Καθόλου ρόμπα δεν θα γινόμασταν. Τέλη του 70 ειχαμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε σαν λαός.
Είναι και ένας λόγος που και η ροκ μουσική γενικότερα δεν εχει πέραση στα μέρη μας.
Aπο το 1977 μεχρι το 2019 ..... ΧΕ ΧΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ...... περασαν 42 χρονια !
Στα ποσα χρονια λες να βρουμε κρισιμη μαζα για ...... σοβαρο fun community ?
Στα 100 ... στα 1000 ... στα 2000 ? (... η απαντηση φυσικα ειναι ΠΟΤΕ !)
Στο ενδιάμεσο αγαπητέ, απλά ο Ελληνας ασχολήθηκε με αλλα trends...
Προσπερασε τα star wars και οτιδηποτε πρακτικα ξενοφερτο της ιδιας δεκαετιας.
Δεν ισχυσε το ιδιο με τα 80s.
Ναι ... τα ξερω τα "αλλα" trends .... παρων ημουν (στα ελληνικα δρωμενα). Δεν απουσιαζα !
Ομως ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να ξερει (με στοιχεια και αριθμους) εαν υπηρξε ποτε κρισιμη μαζα για
ελληνικο fan community (με κoχονες). Γιατι ακομα και 5.000 fans να υπηρχαν (σε ολοκληρη
την ελληνικη επκρατεια (ας πουμε το 1983) ... θα ηταν μια ακομα καπιταλιστικη μπουρδα ... Η ...
κανενα μαγαζι δεν παιζει Williams στα μπουζουκια. Τα ζησαμε, τα γνωρισαμε, ξερουμε
ΠΟΙΑ ηταν η ψυχαγωγικη "ρομφαια" της μεταπολιτευτικης Ελλαδας !
Εδω δεν υπηρξε (σοβαρο) fan cοmmunity για Trekkies .... για Wookies ψαχνουμε ?
Το συμπαν star wars με την ντισνευ, ειναι καταδικασμενο να καταληξει ταινιες και σειρες με πρωταγωνιστες...κουκλακια.
Κατι φωτοσπαθα και σκοτεινες δυναμεις κλπ, θα ειναι μονο η αφορμη, για να μπορει να βγαζει και να πουλαει κουκλακια με χαρακτηρες star wars και να φτιαχνει παιδικα θεματικα παρκα. Βασικα αυτος ειναι και ο λογος που αγορασε τα δικαιωματα του SW.
Να βαλει στην φαρετρα της κι αλλα ειδη προς πωληση που θα της αποφερουν χρημα. Τα εσοδα απο ταινιες ειναι εξτρα.
Το star wars που ξερατε να το ξεχασετε. Χαρακτηρες μπεμπε-κουκλακια θα καταληξει να εχει. εκαναν την αρχη με το baby-yoda για να το φερουν σιγα σιγα. (και να προλαβουν να πουλησουν baby yoda τα Χριστουγεννα ως κουκλακια)
Ναι ... τα ξερω τα "αλλα" trends .... παρων ημουν (στα ελληνικα δρωμενα). Δεν απουσιαζα !
Ομως ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να ξερει (με στοιχεια και αριθμους) εαν υπηρξε ποτε κρισιμη μαζα για
ελληνικο fan community (με κoχονες). Γιατι ακομα και 5.000 fans να υπηρχαν (σε ολοκληρη
την ελληνικη επκρατεια (ας πουμε το 1983) ... θα ηταν μια ακομα καπιταλιστικη μπουρδα ... Η ...
κανενα μαγαζι δεν παιζει Williams στα μπουζουκια. Τα ζησαμε, τα γνωρισαμε, ξερουμε
ΠΟΙΑ ηταν η ψυχαγωγικη "ρομφαια" της μεταπολιτευτικης Ελλαδας !
Εδω δεν υπηρξε ποτε (σοβαρο) fan club για Trekkies .... για Wookies ψαχνουμε ?
Πριν τα trends του 80 λοιπόν, οι παππουδες μας (εξαρταται απο την ηλικία μας τελος πάντων) που ειχαν ζησει ιταλική κατοχή και χούντα, ειχαν να ασχοληθούν με σοβαρότερα θεματα, οπως και να διδαξουν στα παιδια τους εντελώς διαφορετικά πραγματα.
Κατα αναλογία λοιπόν, αυτό εφαρμόστηκε και στις διαθέσιμες επιλογές που αφορούσαν την διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο και των δυο.
Δεν ειναι καθολου τυχαία η εφηβική "εκρηξη" στα τελη των 80s. Αλλες οι μοδες ομως τοτε (δυστυχως και οι μουσικες)
Πριν τα trends του 80 λοιπόν, οι παππουδες μας (εξαρταται απο την ηλικία μας τελος πάντων) που ειχαν ζησει ιταλική κατοχή και χούντα, ειχαν να ασχοληθούν με σοβαρότερα θεματα, οπως και να διδαξουν στα παιδια τους εντελώς διαφορετικά πραγματα.
Κατα αναλογία λοιπόν, αυτό εφαρμόστηκε και στις διαθέσιμες επιλογές που αφορούσαν την διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο και των δυο.
Δεν ειναι καθολου τυχαία η εφηβική "εκρηξη" στα τελη των 80s. Αλλες οι μοδες ομως τοτε (δυστυχως και οι μουσικες)
Mα ... το SW ηταν υποθεση των κινηματογραφοφιλων.
ΔΕΝ ηταν ολοι οι παπουδες μας κινηματογραφοφιλοι ... ουτε ολοι οι πατεραδες μας.
Οποτε αν καποιος συγκινουνταν απο τον κινηματογραφο και δη ... απο το συγκεκριμενο genre (scifi)
ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ ανηκε στην νεα γενια. Και εμεις το 1977 ... νεα γενια ειμασταν (Εκτη Δημοτικου).
Και το 1983 ... παλι νεα γενια ειμασταν (Τριτη Λυκειου). Αρα ποιους αφορουσε ?
Τους παπουδες, πατεραδες και την διδαχη αυτων προς εμας ?
ΟΛΟΙ αυτοι (η συντριπτικη πλειοψηφια τους) εβλεπε τον κινηματογραφο και ανθυπομειδιουσε.
Ουτε σαν αρωγο τον εβλεπε ... ουτε σαν εχθρο. Μια παροδικη μοδα (σαν το viewmaster) ημασταν.
Ναι αλλα αυτο που κανεις ειναι ΑΔΙΚΟ.
Συνεχιζει την κουβεντα ο ημετερος Βειδερ .... αλλα ΣΕ ΕΜΕΝΑ απευθυνεται η συμβουλη.
Και το χεις ξανακανει (με τον ιδιο τροπο).
Απανταει σε εσενα ρε συ Μανο που εχεις τις αποριες 2 εκατομυριων ατομων και γεμιζουμε τα νηματα και τα κανουμε σε καποιους βαρετα.
Αυτα δεν ειναι νηματα για ταινιες ή σειρες ειναι νηματα για τις προσωπικες σου αποριες. Και εγω χαιρομαι να αναλυουμε πραγματα αλλα εχει ξεφυγει το μετρο.
Το γυρίζω σε πιο βραδινές εισόδους, ξεκινώντας με κάτι επίκαιρο κατά κάποιο τρόπο.
(Χμμμ...αν νομίζει η διαχείριση ότι για κάποιο λόγο δεν πρέπει, το σβήνει κιόλας).
-----------------------------------
Ειρήνη υμίν!
Εδώ μέσα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που απλά δεν μπορούμε πουθενά αλλού να πούμε -δεν ξέρω για εσάς, αλλά τουλάχιστον για εμένα ναι.
Είπαμε να παθιαζόμαστε, αλλά να μην ξεμαλλιαστούμε κιόλας!
? ... Μεταφέρθηκαν δηλαδή από το Mandalorian εδώ, οκ.
Εδώ μέσα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που απλά δεν μπορούμε πουθενά αλλού να πούμε -δεν ξέρω για εσάς, αλλά τουλάχιστον για εμένα ναι.
Είπαμε να παθιαζόμαστε, αλλά να μην ξεμαλλιαστούμε κιόλας!
Mπορει να συμπορευεται το κωμικο στοιχειο ΜΑΖΙ με το διχογνωμικο. Δεν ειναι τοσο ακομψο.
Μαλιστα, το κωμικο στοιχειο ισως προσφερει μια αισθηση μετρου σε οσους (απο εμας) ξεμαλλιαζομαστε.
Σε Γιαφκες, ενιοτε, ξεμαλλιαζονται ... για το ποιον θα ανατιναξουν (Disney) και τι γομωση θα χρησιμοποιησουν (Dark Horse).
Ετσι κι αλλιως .... το SW universe ειναι συγκρουσιακο universe, διπολικο universe (χωρις να ανοιγει η μυτη κανενος )
Βεβαια, καπου εκτος της Γιαφκας ... θα "ανοιξουν μυτες" > https://www.hollywoodreporter.com/h...tends-kathleen-kennedys-disney-future-1256357
ισως νωριτερα και απο την δευτερη σεζον του Mandalorian. Οριστε πεδιο δοξης λαμπρο ... να μετρηθουμε και εδω μεσα !
Εαν συντασσομαστε με το δικιο του ισχυροτερου (Disney) .... η οχι ! Στην Disney παντως, δεν θα περασει "αναιμακτα"
η ολη φαση (for Episode IX). Γιατι πρεπει να περασει ΕΔΩ ... μεσα ? .... :smash:
Eλα τα γουστα τα τρελα :BDGBGDB55: ... ages 8 - 14 (δηλαδη, για μας )
Και LEGO ... και Non-Canon (εικαζω οτι στο Rebels δεν επαιξε ΤΙΕ Defender ... η επαιξε ?)
To ευμορφο ειναι εκει που αναγραφει .... 8087 :blink:.... δηλαδη, υπαρχει και μαθηματικος συνεπεξεργαστης στο kit. roud:
Εποχης (very) Old Republic .....
Mπορει να συμπορευεται το κωμικο στοιχειο ΜΑΖΙ με το διχογνωμικο. Δεν ειναι τοσο ακομψο.
Μαλιστα, το κωμικο στοιχειο ισως προσφερει μια αισθηση μετρου σε οσους (απο εμας) ξεμαλλιαζομαστε.
Σε Γιαφκες, ενιοτε, ξεμαλλιαζονται ... για το ποιον θα ανατιναξουν (Disney) και τι γομωση θα χρησιμοποιησουν (Dark Horse).
Ετσι κι αλλιως .... το SW universe ειναι συγκρουσιακο universe, διπολικο universe (χωρις να ανοιγει η μυτη κανενος )
Βεβαια, καπου εκτος της Γιαφκας ... θα "ανοιξουν μυτες" > https://www.hollywoodreporter.com/h...tends-kathleen-kennedys-disney-future-1256357
ισως νωριτερα και απο την δευτερη σεζον του Mandalorian. Οριστε πεδιο δοξης λαμπρο ... να μετρηθουμε και εδω μεσα !
Εαν συντασσομαστε με το δικιο του ισχυροτερου (Disney) .... η οχι ! Στην Disney παντως, δεν θα περασει "αναιμακτα"
η ολη φαση (for Episode IX). Γιατι πρεπει να περασει ΕΔΩ ... μεσα ? .... :smash:
Το λέω κυριολεκτικά το "? ... Μεταφέρθηκαν δηλαδή από το Mandalorian εδώ, οκ".
το πρόσεξα ανεβάζοντας τα δικά μου, και έψαχνα να καταλάβω αν ήμουν εγώ σε λάθος μέρος με άσχετη ανάρτηση
(το έχω πάθει με το Resistance και Rebels από βιασύνη )
-έχει ήδη 2-3 σελίδες πίσω με επικεφαλίδα Mandalorian.
Αλλά, η "γνώμη του ισχυροτέρου εδώ μέσα";
Τα σχόλια εμένα, εσένα και λοιπών για το 9 (και πριν απ' αυτό, σε παλιότερα νήματα), δεν καπελώθηκαν, ούτε είπε κανείς "τι λε ρε, τσου!"
Μα και να καπελώνονταν ή να υπήρχε προσπάθεια χειραγώγησης (μα περκέ κάτι τέτοιο; ), σε τελευταία ανάλυση νοήμονες ανθρώπους διαθέτει το φόρουμ!
(Και η συγκεκριμένη συζήτηση, που μεταφέρθηκε, εδώ έχει παραπομπή από εκεί εδώ, δεν εξαφανίστηκε στο ψάξε να τη βρεις κάπου και καλή σου τύχη).
Άκομψη η παιγνιώδης παρατήρησή μου δεν είναι θεωρώ, αλλά και πώς αλλιώς να το έλεγα; :nounder:
Κανείς δεν έχει όρεξη να διαβάζει ή να παρεμβαίνει σε ηλεκτρισμένες συζητήσεις.
Αν έκανα σχετική παρέμβαση με άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα όλοι όσοι θα ήμασταν στη συγκεκριμένη συζήτηση θα καταλήγαμε
ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΑ ΟΠOIA ΣΧΟΛΙΑ,
:afraid:
και όλοι οι υπόλοιποι να σταματήσουν να διαβάζουν για 2-3 μέρες, μέχρι να ξεβουλώσουν τα μάτια ημών από τα εκατέρωθεν φορουμικά μπουνίδια.
Eλα τα γουστα τα τρελα :BDGBGDB55: ... ages 8 - 14 (δηλαδη, για μας )
Και LEGO ... και Non-Canon (εικαζω οτι στο Rebels δεν επαιξε ΤΙΕ Defender ... η επαιξε ?)
To ευμορφο ειναι εκει που αναγραφει .... 8087 :blink:.... δηλαδη, υπαρχει και μαθηματικος συνεπεξεργαστης στο kit. roud:
Εποχης (very) Old Republic .....
Εχμμμ έχω ένα θεματάκι για ένα πιο φτηνό παιχνιδάκι για πάρτι μου...τις τράπουλες star wars.
Πέρα ότι ακόμα δεν έχει γίνει επεξεργασία της παραγγελίας, γιατί λέει ότι έχουν μεγάλο φόρτο (μετά το άνοιγμα τις πρωτοχρονιάς), μού ήρθε μια καταραμένη σκέψη στο μυαλό...
Ο Joker...μήπως είναι ο Jar Jar?
Δεν μας τον δείχνουν και ψυχανεμίζομαι διάφορα...:hmmmm2: