς τη νεωτερικότητα εξηγεί και γιατί πολλοί χριστιανοί έχουν κακές σχέσεις με την δημοκρατία ως πολίτευμα και κρυφά ερωτοτροπούν με φασιστικού τύπου καθεστώτα. Γενικά μερίδα κληρικών και λαϊκών θυμούνται τη δημοκρατία μόνο όταν τους συμφέρει. Και φυσικά μόνο προς τους "εκτός", αφού στο εσωτερικό των εκκλησιαστικών ομάδων ασκούν στυγνή δικτατορία.

Εν ολίγοις, ως Εκκλησία δεν μάθαμε να είμαστε ένας από τους πολλούς. Και πεισματικά αρνιόμαστε να το μάθουμε βρίζοντας όποιον μάς θυμίζει αυτό το καθήκον. Επιπλέον, φαντασιωνόμαστε πως μόνο εμείς εκφράζουμε αυτό που λέγεται Εκκλησία. Αγνοούμε πως υπάρχουν αρκετοί πιστοί (μεταξύ των οποίων και εγώ και πολλοί άλλοι που γνωρίζω) που βρίσκουν γελοίο να υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους!

Είναι περιττό να τονίσω ότι αντιδράσεις σαν και αυτές που επικρίνουμε εδώ απλώς "σπρώχνουν πιο βαθιά το καρφί". Με άλλα λόγια, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δικαιώνουν τους ορθολογιστές στις προκαταλήψεις τους και να παγιώνουν ακόμη περισσότερο την εντύπωσή τους ότι αυτό που ονομάζεται "Ορθόδοξη Εκκλησία" δεν είναι παρά ένας όχλος σκοταδιστών και φανατικών ρασοφόρων και των αφελών οπαδών τους.

Θα έπρεπε να το αποφεύγουμε αυτό. Όχι μόνο επειδή και αυτοί αποτελούν ένα εν δυνάμει ποίμνιό μας το οποίο θα άξιζε κάποτε να προσελκυσθή. Αλλά και επειδή υπάρχει δυνατότητα για συμμαχίες.

Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα με τον Νίκο Δήμου σε τηλεοπτική εκπομπή. Δεν δυσκολευθήκαμε αμέσως να στοιχηθούμε στην ίδια γραμμή, μια και απέναντί μας είχαμε αστρολόγους. Με τα συνδυασμένα επιχειρήματα του ορθολογισμού και της πίστης καταφέραμε να ανατρέψουμε την εξωφρενική νεοεποχήτικη νοοτροπία περί "αστρικών δυνάμεων" και των επιδράσεών τους στη ζωή μας, την οποία οι συνομιλητές μας προσπάθησαν να περάσουν στο τηλεοπτικό κοινό.

Το παράδειγμα αυτό είναι καίριο. Μέσα στη μετανεωτερική σύγχυση που βιώνουμε, η συμμαχία των δυνάμεων της ορθολογιστικής νεωτερικότητας και της Θεολογίας μας έχει την ικανότητα να αρθρώσει ισχυρό αντίλογο στην αντίληψη περί σχετικότητας των πάντων και να συνδράμει το μεταμοντέρνο υποκείμενο που είναι θραυσματοποιημένο και ανορθολογικό. Πολλοί εκκλησιαστικοί δεν έχουν συλλάβει αυτή την πολιτισμική εξέλιξη και συνεχίζουν να απευθύνονται προς τους ορθολογιστές με όρους παρωχημένης απολογητικής, αγνοώντας ότι πλέον υπάρχει πεδίο κοινού αγώνα για να διασωθή η ακεραιότητα του ανθρωπίνου προσώπου.

Αδελφοί ορθολογιστές, σε πείσμα των αμφιβολιών σας ή και των βεβαιοτήτων σας, μάθετε ότι ο Χριστός Ανέστη!

Αδελφοί συντηρητικοί-προνεωτερικοί χριστιανοί, ας μη λησμονούμε ότι «ημείς κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον», ο Οποίος δεν βρίζει και δεν καταριέται. Μόνο διαλέγεται και αγαπά».



Πηγή: Μια άλλη εκκλησιαστική άποψη για τον Νίκο Δήμου:«Μητροπολίτες μέσα στο Πάσχα του επιτέθηκαν με ύβρεις&κατάρες» | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/151959#ixzz301rsQyu4
 
Βασικα ολοι εχετε ευθυνη εκτος απο μενα που ημουν παντα ανευθυνος .
Μαλιστα οι Χριστιανοι εχουν μεγαλυτερη ευθυνη γιατι κουβαλανε επισης και το προπατορικο αμαρτημα .
Οταν δεν ξερεις τι να πεις πετας μια γενικοτητα και καθαρισες .Οπως και ο ιδιοφυης που ειπε το περιφημο μαζι τα φαγατε ( εγω εμεινα νηστικος).Συνηθως τετοιες συμπεριφορες ειναι απο την "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή " και σκοπο εχουν να βρισκουν οι ιδιοι αλλοθι στις δικες τους αμαρτιες .Πολυ κουβεντα για το τιποτα.
 
Λοιπόν για να το κλείσουμε γιατί είναι κουραστικό.

Ο Δήμου και γω λέμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα ποσοστό ευθύνης που τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν.

(Προφανώς σε όλους τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια αυτό. Ένα παιδάκι 5 ετών δεν έχει κάποια ευθύνη. Ούτε ένας εκ γενετής ανάπηρος. )

Από κει και πέρα υπάρχει και η αντίθετη άποψη, ότι ευθύνη έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των Ελλήνων, και όλοι οι άλλοι είναι αθώοι.

Και οι δύο απόψεις έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να συζητηθούν. Αλλά δεν έχει σχέση με τον Δήμου αυτό.

Eίμαι σίγουρος ότι εσύ έχεις ένα ποσοστό ευθύνης για να καταδέχεσαι να μοιράσεις από τον μισθό σου, την υγεία σου, την αξιοπρέπεια σου. Εμάς τι μας ανακατεύεις όμως;
 
Λοιπόν για να το κλείσουμε γιατί είναι κουραστικό.

Ο Δήμου και γω λέμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα ποσοστό ευθύνης που τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν.

(Προφανώς σε όλους τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια αυτό. Ένα παιδάκι 5 ετών δεν έχει κάποια ευθύνη. Ούτε ένας εκ γενετής ανάπηρος. )

Από κει και πέρα υπάρχει και η αντίθετη άποψη, ότι ευθύνη έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των Ελλήνων, και όλοι οι άλλοι είναι αθώοι.

Και οι δύο απόψεις έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να συζητηθούν. Αλλά δεν έχει σχέση με τον Δήμου αυτό.

Κουραστικό αγαπητέ το κάνεις εσύ που επιμένεις να συντάσσεσαι με την ποσοστιαία θεώρηση ενοχής του Δήμου για κάθε έλληνα. Πρέπει να μας εξηγήσει ο Δήμου την ποσόστοση ακριβώς. Αλλιώς πραγματικά δεν βλέπω κανένα προφανή λόγο να συνεχίζω να κάνω την ίδια ερώτηση.
 
Μ' αρέσει κι όλας που αλλάζεις εσύ τα λεγόμενα του Δήμου NikosGX, και την ενοχή την έκανες... ευθύνη... . Κατά τα λοιπά, είμαστε διαστρεβλωτές. Ούτε κουφοί, ούτε τυφλοί είμαστε πάντως.
 
Κουραστικό αγαπητέ το κάνεις εσύ που επιμένεις να συντάσσεσαι με την ποσοστιαία θεώρηση ενοχής του Δήμου για κάθε έλληνα. Πρέπει να μας εξηγήσει ο Δήμου την ποσόστοση ακριβώς. Αλλιώς πραγματικά δεν βλέπω κανένα προφανή λόγο να συνεχίζω να κάνω την ίδια ερώτηση.

Τα περί "ποσόστοση ακριβώς" συγνώμη αλλά είναι γελοιότητες. Ελπίζω ότι μπορείς να το δεις. Περιμένεις να σου πει κάποιος ότι έχεις 1/10.000.000 ποσοστό ευθύνης; Ή ίσως 1/50.000.000; Το ακριβές ποσοστό είναι το θέμα; Μάλλον δεν κατάλαβες ούτε τι πράγμα συζητάμε. Θα κάτσουμε να προσδιορίσουμε τι ποσοστό έχει κάθε ένας από τα 10.000.000 Έλληνες; Που και πότε έγινε τέτοιο πράγμα διεθνώς; Και επιμένεις κι όλας! Αυτά είναι σαχλαμάρες και από μένα το θέμα κλείνει εδώ. Καληνύχτα.
 
Τα περί "ποσόστοση ακριβώς" συγνώμη αλλά είναι γελοιότητες. Ελπίζω ότι μπορείς να το δεις. Περιμένεις να σου πει κάποιος ότι έχεις 1/10.000.000 ποσοστό ευθύνης; Ή ίσως 1/50.000.000; Το ακριβές ποσοστό είναι το θέμα; Μάλλον δεν κατάλαβες ούτε τι πράγμα συζητάμε. Θα κάτσουμε να προσδιορίσουμε τι ποσοστό έχει κάθε ένας από τα 10.000.000 Έλληνες; Που και πότε έγινε τέτοιο πράγμα διεθνώς; Και επιμένεις κι όλας! Αυτά είναι σαχλαμάρες και από μένα το θέμα κλείνει εδώ. Καληνύχτα.

ποιο ειναι το ποσοστο ευθυνης των πνιγμενων επιβατων ενος καραβιου που ο καπετανιος το εριξε στην ξερα ?
Η αλλιως (χωρις ποσοστο ) Εχουν ευθυνη και πρεπει να αισθανονται ενοχοι οι πνιγμενοι επιβατες ενος καραβιου οταν ο καπετανιος το βυθισε (και μαλλον σωθηκε ) ?

Οπως ο Τιτανικος ενα πραμα .
 
Last edited:
Τα περί "ποσόστοση ακριβώς" συγνώμη αλλά είναι γελοιότητες. Ελπίζω ότι μπορείς να το δεις. Περιμένεις να σου πει κάποιος ότι έχεις 1/10.000.000 ποσοστό ευθύνης; Ή ίσως 1/50.000.000; Το ακριβές ποσοστό είναι το θέμα; Μάλλον δεν κατάλαβες ούτε τι πράγμα συζητάμε. Θα κάτσουμε να προσδιορίσουμε τι ποσοστό έχει κάθε ένας από τα 10.000.000 Έλληνες; Που και πότε έγινε τέτοιο πράγμα διεθνώς; Και επιμένεις κι όλας! Αυτά είναι σαχλαμάρες και από μένα το θέμα κλείνει εδώ. Καληνύχτα.

Ο Δήμου μίλησε για ποσοστά ενοχής όχι εγώ. Μην μπερδεύεσαι. Συνεπώς μέχρι να αποδειχτούν αυτά τα ποσοστά, είναι απόλυτο δικαίωμά μου να θεωρούμαι αθώος. Και η πλάκα είναι ότι αυτό ισχύει παγκοσμίως.

Αρκετά πια με τους επίδοξους δικαστές των πάντων. Δεν είμαι ένοχος ούτε γιατί μπορεί να είμαι ένοχος, ούτε αποδέχομαι συλλογική ευθύνη χωρίς να έχει αποδειχτεί.