Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Τα περί "ποσόστοση ακριβώς" συγνώμη αλλά είναι γελοιότητες. Ελπίζω ότι μπορείς να το δεις. Περιμένεις να σου πει κάποιος ότι έχεις 1/10.000.000 ποσοστό ευθύνης; Ή ίσως 1/50.000.000; Το ακριβές ποσοστό είναι το θέμα; Μάλλον δεν κατάλαβες ούτε τι πράγμα συζητάμε. Θα κάτσουμε να προσδιορίσουμε τι ποσοστό έχει κάθε ένας από τα 10.000.000 Έλληνες; Που και πότε έγινε τέτοιο πράγμα διεθνώς; Και επιμένεις κι όλας! Αυτά είναι σαχλαμάρες και από μένα το θέμα κλείνει εδώ. Καληνύχτα.

Ώστε είναι σαχλαμάρες, Νίκο? Και δεν είναι σαχλαμάρες αυτές που υποστηρίζει ο κάθε Δήμου περί συλλογικής ευθύνης. Αλήθεια, σε ποιο μέρος του κόσμου τα είδες αυτά? Σε ποιο μέρος του κόσμου είδες κατηγορητήριο χωρίς κατηγορούμενο? Σε ποιο μέρος του κόσμου είδες να φταίνε όλοι αδιακρίτως χωρίς απόδοση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων? Σε ποιο μέρος του κόσμου δικάζεται μια μάζα ανώνυμη και την πληρώνει η ίδια μάζα από αυτούς που πρώτα έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί? Σε ποιο κράτος Δικαίου υπάρχουν αυτά που πρεσβεύεις??

Όχι 1/50.000.000, δεν θα ανεχόμουν, αλλά, θα τους είχα σκίσει όλους αν επρόκειτο για κατηγορητήριο με ευθύνη του εντολέα μου μισό γραμμάριο παραπάνω από αυτό που του αναλογεί. Αυτά που γράφεις είναι, απλώς, ανήκουστα. Κάθισε μια χώρα στο σκαμνί, την κατηγόρησαν για απατεωνιές, για κλεψιές, για διαφθορά, για ρεμούλες, την γονάτισαν, την έσκισαν, της πήραν παρόν και μέλλον και κάθεσαι και μου γράφεις για το 1/50.000.000????

Ε, ναι, λοιπόν, κ. Νίκο υπεράνω.....θα μου αποδώσεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό για το οποίο ευθύνομαι και με κατηγορείς. Να κάτσεις στο σκαμνί τη μισή Ελλάδα με όνομα και επίθετο. Κάθε γωνιά να έχει και από ένα δικαστήριο για να αποδώσεις δικαιοσύνη. Με σαφές κατηγορητήριο και χρόνο τέλεσης των αδικημάτων. Μέχρι να το κάνεις, όμως, τα περί συλλογικής ευθύνης που ευαγγελίζεσαι είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες που μόνο κάτι φασιστόμουτρα σαν τον Δήμου και τον Πάγκαλο μπορούν να εννοήσουν και να εκστομίσουν. Ο ένας κάτω από τον μανδύα της ''διανόησης'' και ο άλλος κάτω από την ποιητική αδεία του ''πολιτικού λόγου''. Απλοί φασίστες και προδότες κάθε ελεύθερου ανθρώπου ο οποίος τιμά την πρωτίστως την έννοια του κράτους Δικαίου.

Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλ

Σιγά, μη κάτσω να συζητήσω για το τι εστί το φως της Ανάστασης για τον πιστό διότι ο Δήμου είχε μες το Πάσχα αντικληρικές κά@λες.

Η συγκεκριμένη διατύπωση είναι επιθετική ακόμα και από έναν άθεο.

Όταν ευαγγελίζεστε συνενοχές άνευ αποδείξεων, λίγο διαφέρετε (αν όχι καθόλου) από τη ναζιστική Γερμανία.

Στην τελική, δεν διανοήθηκα ποτέ να παραβώ κανέναν νόμο. Είμαι συνένοχος λοιπόν μάλιστα. Σε τι ακριβώς; Στο ότι ήμουν νομοταγής; Σοβαρά μιλάτε;

Λέτε (ή μάλλον λέει ο Δήμου) για το Άγιο Φως και μιλά με τόσο προσβλητικό τρόπο για τους πιστούς και την πίστη τους, που πραγματικά παρ' ό,τι δεν είμαι αυτό που λένε θρησκευόμενος, βγαίνω από τα ρούχα μου!!!
Όχι ρε Δήμου, γουστάρουμε Άγιο Φως και το γουστάρουμε γιατί ΕΤΣΙ! Εσύ τι ζόρι τραβάς δηλαδή; Είσαι ανώτερος πνευματικά επειδή νομίζεις ότι κάτι μας είπες; Π@π@ρι@ μας είπες. Δεν χρειάζεται κάποιος που πιστεύει να ακούσει τις εξηγήσεις σου. Κάποιος που πιστεύει δεν σε έχει ανάγκη έτσι κι αλλιώς.

Και ούτε σημαίνει ότι επειδή κάποιος σου επιτέθηκε φραστικά ότι μειώνεται κατά μία τρίχα (αν και πολύ θα ήθελες να το κάνεις τριχιά) η ουσία. Και ο ιεράρχης θα παραμείνει ιεράρχης και τα μυστήρια θα τελεί και θα έχουν την ίδια Χάρη! Είτε το θέλεις είτε όχι. Το πρόσωπο και η προσωπικότητά του δεν σημαίνουν τίποτε απολύτως.
Κάτσε να κάνεις επιθέσεις λοιπόν στο ΤΙΠΟΤΑ, γιατί είσαι κενόδοξος. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια κύριε Δήμου. Κάτι που επ' ουδενί δεν είναι ποτέ εκείνοι στους οποίους επιτίθεσαι εμμέσως πλην σαφώς.
Και λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε... .

Last edited:
Το θέμα με το άγιο φως ξεσκεπάζει το πόσο "φιλόσοφος" και "μορφωμένος" είναι κάποιος. Υποθέτω ότι ο κάθε Δήμου, χλευάζει τον τρόπο που ανακτάται το φως στην λειτουργία της ανάστασης στα Ιεροσόλυμα. Και με βάση την προέλευση ξεκινά ένα παραλήρημα. Ενώ ταυτόχρονα ξέρει, ότι σύμφωνα με τον χριστιανισμό δεν έχει σημασία η προέλευση και η πηγή: ακόμα και με αναπτήρα να το ανάψεις, από την στιγμή που το φως μετέχει της λειτουργίας, πάλι μετουσιώνεται σε άγιο. Οπότε το "(δηθεν)" σε καμία περίπτωση δεν έχει θέση στον λόγο μορφωμένου ανθρώπου.
Άσχετα με τι πιστεύει.

Και μιας και η αφορμή είναι το κόστος, περιμένω το επόμενο άρθρο που θα κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την επιλογή να κάνει τις ευρωεκλογές την 2η Κυριακή των δημοτικών, που έχει επιπρόσθετο και σημαντικό κόστος, αφού μεγάλο ποσοστό της χώρας εκλέγει τοπικούς εκπροσώπους την πρώτη Κυριακή. Και θα πληρώσουμε για να στηθεί ο εκλογικός μηχανισμός 2η φορά, χωρίς να χρειάζεται.
Και να δούμε πόσες μεταφορές αγίου φωτός θα μας κοστίσει η 2η Κυριακή των ευρωεκλογών.

Καλά εδώ περιμένω ακόμα απάντηση στο κατά πόσο επιβαρύνει μια πτήση μικρού τζετ, σε σχέση με τις πωλήσεις εποχιακών ειδών την οικονομία κι εσύ περιμένεις απάντηση για τις εκλογές; Χαρά στο κουράγιο σου... .

Και μάλιστα από τον Δήμου, που είναι επιφορτισμένος με τα λογιστικά της χώρας, και το κόστος της μεταφοράς... :flipout:

Πάντως με αφορμή της διάδοσης συλλογικής ευθύνης και πολλά άλλα σας έχω ένα πολύ ωραία παράδειγμα από την προσωπική μου εμπειρία.

Καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο λάτρης της συλλογικής ευθύνης(μαζί τα φάγαμε) καθώς και λάτρης της διαφάνειας και της αξιοκρατείας στα πανεπιστήμια πιάστηκε στα πράσσα πριν λίγο καιρό να έχει υπεξαιρέσει κοντά 300.000 ευρώ από τα ταμεία του Πανεπιστημίου.

Τώρα σκεφτείτε ξανά ποιοι φωνάζουν με επιμονή για συλλογική ευθύνη και μαζί τα φάγαμε!!!!!! Αυτοί που έχουν μερίδιο ευθύνης και απλώς θέλουν να την μοιράσουν σε άλλους ή να απαλλαγούν από τις ευθύνες που τους βαραίνουν.

Γιατί?? Ε δεν θέλει και πολύ σκέψη. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης ή αλλιώς με απλά λόγια φωνάζουν για ξεκάρφωμα.

Καλά ρε παιδιά θα μου βγάλετε τα μάτια βραδιάτικα...

Η κουβέντα μοιάζει με σκετσάκι των Monty Python.

Λέει ο Δήμου μια κουβέντα, σωστή ή λάθος: "Έχουμε όλοι ποσοστό ευθύνης". Δε νομίζω να θέλει ιδιαίτερη σκέψη ότι όταν κάποιος λέει κάτι συλλογικά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν εννοεί 11 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά απευθύνεται σε όλο αυτό το (παρα)κράτος διαφθοράς που συντηρούσαν (και συνεχίζουν να συντηρούν) Πασοκονεοδημοκρατία επί 40 χρόνια. Διαφθορά από τον Υπουργό που τσεπώνει 300 χιλιάρικα απ'τον εφοπλιστή μέχρι τον θυρωρό που τσεπώνει ένα 500άρικο για να παίξει τον αστείο ρόλο που του αναλογεί. Θυμίζω δε σε όσους προσπαθούν να ξεχάσουν τα μαθηματικά που μάθαμε στο δημοτικό ότι το ποσοστό/μερίδιο μπορεί να είναι και ελάχιστο ή μηδενικό.

Πέφτουμε όλοι πάνω του (λες και δεν έχουμε ποτέ μας συναντήσει καμία δοσοληψία σε επίπεδο κάτω του βουλευτή) να τον φάμε επειδή δεν έστειλε ειδοποιητήριο σε 11 εκατομμύρια Έλληνες που να γράφει ακριβώς τα χρέη τους. Πραγματικά μιλάτε σοβαρά όσοι το γράφετε αυτό;;;;

Εν τω μεταξύ, για τον αντίλογο (ότι δε φταίει κανείς μας αλλά μόνο οι πολιτικοί και οι εφοπλιστές) φυσικά αντίστοιχα δεν προσφέρεται καμία απόδειξη ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος (και πολύ λογικά βέβαια, αυτό έλειπε).

Θα ήταν πραγματικά πολύ εύστοχο σενάριο για θέατρο παραλόγου, αλλά συζήτηση έτσι προφανώς και δε μπορεί να γίνει.

Επί της ουσίας, η κατάρα αυτής της ελληνικής κοινωνίας είναι με απλά λόγια η εξής:

όλοι όσοι έχουν μάτια να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει από τους γνωστούς υπαίτιους ένα απέραντο μπουρδέλο (λέγε με Τζήμερο, Μανδραβέλη, Δήμου, Δοξιάδη, κλπ κλπ κλ), αυτομάτως σαν επίλογο αναμασούν την καραμέλα της τέλειας Γερμανίας και της Τρόικας που ήρθε να μας σώσει. Αντίστοιχα, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται ότι καμία Γερμανία ή Τρόικα δε μπούκαρε στα Ελληνικά πράγματα για τη σωτηρία μας (Σύριζας, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ κλπ κλπ) πρέπει ντε και καλά να επιμένουν ότι ως τώρα ήμασταν ένα οικονομικό και πολιτιστικό θαύμα και ήρθαν οι ξένοι να μας καταστρέψουν. ´

Ε ρε παιδιά, όσο και οι δύο πλευρές κλείνουμε τα μάτια σε ό,τι δε μας βολεύει, δουλειά δε θα γίνει ποτέ, το πολύ πολύ να πλακωνόμαστε ες αεί.

Last edited:
"Κατά τη γνώμη μου όλοι οι Έλληνες πλην ελαχίστων έχουν ένα ποσοστό ενοχής... "

Αυτό είπε ακριβώς. Τώρα πως θέλει να το ακούσει ο καθένας είναι άλλο καπέλο. Εγώ καταλαβαίνω με το συντακτικό και τη γραμματική που γνωρίζω ότι εννοεί παρά τρίχα όλους!

Βέβαια δεν έχει τη σοφία να ομολογήσει ότι κανένας λαός δεν μπορεί να καταδικαστεί συλλήβδην, αλλά και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο καπέλο. Τι καπέλο δηλαδή... σομπρέρο!!!!

Σας ακούω λοιπόν: Ο Γερμανικός λαός είναι ένοχος συλλήβδην για τα ναζιστικά εγκλήματα; Ναι ή ου;

Πάντως μετά από εξήντα σελίδες επιτέλους κάπου φτάσαμε!!!

Η διαφωνία λοιπόν των περισσότερων με τον Δήμου είναι ότι λέει ότι όλοι έχουμε κάποιο ποσοστό ευθύνης. Ο αντίλογος είναι ότι μόνο ελάχιστοι έχουν ευθύνη, οι υπόλοιποι είμαστε ανεύθυνοι για όσα έγιναν και γίνονται.

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι τα κόμματα ΠΑΣΟΚ+ΝΔ έπαιρναν 80% και βάλε στις εκλογές. Οπότε δεν γίνεται να μην φταίνε αυτοί που τους ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος έψηνε αρνιά στους δρόμους μετά τις εκλογικές νίκες. Δεν πήραν την εξουσία με τα τανκ. Ούτε ήταν καλοί επί χρόνια και ξαφνικά έγιναν κακοί. Οι ίδιοι είναι επί 40 χρόνια. Μάλιστα είναι οι ίδιες οικογένειες.

Από κει και πέρα, δεν υπάρχει λόγος να πείσω κάποιον άλλο. Απόψεις είναι αυτές.

Πάντως τουλάχιστον αυτοί που πιστεύουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη, ας ψηφίσουν όσους επίσης δεν έχουν καμία ευθύνη! Να αποκτήσουμε επιτέλους κυβέρνηση που δεν έχει ευθύνη για το παρελθόν!

Από την κερκίδα που παρακολουθώ... νομίζω ότι όλο το θέμα θα είχε λυθεί πολύ πιο εύκολα αν ο καθένας που πιστεύει ότι θίγεται από τη δήλωση του Δήμου του έστελνε μια επιστολή και του ζητούσε να επαναδιατυπώσει και να τον αποκλείσει ονομαστικά και ξεκάθαρα από το σύνολο αυτών που λέει ότι έχουν ποσοστό ενοχής καθώς η διατύπωση "πλην ελαχίστων" δεν αρκεί. Έχω την αίσθηση, ως τη βεβαιότητα θα έλεγα, ότι θα το έκανε πάραυτα και με μεγάλη του χαρά.

όλοι όσοι έχουν μάτια να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει από τους γνωστούς υπαίτιους ένα απέραντο μπουρδέλο (λέγε με Τζήμερο, Μανδραβέλη, Δήμου, Δοξιάδη, κλπ κλπ κλ), αυτομάτως σαν επίλογο αναμασούν την καραμέλα της τέλειας Γερμανίας και της Τρόικας που ήρθε να μας σώσει. Αντίστοιχα, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται ότι καμία Γερμανία ή Τρόικα δε μπούκαρε στα Ελληνικά πράγματα για τη σωτηρία μας (Σύριζας, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ κλπ κλπ) πρέπει ντε και καλά να επιμένουν ότι ως τώρα ήμασταν ένα οικονομικό και πολιτιστικό θαύμα και ήρθαν οι ξένοι να μας καταστρέψουν.

Δεν ήρθαν οι ξένοι να μας καταστρέψουν, ήρθαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές να στερήσουν τα κράτη από τα έσοδά τους, και να τα μεταφέρουν στον ιδιωτικό τομέα, με τσιτάτα του στυλ "το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας" και "είμαστε σοβιετίες".

Πάντως μετά από εξήντα σελίδες επιτέλους κάπου φτάσαμε!!!

Η διαφωνία λοιπόν των περισσότερων με τον Δήμου είναι ότι λέει ότι όλοι έχουμε κάποιο ποσοστό ευθύνης. Ο αντίλογος είναι ότι μόνο ελάχιστοι έχουν ευθύνη, οι υπόλοιποι είμαστε ανεύθυνοι για όσα έγιναν και γίνονται.

Μπα...
Αυτό είναι μόνο μια από τις αηδίες που έχει πει. Η διαφωνία μου είναι ότι λέει χαζομάρες με τον μανδύα του σοβαρού, τον οποίο αυτο-ντήθηκε.

Πάντως με αφορμή της διάδοσης συλλογικής ευθύνης και πολλά άλλα σας έχω ένα πολύ ωραία παράδειγμα από την προσωπική μου εμπειρία.

Καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο λάτρης της συλλογικής ευθύνης(μαζί τα φάγαμε) καθώς και λάτρης της διαφάνειας και της αξιοκρατείας στα πανεπιστήμια πιάστηκε στα πράσσα πριν λίγο καιρό να έχει υπεξαιρέσει κοντά 300.000 ευρώ από τα ταμεία του Πανεπιστημίου.

Συγνώμη, αυτός είναι ο κανόνας. Φωνάζει για την διαφάνεια αυτός που κλέβει, και βρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους αυτός που ψάχνει να γίνει ένας...

Καλά ρε παιδιά θα μου βγάλετε τα μάτια βραδιάτικα...

Η κουβέντα μοιάζει με σκετσάκι των Monty Python.

Λέει ο Δήμου μια κουβέντα, σωστή ή λάθος: "Έχουμε όλοι ποσοστό ευθύνης". Δε νομίζω να θέλει ιδιαίτερη σκέψη ότι όταν κάποιος λέει κάτι συλλογικά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν εννοεί 11 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά απευθύνεται σε όλο αυτό το (παρα)κράτος διαφθοράς που συντηρούσαν (και συνεχίζουν να συντηρούν) Πασοκονεοδημοκρατία επί 40 χρόνια. Διαφθορά από τον Υπουργό που τσεπώνει 300 χιλιάρικα απ'τον εφοπλιστή μέχρι τον θυρωρό που τσεπώνει ένα 500άρικο για να παίξει τον αστείο ρόλο που του αναλογεί. Θυμίζω δε σε όσους προσπαθούν να ξεχάσουν τα μαθηματικά που μάθαμε στο δημοτικό ότι το ποσοστό/μερίδιο μπορεί να είναι και ελάχιστο ή μηδενικό.

Πέφτουμε όλοι πάνω του (λες και δεν έχουμε ποτέ μας συναντήσει καμία δοσοληψία σε επίπεδο κάτω του βουλευτή) να τον φάμε επειδή δεν έστειλε ειδοποιητήριο σε 11 εκατομμύρια Έλληνες που να γράφει ακριβώς τα χρέη τους. Πραγματικά μιλάτε σοβαρά όσοι το γράφετε αυτό;;;;

Εν τω μεταξύ, για τον αντίλογο (ότι δε φταίει κανείς μας αλλά μόνο οι πολιτικοί και οι εφοπλιστές) φυσικά αντίστοιχα δεν προσφέρεται καμία απόδειξη ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος (και πολύ λογικά βέβαια, αυτό έλειπε).

Θα ήταν πραγματικά πολύ εύστοχο σενάριο για θέατρο παραλόγου, αλλά συζήτηση έτσι προφανώς και δε μπορεί να γίνει.

Επί της ουσίας, η κατάρα αυτής της ελληνικής κοινωνίας είναι με απλά λόγια η εξής:

όλοι όσοι έχουν μάτια να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει από τους γνωστούς υπαίτιους ένα απέραντο μπουρδέλο (λέγε με Τζήμερο, Μανδραβέλη, Δήμου, Δοξιάδη, κλπ κλπ κλ), αυτομάτως σαν επίλογο αναμασούν την καραμέλα της τέλειας Γερμανίας και της Τρόικας που ήρθε να μας σώσει. Αντίστοιχα, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται ότι καμία Γερμανία ή Τρόικα δε μπούκαρε στα Ελληνικά πράγματα για τη σωτηρία μας (Σύριζας, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ κλπ κλπ) πρέπει ντε και καλά να επιμένουν ότι ως τώρα ήμασταν ένα οικονομικό και πολιτιστικό θαύμα και ήρθαν οι ξένοι να μας καταστρέψουν. ´

Ε ρε παιδιά, όσο και οι δύο πλευρές κλείνουμε τα μάτια σε ό,τι δε μας βολεύει, δουλειά δε θα γίνει ποτέ, το πολύ πολύ να πλακωνόμαστε ες αεί.

Αυτό το τελευταίο από που το συνάγεις; Εγώ δεν ξέρω ούτε έναν Έλληνα που να πιστεύει ότι όλα ήταν τέλεια στη χώρα μέχρι το 2008, και ξαφνικά πλάκωσε ο Γιωργάκης και τα έκανε όλα ρημαδιό. Αντίθετα όλοι, νομίζω, θέλαμε να ζούμε σε μιά καλύτερη χώρα, με χρηστή διοίκηση, έντιμους πολιτικούς και παραγωγική οικονομία. Αλλά νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι και εκείνη η Ελλάδα, προ 2008, με τις μίζες, τη διαφθορά και την βλαχογκλαμουριά, είναι 1000 φορές καλύτερη από τη σημερινή Ελλάδα, όπου εγώ κι εσύ και πολλοί άλλοι δε μπορούμε να ζούμε πλέον και αναγκαστήκαμε να ξενιτευτούμε.

Από την κερκίδα που παρακολουθώ... νομίζω ότι όλο το θέμα θα είχε λυθεί πολύ πιο εύκολα αν ο καθένας που πιστεύει ότι θίγεται από τη δήλωση του Δήμου του έστελνε μια επιστολή και του ζητούσε να επαναδιατυπώσει και να τον αποκλείσει ονομαστικά και ξεκάθαρα από το σύνολο αυτών που λέει ότι έχουν ποσοστό ενοχής καθώς η διατύπωση "πλην ελαχίστων" δεν αρκεί. Έχω την αίσθηση, ως τη βεβαιότητα θα έλεγα, ότι θα το έκανε πάραυτα και με μεγάλη του χαρά.

Aπαξιεί να ασχοληθεί με το AVClub και να συμμετέχει στη συζήτηση.

Ιάσων, μάλλον, το ποστ σου μοιάζει να αστειεύεσαι και να ζει εντός, εκτός και επί τα αυτά...

Λοιπόν (Δήμου mode on)..

''Το εν λόγω νήμα είναι αστείο. Έχουν γραφτεί απίστευτες γελοιότητες από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ούτε τα προφανή. Πιθανότατα να είναι κάποιοι από αυτούς που τ' αρπάζουν από τη νέα τάξη πραγμάτων ώστε να παπαγαλίζουν τα ''μαζί τα φάγαμε, όλοι φταίμε'' κ.λ.π. Είναι δε, η αιτία για την οποία αυτή η χώρα ποτέ δεν θα σηκώσει κεφάλι, ποτέ δεν θα καταλάβει τι της συνέβη, αλλά, βολεύονται μια χαρά με το ξεροκόμματο της υποτέλειας και τα ψιχία εκ της τραπέζης των πλουσίων. Όχι, δεν είναι παραπλανημένοι...είναι καθ' όλα συνειδητοποιημένοι και εκτελούν την υπηρεσία τους.''

Φυσικά με το παραπάνω, δεν προσβάλλω κανέναν (άλλωστε δεν κατονομάζω κάποιους από το νήμα...) και διατυπώνω ευθαρσώς την άποψή μου μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια. Τώρα, αν κάποιοι παρεξηγηθούν...ε, τι να κάνουμε? Ξιδάκι...

(Δήμου mode off)

Περιττό να πω τούτο:

Δεν ξέρω πως εισπράττεις ή πως ερμηνεύεις ή πως αποδέχεσαι τέτοιου είδους ''απόψεις''. Σου λέω μόνο ότι αν ο Δήμου ήταν μέλος του φόρουμ και έγραφε έτσι, το μπανάκι της εβδομάδας το είχε στο τσεπάκι. Ναι, πραγματικά στο γράφω και μιλάω σοβαρότατα!!

ΥΓ

Δεν ήμουν ποτέ καλός στα μαθηματικά, ήμουν καλός στα λατινικά:

Nullum crimen, nulla poena sine lege certa.

Τώρα, αν η ύψιστη αρχή του Ποινικού Δικαίου και του κάθε Κράτους Δικαίου είναι terra incognita για τον κάθε Δήμου και Πάγκαλο και τις βαρύνουσες ''απόψεις'' τους, χ@στηκ@....