Συμφωνώ γενικά στα παραπάνω, οπότε μάλλον δεν έγινα κατανοητός:
αυτό που θέλω να πω, είναι ότι τον Αρκά τον τοποθετώ κάπου στα 60φεύγα (ή και αρκετά παραπάνω). Άρα σ'αυτή την κοινωνία ενηλικιώθηκε, αυτά τα αστεία έκανε και άκουγε μεγαλώνοντας, άρα, δεν έχει και τα ίδια αντανακλαστικά απέναντί τους με κάποιον που μεγαλώνει στη δική μας εποχή. Το ότι τα αστεία αυτά τότε ήταν λίγο - πολύ άκακα το αφήνω στην άκρη. Στο παράδειγμα της γελοιογραφίας παραπάνω, δε νομίζω ότι το παραμύθι είχε σκοπό να καλλιεργήσει ένστικτα βιαστή στα παιδάκια.
Αντίστοιχα, όλες αυτές οι τσούπρες που βγαίνουν σήμερα να καταγγείλουν κάποιον επειδή πριν 45 χρόνια τους έκλεισε το μάτι, τους την έπεσε ή ακόμα κι αν τους χάιδεψε το μπούτι, αδυνατούν προφανώς να καταλάβουν ότι δε γίνεται να κρίνουμε συμπεριφορές δεκαετιών με βάση το τι πιστεύουμε σήμερα. Ήδη ο τρόπος που γινόταν το νταραβέρι στη δική μου εποχή στο Πολυτεχενίο (~2010), σήμερα θα σήκωνε μήνυση!
Αυτό εννοώ σαν υποκρισία. Ας κόψουμε λίγο ταχύτητα κι ας προσέχουμε τι κάνουμε οι ίδιοι στην καθημερινότητά μας και πως σεβόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας, και μετά να στήσουμε στον τοίχο τους άλλους. Ειδικά όταν πρόκειται για προηγούμενες γενιές ανθρώπων.