Η γωνιά της μετατροπής

Στις μετρησεις σου να μη ξεχάσεις να χρησιμοποιησεις χονδρά ( τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικά χιλιοστά ) και κοντά καλώδια, αλλιώς δεν θα δεις ποτέ τα πραγματικά αμπέρ. τα μανισια του πολυμετρου δεν κανουν!!!

Last edited:
Στις μετρησεις σου να μη ξεχάσεις να χρησιμοποιησεις χονδρά ( τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικά χιλιοστά ) και κοντά καλώδια, αλλιώς δεν θα δεις ποτέ τα πραγματικά αμπέρ. τα μανισια του πολυμετρου δεν κανουν!!!

Εκανα τις μετρήσεις με πλήρως φορτισμένη μπαταρία και πάλι τραβούσε 2.3Α
Ίσως να ισχύει αυτό που λες teo. Ίσως τελικά να φτάνει τα 3A και να μην δίνει καλά αποτελέσματα το πολύμετρο με τα μανίσια καλώδια.
(έχω τυλίξει το dropin με αλουμινόχαρτο για να κάνει καλύτερη επαφή με το σώμα και για να απορροφάται καλύτερα η θερμότητα)

Λοιπόν έχω μια απορία, θέλω να φτιάξω κάτι σαν τον olight x6.
Έχω βρεί αυτό εδώ http://www.dx.com/p/x8-xm-lt6-1000l...lver-golden-7-0-8-4v-2-8a-126090#.UzvCeaJ7RK8.
Η ερώτηση μου είναι η εξής, λέω να βάλω 7 τέτοια (μην γελάσετε), πόσες και ποιές μπαταρίες λέτε να χρειαστούν?
Με τα ηλεκτρικά τι γίνεται? Το αποτέλεσμα ποιό θα είναι? Θέλω να φτιάξω κάτι τέτοιο σιγά σιγά.

πριν δωσω πληρη απαντηση ξερεις πως συνδεονται μπαταριες παραλληλα και εν σειρα?

Δεν έχω ιδέα σε γενικές γραμμές, τώρα έχω ξεκινήσει και το ψάχνω. Γενικά δεν βιαζόμαι ότι κάνω σιγά σιγά με πολύ ψάξιμο γι αυτό θέλω και την δική σας βοήθεια. Ενδεικτικά έβαλα το link, αν κάποιος νομίζει ότι πρέπει να βάλω κάποιο άλλο κάτοπτρο η led το λέει. Θέλω πάντως να βαράει μακριά και να τα κάνει μέρα!!

Με τις μπαταρίες ξέρω για παράλληλη και σε σειρά σύνδεση, τα υπόλοιπα δεν ξέρω ώστε να ξεκινήσω να ψάχνω και να καταλήξω κάπου.

οποτε, αν προσεξες αυτο που εβαλες εχει ηδη τα ηλεκτρονικα και δουλευει με 2 μπαταριες λιθιου σε σειρα

Αν θες να βαλεις περισσοτερα πχ 5, τοτε πρεπει να κανεις συστοιχια 2σε σειρα Χ 5 παραλληλα
μαζευονται πολλες μπαταριες με αντισοτιχα θεματα ασφαλειας, κοστους, κτλ...
Θα πρεπει να πας σε μια λυση με πακετο LiPO

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

στην περιγραφη και στην φωτο που φαινεται ο driver (πρασινη πλακετα)

Ναι έχεις δίκιο απλά δεν είχα ανοίχει όλες τις φωτογραφίες :) στην περιγραφή που έχει από κάτω νόμιζα ότι εννοούσε τα χαρακτηριστικά του led.

Για να ξεκινήσω από κάπου, τι led να επιλέξω? Αυτό που θα φτιάξω θέλω να "σκοτώνει" :). Ποιός ξέρει να με βοηθήσει?

Ερώτηση, δεν έχω καταλάβει κάτι....βάζουμε ένα led κανονικά με το κάτοπτρο και το throw του φτάνει ας πούμε 300m, εάν βάλουμε 2 ή 3 μαζί ίδια όλα μεταξύ τους θα έχει μεγαλύτερο throw?

Kospap όταν λές ότι πρέπει να διαμορφώσω δέσμη τι εννοείς? Όταν είπα να βάλω 2-3 μαζί εννοούσα με τα κάτοπτρά τους. Για το led αντί για xm-l2 μήπως να δω για mt-g2?

Last edited:
Οκ, νομιζα οτι ηθεκλες να τα βαλεις σκετα....
με βαση τον τυπο διαδοσης τυο φωτος θελεις 4 κατοπτρα για να διπλασιασεις το throw. Μετα υπαρχει το θεμα της συμπτωσης της καθε δεσμης.

Για το led αντί για xm-l2 μήπως να δω για mt-g2
ολυ φοβαμαι οτι αυτο το προτζεκτ ειναι ηδη περα απο τις δυναμεις σου. με ηδη σοβαρο θεμα θερμοεπαγωγης.
Αν δεν εισαι ηδη πολυ καλος στα ηλεκτρονικο-μηχανικα μην το χονδραινεις αλλο.

Χαχαχα λες να γίνει καμία ανατίναξη? Κοίτα σε θέματα μηχανικά και κατασκευαστικά είμαι πολύ καλός, αλλά σε ηλεκτρονικά...............κατάλαβες! Αλλά θα το δοκιμάσω:) βέβαια ότι χρειαστώ θα ρωτάω, κοινώς θα σας ζαλίσω!!