Η γωνιά της μετατροπής

Γιωργο οπως σου ειπα σε μηνυμα δουλεψε το παραπανω!!
Με xpg2 ομως εδωσε 3,5 αμπερ ενω με xml2 4,8 στον small sun t08!!

Μια χαρα !

Με τα xp-g2 εχω ταλαιπωρηθει πολυ . Λιγα ειναι που αποδιδουν οπως πρεπει ...

Μια χαρα !

Με τα xp-g2 εχω ταλαιπωρηθει πολυ . Λιγα ειναι που αποδιδουν οπως πρεπει ...
Δυστυχως και γω περιμενα περισσοτερο με το xpg2 του Intl αλλα δεν...ποιο xpg2 αραγε να ψαξουμε?

Καποιοι ειχαν καλα αποτελεσματα με αυτα απο Intl - outdoor . Δεν εχω παρει κανενα απο εκει .

Παντα υπαρχει και η πιθανοτητα να του εκανες ζημια κατα το dedome βεβαια .

Utorch UT02 .

Μετατροπη με :
  • Dedomed xp-g2
  • Fet driver

Αποδοση : 291,8kcd

20170209_210157_HDR.jpg

Μια δυσκολη μετατροπη , καθως ο driver δεν αγοραστηκε ετοιμος αλλα κατασκευαστηκε απο το 0 . Ολες οι πληροφοριες για τον driver υπαρχουν εδω .

Μια συντομη περιγραφη των χαρακτηριστικων του :
  • Πολυ χαμηλο ρευμα 0.05mA οταν βρισκεται σε αναμονη (κλειστος) καθως χρησιμοποιει LDO (απαραιτητο για φακους οπως εδω , που εχουν μονο e-switch)
  • Narsil v1.3 firmware , ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ εξελιγμενο firmware με ramping mode και/ή mode groups , δειτε τα βασικα χαρακτηριστικα του εδω , και το manual εδω
  • Υποστηριξη για led indicator (led στο e-switch)

Led χρησιμοποιηθηκε ενα xp-g2 s4 1a , hot dedomed

Χαχαχα ευχαριστω!

Αν βαλεις ενα resistor που ξεχασα να παραγγειλω κα καποια πειραματα τα led που εκανα , μπορω να σου πω οτι μου πηρε και 2 μηνες να ολοκληρωθει ο φακος . Αξιζε βεβαια :D

Δοκιμασα xp-l hi v3 στην αρχη και ηταν στα ~180kcd , ομως με 0 απωλειες , δηλαδη 100% τελεια δεσμη , χωρις κυκλους κλπ , και 200-250 lumens περισσοτερα απο τον εργοστασιακο .

Απάντηση: Re: Η γωνιά της μετατροπής

Αποδοση : 291,8kcd
Πόσο είπες;!;!:drool1::SFGSFGSF:

Led χρησιμοποιηθηκε ενα xp-g2 s4 1a , hot dedomed
Γιώργο, αφού είναι XP-G2, γιατί προτίμησες hot dedome αντί αν τ' αφήσεις σε βενζίνη (που είπες ότι γίνεται εύκολα) ;

Α... νομίζω ότι κατάλαβα, αλλά δεν είμαι εγώ για τέτοιες συγκινήσεις ακόμη. Θα... προτιμήσω την αμόλυβδη.:cool:

Σημερα εριξα μια ματια στην πλακετα που ειχε για την φορτιση των μπαταριων του ο UT02 . Φαινεται οτι ειναι ενας τυπικος TP5000 φορτιστης με 5 καλωδιακια εξοδο (2 για την μπαταρια και αλλα 3 για τα 2 led επιπεδου φορτισης) , οποτε θα μπορεσω να τον αξιοποιησω κανονικα και με τον νεο driver !

Βεβαια θα πρεπει να ξαναχτισω αλλο driver , καθως τωρα o driver ειναι σε πλακετα 22mm , και την εχω βαλει πανω απο την πλακετα του παλιου driver (οποτε δεν εχω χωρο :( ) . Μολις παραλαβω την πλακετα σε 30mm ξεκινανε τα πειραματα !

Μετατροπη ενος Maglite 2*AA σε triple Nichia 219B 90cri και 1*14500 .

Ο φακος πριν :

1_m2a026_600.jpg

Και μετά :

20170424_172702.jpg

20170424_173113.jpg

20170424_173100.jpg

Μετά απο πολλη δουλεια , και εννοειτε χωρις τορνο . Συντομα ελπιζω να ανεβασω και μερικες φωτογραφιες το πως εγινε κλπ .

Ευχαριστω για τα καλα λογια . Ισως η ποιο απαιτητικη μετατροπη που εχω κανει μεχρι σημερα .

Δεν μπορούσες να του έβαζες 2 14500;

Είμαι άσχετος από μετατροπές...

Μπράβο σου πάντως, περιμένουμε τις λεπτομέρειες.

Θα μπορουσα υπο αλλες συνθηκες .

2*14500 σε σειρα , θα εδιναν 8.4 βολτ , οποτε με τα τωρινα led (3 παραλληλα) θα επρεπε να χρησιμοποιησω καποιο driver να ριχνει την ταση στα 3-4 βολτ , πραγμα που δεν γινεται λογω χωρου (και η αποδοση θα ηταν μειωμενη σημαντικα) .
Εναλλακτικα θα μπορουσα να το κανω με 4 led αντι για 3 , ωστε να τα συνδεσω (2 led παραλληλα) σε σειρα με (αλλα 2 led παραλληλα) , και φυσικα με fet driver (με ζενερ) .

Εχω παραγγειλει ηδη εναν και τον περιμενω .

Θέλει δουλεια για να αποδωσει σωστα ο φακος , ενω δεχεται 20mm πλακετες led (mcpcb) και η βαση του reflector ειναι τεράστια κατω με αποτελεσμα να μην μπορει να γινει καλο κεντραρισμα.

Οπως ανεφερε αυτος που τον βρηκε , η ιδανικη λυση ειναι να χαμηλωθει το pill ωστε να κατσει πανω μια πλακετα led 26mm (και να μπει χαλκος/αλουμίνιο φυσικα μεσα εκει που εμπαινε η πλακετα) .

Led γιατι δεν πας με τα καινούργια s4 2b ? Δεν τα εχω δοκιμασει ουτε του fasttech