Η εξουσία σε απόγνωση

Πριν μπω στο κυρίως θέμα, θα ξεκινήσω με μερικές (απαραίτητες) διευκρινήσεις και ερμηνείες λέξεων, δικές μου φυσικά.

1) Όταν λέω "εξουσία" εννοώ την πραγματική Οικονομική και Πολιτική Εξουσία, αυτήν της τάξης που άρχει, της αστικής τάξης δηλαδή. Κάθε άλλη αναφορά, με προσωνύμιο αυτή τη λέξη δεν είναι σωστή. Ούτε η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, ούτε αυτοί καθεαυτοί οι μηχανισμοί του κράτους (αστυνομία, στρατός, δικαστικό σύστημα κλπ.) δεν μπορούν να θεωρούνται αυτόνομα ως "εξουσία", αφού υπηρετούν την προαναφερθείσα - και απόλυτη - εξουσία της άρχουσας τάξης.
2) Με τη λέξη "απόγνωση" θέλω να επισημάνω το ηθικο-πολιτικό αδιέξοδο διαχείρισης των προβλημάτων της κοινωνίας, στα οποία έχει αυτή περιέλθει λόγω της οικονομικής κρίσης και τα οποία - λόγω ακριβώς της εξουσίας της - καλείται να διαχειριστεί η άρχουσα τάξη και αδυνατεί. Από τα πιο μικρά (π.χ. τη διασφάλιση σταθερής και απρόσκοπτης λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών για τα απλά καθημερινά θέματα του πολίτη) μέχρι και και τα πιο δύσκολα (π.χ. τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος ή τις παροχές δημοσίων υπηρεσιών πρώτης ανάγκης - Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια ή τον έλεγχο του τιμάριθμου και της ακρίβειας ή την ανεργία κλπ.). Και για να σας προλάβω, αυτά δεν είναι ΜΟΝΟ αντικείμενο του κρατικού μηχανισμού (είναι και αυτού αντικείμενο), αλλά είναι ΚΥΡΙΩΣ αντικείμενο διαχείρισης αυτών που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους και κάνουν "τον τροχό να γυρίζει", δηλαδή αυτών που έχουν την ιδιοκτησία (ειδικά αυτών που είναι οι μεγάλοι ιδιοκτήτες) των μέσων παραγωγής.

Τούτων λεχθέντων και διεκρινισθέντων, πάμε παρακάτω.

Είναι γνωστό ότι κάθε εργατική και ειδικά κάθε απεργιακή κινητοποίηση βρίσκει (σχεδόν) πάντα απέναντί της τις δυνάμεις καταστολής. Αυτό είναι 100% αλήθεια αν η κινητοποίηση είναι δυναμική ή αν θίγει άμεσα κομμάτι των κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. απεργία στα συγκοινωνιακά μέσα - λεωφορεία ή τρένα ή αεροπλάνα ή πλοία, ή απεργία σε παραγωγικές μονάδες μεγάλου βεληνεκούς - μεγάλα εργοστάσια, ναυπηγεία, μεγάλες εμπορικές ή τουριστικές επιχειρήσεις κλπ.). Μερικά παραδείγματα για αυτά που γράφω είναι οι απεργίες του προσωπικού των λεωφορείων, του ηλεκτρικού ή του Μετρό, των ναυτεργατών κλπ. ή ακόμα οι κινητοποιήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις - Χαλυβουργία, Ελληνικά Ναυπηγεία κλπ.

Στέκομαι ειδικά στο τελευταίο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. Χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι ζουν σε ένα καθεστώς συνεχών απολύσεων και διαρκούς μείωσης του προσωπικού, εκ περιτροπής απασχόλησης, απλήρωτων αποδοχών και πάει λέγοντας. Πάρα πολλές φορές, μερικές ακόμα και κόντρα στην ηγεσία του εργοστασιακού τους σωματείου ("Η Τρίαινα"), έχουν διαδηλώσει, έχουν απεργήσει και έχουν φάει και ξύλο. Φυσικά, οι αρμόδιοι κωφεύουν και μάλιστα τους κατηγορούν για αμετροέπεια και παραλογισμό. Χθες πραγματοποίησαν μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Εθν. Άμυνας, ζητώντας ουσιαστικά αυτά που ζητούν εδώ και πολύ καιρό: Να ανοίξει το Ναυπηγείο, να πληρωθούν τα απλήρωτα και να διαφαλιστούν οι δουλειές τους με ταυτόχρονη στροφή των δραστηριοτήτων του Ναυπηγείου σε πραγματική παραγωγική διαδικασία (επισκευές-κατασκευές εμπορικών πλοίων, υποστήριξη του τομέα της Εθνικής Άμυνας που αφορά στις δραστηριότητές του και σύνδεσή τους με τις ανάγκες της χώρας στις θαλάσσιες μεταφορές και την ακτοπλοϊα). Βέβαια, η απάντηση που πήραν ήταν μια από τα ίδια.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη φορά οι φύλακες είχαν γνώση. Έτσι απέκλεισαν το Υπουργείο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να φτάσουν ούτε μέχρι την πύλη του. Και εδώ έρχεται να δέσει το γλυκό της "απόγνωσης".

Μπροστά στον κίνδυνο οι "κακοί" να έρθουν σε επαφή με το Υπουργείο, εκτός από την Αστυνομία, επιστρατεύτηκαν ΚΑΙ στρατιωτικές δυνάμεις.

Πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν ζώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εντός του περιβόλου του υπουργείου, είχε αναπτυχθεί, λόχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με ασπίδες, γκλομπ και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καταστολή πλήθους.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση της μονάδας αυτής, αποτελεί την πρώτη "χρήση" της εναντίον εργαζομένων που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους και έρχεται να διαψεύσει όλα όσα έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς οι ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για χρήση σε αποστολές εκτός συνόρων και σε περιπτώσεις επίθεσης στις βάσεις των ελληνικών κατοχικών δυνάμεων.

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία έχει δημιουργηθεί προκειμένου να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι η Ταξιαρχία, η οποία έχει εκπαιδευτεί για αποστολές εντός πόλεων. Είναι η μονάδα, που είχε συμμετάσχει στην άσκηση καταστολής πλήθους "Καλλίμαχος", με τη χρήση τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων.

Το σχετικό Video από την άσκηση "Καλλίμαχος":

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και η φωτογραφία από την ανάπτυξη της 71ης Μεραρχίας έξω από το ΥΠ.ΕΘ.Α.

nayphgeia-skaramagka-6.jpg

Επαναφέρω, λοιπόν, τον τίτλο του νήματος με ένα ερωτηματικό:

Εάν η άρχουσα τάξη έχει φτάσει σε τέτοια απόγνωση, ώστε να χρησιμοποιεί και στρατιωτικά τμήματα κατά πολιτών, αφού δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την καθημερινή κοινωνική πραγματικότητα, τι απομένει για να το μπορέσει;

Ρητορικό, βεβαίως, το ερώτημα. Άλλωστε την απάντηση την ξέρουν οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες, τους είναι γνωστή πολλές δεκαετίες πριν.
Καλό βράδυ.
-

Παναγιώτη, είχες χαθεί για καιρό. Καλώς όρισες λοιπόν.
Στα του κλάδου των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ναυπηγεία, θα βγουν εδώ ορισμένοι και θα σου πουν:
ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ
ΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ
ΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στο ερώτημα σου? Το σύστημα χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται εξίσου καλά τα πρόβατα και τα σκυλιά. Ότι το συμφέρει.

Παναγιώτη, είχες χαθεί για καιρό. Καλώς όρισες λοιπόν.
..............
Στο ερώτημα σου? Το σύστημα χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται εξίσου καλά τα πρόβατα και τα σκυλιά. Ότι το συμφέρει.

Καλησπέρα, Δημήτρη

Η αλήθεια είναι ότι πριν ένα περίπου μήνα είχα μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία μου, οπότε είχαν αραιώσει και οι επισκέψεις μου στο διαδίκτυο. Είναι επίσης αλήθεια ότι ειδικά στην κατηγορία δεν είχα συμμετοχή τελευταία, για πολλούς λόγους, κυρίως όμως για τον παραπάνω λόγο. Πριν 3 μέρες όμως, επανήλθα με νέο νήμα επετειακής μορφής, άσχετο αν δεν υπήρξε σχολιασμός από κάποιον άλλο.

Βέβαια, τη συμπεριφορά του συστήματος (ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, της εξουσίας) τη γνωρίζω και συμφωνώ. Απλά με αυτό θέλω να υπενθυμίσω, ειδικά στους νεότερους, που δεν έχουν ζήσει τα "ωραία" χρόνια της επταετίας και ειδικότερα σε κάποιους που στρίβουν με συμπάθεια το βλέμμα - με καλή πρόθεση πάντα - προς κάτι μορφώματα σαν τη Χ.Α. (αφού εμφανίζονται κι αυτοί ως "αντισυστημικοί"), ότι το παραπάνω γεγονός είναι ένα βήμα πριν από τον "γύψο" (Ξανά!!).

Καλό βράδυ.

(Και καλά ξυπνητούρια για όλους μας, εμού συμπεριλαμβανόμενου).
-

Last edited:
Εγώ από καιρό έχω καταλάβει ότι το πράγμα πάει για γύψο αν δεν έχει πάει ήδη. Γι'αυτό θέλω να την κάνω από την χώρα από την νέα χρονιά και ελπίζω να προλάβω.

χμμμ πως λεγόταν το προηγούμενο πολίτευμα που είχε χρησιμοποιήσει (προφανώς αντισυνταγματικά αφού σε καμία περίπτωση τα σώματα αυτά δεν έχουν δημιουργηθεί, εφοπλιστεί και εκπαιδευτεί με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενο για τέτοιες αποστολές) στρατό για την επιβολή τάξης-εξουσίας?

Αυτούς δεν είχαν βάλει και στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη? Ήταν πρόβα τζενεράλε

stratos6565.jpg

58855_608333045846732_115700100_n.jpg

Ειδικές Επιχειρήσεις διεξάγει από το πρωί το ΥΠΕΘΑ, υπό τον άμεσο επιχειρησιακό έλεγχο του υπερυπουργού Π.Π. με αφορμή συγκέντρωση εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Κεντρική Πύλη. Ο παγκοσμίου φήμης υπερυπουργός, είχε την πρωτοφανή παγκόσμια σύλληψη, να αναθέσει σε τμήματα Καταδρομών ρόλο ΜΑΤ.............

Δεν θα έλεγα η εξουσία σε απόγνωση,αλλά το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας...

Δημοκρατία και συντάγματα μαϊ αςςςςς...

Μπροστά στον κίνδυνο οι "κακοί" να έρθουν σε επαφή με το Υπουργείο, εκτός από την Αστυνομία, επιστρατεύτηκαν ΚΑΙ στρατιωτικές δυνάμεις.
Πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν ζώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εντός του περιβόλου του υπουργείου, είχε αναπτυχθεί, λόχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με ασπίδες, γκλομπ και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καταστολή πλήθους.
Η συγκεκριμένη εμφάνιση της μονάδας αυτής, αποτελεί την πρώτη "χρήση" της εναντίον εργαζομένων που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους και έρχεται να διαψεύσει όλα όσα έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς οι ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για χρήση σε αποστολές εκτός συνόρων και σε περιπτώσεις επίθεσης στις βάσεις των ελληνικών κατοχικών δυνάμεων.
Εδώ διαφωνώ. Το Υπουργείο είναι στρατιωτική περιοχή και είναι λογικό να φρουρείται από στρατιωτικές δυνάμεις.

Η αστυνόμευση είναι έργο της ΕΛΑΣ.

Δεν προβλέπεται στρατιωτική αστυνομία για αντιμετώπιση πολιτών.

Αν πολίτες παρεισφρήσουν π.χ σε στρατιωτικό περίβολο,πάλι η αστυνομία θα πρέπει να παρέμβει.

Βέβαια στο παρελθόν υπήρχε η ΕΣΑ,που ασχολιόταν με συλλήψεις και βασανισμούς πολιτών...

Αν και το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με στρατόπεδα...
Εδώ έβγαλαν οπλισμένα φαντάρια να "περιφρουρήσουν" την περσυνή παρέλαση...

A6R_nLTCEAAi_7F.jpg
1851761_1_.jpg

Last edited:
Μια γνώμη ακόμα...

και η συνεπαγόμενη "ερώτηση". Κάπου υπάρχει και ένας εισαγγελέας σε αυτή τη χώρα. Δε γίνεται!!!

Οι εισαγγελείς...Η υπεράσπιση που περίμεναν οι Έλληνες έναντι των αρπακτικών και δεν ήρθε ποτέ...Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει...

Καλησπέρα

Όπως έγραψα και στην αρχή, η εξουσία της άρχουσας τάξης υπάρχει παντού και ελέγχει όλους τους μηχανισμούς του κράτους (και όχι μόνο). Μέσα σε αυτούς είναι και το δικαστικό σύστημα. Φυσικά, η αστική "δημοκρατία" θεωρεί διακριτές τις εξουσίες Νομοθετική (Βουλή), Εκτελεστική (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Περιφερειακά Όργανα Διοίκησης, Αστυνομία κλπ.) και Δικαστική (Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές). Οπότε κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι αν κάτι δεν πάει καλά στην άσκηση της εξουσίας από μια από τις τρεις διακριτές θα δικαιωθεί από την άλλη (συνήθως οι ελπίδες εναποτίθενται στην τελευταία, την Δικαστική δηλαδή).

Φρούδες ελπίδες!

Οτιδήποτε θίγει την κυρίως εξουσία δεν δικαιώνεται πουθενά - πλην βεβαίως αυτής καθεαυτής της λαϊκής δύναμης, που κάθε στιγμή είναι σε θέση να ανατρέψει τα καθιερωμένα, αρκεί να το πιστεύει. Για σκεφτείτε (το έχω ξαναπεί) και πείτε μου μία - έστω μία (1) - δικαστική απόφαση, η οποία να δικαίωσε ποτέ την πλευρά των εργαζομένων, όταν κατά οποιασδήποτε απεργιακής κινητοποίησης προσέφυγε στο δικαστήριο η εργοδοσία. Μία και μόνο.

Η απάντηση φυσικά είναι: Καμία.

Κατά τα άλλα, πολλές φορές έχουν γίνει προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά των συμπεριφορών εργοδοτών και αυτού του ίδιου του κράτους και υπήρξαν βεβαίως δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν εν μέρει τους προσφυγέντες, αλλά που μετά - οι περισσότερες, αν όχι όλες - αναιρέθηκαν από τα επόμενα ανώτερα δικαστικά όργανα. Τρανά και τελευταία παραδείγματα: η προσφυγή εκατοντάδων συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ για τη μείωση των συντάξεών τους, η προσφυγή για τα χαράτσια, η προσφυγή των εν ενεργεία Δ.Υ για την εφεδρεία κλπ. Η τελευταία μάλιστα, ενώ κρίθηκε αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του ΣτΕ (πρώτο μνημόνιο), εν τούτοις η απόφαση άφησε παράθυρο για την εφαρμογή της με το δικαιολογητικό της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως έχουν συνηθίσει να επαναλαμβάνουν ως μόνιμη επωδό.

Καί όπως εχω ξαναγράψει σε άλλο νήμα δε βλέπω καμιά απόγνωση της εξουσίας..Μόνο την απόλυτη επίγνωσή της..

Συμφωνώ. Η επίγνωση για το τί συμβαίνει συνοδεύεται από την απόγνωση για το ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Εδώ διαφωνώ. Το Υπουργείο είναι στρατιωτική περιοχή και είναι λογικό να φρουρείται από στρατιωτικές δυνάμεις.

Να πω την αλήθεια, περίμενα ότι κάποιος θα διαφωνούσε και θα δικαίωνε αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις μας, η συγκεκριμένη πράξη βγαίνει έξω ακόμα και από αυτά τα όρια της δικής τους, της αστικής "δημοκρατίας". Την εξήγηση άλλωστε την έδωσε ο DIPIE.

Καλό βράδυ.
-

Μια μέρα, τρεις στιγμές.

Στουρνάρας: «δεν υπάρχει μαύρη τρύπα», δύο - δυόμισι δισ. η τρύπα. Στουρνάρας: «δεν υπάρχει μαύρη τρύπα» - βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, ναααααααάάάάάάάά

μια μαύρη τρύπα! «δεν υπάρχει μαύρη τρύπα» - τον χαβά του ο κ. Στουρνάρας, «σκέφτομαι

πάντως να φορολογήσω τις ιατρικές δαπάνες» - μπράβο, τρισμέγιστε!

Τοιούτοι αρχιερείς μάς κυβερνούν! Ανακαλύπτουν (;) άλλη τρύπα (πλην των 2,5 δισ.) της τάξεως των 600 δισ. - αρπάζουν

50-60 ευρώ ακόμα από κάθε συνταξιούχο και τη βουλώνουν. Με πτώματα από ζωές ανθρώπων, τοιούτους

έχουμε αρχιερείς, τέτοιοι μας κυβερνάνε.

Καλημέρα σας!

Πεντάγωνο. Δέκα η ώρα το πρωί. Υποπτες κινήσεις έξω απ’ τον περίβολο του Αμυντικού μας Αβατου. Γενικός

Συναγερμός. Red Αλέρτ! Ο κόκκινος Red Αλέρτ Πάνος Παναγιωτόπουλος βουτάει το κράνος και σπεύδει στην Αίθουσα Επιχειρήσεων.

Τα Κόκκινα Μπερέ (αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που σταθμεύει στο Κιλκίς και η οποία από της προτεραίας έχει μετασταθμεύσει στο Πεντάγωνο) παρατάσσεται στο προαύλιο του Πενταγώνου ακριβώς πίσω απ’ την πύλη, σε μια πρώτη γραμμή άμυνας

ημιανάς-πρσχού!

Κλαρίνο και βλοσυρά τα στρατά, αλλά οι ύποπτες κινήσεις ante portas του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας συνεχίζονται, νέες διαταγές, νέος ορυμαγδός

πίσω απ’ τα Κόκκινα Μπερέ παρατάσσονται σε δεύτερη γραμμή άμυνας φαντάροι με αστυνομική εξάρτυση!!! ουπς! Τι ’ν τούτο δω, Πάνο μου

και κυρ κόκκινε Πάνο μου; πάμε να αποκτήσουμε και εμείς «στρατοχωροφυλακή» όπως η γείτων Τουρκία; Πού πάμε, Πάνο μου; Να κάνουμε Ντιγιαρμπακίρ το Περιστέρι ή Αφιόν Καραχισάρ το Μπουρνάζι;

Στο μεταξύ, οι ύποπτες σκιές που κινούνται πέριξ του Πενταγώνου εντοπίζονται, παίρνουν σχήμα κι αριθμό - πρόκειται

για έξι συνδικαλιστές του Σκαραμαγκά που με το μάτι θολό απ’ την πείνα (έχουν να πληρωθούν δύο χρόνια) πλησιάζουν με άγριες διαθέσεις (αλλά κάπως αδύναμες απ’ την καχεξία) την ιερά και ωραία πύλη του Πενταγώνου.

Ο συναγερμός γενικεύεται! Πού πάτε, ωρέ, έξι εσείς κι εμείς τρεις χιλιάδες μόνοι μας;

Πίσω απ’ την πρώτη γραμμή των Κόκκινων Μπερέ, πίσω απ’ τη δεύτερη γραμμή της Στρατοχωροφυλακής, να ’τες τώρα παρατάσσονται σε πυκνή τάξη και μερικές διμοιρίες καθαρόαιμων ΜΑΤ, τρίτη και

τελευταία γραμμή άμυνας, πίσω από μας αδέρφια υπάρχει μόνον μόνος του ο Πάνος, κρατάτε γερά! - ημιανούς

προσχέι!

Δεν ξέρω αν οι έξι συνδικαλιστές πήραν παραμάζωμα τα στρατά, τακτικά, έκτακτα κι εφεδρικά, ή αν έφτυσαν το χώμα με αηδία και γύρισαν την πλάτη τους να φύγουν απ’ τα ρεζίλια, ξέρω όμως ότι τέτοιες πρόβες «καταστολής μέσα στον αστικό ιστό» με ανάμειξη του στρατεύματος σε «αστυνομικά καθήκοντα» εναντίον «εσωτερικού εχθρού» βρωμάνε

μπαρούτι, βρωμάνε αυταρχισμό,

παρέκβαση απ’ το πολίτευμα,

βρωμάνε «νέα τάξη», βρωμάνε μιλιταρισμό και χρυσαυγίτικες ονειρώξεις, κυρ Πάνο μου.

Τι δουλειά έχει η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία απ’ το Κιλκίς στην Αθήνα; Είναι δουλειά του στρατού να εκπαιδεύεται (στο Κιλκίς ή σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα η βάση) σε τακτικές αγχέμαχου πολέμου πόλεων;

Θα μου πεις, όχι εσύ κυρ Πάνο μου, αλλά ο κ. Κεδίκογλου που έχει ο κ. Σαμαράς μέσα στο μυαλό του, άρα κι εσύ, ότι όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την ακροδεξιά ρητορική που μπορεί εύκολα να γίνει ακροδεξιά πρακτική.

Τότε, με τι έχουν σχέση;

Θα μου πεις, ακροδεξιά πρακτική, ήγουν πολιτική, είναι να βουτάς το ψωμί του συνταξιούχου απ’ το στόμα του

και τον μισθό του πατέρα απ’ το παιδί του.

Στη χρήση του στρατού θα κωλώσετε;

Θα σου έλεγα λοιπόν κι εγώ (η ταπεινότης μου) ότι η χρήση του στρατού είναι για να προστατεύει, φέρ’ ειπείν, τις ΑΟΖ, αλλά αν οι ΑΟΖ γίνονται των Γερμανοευρωπαίων (όπως έγινε κιόλας η Κυπριακή) κι άμα

του φτωχού τ’ αρνί και το μεροκάματο, κι αυτά των Γερμανοευρωπαίων γίνονται, γιατί να μην είναι και η χρήση του στρατεύματος υπόθεση του γύπα, του γρύπα και του Φράγκου;

Στο μεταξύ, μέσα σε χρόνο ντετέ χάνεται η Κύπρος σε ένα μπλιτς κριγκ θανατηφόρο,

μισθοί κόβονται,

συντάξεις κόβονται,

απολύσεις, εξαγγέλθηκαν

ιδιωτικοποιήσεις, φαστ τρακ άρχισαν

και βεβαίως

μελλοντικά έσοδα από τον υποθαλάσσιο πλούτο του μαρτυρικού Νησιού ήδη δεσμεύθηκαν. Η ίδια θανατηφόρα συνταγή.
Κι εσείς εδώ, στρατάρχα Σαμαρά, ναύαρχε Μπενύτο και ανθυπολοχία Φώτη, καλείτε τα στρατά με φάλαγγες και λεγεώνες, τοξότες και κατάφρακτους, καβάλα και πεζούρα

για να αντιμετωπίσουν έξι συνδικαλιστές απ’ του Σκαραμαγκά!

«Τ’ άλογα - τ’ άλογα Ομέρ Βρυώνη», σπάστε κεφάλια συνταξιούχων, σφάχτε τραίνα στης Μέρκελ την ποδιά, βουτάτε λεφτά από ΑΝΩ 18, «τ’ άλογα - τ’ άλογα Ομέρ Βρυώνη»,

πλάκωσε το καραγκιοζιλίκι σας και μας παγώνει...

ΣΤΑΘΗΣ

Όποιος έχει καεί από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι...
Θα 'θελα πολλά να γράψω αλλά δεν μπορώ...
Απλά ντρέπομαι για πολλά πράγματα και καταστάσεις...

Re: Απάντηση: Η εξουσία σε απόγνωση

Όποιος έχει καεί από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι...
Θα 'θελα πολλά να γράψω αλλά δεν μπορώ...
Απλά ντρέπομαι για πολλά πράγματα και καταστάσεις...

Και αν όλοι λένε το ίδιο τι θα γίνει??

Υ.Γ Μπορώ να σου βρω λόγους για να μην μιλήσει κάποιος σε όλους τους κλάδους. Από τον κλάδο υγείας μεχρι παιδείας και άμυνας...

Δεν χρειάζεται να γράφει σχετικά...

Τραβάνε την αδελφή μου με εισαγγελείς γιατί βγήκε σε κανάλι κι είναι απλή ΔΥ...

Last edited: