Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ (ΜΕΤΡΑΕΙ) ΓΙΑ ΤΟ MAZDA CX-7

Βρε Σεραφείμ,το RX8 πούλησα και πήρα το Astra.
Λευτέρη,έχεις απόλυτο δίκιο για την ευτυχία των cabrio.

Το ξαναείδα σήμερα το απόγευμα και αυτό που με ξενέρωσε αρκετά ήταν τα πλαστικά στο ταμπλό του,τα οποία ήταν θεόσκληρα και με γύρισαν πολλά χρόνια πίσω.

Α! δεν το κατάλαβα Σωκράτη. Πότε πρόλαβες το πήρες, το δοκίμασες, δεν σου έκανε και το έδωσες? δεν σε προλαβαίνω...

Πολλα δεν ειναι τα 35 χιλιαρικα για ενα Madza?

Οπως και να το κανουμε ειναι μαρκα που δεν παραπεμπει σε αυτη την κατηγορια τιμης και πιστευω οτι δεν θα εχει και καθολου καλη μεταπωληση.

Κατα τ' αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Ο θειος μου εχει ενα Tribute και ειναι πολυ ευχαριστημενος παντως.

Πολλα δεν ειναι τα 35 χιλιαρικα για ενα Madza?

Οπως και να το κανουμε ειναι μαρκα που δεν παραπεμπει σε αυτη την κατηγορια τιμης και πιστευω οτι δεν θα εχει και καθολου καλη μεταπωληση.

Κατα τ' αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Ο θειος μου εχει ενα Tribute και ειναι πολυ ευχαριστημενος παντως.

Αυτό είναι απολύτως σίγουρο.-bye-

Aν και γενικα δεν μου αρεσουν τα Opel (βλεπε General Motors) το νεο Antara δεν ειναι ασχημο. Κατα την γνωμη μου ειναι καλυτερο απο το RAV4 και το Nissan Χ-Trail (και τα δυο εχουν πολυ μετρια ποιοτητα κατασκευης).

Aν και γενικα δεν μου αρεσουν τα Opel (βλεπε General Motors) το νεο Antara δεν ειναι ασχημο. Κατα την γνωμη μου ειναι καλυτερο απο το RAV4 και το Nissan Χ-Trail (και τα δυο εχουν πολυ μετρια ποιοτητα κατασκευης).

Μακρυά, έτυχε να το οδηγήσω, πέρα από την στιβαρότητα κατασκευής, δεν προσφέρει τίποτε άλλο, μάλλιστα από χώρους υποφέρει σημαντικά.

Απάντηση: Re: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ (ΜΕΤΡΑΕΙ) ΓΙΑ ΤΟ MAZDA CX-7

Έχεις δίκιο.
Είναι κακάσχημο!!!

Και βρες μου ένα αυτοκίνητο σε παρακαλώ με καλή μεταπώληση,γιατί τα τελευταία χρόνια που το ψάχνω-μιας και τα βαριέμαι γρήγορα- ότι και να έχω αγοράσει,αν δεν χάσω αρκετά λεφτά δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ.

Last edited:
Τα μόνα αυτοκίνητα με σχετικά καλή μεταπώληση είναι τα αυτοκίνητα 2 όγκων και αυτό γιατί οι γυναίκες τα προτιμούν, σε αντίθεση με τα 3 όγκων. Ειδικά τα Ιαπωνικά. Κάτι Yaris ας πούμε δεν χάνουν με τίποτα την αξία τους στην 5ετία.

Re: Απάντηση: Re: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ (ΜΕΤΡΑΕΙ) ΓΙΑ ΤΟ MAZDA CX-7

Και βρες μου ένα αυτοκίνητο σε παρακαλώ με καλή μεταπώληση,γιατί τα τελευταία χρόνια που το ψάχνω-μιας και τα βαριέμαι γρήγορα- ότι και να έχω αγοράσει,αν δεν χάσω αρκετά λεφτά δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ.

Δοκιμασε κατι σε BMW , Mercedes η Audi. Αυτα εχουν σιγουρη μεταπωληση. Γνωστος μου πουλησε 10 χρονων BMW 316 9,000 ευρω!!!

Σκέφτεσαι την εκδοχή να πας Γερμανία και να πάρεις απο κει κανένα BMW Χ3 η ότι άλλο σου αρέσει?Βέβαια δε ξέρω αν είσαι κατά του μεταχειρισμένου αλλά μιλάμε μέχρι 20000 με 25000 χλμ. και 2 χρόνων περίπου.Αφού θα πληρώνεις που θα πληρώνεις 483 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας πάρε τουλάχιστον κάτι με ποιο πολύ κύρος!

Ρε σείς μετανάστη στο τέλος θα το κάνετε τον φίλο μου.
Σωκράτη, πάρτο είναι καλό, σιγά που θα σκεφτείς την αξία μεταπώλησης κάνε το κέφι σου τώρα και βλέπουμε.

Εκτός από Mercedes που μάλλον είμαι μικρός-σε ηλικία- ακόμα για ν'αγοράσω,BMW και AUDI,είχα και "ζορίστικα" πολύ για να τα πουλήσω.
Το CRV είναι ανώτερο στην ποιότητα κατασκευής,αλλά οι 150 ίπποι είναι μάλλον λίγοι για το βάρος του αμαξώματος.
Από Γερμανία δεν ξαναγοράζω,αφού δύο αγορές που έκανα από "φίλους" και πελάτες μου,α)ήταν τίγκα στο αλάτι και β)είχαν καμιά 150αριά χιλιάδες χιλιόμετρα παραπάνω από αυτά που έδειχνε το κοντέρ τους.

Σωκράτη καλύτερα καινούριο νάχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Προσωπικά πιστεύω πως σε αυτόν τον όγκο δεν θα βρεις αυτοκίνητο που να πηγαίνει και "ικανοποιητικά", εκτός κι αν ανέβεις κατηγορία (Lexus, BMW, LandCrusier, Tuareg,κα). Τέλος του χρόνου άκουσα πως βγαίνει το μικρότερο αδερφάκι του Tuareg. Για δες τί παίζει.

Ξεχάσατε κάτι πολύ σημαντικό: Την αξιοπιστία των MAZDA. Εγώ αυτή την στιγμή έχω το 3ο MAZDA: 929, 323 hatchback, και τώρα 323F.
Κανένα από τα 3 δεν παρουσίασε ποτέ κανένα πρόβλημα. Πέρα από μπουζί, φίλτρα και λάδια που είναι αναλλώσιμα τίποτα άλλο.
Τα δύο πρώτα τα πούλησα με 140.000 χλμ. περίπου. Σε κανένα δεν είχε χρειαστεί να αλλάξω δίσκο-πλατώ, σε κανένα δεν είχε τρυπήσει η εξάτμιση. Αλλαγή τακάκια μπροστά στα 75,000 χλμ. πίσω ποτέ μέχρι που τα πούλησα.
Σήμερα το 323F που έχω αγορασμένο τέλος του 2001 έχει 58.000 χλμ. και έχει ακόμα τα μπουζί, τα τακάκια, και την μπαταρία της μάνας του. Εννοείται βέβαια και την εξάτμιση και τον συμπλέκτη της μάνας του.
Μεταξύ των 929 και 323HB είχαν μεσολαβήσει κάποιες ατυχείς επιλογές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων (Audi κλπ.) μα πολύ ατυχείς επιλογές από πλευράς αξιοπιστίας οπότε ξαναγύρισα στο 323F και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν γίνεσαι συνδρομητής στα συνεργεία και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Οπότε δύσκολα θα αλλάξω πλέον μάρκα...
Σημειωτέον ότι όλα αγοράστηκαν καινούργια.

Υποστηρίζω για τα Mazda. Τα μόνα που ψιλοφοβάμαι για την αξιοπιστία τους είναι οι σειρές MX και RX, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των τους συμπεριφέρονται λίγο βάναυσα...